Sparta – Kobra 6:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:2 (3:1, 2:0, 1:1 - N 0:0 - 1:0)
HC Kobra Praha
Sobota 29.12.2018, 16:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • Extraliga dorostu • Nadstavba C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    HC Sparta Praha

    Svěřenci trenéra Richarda Žemličky nesou zklamání z první části sezony těžce. Sparťanský tým se totiž jen těsně nedokázal probojovat do skupiny účastníků, která zajišťuje přímý postup do play off. Nyní tedy musí sparťané zabojovat v druhé fázi sezony v rámci skupiny C, ve které postupuje do vyřazovacích bojů pouze vítěz!

    Sparťané mohou být zatím v klidu, jelikož s 48 body vedou tabulku své skupiny nad druhým Chomutovem, který má o tři body méně, ale také jedno utkání k dobru. Pražané se zuby nehty drží na vítězné vlně, která však utrpěla jednu menší trhlinu. Z posledních osmi zápasů tým z hlavního města vyhrál osm ze sedmi zápasů a vyšplhal se až na první místo v tabulce. Naposledy sparťané zvítězili 6:1 na ledě Třemošné.

    Nejproduktivnější hráči:
    Sebastian Höll (3+2); 4 zápasy
    Jan Krupička (2+2); 4 zápasy
    Richard Němec (2+2); 4 zápasy
     
    HC Kobra Praha

    Braničtí mají úplně jiné starosti než jejich dnešní soupeř. Kobra se v současné chvíli nachází v tabulce skupiny C na pátém místě se ziskem 19 bodů. Mezi její silné stránky nepatří defenzivní činnost, ve které tým z Braníku inkasoval už 129 branek ve 22 zápasech.

    Kobře se úplně nepodařil vstup do druhé fáze, jelikož prohrála na ledě Chomutova. Pak ale zabrala a v domácím utkání přesvědčivě zvítězila nad Třemošnou. V posledním utkání si navíc poradila i s PZ Kladnem, ze kterého si odvezla tři body v základní hrací době.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Strnad (2+4); 4 zápasy
    Jakub Tůma (1+2); 2 zápasy
    Ondřej Nápravník (1+1); 4 zápasy
     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítejte zpět u sledování ELIOD Extraligy dorostu. Na programu je dnes desáté kolo nadstavby skupiny C, v němž sparťané změří síly s pražskou Kobrou. Pražané mají v poslední době velkou formu, jejich soupeř z Braníku se naopak potřebuje zvednout. Utkání startuje v holešovické Tipsport areně od 16:30 hodin a vy ho můžete sledovat prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík, Menzel, Horáček – Broš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Kalný, Němec, M. Vitouch, Výkruta. Trenér: Richard Žemlička.

    HC Kobra Praha: Tuček (Liemann) – Bucek, Mašek, Šesták, Bartoň, Klobouček, Frydrich – Král, Nápravník, Rajilič, Valenta, Halfar, Strnad, Lederer, Kvasnička, Tůma. Trenér: Milan Vrzal.

    Rozhodčí: Čáp – Nekvapil, Hána.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Jako první se do útočného pásma dostali hosté, ale domácí sparťané rychle vyvezli kotouč do středního pásma a hra se otáčí.
     
    00:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Pražané se poprvé v tomto utkání dostávají do vedení! Broš vybojoval kotouč ve středním pásmu a posunul ho dopředu na JANA KRUPIČKU, který si poradil v bránícím bekem a kličkou poslal kotouč do branky. Asistence: Josef Broš.
     
    01:35
    Kobra se snaží o rychlou odpověď, ale sparťané brání velmi precizně a nepouštějí svého soka do vyložených šancí.
     
    02:06
    Jakub Tůma dostal přihrávku na pravý kruh do útočného pásma a ihned vystřelil. Krbeček byl připraven a střelu bez problémů vyrazil.
     
    02:50
    Krupička se znovu hnal s pukem podél levé strany v útočném pásmu, ale tentokrát si ho hostující obránci střežili pečlivěji a odebrali mu puk.
     
    03:47
    Kobra špatně rozehrála ve vlastním pásmu a těžit z toho mohl František David, který ale udělal kličku navíc, čehož hosté využili a odpálili puk mimo nebezpečí.
     
    04:34
    Braničtí znovu zkusili zaútočit, ale Pražané se stačili vrátit do svých pozic. Rajilič v situaci dva na dva volil střelu, kterou zablokoval jeden z domácích obránců.
     
    05:24
    Velká šance na straně domácích! Mácha ujel do přečíslení dva na jednoho a na druhé straně našel Broše, jehož střelu Tuček zlikvidoval vyrážečkou.
     
    06:50
    Adam Mácha zůstal po střetu s protihráčem ležet na ledě, ale nyní se už zvedá a s bolestivou grimasou odjíždí na hráčskou lavici.
     
    07:09
    Po vyhraném buly v útočném pásmu se do puku na modré opřel Tomáš Bucek, střela měla dobrou razanci, ale šla o pár centimetrů vedle.
     
    07:59
    Matěj Kvasnička teď zapracoval v útočném pásmu, proti přesile tří protihráčů však neměl šanci na úspěch.
     
    08:58
    Kobra se nyní dopustila zakázaného uvolnění, hra se vrací zpět do jejího obranného pásma. Sparťané mohou pomýšlet na útok.
     
    09:39
    A málem se jim vydařila další úspěšná akce. Dva domácí borci vybojovali kotouč v rohu u mantinelu, na středu byl David, ale tomu jen přeskočil puk čepel.
     
    10:05
    Teď už to bylo zase o něco nebezpečnější. Domácí hráči se dokázali udržet na kotouči a Jakub Červenka mohl sám dorážet před Tučkem, neúspěšně.
     
    10:48
    Jan Krupička se dokázal s pukem dostat až do mezikruží, tam udělal dvě povedené kličky obráncům, následná střela ale mířila mimo branku.
     
    11:31
    Sparťané měli v posledních minutách dobrý tlak, teď se zase hra otočila na druhý konec hřiště. Nakonec střílel hostující Rajilič, ale jeho střela byla zablokována.
     
    12:32
    Mácha ještě vší silou dokázal udržet kotouč ve středním pásmu a sparťané mohli v klidu dostřídat své hráče.
     
    13:48
    Vitouch dokázal vystihnout přihrávku soupeře ve středním pásmu a už s ním upaloval na branku, neměl však podporu od svých spoluhráčů a o puk přišel.
     
    14:35
    Po sparťanském tlaku v útočném pásmu fauloval Lukáš Kalný (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvouminutový trest za faul kolenem.
     
    16:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se ve vlastním oslabení dostávají do dvoubrankového vedení! Vitouch posunul kotouč na ONDŘEJE VÝKRUTU, který si najel na přihrávku od Vitoucha a bez přípravy poslal kotouč do branky. Asistence: Michal Vitouch.
     
    18:11
    Kobra právě vstřelila branku!
    Hosté však záhy snižují, když využívají menšího zaváhání ve sparťanské defenzivě. Valenta rychle posunul puk ve středním pásmu na ONDŘEJE NÁPRAVNÍKA, který z prostoru levého kruhu procpal kotouč mezi Krbečkovou lapačkou a levou tyčkou. Asistence: Denis Valenta.
     
    19:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní se nám roztrhl pytel s góly. Vitouch vybojoval kotouč za brankou soupeře a poslal ho před brankoviště, kde byl nejaktivnější ze všech hráčů JAKUB ČERVENKA, který vrací týmu zpět dvoubrankové vedení. Asistence: Michal Vitouch.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Domácí v ní byli aktivnější a odměnou jsou jim za to tři vstřelené góly. Sparťané se dostali do vedení hned první minutě, když se prosadil krásnou akcí Jan Krupička. V sedmnácté minutě na něj střelecky navázal Ondřej Výkruta, ale hned poté se dočkali svého premiérového zásahu také hosté. Ondřej Nápravník využil chyby v obranném pásmu domácích a zametl kotouč do branky. Těsně před první sirénou ale vrátil Spartě dvoubrankové vedení Jakub Červenka.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:14 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Sparťané se vrhají do útočného pásma ihned zkraje druhé třetiny. Jan Krupička čekal na přihrávku od svého spoluhráče, tam ale nebyl prostor.
     
    21:08
    Pozor! Domácí hráči mohli rázem odskočit do tříbrankového vedení. Znovu v akci domácí Jan Krupička, který dostal přihrávku do jízdy, ale sám proti Tučkovi neuspěl.
     
    22:27
    Sparťané zase zatlačili svého soupeře v útočném pásmu, ale Kobra teď dobře zapracovala ve svých obranných řadách a nepustila Spartu do zakončení.
     
    23:04
    Domácí opět u puku, Výkruta ale ztratil kotouč v pásmu a sparťané museli vyklidit zónu před Tučkem.
     
    24:19
    Sparťané půjdou podruhé v zápase do čtyř. Adam Mácha (SPA) se provinil podrážením a už odjíždí na trestnou lavici.
     
    25:06
    Tůma zavezl kotouč do útočného pásma a Kobra mohla kombinovat. Sparťanská čtveřice ale byla pozorná a po chvíli vyhazuje puk ven.
     
    26:13
    Domácí pořádně zaměstnali hostující obranu i v početní nevýhodě. Krupička s Davidem se ocitli chvíli sami před brankářem, puk ale za něj nedostali.
     
    26:54
    Poprvé v zápase půjdou pykat hosté, když Jan Klobouček (KOB) zahákoval svého soupeře v obranném pásmu, čímž si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    27:51
    Sparťanům se přesilová hra zatím vůbec nedaří. Kobra dobře střeží obrannou modrou čáru a nepouští svého soka do zakončení.
     
    28:34
    Teď už to bylo o něco lepší. Jeden z domácích hráčů nahazoval před branku, kde tečoval Michal Vitouch, jeho teč změnila směr pouze mimo branku.
     
    28:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přeci jen se domácí hokejisté dostávají do tříbrankového vedení. Červenka předal puk v rohu kluziště na MICHALA VITOUCHA, který si najel až před branku, počkal si na pohyb brankáře a střelou po zemi ho překonal již dnes počtvrté. Asistence: Jakub Červenka.
     
    30:20
    Kobra se může vrátit do zápasu v přesilové hře. Josef Broš (SPA) se dopustil zbytečného faulu v útočném pásmu a oslabí svůj celek na dvě minuty.
     
    31:24
    Domácí se brání dobře, nyní v krátkém sledu poslal hned tři kotouče až za branku brankáře Tučka.
     
    32:06
    David ještě pozdržel hostující rozehrávku v obranném pásmu a získal cenné vteřinky navrch. Sparťané toto oslabení ustojí bez větší úhony.
     
    32:52
    Po skončení sparťanského oslabení si vyzkouší hru také domácí. Tomáš Bucek (KOB) už míří na trestnou lavici na dvě minuty za držení.
     
    33:32
    Sparťané rozehráli ze svého obranného pásma, když Krupička si udělal prostor a vyvezl kotouč do útočné zóny. Tam ho však ztratil a sparťané musí začít znovu.
     
    34:14
    Povedenější akci nyní předvedl Adam Mácha, který udělal oblouk na modré čáře a okamžitě nahazoval puk na branku. Tuček zasáhl svou vyrážečkou.
     
    35:10
    Obrovská šance domácího mužstva po skončení přesilové hry! Jeden ze sparťanů předložil kotouč před branku Davidovi, který ale zblízka minul!
     
    36:14
    Na druhé straně se zase činil brankář Krbeček. Valenta našel před brankou úplně volného Ondřeje Nápravníka, který střílel už do prázdné branky, ale Krbeček najednou vytasil svoji vyrážečku a překvapil všechny v hale.
     
    37:18
    Na domácí straně se už rodilo přečíslení tři na jednoho, jediný hostující obránce se ale vrátil včas a dokázal odzbrojit sparťanského útočníka.
     
    38:03
    Ondřej Nápravník znovu v akci. Tentokrát si poradil s dvojicí bránících protihráčů a vystřelil zpoza beka, ale Krbeček nemusel zasahovat, střela šla vedle.
     
    38:53
    Velké zmatky před sparťanským brankovištěm! Dva hráči se snažili dorážet na Krbečka, ten ale celou situaci ustál a nedovolil hostům snížit.
     
    39:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí rychle otočili hru a je z toho již pátý gól v branické síti. Němec předal kotouč najetému NINU TOMOVI, který v přečíslení dva na jednoho zvolil zakončení a trefil se přesně na vzdálenější tyčku! Asistence: Richard Němec, Lukáš Kalný.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina je už také minulostí. Domácí pokračovali ve svém náporu, ze kterého dokázali vytěžit další dvě branky. Tu první obstaral Michal Vitouch. Poté měla Kobra několik šancí na snížení, ale z gólu se opět radoval její soupeř. Němec předal puk ve středním pásmu na Nina Tomova, jenž v dobré rychlosti umístil svoji střelu přesně ke vzdálenější tyči Tučkovy branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:56 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Střídání v týmu HC Kobra Praha: ze hřiště odchází Tuček, přichází Liemann.
     
    40:21
    Domácí opět pronikají skrz modrou čáru do útoku a snaží se zatopit hostující defenzivě. Mácha se prokličkoval do zakončení, Liemann vyráží.
     
    41:08
    Také Kobra se poprvé ve třetí třetině podívala do útočného pásma, když jeden z hostí vyslal prudkou ránu z levého kruhu, Krbeček v pohotovosti.
     
    41:46
    Sparťané znovu rychle přešli útočnou modrou čáru a bylo z toho další nebezpečí pro Liemanna. Lukáš Kalný střílel zápěstím, brankář hostí vyrazil.
     
    42:11
    Domácí jdou znovu na trestnou lavici, tentokrát na ni míří sparťan Josef Broš (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za podrážení.
     
    42:59
    Hosté poslali na branku soupeře už tři střely, nicméně ani jedna neměla parametry na to, aby se vešla mezi tři tyče. Domácí v pohodě vyhazují.
     
    43:38
    Hosté pokračují ve své přesilové hře a snaží se rozhodit bránící čtveřici sparťanů. Bucek vyslal střelu od modré, Krbeček měl ztížený výhled, ale přesto střelu zneškodnil a podržel svůj celek. Domácí následně vyhazují.
     
    44:46
    Po skončení hostující přesilovky dostanou početní výhoda k dispozici také domácí. Tomáš Bucek je totiž vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    45:04
    Sparťané prohráli vhazování v útočném pásmu a musí se vracet. Při přechodu se však provinili ofsajdem, čehož si rozhodčí okamžitě všimli a přerušují hru hvizdem.
     
    45:49
    Tomov nyní vypomáhal svým kolegům v rohu v útočném pásmu, nakonec se to však nevyplatilo, protože právě na modré čáře chyběl obránce.
     
    46:28
    Domácím se čas v přesilové hře docela krátí. Zatím v ní nic kloudného nevymysleli, tohle Kobra zvládne v klidu a může se soustředit na útočení.
     
    47:19
    Hosté jsou už v plném počtu, ale stejně se brankář Liemann musí pořádně ohánět. Horáček střílel od modré, brankář Kobry vyrazil střelu svými betony.
     
    47:57
    Menší tlak domácích se Kobra rozhoduje alespoň na krátkou chvíli přerušit vyhozením na icing, hra je přerušena a bude se vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    49:08
    Krbeček teď dobře pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou u své svatyně, ale hosté se i přesto dostali ke kotouči a domácí brankář musel zasahovat.
     
    49:58
    Patrik Brůna dostal dobrou přihrávku od svého spoluhráče na modré čáře, jeho střela ale mířila mimo a navíc ji ještě stačil zablokovat bránící protihráč.
     
    50:51
    Denis Valenta společně se svými spoluhráči po delší době opět zavítali do útočného pásma. Branický útočník vystřelil a Krbeček se natáhl po puku svou vyrážečkou.
     
    51:24
    Na druhé straně kluziště se zase předvedli domácí. Jeden ze sparťanů předal kotouč lépe postavenému Kalnému, který osamocen před brankářem trefil pouze jeho náruč. Dobrý zákrok Liemanna.
     
    52:05
    Sparťané rozjížděli další útočnou akci, Vitouch táhl kotouč po levé straně kluziště a našel na druhé straně Menzela, který to však měl na bekhend a nedokázal zakončit přesněji, což hostující obránci hned využili.
     
    53:38
    V další dobré pozici se ocitl sparťanský František David, domácí útočník na nic nečekal a vypálil, ale gólman Liemann byl opět na svém místě připraven.
     
    54:39
    Josef Broš dostal přihrávku od Brůny do útočného pásma, na pomoc se mu vydal Krupička a sparťané znovu ohrozili Liemanna. Ten opět předvedl svoje kvality a střelu posledního jmenovaného bez problémů lapil.
     
    55:17
    Domácí si teď trochu nerozuměli v rozehrávce a hosté toho mohli hned využít k protiútoku. Lederer na modré čáře ale zazmatkoval a ztratil kotouč.
     
    55:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejdříve ztroskotal Mácha, jehož pokus Liemann vyrazil svou maskou, krátce poté se ale domácí radují. JOSEF BROŠ si vzal kotouč před brankou hostí a přesnou ranou vstřelil šestý gól Sparty. Bez asistence.
     
    56:13
    Sparťané mají ještě možnost navýšit své skóre v další přesilové hře. Jan Klobouček (KOB) míří za katr na dvě minuty za podrážení.
     
    56:44
    Domácí jsou pevně usazeni v útočném pásmu a snaží se o vytvoření tlaku. Straka si sjel až na útočnou modrou a v pozici falešného obránce mířil pouze do plexiskla.
     
    58:06
    Richard Němec byl blízko dalšímu vstřelenému gólu, když u brankoviště nastřelil pravou tyčku Liemannovy branky! Škoda pro Spartu.
     
    59:01
    V poslední minutě třetí třetiny ještě sparťané pomýšleli na ofenzivu. Mácha si najížděl na útočnou modrou čáru, přihrávka na něj byla ale příliš prudká.
     
    59:51
    Kobra právě vstřelila branku!
    To je velká škoda pro Spartu. Jakub Červenka skvěle zablokoval střelu jednoho z hostí, ale odražený puk si našel na levém kruhu pro vhazování JAN LEDERER, který svou ranou příklepem rozvlnil síť za brankářem Krbečkem. Asistence: Tomáš Bucek, Lukáš Strnad.
     
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:39
    Jako první se do útočného pásma dostali hosté, ale sparťané okamžitě otočili hru. Jan Krupička z pravého kruhu nastřelil pouze tyčku!
     
    61:32
    Domácí ještě drželi puk na svých holích v útočném pásmu a dokonce v útočné třetině. Michal Vitouch se prokličkoval ke střele, Liemann vyráží.
     
    62:20
    Další velká šance na straně domácích! Richard Němec si obhodil posledního obránce Kobry, ale sám před svatyní nastřelil brankáře Kobry!
     
    63:28
    Sparťané jsou v prodloužení jasně lepší, nyní to znovu dokazují. Michal Vitouch si najížděl na modrou čáru, prudkou přihrávku od svého spoluhráče ale nedokázal zpracovat. Puk končí až v rohu kluziště.
     
    64:21
    Dobře to teď udělal hostující Tomáš Bucek, který nejprve odcouval do středního pásma, aby si udělal prostor, a poté se rozjel do útočného pásma. Rozhodčí ale viděl postavení mimo hru a přerušuje hru.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani nadstavba nerozhodla o vítězi tohoto utkání, za malou chvíli budou následovat samostatné nájezdy.
     
    Broš proměňuje!
     
    Jakub Tůma neproměňuje.
     
    Michal Vitouch proměňuje!
     
    Lukáš Strnad neproměňuje.
     
    Jan Krupička proměňuje!
     
    Stefan Rajilič neproměňuje.
     
    Samostatné nájezdy končí a vítězí v nich sparťané! Domácí dokázali proměnit všechny tři své pokusy, vítězný nájezd si do statistik připíše Josef Broš.
     
    To je ode mě vše, já se s Vámi loučím, přeji úspěšný zbytek dnešního dne a u dalších online přenosů se budu těšit zase na počtenou! (18:45:15)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Krupička (Broš), 17. Výkruta (Vitouch), 20. Červenka (Vitouch), 29. Vitouch (Červenka), 40. Tomov (Němec, Kalný), 56. Broš – 19. Nápravník (Valenta), 60. Lederer (Bucek, Strnad)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík, Menzel, Horáček – Broš, Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Kalný, Němec, M. Vitouch, Výkruta. Trenér: Richard Žemlička.
    HC Kobra Praha: Tuček (41. Liemann) – Bucek, Mašek, Šesták, Bartoň, Klobouček, Frydrich – Král, Nápravník, Rajilič, Valenta, Halfar, Strnad, Lederer, Kvasnička, Tůma. Trenér: Milan Vrzal.

    Rozhodčí: Čáp – Nekvapil, Hána
    bahis siteleri