Kladno – Jihlava 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 3:4 (po pr.) | Prostějov – Přerov 3:2 (2:1 po s.n.)
Kadaň – Slavia 2:7 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Havířov – Benátky n/J 6:3 (kon.)
Třebíč – Poruba 2011 5:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
HC Frýdek-Místek
Sobota 15.12.2018, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Odsud z Kalich Areny je to pro dnešek ode mne vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:24:17)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Litoměřice: Jan Strejček
    Frýdek-Místek: Nick Malík
     
    Velmi vyhrocené utkání! Oba týmy se od počátku do konce rvali za vítězstvím, ovšem díky bezchybnému Nicku Malíkovi jsou dnes šťastnější hosté, kteří si tím pádem odvážejí velmi důležité tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Hosté si už jen přihrávají v útočném pásmu.
     
    59:36
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., sevření puku rukou).
     
    59:07
    Tomáš Král opět opustil brankoviště. Opět se toho snažili Rysi využít, ovšem ani ve dvou netrefili volný prostor svatyně Stadionu.
     
    58:51
    Hosté v plném počtu.
     
    58:27
    Hosté se tím pádem opětovně dostali do útočného pásma. Už se ale vzhledem k času ani nesnaží příliš napadat litoměřickou branku, místo toho drží domácí hráče na uzdě před jejich průnikem.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Kloz – 2 min., nesportovní chování).
     
    57:46
    Čehož chtěli Frýdecko-místečtí velmi rychle využít! Daleká střela do zcela volného prostoru brankoviště ale ztratila kurs a stočila se vedle levé tyče kališnické branky.
     
    57:45
    Domácí vstoupili do další fáze hry bez gólmana!
     
    57:44
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:11
    Další přesilovka otevřela stavědla kališnické lodi do přístavu před Nickem Malíkem. Samotná svatyně je jim ale stále zapovězena, neboť jí tvoří velmi precizně bránící armáda hráčům v červeném.
     
    56:51
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (David Klimša – 2 min., hákování).
     
    56:04
    Frýdecko-místeckým se podařilo dostat velmi těsně k brance Tomáše Krále. Ovšem do velmi malého prostoru mezi ně se natlačil ještě litoměřický obránce, kterému se povedlo zblokovat pokus o zakončení.
     
    54:28
    Domácí pozvolna rozehrávají od vlastní branky. Příliš daleko se ale nedostali. Ještě před modrou Rysi zaostřili na kotouč a bystrostí sobě vlastní jej vyhodili. Domácí jej posléze museli stíhat, v průjezdu se ale velmi rychle posouvali i hosté.
     
    52:18
    Povedený obranný zákrok Patrika Husáka! Ve skluzu odvrátil pronikajícího litoměřického hráče od puku. Ten ho posléze musel přeskočit, čímž byla jeho šance definitivně zmařena.
     
    51:04
    Ani dvoubrankové manko nezastavilo Stadion od pokračování v útočných akcích. Naopak ještě litoměřické hráče vyburcovalo k heroickému výkonu v útočném pásmu. Obrana Frýdku-Místku ale nedá svou kůži nikterak lacino.
     
    50:54
    Dnešní utkání sleduje 1025 diváků.
    49:20 Patrik HUSÁK - 1:3
     
    49:20
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Hosté krátce po návratu Martynka z trestné navyšují své vedení! Velmi rychlým nájezdem překvapil Krále PATRIK HUSÁK, který celkem snadno našel volný prostor u levé tyče litoměřické branky. Asistence: Štěpán Novotný
     
    49:15
    Hosté v plném počtu.
     
    48:26
    Frýdecko-místecká obrana pokračuje ve svém střehu. Kališníkům se sice daří prostupovat do útočných příležitostí, v jejich zakončení už ale tak přesní nejsou. Rysi navíc vytvořili neprostupnou hráč.
     
    47:34
    I další přesilovku zahájil Stadion enormním ostřelováním branky Nicka Malíka. Hosté ale sérii střel odolali, načež se jim podařilo vyhodit kotouč přímo na hokejku Tomáše Krále.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Rostislav Martynek – 2 min., podrážení).
     
    46:22
    Rysům se daří postupně prostupovat do litoměřického obranného pásma. K samotné svatyni se ale nemohou dostat, neboť celá pětice jejích strážců klade velmi důrazný odpor.
     
    45:44
    Domácí v plném počtu.
     
    45:32
    S masivním ostřelováním své branky si Tomáš Král poradil s bravurou. Po vyrovnání početních sil navíc kališníci přesunuli těžiště hry zcela mimo jeho ohrožení.
     
    44:30
    Filipu Heltovi se po vhazování povedlo vyvézt puk na přechodovou čáru do útočného pásma Litoměřic. Tam ale narazil na celní kontrolu Jana Bartka, který kotouč, jakožto nevyžádané zboží, vrátil na litoměřické obranné území.
     
    43:50
    Rysi pokračují ve své útočné aktivitě. Kališníci se proti nim sevřeli velmi blízko před Tomášem Krále, kde ve čtyřech blokují každý let kotouče do nebezpečného prostoru.
     
    43:44
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dominik Málek – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:13
    Domácí v plném počtu.
     
    43:04
    Domácím se povedlo již definitivně vyhodit kotouč přes všechny tři čáry. Z prostoru kolem vlastní branky pak rozehrávali Frýdecko-místečtí. Těm se velmi rychle povedlo vrátit zpět před Tomáše Krále.
     
    41:31
    Domácí se rázem stáhli do hlubokého obranného bloku. Ovšem prokazují, že ani defenziva jim není cizí. Daří se jim totiž vyhazovat každý letící kotouč od Frýdku.
     
    41:13
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., podrážení).
     
    40:56
    Hosté v plném počtu.
     
    40:18
    Stadion pokračuje v útočném tempu konce předešlé třetiny. Mezi rozestavěnými hráči Litoměřic ale stojí obranný trojúhelník Frýdecko-místeckých, který blokuje jakýkoliv náznak zakončení domácích.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Velmi dramatická část hry! Stadion se usilovně snažil o vstřelení gólu, namísto toho ale dva obdržel. Ani to ale nepovolilo tlak Litoměřic na bezchybně chytajícího Nicka Malíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Kloz – 2 min., podrážení).
     
    39:45
    Časté přerušování hraje do karet Frýdku-Místku, neboť napětí na litoměřické straně postupně ochabuje.
     
    39:06
    Stadion se přiblížil k Malíkově brance, kde si vytvořil opravdu enormní tlak. Mladému gólmanovi Frýdku-Místku se ale zatím daří jemu čelit, byť to kališníci zkoušejí z mnoha pozic.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Milan Mikulík – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jonáš Peterek.
     
    38:48
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Zahradníček – 2 min., krosček).
     
    37:27
    Další přesilovka pomohla Stadionu v sehrání se v útočném pásmu. Do enormní příležitosti se dostal Markus Korkiakoski. Ovšem jeho zakončení pouze lízlo boční síť Malíkovy branky.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (David Klimša – 2 min., hákování).
     
    35:54
    Vyrovnání početních sil vyburcovalo Rysy k rozehrání útočné situace po delší době. Poté, co Milan Mikulík převzal odražený kotouč na hranici útočného pásma, poslal jej hned na Davida Kofroně. Litoměřickou obranu ale neprostřelili, navíc kališníci zvolili taktiku vyhození kotouče na zakázané uvolnění.
     
    35:38
    Hosté v plném počtu.
     
    35:00
    A další vyhozený kotouč. Tentokrát z hole Jana Rudovského. Kališníci se ale dokázali velmi rychle vrátit zpět a velmi rychle prověřit Nicka Malíka.
     
    33:49
    Frýdku-Místku se po dlouhé době podařilo vyhodit kotouč a uvolnit napětí před svou brankou. Stadionu se sice povedlo velmi rychle vrátit zpět, ovšem s rozestavením se už to bylo horší.
     
    33:38
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Zahradníček – 2 min., hákování).
     
    32:46
    Matyáš Kantner si najel středem kruhu, stíhán několika protihráči, těsně před brankoviště. Kotouč ale za Malíka neprocedil. Nepovedlo se to ani Danielu Voženílkovi z následné dorážky. Stadion se poté opět rozmístil na vnější hranici pásma.
     
    32:08
    Litoměřičtí pokračují v ostřelovacím tlaku na frýdecko-místeckou branku. Nyní však místo bezprostředního ohrožování zvolili taktiku dlouhých přihrávek na vnější hranic útočného pásma a prudké napálení od modré.
     
    31:22
    Nick Malík má nyní obrovské kvantum práce! Do úzkých ho dostal jeho nedávný spoluhráč Dan Przybyla, který si projel kolem pravé tyče jeho branky. Ovšem místo střely zvolil mírně zajetí za branku a šalamounskou nahrávku zpět na Jiráska. Filip Jirásek ale takovou rychlou akci nečekal a puk mu projel pod nohama.
     
    29:28
    Velmi slibnou příležitost k zakončení vytvořil Oscar Flynn pro Filipa Helta. První zmiňovaný dokázal v sevření několika protihráčů objet prostor za brankou, načež v pádu ještě přihrát Heltovi. Ten neváhal ani vteřinu a z mezikruží napálil kotouč na branku. Důraznou střelu ale Malík dokázal vyrazit.
     
    28:43
    I díky vyhození kotouče na icing v podání Slezanů se daří domácím hráčům držet v útočném pásmu. Hra je ale často přerušována, čímž nemohou vytvořit žádnou vážnější šanci.
     
    27:29
    Trochu troufalý pokus o zakončení v podání Aleše Pavlase. Jeho střela se odrazila pouze o brusli před ním stojícího hráče v červeném. Kotouče se ale zmocnil Patrik Marcel, který už byl důraznější. Proti puku, který si to mířil křižmo ke vzdálenější tyči, musel Malík včas vytáhnout lapačku.
     
    27:09
    Domácí se usilovně snaží o znovuvrácení se do hry. Obrana Slezanů jim ale nedovolí ani na centimetr se přiblížit více k velitelské základně pod patronací Nicka Malíka.
     
    26:54
    Hosté v plném počtu.
    25:38 Lukáš MOTLOCH - 1:2
     
    25:38
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Zdá se, že góly v oslabení budou dnes tím rozhodujícím faktorem. Bleskovou kombinací a následným zakončením poslal Frýdecko-místecké do vedení LUKÁŠ MOTLOCH. Asistence: Adam Flok, Patrik Husák.
     
    24:54
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Štěpán Novotný – 2 min., sekání).
     
    24:34
    Po vstřeleném gólu pokračují Rysi ve své aktivitě. Nejprve se ale museli osvobodit z obranného pásma, načež rychlým skokem zahrozili před brankou kališníků.
    23:54 Vít CHRISTOV - 1:1
     
    23:54
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Frýdecko-místeckým vzrůstající tlak v útočném pásmu vyšel na výbornou. Z pravé strany tečoval kotouč z velmi těsné blízkosti za Tomáše Krále VÍT CHRISTOV. Asistence: Milan Mikulík.
     
    23:03
    Snahu o přečíslení litoměřického týmu z obranného pásma velmi brzy zastavil Adam Flok.
     
    22:29
    Přihrávkami mezi beky se pokouší Stadion udržet svého soupeře na své polovině. Jejich snaha je velmi úspěšná, navíc se domácí dostávají k ohrožení branky Nicka Malíka.
     
    21:28
    Markus Korkiakoski se dostal k zakončení po kombinačním průniku své formace do útočného pásma. Z kruhu ale nastřelil kotouč pouze na Filipa Hamana, od něhož se puk zbrzdil.
     
    21:12
    Domácí v plném počtu.
     
    20:16
    Do druhé třetiny vstoupili Rysi velice aktivně. Již s jejím počátkem se díky přesilovce zformovali do útočného pásma, kde rozehráli kombinaci ve snaze překonat Krále. Na litoměřickou obranu ale vyzrát nedokázali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Byť zpočátku předváděli větší aktivitu hosté, ke kýženému vstřelení gólu se ale nedostali. Naproti tomu se domácí v polovině třetiny probudili z pasivity, z čehož ihned pramenila zatím vítězná trefa Markuse Korkiakoskiho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Svou další přesilovku zahajují Rysi sérií krasobruslařských obloučkovitých přejezdů napříč vlastním obranným pásmem.
     
    19:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., hákování).
     
    18:47
    Rysům se povedlo vyhodit kotouč do útočného pásmu. Už ale za ním nepokračovali, místo toho zamířili ke střídání. Volná cesta pro získání puku se tím pádem postavila pro Ondřeje Smetanu.
     
    18:16
    Z pravého kruhu prověřil Tomáše Krále Adam Flok. Litoměřický gólman ale měl celou dobu kotouč před očima, tudíž ani v tomto momentu nemusel příliš bleskově na vzniklou šanci reagovat.
     
    17:26
    Hosté čekají na příležitost k rozehrávce od vlastní branky. Ta se jim sice dostala, ovšem možnost projetí hranic stanovených modrou čárou již nikoliv.
     
    16:48
    Zajímavá šance Josefa Jíchy! Litoměřický forvard se velmi rychle potočil kolem Malíkovy branky a z finální otočky chtěl uklidit kotouč přímo k tyči. Mladý frýdecko-místecký gólman se ale bleskově přesunul a šanci s velkým vypětím zastavil.
     
    16:18
    Tvrdý zákrok Patrika Marcela za vlastní brankou! Milan Mikulík se po něm otřesený svalil k ledu. Znesvářené strany si to posléze chtěli vyřídit pěstně, ovšem sudím se podařilo ukočírovat situaci.
     
    15:31
    Frýdecko-místečtí jsou nabuzeni a opět podnikají útočné výpravy. Rychlé protiútoky ale zatím zvládá litoměřická obrana téměř bez komplikací hasit.
     
    14:22
    To byla velká příležitost pro Frýdek-Místek! Štěpán Novotný se z ničeho nic utrhl a vydal zcela sám proti Králově brance. Možnost výhodné pozice pro vystřelení ale prováhal, načež litoměřický gólman zablokoval kotouč, který se Novotný snažil přistrčit k pravé tyči jeho branky.
     
    13:39
    Matyáš Kantner si objel s kotoučem na holi celou vnější hranici útočného pásma. Následně se z úhlu mezi mantinelem a modrou čárou odhodlal k tvrdé střele. Ta ale zasáhla pouze před ním stojícího Milana Mikulíka.
     
    12:44
    Hostům se nedaří vymanit se z obranného pásma. I na jejich prostoru jsou navíc napadáni domácími hokejisty, kteří se derou za navýšením svého vedení.
     
    11:53
    Po obdržení gólu už jsou Frýdecko-místečtí přecijen o něco opatrnější v rozehrávce. Volí klidnou souhru s rozvahou, ale i tak ztrácejí kotouč ve prospěch kališníků.
     
    11:25
    Domácí v plném počtu.
     
    11:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A jím zahájený protiútok byl také velice úspěšný. Stadion se i přes oslabení dokázal velmi rychle přesunout před branku Malíka, jehož v bleskovém tempu prostřelil MARKUS KORKIAKOSKI. Bez asistence.
     
    10:55
    Nahození Milana Mikulíka podél mantinelu zbrzdil za svou brankou Tomáše Král, který vyčkal na svého spoluhráče.
     
    09:44
    Hosté se zkraje přesilovky zformovali do útočného čtverce. Sami si jej ale posléze narušili díky špatné přihrávce. To otevřelo domácím možnost výraznější obrany, přenesení hry na opačný konec ledové plochy a získání velmi cenných vteřin.
     
    09:25
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:07
    A Litoměřičtí poprvé výrazněji zahrozili. V chaosu před brankou Frýdku se pokusili vytěžit maximum a poslat kotouč přes hlouček hráčů v červeném. Neúspěšně.
     
    08:11
    Josef Jícha se hrdinně probil do útočného pásma. V kruhu si ale na něj počíhala frýdecko-místecká obrana, od které se kališníci dočkali dalšího vpádu. Rysi se ale nyní připravili o kotouč díky zpětné přihrávce v mezikruží, kterou zachytil Filip Helt.
     
    07:26
    Hosté pokračují v taktice vyhazování kotouče na opačný konec ledové plochy a tím pádem přerušení hry a uvolnění napětí. Vysloužili si tím již třetí zakázané uvolnění během dosavadního průběhu utkání.
     
    06:37
    Martin Kadlec se snažil vybojovat kotouč v rohu kluziště od Patrika Husáka. Ve své snaze byl úspěšný, navíc se domácí po dlouhé době usadili v útočném pásmu. Frýdecko-místecká obrana je ale držela velmi daleko, aby za žádnou cenu neohrozili brankový prostor Nicka Malíka.
     
    05:29
    Ač to vypadalo zprvu velmi slibně, nedokázal si nakonec David Klimša obhodit Ondřeje Smetanu. Vytáhlý obránce v litoměřických barvách se postaral o počátek souhry svého týmu v obranném pásmu. Již ve středním si ale kotouč ukořistili pro sebe hráči v červeném.
     
    04:51
    Nick Malík přidržel daleké vyhození za svou brankou. K rozehrávce se posléze dostal Filip Haman, ovšem ten zvolil vyslání kotouče na zakázané uvolnění.
     
    03:35
    Nedůrazné zakončení Davida Kofroně odhodil v posledních momentech hokejkou do středního pásmu Jiří Jebavý. Slezanům se ale záhy podařilo opět osídlit útočné pásmo, kde vyčkávají na vhodný moment k ohrožení svatyně Tomáše Krále.
     
    02:04
    Adam Flok se pokusil o zakončení v mezikruží. Jeho přízemní střelu ale velmi rychle zbrzdil Jiří Jebavý. Útočník Frýdku-Místku se ještě pokusil prostrčit kotouč na branku, místo zakončení ale došlo k protiútoku Stadionu.
     
    01:03
    Stadionu se podařilo roztáhnout hru po celé délce ledové plochy. V útočném pásmu ale narazili na připravenou obranu Slezanů, díky čemuž se těžiště hry opět přesunulo před Tomáše Krále.
     
    00:08
    Po úvodním buly se Frýdecko-místečtí rychle vydali do útočné situace. Tomáš Král si hned zkraje připsal první zákrok, ovšem střelu Milana Mikulíka z velmi malé vzdálenosti dokázal přidržet u betonů celkem bez obtíží.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, D. Málek, Jebavý, Strejček, Machač – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Jícha, Kantner – Helt, M. Havelka, Flynn – Eret, Jirásek, Przybyla.

    HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – Husák, Haman, Zahradníček, Bartko, Krisl, L. Kovář, D. Stránský – Christov, Mikulík, Kofroň – Martynek, Novotný, Rudovský – Klimša, Peterek, Kaukič – Motloch, Kuťák, Flok.

    Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Votrubec, Ševic.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 12. Korkiakoski – 24. Christov (Mikulík), 26. Motloch (Flok, Husák), 50. Husák (Novotný)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, D. Málek, Jebavý, Strejček, Machač – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Jícha, Kantner – Helt, M. Havelka, Flynn – Eret, Jirásek, Przybyla.
    HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – Husák, Haman, Zahradníček, Bartko, Krisl, L. Kovář, D. Stránský – Christov, Mikulík, Kofroň – Martynek, Novotný, Rudovský – Klimša, Peterek, Kaukič – Motloch, Kuťák, Flok.

    Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Votrubec, Ševic

    Diváci: 1025
    thejrc.org