Chabarovsk – Novosibirsk 2:4 (kon.) | Vladivostok – Omsk 4:1 (kon.) | Kunlun – Ufa 2:3 (1:2 po s.n.)
Jekatěrinburg – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Barys 1:3 (kon.) | Jaroslavl – CSKA Moskva 2:1 (kon.)
Petrohrad – Minsk 5:1 (kon.) | Riga – HC Slovan 3:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Úterý 22.01.2019, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    Zakázané uvolnění Dinama. Štěpánek je už na střídačce a Slovan tak hraje v šesti hráčích v poli!
     
    55:32
    Hosté dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. To už je pro ně poměrně nepříjemné.
    54:35 Taffe nastřelil zblízka tyčku branky Dinama.
     
    54:35
    Mohlo být naopak vyrovnáno! Chipchura poslal od zadního mantinelu puk před branku, kde si ho našel Jeff Taffe, který ho bekhendem poslal do tyčky!
    53:15 Hosty udržel ve hře skvělým zákrokem Štěpánek.
     
    53:15
    Po přihrávce Červeného se nedostal ke kotouči Sukel' a domácí vyrazili do přečíslení 2 na 1. Po nahrávce McMillana mohl završit hattrick Lauris Lauris Darzinš, ale Štěpánek fantastickým zákrokem ještě udržel Slovan ve hře!
     
    46:02
    Patrik Bačik sevřel kotouč v rukavici příliš dlouho a bude za to vyloučen. Po reklamní přestávce tak bude hrát Dinamo přesilovku.
    43:36 Lauris DARZINŠ - 3:2
     
    43:36
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí teď přihrávkami na jeden dotek úplně rozebrali defenzivu Slovanu! Mikelis Redlihs našel přihrávkou napříč pásmem Brandona McMillana, který z pravého kruhu vyslal před branku střílený pas a pohotový LAURIS DARZINŠ kotouč tečoval za Štěpánkova záda. Asistence: Brandon McMillan a Mikelis Redlihs.
     
    42:01
    Oba týmy jsou už v plném počtu.
     
    41:43
    Dávid Buc si vyměnil kotouč s Lamperem a ocitl se sám před Biljalovem. Zamířil však jen do betonů brankáře Dinama!
     
    41:23
    Darzinš se prokličkoval až před branku Slovanu a ještě se snažil najít Mikelise Redlihse. Před ním však puk na poslední chvíli tečoval obránce!
     
    Již po závěrečné siréně jsme viděli další šarvátku! Před začátkem třetí části nám tak na kostce určitě naskočí nějaké tresty!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Martinš Dzierkals – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Rudolf Červený – 2 min., hrubost).
     
    39:45
    Ještě obrovská šance Slovanu! Byla to podobná situace, jako u gólu na 2:2. Střelu Červeného z levého kruhu vyrazil Biljalov před sebe a dorážející Adam Liška trefil hůl již sedícího gólmana Dinama!
    38:53 Kyle CHIPCHURA - 2:2
     
    38:53
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají skóre! Adam Jánošík trefil z levého kruhu jen hruď brankáře Biljalova, ale v předbrankovém prostoru byl dostatečně důrazný KYLE CHIPCHURA, jenž i s trochou štěstí protlačil puk za záda brankáře Rigy – 2:2. Asistence: Lukáš Klok.
     
    37:13
    Rozhodčí nakonec potrestali jen po hráči na každé straně. Dvě minuty za hrubost dostávají domácí Gints Meija a hostující Adam Jánošík. Na přesilovce Slovanu 5 na 4 se nic měnit nebude.
     
    37:13
    Na ledě vzplanuly emoce! Byla z toho hromadná strkanice a na ledě dokonce zůstaly ležet rukavice. Aktéři si ještě vše vysvětlují, ale teď už spíše jen slovně. Vše rozpoutal zákrok domácího Ališauskase, který trefil protihráče kolenem.
     
    36:17
    Skvěle si teď počínal Jakub Štěpánek! McMillan by na něj jel už zcela sám, ale český gólman Slovanu vyjel z branky a odehrál puk do bezpečí těsně před lotyšským reprezentantem!
     
    35:46
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Matias Myttynen – 2 min., podrážení).
    34:19 Martinš DZIERKALS - 2:1
     
    34:19
    Riga právě vstřelila branku!
    Gól platí! Domácí vybojovali puk u zadního mantinelu a vytáhli ho na modrou. Z tohoto stanoviště vypálil Mathew Maione a letící kotouč ještě před Štěpánkem tečoval MARTINŠ DZIERKALS. Rozhodčí pak dlouho řešili u videa, zda gól uznat. Nakonec rozhodli kladně Asistence: Uvis Balinskis a Mathew Maione.
     
    34:19
    Domácí se radovali z gólu, ale rozhodčí si ještě prohlédnou gól na videu. Těžko říci, co by mohlo být problémem. Možná postavení clonícího Razgalse v brankovišti?
     
    31:49
    Teď byli hosté blízko gólu! Rau nabil zadovkou Sersenovi, jehož střelu vyrazil Biljalov jen před sebe a netušil, kde je puk. Dorážející Chad Rau však trefil jen jeho a do druhé dorážky si stačil domácí brankář pohotově lehnout!
     
    31:17
    Slovan je kompletní a navíc přichází jeho přesilovka. Dvě minuty za podrážení vyfasoval Rihards Marenis.
     
    29:11
    Dávid Buc tentokrát chyboval. Nechal se obrat o puk Razgalsem a následně soupeře podrazil. Uvidíme tedy přesilovou hru Dinama.
    27:48 Adam LIŠKA - 1:1
     
    27:48
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají! Skvěle to udělal Dávid Buc, který zadovkou zpoza branky našel ADAMA LIŠKU a ten zblízka uklidil puk za dezorientovaného Biljalova. Asistence: Dávid Buc a Ivan Švarný.
     
    27:23
    Na přihrávku Pavlovse z rohu si najel před branku Gints Meija. Ten ale nedokázal zblízka procpat puk za Štěpánka a dorážka McMillana skončila mimo!
     
    23:44
    Casey Bailey sekl protihráče a dostává za to dvouminutový trest. Přesilovka pro Dinamo.
     
    19:49
    Sergej Gimajev si sjednával před domácí brankou respekt až příliš důrazně a je poslán na trestnou lavici za hrubost. Uvidíme přesilovku Slovanu.
    18:54 Lauris DARZINŠ - 1:0
     
    18:54
    Riga právě vstřelila branku!
    Domácí se z ničeho nic ujímají vedení! Za vlastní brankou se dostal k puku Zanetti, který ho po mantinelu rozehrál svým spoluhráčům. Ve středním pásmu kotouč přenechal Mikelis Redlihs zadovkou LAURISOVI DARZINŠOVI, který využil toho, že bránící hráč před ním couval až příliš a střelou zápěstím z pravého kruhu překonal Štěpánka. Zamířil přesně pod víko. Asistence: Mikelis Redlihs a Anthony-Marc Zanetti.
     
    10:58
    Hosté se dostali do přečíslení 3 na 1! Na konci celé kombinace našel Lukáš Klok českého krajana Rudolfa Červeného, který z bezprostřední blízkosti nezvedl puk nad levý beton Biljalova!
     
    07:39
    Teď se hosté dostali do dobré příležitosti! Rudolf Červený zajel s kotoučem za branku, odkud našel parádní přihrávkou Matúše Sukel'a. Ten z levého kruhu těsně minul vzdálenější tyčku!
     
    04:51
    Před Štěpánkem zůstal volný Mikelis Redlihs. Brankáře Slovanu však nedokázal prostřelit! Tohle byla první velká šance zápasu.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 19. Darzinš (M. Redlihs, Zanetti), 35. Dzierkals (Balinskis, Maione), 44. Darzinš (McMillan, M. Redlihs) – 28. Liška (Buc, Švarný), 39. Chipchura (Klok)


    Dinamo Riga: Biljalov (Gudlevskis) – Balinskis, Maione, Zile, Ališauskas, Gimajev, Zanetti, Karkls – Meija (A), McMillan (A), Gegeris – Dzierkals, Džerinš, Gillies – M. Redlihs, Razgals (C), Darzinš – Pavlovs, Myttynen, Marenis – Lipsbergs.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Jánošík, Sersen (C), Klok, Švarný, Bačik, Gelinas, Boldižár – Chipchura, Taffe, Rau – Lunter, Sukel', Červený – Lamper, Buc, Liška – C. Bailey, Jeglič, M. Sloboda – Baranov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Olenin – Sadovnikov, Šeljanin

    Diváci: 4743
    bahis siteleri