Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Chomutov – Mountfield HK 1:3 (kon.)
Zlín – Litvínov 1:2 (0:3 po s.n.) | Olomouc – Třinec 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 0:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 3:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
HC Kometa Brno
Pátek 01.02.2019, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Home Monitoring Arény vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. Přeji hezký víkend. (20:08:51)
     
    Indiáni tak slaví vítězství při výročí 90 let plzeňského hokeje a nyní si mohou užít děkovačku s plzeňskými fanoušky! Do tabulky si tak připisují cenné tři body a jestli Sparta udrží těsné vedení nad Vítkovicemi, posunou se na čtvrtou pozici v tabulce. Kometa zůstává šestá, ale bodově se na ni už dotáhla Mladá Boleslav.
     
    Duel je u konce, Plzeň si ve třetí části v klidu pohlídala náskok a hosty vlastně k ničemu nepustila. Škoda měla více šancí a nakonec přidala ještě dvě branky, na gól Kantnera navázal Petr Straka. Kometa už jen korigovala trefou Petra Holíka. Brno dnes nepředvedlo ideální výkon, Západočeši po zásluze vítězí.

    Nejlepší hráči utkání:
    Plzeň – Conor Allen (1+1)
    Kometa – Peter Mueller (1+0)

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 13:5 (37:17).
    Indiáni slaví ve výročním zápase cennou výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Miroslav Preisinger dostal nabito mezi kruhy, Vejmelka vyráží ramenem!
     
    59:25
    Kantner našel před brankou Indráka, tomu nakonec kotouč utekl.
     
    58:37
    Denis Kindl se snažil protlačil po levé straně přes Baranku, to se mu nepovedlo, tak zakončil alespoň bekhendem, Vejmelka vyráží.
     
    57:50
    Čermák předvedl dobrou práci za brankou a poté našel mezi kruhy volného Dočekala, ten zakončoval z první a jen skvělý Frodlův reflex zabránil další brance!
     
    57:05
    Orsava se šikovně vytočil před branku, ale Frodl ho dobře vybruslil a znemožnil mu zakončit.
    56:21 Petr HOLÍK - 5:2
     
    56:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno ještě koriguje skóre, Petr Holík dostával od Baranky přihrávku před branku, ale kotouče se nakonec vůbec nedotkl, puk do vlastní branky za Frodla dloubl Peter Čerešňák. Gól je tak připsán IVANU BARANKOVI! Bez asistence.
     
    55:51
    Vejmelka ukryl v lapačce ránu Romana Vráblíka od modré čáry, plzeňskému bekovi pokus příliš nesedl a kotouč spíše plachtil vzduchem.
     
    55:32
    Dnešní utkání sleduje 7117 diváků!
     
    55:32
    Přestávka na čištění ledu a stadionem obíhá mexická vlna!
     
    55:32
    A mohla tu být další branka! Znovu po levé straně zaútočili indiáni, Milan Gulaš vyslal jedovku zápěstím a Vejmelkovi kotouč vypadl, proskočil však jen na tyčku.
    54:56 Petr STRAKA - 5:1
     
    54:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fanoušci si přáli "bůra", hokejisté ihned splnili! PETR STRAKA se jako tank prořítil kolem brněnského Jana Štencela a ačkoliv byl hákován a sudí zvedl pravici, dokázal bekhendem v pádu prostrčil kotouč za Vejmelku. Asistence: Jan Eberle a Petr Kodýtek.
     
    54:41
    Moravčík s rozehrávkou nikam nespěchá, Kometa musí zlepšit napadání.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Allen (D. Kindl, Kracík), 12. Jan Kovář (Allen), 20. Pour (Gulaš, Kracík), 54. Kantner (Preisinger), 55. Straka (Eberle, Kodýtek) – 8. Mueller (O. Němec), 57. Baranka


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Allen, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Preisinger, Indrák (A).
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Baranka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Z. Michálek, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Orsava – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler – Mallet, Kusko, Vondráček.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Klouček, Pešek

    Diváci: 7117
    thejrc.org