Arizona – Toronto 2:0 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 5:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 3:4 (po pr.)
Tampa – Montreal 3:0 (kon.) | Carolina – Dallas 3:0 (kon.) | Chicago – Columbus 2:5 (kon.)
Vegas – Nashville 5:1 (kon.) | San Jose – Vancouver 3:2 (kon.) | Los Angeles – Boston 2:4 (kon.)
Pittsburgh – NY Rangers 6:5 (kon.) | Minnesota – St. Louis 0:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 17.02.2019, 01:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:35
    Frederik Andersen odjel na střídačku. Toronto zahajuje poměrně dlouhou přesilovku šest na pět!
     
    52:53
    Málem bylo rozhodnuto! Oesterleho střelu z útočného výpadu zablokoval Zajcev. Keller pak přihrál z krátkého mantinelu na Goligoského a ten švihem napálil tyč!
     
    49:05
    Stepanovu střelu z levé strany Andersen vyrazil k Archibaldovi, kterého nepatrně sekl Jake Gardiner. Coyotes si v padesáté minutě zahrají první přesilovku!
    42:53 Nylanderův neuznaný gól
     
    42:53
    Tak tohle byla hodně bizarní situace! Hyman švihl hokejkou po hlavě Archibalda. Rozhodčí si toho nevšimli a vysoko letící kotouč mezitím Nylander krásně stáhl za nic netušícího Kuempera, když si neplánovaně mohl odrazem od vlastních zad. Maple Leafs se chvíli radovali, ale rozhodčí nakonec gól neuznali pro hru vysokou holí!
     
    33:53
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Oliver Ekman-Larsson – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    30:48
    Tohle střídání se Claytonu Kellerovi moc nepovedl. Nejprve minul slibnou dorážku a o chvíli později vysokou holí fauloval Nazema Kadriho. Je z toho druhé početní výhoda pro hosty.
     
    30:24
    Tavaresův útok se dostal pod tlak a málem inkasoval! Ljubuškinovu střelu Andersen poněkolikáté za sebou neudržel, jenže Keller z nadějně dorážky minul!
    25:59 Josh ARCHIBALD - 2:0
     
    25:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    V Glendale se začíná rodit překvapení! Skvělý forčeking Arizony vygradoval Stepanovou střelou z levého mantinelu, kterou Andersen betonem vyrazil do mezikruží. Do něj se vřítil nestrážený JOSH ARCHIBALD a z dorážky zaznamenal svou sedmou trefu v sezóně! Asistence: Derek Stepan.
    23:19 Alex GALCHENYUK - 1:0
     
    23:19
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes se ve čtyřiadvacáté minutě dostávají do vedení! Hainsey neodklidil puk do bezpečí a poslal ho jen k Oesterlemu. Tomu se před brankou přihlásil o přihrávku ALEX GALCHENYUK a nesmírně těžkou střelou z první zavěsil do odkryté branky! Ve skvělé formě hrající útočník dokonale využil nepřítomnosti druhého beka. Asistence: Jordan Oesterle.
     
    18:08
    John Tavares si to štrádoval do mezikruží, přičemž ho zezadu zahákoval Oliver Ekman-Larsson. První přesilovka pro Maple Leafs!
     
    16:01
    Prudkou žíni Galchenyuka Andersen vyrazil na Ljubuškina, který se opřel do stejně tvrdé dorážky. Ani ta v síti neskončila, i když u brankoviště stojící Cousins už zvedal ruce nad hlavu!
     
    08:34
    Hjalmarsson tradičně zablokoval Riellyho nahození a jako bonus dostal do úniku Archibalda, který v nájezdu vůbec netrefil branku!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. Galchenyuk (Oesterle), 26. J. Archibald (Stepan)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Ljubuškin – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Stepan (A), Crouse – Hinostroza, Richardson, Kempe – Fischer, Weal, Garland.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Muzzin, Dermott, Gardiner – Marner, Tavares (A), Hyman – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – W. Nylander, Kadri, Co. Brown – Ennis, F. Gauthier, P. Lindholm.

    Rozhodčí: Chmielewski, Watson – Cameron, Murchison

    Diváci: 17 125
    bahis siteleri