NY Islanders – Boston 0:5 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Detroit 2:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 1:3 (kon.) | New Jersey – Washington 1:4 (kon.) | Nashville – Toronto 3:0 (kon.)
Minnesota – Colorado 1:3 (kon.) | St. Louis – Edmonton 7:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:2 (kon.)
Calgary – Columbus 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 1:1, 1:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 20.03.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (19:24:27)
     
    Čtvrtfinálová série mezi Oceláři a Vítkovicemi pokračuje již zítra, také druhý duel bude hostit třinecká WERK ARENA.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Růžička (2+0) – Patrik Bartošák (41 zákroků).
     
    Úvodní utkání čtvrtfinále je u konce, z prvního vítězství v sérii se radují Oceláři Třinec. Hráči s drakem na prsou byli po většinu zápasu aktivnější a nakonec si zaslouženě došli pro první výhru.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Dravecký ujel hostujícímu Trškovi, ten byl nucen třineckého útočníka faulovat.
     
    59:35
    Hosté získali puk po vhazování, Hrubce ale zatím neohrozili.
     
    59:19
    Adamský srazil Romanovu rozehrávku do ochranné sítě, vhazovat se bude před Hrubcem.
     
    59:12
    Hostům se nepovedl ani další výpad do soupeřovy třetiny, Gernátův lob pak těsně minul prázdnou branku Vítkovic. Zakázané uvolnění Třince.
     
    58:50
    Hosté se drželi v útočném pásmu, Galvinš s Marcinkem ale nakonec dostali kotouč do střední třetiny.
     
    58:22
    Vítkovičtí rozjíždějí útočnou akci, Patrik Bartošák sprintuje na střídačku. Hosté hrají v šesti!
     
    58:01
    Bartošákovi z lapačky vypadla střela Galvinše, sudí to ale nepostřehl a předčasně přerušil hru.
     
    57:56
    Další Werekův pokus hosté srazili do ochranné sítě, vhazovat se tak bude po levé ruce Patrika Bartošáka. Hosté si vybírají oddechový čas.
     
    57:35
    Patrik Bartošáka zaváhal při rozehrávce a zpoza vlastní branky předložil kotouč Ethanu Werekovi! Kanadský útočník se vymotal do předbrankového prostoru, svou střelu ale poslal jen do vracejícího se brankáře hostí!
     
    57:00
    Oceláři mohli znovu odskočit do dvoubrankového vedení, čtvrtá formace domácích se dostala do přečíslení tří proti jednomu! Ondřej Kovařčík počkal, až mu padající obránce odklouže z cesty a následně poslal puk Davidu Ciencialovi! Nejproduktivnější hráč minulého play off ale trefil jen přesunujícího se Bartošáka!
     
    56:22
    Polanský se nedohodl s Růžičkou v útočném pásmu, nepovedla se ale ani protiakce hostí, která skončila v rohu třineckého pásma.
     
    55:45
    Icing domácích.
    55:15 Radoslav TYBOR - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté dramatizují utkání, v posledních minutách tedy můžeme očekávat velkou bitvu! Vítkovičtí se velmi jednoduše dostali do útočného pásma, David Květoň sice před Hrubcem zastavil střelu Petera Tršky od modré, puk se ale odrazil přímo k RADOSLAVU TYBOROVI, který prostřelil Hrubce mezi jeho betony! Asistence: David Květoň.
     
    54:47
    Hrňa s Ciencialou ve středním pásmu zastavili hostující rozehrávku, Cienciala ale následně nedokázal přesně nahrát najíždějícímu Werekovi.
     
    54:10
    Kotouč se z vítkovického pásma dostal mimo hrací plochu, po poslední komerční přestávce utkání se bude vhazovat po levé ruce Patrika Bartošáka.
     
    54:07
    Vítkovice nicméně nedokázaly využít času na rozehrávku a před zraky vyprodané WERK ARENY odehrály puk jen na zakázané uvolnění.
     
    53:50
    Gernát na vlastní modré zastavil rozjetého Poletína, Oceláři následně posunuli hru do soupeřovy třetiny, za kotoučem se ale domácí nijak nehnali.
     
    53:10
    Oceláři hrají v plném počtu. Hosté se až v samotném závěru dostali ke střele směrem na Hrubcovu branku, Mrázek ale od modré minul třineckou klec.
     
    52:38
    Vítkovicím se v přesilovce vůbec nedaří. Nejprve akci hostí zastavil Cienciala, další výpad pak u vlastní modré zmařil Adamský.
     
    52:00
    Hrňa nejprve po Marcinkově vyhraném buly odpálil puk k Bartošákovi, ten samý hráč následně na modré zastavil akci Vítkovic a znovu vyexpedoval herní předmět do soupeřovy třetiny.
     
    51:40
    Hosté se pokusili o rychlý návrat do prostoru před Hrubcovou brankou, Zdráhala ale zastavil hvizd sudího pro ofsajd.
     
    51:25
    Adamský v úvodu oslabení sebral kotouč a odpálil jej za Bartošákovu branku.
     
    51:08
    Oceláři si ale v rozehrávce příliš nerozuměli a Guntis Galvinš musel nakonec faulovat pronikajícího soupeře. Přesilovka pro Vítkovice.
     
    50:44
    Oceláři v útočném pásmu marně naháněli rozehrávajícího Výtiska, obránce Vítkovic ale následně poslal kotouč jen do rohu třinecké třetiny, kde se puku zmocnili domácí.
     
    50:00
    Schleiss nabral rychlost ve vlastním pásmu, hostující útočník následně středem kluziště projel až do útočné třetiny, kolem bránícího Doudery ale vystřelit nedokázal.
     
    49:18
    Cienciala mohl jít do přečíslení dvou proti jednomu, Cienciala ale dlouho míchal s kotoučem a nakonec nedokázal přihrát na najíždějícího Chmielewského.
     
    48:40
    Vítkovičtí se po inkasované brance dostali do útočného pásma, ránu Šidlíka od modré ale do rohu kluziště srazil Dravecký. Oceláři poslali kotouč do neutrální zóny.
    48:02 Martin RŮŽIČKA - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají početní výhodu a podruhé v utkání odskakují do dvoubrankového vedení! Erik Hrňa nejprve z pravé strany trefil jen boční síť vítkovické branky, Hrňa ale následně křížným pasem vyzval ke střele MARTINA RŮŽIČKU, který ze své tradiční střelecké pozice rozvlnil síť za Bartošákovými zády! Asistence: Erik Hrňa.
     
    47:41
    Michal Poletín v útočném pásmu svou holí zasáhl tvář Vladimíra Rotha, Oceláři si po komerční přestávce zahrají další přesilovku.
     
    47:25
    Vrána v útočném pásmu kombinoval se svými křídly, elitní třinecký útok se ale k ohrožení hostující branky nedostal. Dobrou práci v defenzívě odvedl Jan Výtisk.
     
    46:39
    Oceláři se drží v útočném pásmu. Chmielewski kombinoval za hostující brankou, tam jej ale k ledu tvrdě poslal Výtisk. Hosté následně odpálili puk jen na icing.
     
    46:10
    Hra pokračuje. Ondřej Kovařčík se v útočném pásmu dostal do slibné šance, když střílel z kruhu pro vhazování. Kovařčík ale přestřelil.
     
    45:52
    Oba hokejisté již jsou na střídačce, třinecký Michal Kovařčík ale vypadá mnohem více otřesený, než jeho protivník Kucsera.
     
    45:52
    Ve středním pásmu se nešťastně srazili domácí Michal Kovařčík s hostujícím Lukášem Kucserou. Oba útočníci zůstávají ležet na ledě, hra je přerušená.
     
    45:20
    Roth ze středního pásma napálil puk za hostující branku, tam se ale ke kotouči dostali obránci Vítkovic. Mrázek nicméně špatnou rozehrávkou pouze přenechal puk Adamskému, ten ale ve výpadu přestřelil.
     
    44:36
    Ethan Werek si nabruslil do útočné třetiny, kanadský útočník objel celé vítkovické pásmo, jeho střela z vrcholu kruhu pro vhazování ale letěla příliš vysoko. Bartošák následně nemusel zasahovat ani proti sraženému pokusu Matyáše.
     
    44:07
    Růžička se Svačinou v útočném pásmu neobrali o puk rozehrávajícího Šidlíka, hosté nakonec přesunuli kotouč do neutrální zóny, tam se ale k puku dostali jen domácí.
     
    43:37
    Hosté se znovu dostali do útočné třetiny, střelu Šidlíka od modré ale k Hrubcovi nepustil Musil.
     
    43:01
    Roman ze středního pásma napálil kotouč na Hrubce, třinecký brankář vyklepal puk z lapačky a přenechal jej Douderovi. Ten rozjel rychlou protiakci domácích, kterou ale nepřesným pasem zmařil Ondřej Kovařčík.
     
    42:22
    Dravecký ve středním pásmu zastavil postup Hrabala, Polanský následně poslal kotouč za Bartošákovu branku. Hrají hosté.
     
    41:53
    Marcinko přenesl hru do útočného pásma, kde mohla hrát Polanského formace. Centr této letky Jiří Polanský se nakonec dostal ke střele z mezikruží, Bartošák však byl připraven. Hosté odpálili puk na icing.
     
    41:29
    Hosté chvíli drželi puk v útočném pásmu, proti obráncům Musilovi s Galvinšem se ale Vítkovičtí neprosadili.
     
    40:56
    Hrubec vyrazil Květoňovo nahození ze středního pásma do rohu kluziště, domácí ale následnou špatnou rozehrávkou poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    40:34
    Vrána se chtěl po přiťuknutí Růžičky prodrat do útočného pásma, proti trojici bránících hráčů ale třinecký útočník neuspěl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 18:8 (37:14),
    střely mimo: 7:3 (12:5),
    zblokované střely: 8:2 (14:5),
    hity: 2:3 (3:6),
    vhazování: 19:7 (30:12),
    trestné minuty: 4:8 (4:10),
    využití: 1:0 (1:0),
    v oslabení: 0:0 (0:0.
     
    Druhá třetina je u konce, Oceláři stále vedou o jednu branku. Hráči s drakem na prsou byli také v prostřední dvacetiminutovce aktivnějším týmem, převaha domácích se ale v branku přetavila až v polovině duelu. Martin Růžička dělovkou z levého kruhu využil přesilovou hru. Hosté se do zápasu dostali velice šťastně, když vyraženou střelu Radoslava Tybora do vlastní branky srazil Jakub Matyáš.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:47.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Třinečtí drželi kotouč v útočném pásmu, Bartošáka ale neohrozili.
     
    39:10
    Gernát nejprve ve vlastním pásmu hasil nájezd Poletína, Bartošák pak musel do lapačky ukrýt Rothovo nahození z neutrální zóny.
     
    38:53
    Bratři Kovařčíkové v útočném pásmu získali kotouč pro Douderu, ten ale od modré napálil jen připraveného brankáře Vítkovic.
     
    38:39
    Hosté byli s kotoučem vytlačeni do středního pásma, Hrabal pak nahazoval puk za třineckou branku ještě z vlastní poloviny hrací plochy. Icing Vítkovic.
     
    38:29
    Adamský vysokým lobem z vlastního pásma hledal rozjetého Draveckého, ten ale zpracovával puk v ofsajdovém postavení, hra se tak vrací před Hrubce.
     
    38:22
    Dravecký se ze středního pásma prodral až do blízkosti Bartošákovy branky, hostujícího brankáře ale nepřekonal. Na druhé straně pak Hrubec zastavil pokus Kucsery.
     
    37:52
    Bartošák zlikvidoval také dělovku Hrni z pravé strany, hosté již hrají v plném počtu.
     
    37:24
    Ze své oblíbené pozice dvakrát pálil Martin Růžička. V prvním případě třinecký útočník trefil Bartošáka, ve druhém bránícího hráče.
     
    37:00
    Hrňa z pravé strany poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde stál Marcinko. Slovenský útočník střílel hned dvakrát, Bartošák ale oba pokusy vyrazil.
     
    36:39
    Oceláři hrají v plném počtu, Slezanům začíná zkrácená přesilovka.
     
    36:13
    Chmielewski po levé straně zavezl kotouč do útočného pásma, po předávce mohl od modré pálit Doudera. Bartošák kryje kotouč v lapačce, po odpískání se ale před jeho brankou strhla potyčka mezi Jiřím Polanským a Petrem Šidlíkem, oba si půjdou na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici.
     
    35:42
    Přesilovka Vítkovic končí, také hosté si totiž nepohlídali počet hráčů na ledové ploše a hráli v šesti. Trest odpyká Šimon Stránský, v následujících padesáti jedna vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    35:30
    Vítkovicím se v přesilovce zatím vůbec nedaří. Galvinš nejprve z vlastního pásma napálil kotouč za hostující branku, rozehrávku Ostravanů následně zastavil Cienciala a opět poslal puk k hostujícímu brankáři.
     
    35:01
    Hostům se nepovedla ani další akce, Adamský opět osvobodil vlastní barvy.
     
    34:50
    Adamský obral o puk rozehrávajícího Romana a odpálil jej za Bartošákovu branku.
     
    34:33
    Oceláři si nepohlídali střídání a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Ethan Werek, hosté si po komerční přestávce zahrají svou první početní výhodu.
     
    34:00
    Olesz po buly připravil střeleckou pozici pro Lva, ten si ale na Hrubce nepřišel. Oceláři následně velmi rychle otočili hru na druhou stranu, Roth ani Růžička ale branku netrefili.
     
    33:40
    Roth chtěl z vlastního pásma najít na útočné modré stojícího Draveckého, ten ale přihrávku nečekal a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    33:20
    Hra se po vstřelené brance hostí přesunula do středního pásma, ani jednomu ze soupeřů se nedaří kloudný přechod modré čáry.
    32:39 Radoslav TYBOR - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté dokázali ještě v útočném pásmu zachytit třineckou rozehrávku a notnou dávkou štěstí se vracejí do zápasu! Hrubec sice vyrazil střelu RADOSLAVA TYBORA z pravého kruhu pro vhazování, kotouč se ale nešťastně od třineckého Jakuba Matyáše odrazil zpět do odkryté branky! Asistence: Ondřej Roman, David Květoň.
     
    31:52
    Stránský s Kucserou nezískali kotouč v souboji za Hrubcovou brankou, na druhé straně pak Bartošák musel vyrážet pokus Chmielewského. Dorážky najíždějícímu Ondřeji Kovařčíkovi a Martinu Gernátovi následně zmařili vracející se obránci.
     
    31:06
    Vítkovičtí se poprvé ve druhé části usadili v blízkosti Hrubcovy branky, střílející Zdráhal ale třineckého brankáře nepřekonal.
     
    30:32
    Rastislav Dej dostal přihrávku za třineckou obrannou linii, Dej se ale nedokázal prosadit proti dlouhé hokejce Martina Gernáta.
     
    30:01
    Oceláři mohli velmi rychle přidat další trefu, Polanský ale v dobré šanci ještě hledal svého spoluhráče, což se domácím stalo osudným. Hosté pak rychle přesunuli hru na druhou stranu kluziště, Hrubec si připsal zákrok proti střele z mezikruží.
    29:23 Martin RŮŽIČKA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka Ocelářů trvala jen deset vteřin, hráči s drakem na prsou odskakují do dvoubrankového vedení! Kotouč se pohyboval skrz útočné pásmo domácích velmi rychle, Erik Hrňa jej nejprve posunul na modrou, odkud Vladimír Roth přiťukl kotouč připravenému MARTINOVI RŮŽIČKOVI! Třinecký snajpr z první nedal Bartošákovi sebemenší šanci! Asistence: Vladimír Roth, Erik Hrňa.
     
    29:13
    Hákováním se provinil Jaroslav Mrázek, Oceláře čeká třetí početní výhoda.
     
    29:06
    Petr Vrána mohl skórovat, třinecký útočník ale byl ve vyložené pozici faulován a netrefil odkrytou branku Vítkovic!
     
    28:36
    Vítkovičtí se jen stěží brání náporu domácích hráčů, hosté proto raději odpálili puk na zakázané uvolnění.
     
    27:58
    Oceláři se znovu dostali do útočné třetiny a ohrozili hostující branku. Adamský od modré poslal kotouč do mezikruží, kde byl nikým nehlídán Vladimír Dravecký. Slovenský forvard pálil z otočky, kotouč jen těsně minul Bartošákovu klec.
     
    27:28
    Hosté jsou kompletní. Oceláři ještě v závěru přesilovky zkusili jednu akci, Svačinu ale při střele zastavil hlavní sudí pro postavení Adamského v brankovišti. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:04
    Polanský z rohu kluziště hledal před brankou stojícího Michala Kovařčíka, ten ale byl hostující defenzívou zablokován a Vítkovice se následně osvobodily.
     
    26:49
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, Bartošáka ale zatím neohrozili.
     
    26:10
    Oceláři se velmi rychle vrátili do útočné třetiny. Roth si z modré čáry sjel až do pravého kruhu pro vhazování, svou střelu ale poslal jen do Bartošákovy lapačky.
     
    25:48
    Rothovu dělovku od modré Bartošáka vyrazil do rohu kluziště, hostující gólman si následně poradil i s pokusem Marcinka z předbrankového prostoru. Hosté se osvobodili.
     
    25:24
    Ondřej Kovařčík se chtěl z levé strany protáhnout až do předbrankového prostoru, Peter Trška mu to ale znemožnil podražením. Přesilovka pro Oceláře.
     
    25:15
    Brankář ostravského celku si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Bartošáka z bezprostřední blízkosti ohrožovali bratři Kovařčíkové s Chmielewskim, ani jeden ale kotouč za gólmana Vítkovic nedostal.
     
    24:43
    Oceláři jsou znovu před Bartošákem. Vítkovický gólman musel likvidovat pokus Adamského od modré, z druhé strany pak také ránu Doudery.
     
    24:09
    Hosté se po rychlé protiakci dostali do třineckého pásma, Tyborovu střelu ale Hrubec pokryl.
     
    23:59
    Zahrozit tak mohli opět Oceláři! Svačinův pokus z mezikruží Bartošák vyrazil pouze před sebe, dorážející Martin Růžička ale minul odkrytou branku hostí!
     
    23:41
    Marcinkova formace marně bojovala o kotouč v útočném pásmu, Výtiskovi se ale následně nepovedla rozehrávka ze střední třetiny.
     
    23:05
    Oceláři uklidnili hru ve vlastním pásmu, jejich následný pokus o rychlý přechod do útočné třetiny zastavil ofsajd.
     
    22:32
    Čtvrtá formace Vítkovic se postarala o pořádný rozruch před Hrubcem. Zdráhal nejprve v rychlé akci minul branku, po rychlé kombinaci se ale tentýž útočník dostal k dalšímu střeleckému pokusu, Zdráhal ale na Hrubce nevyzrál.
     
    21:38
    Polanský za hostující brankou získal kotouč pro Douderu, ten ale následně nepřesně přihrával na Matyáše. Hosté mohli jít do protiakce, tu ale zastavila přihrávka rukou.
     
    21:10
    Tlak domácích pokračoval a Bartošák musel likvidovat další dva pokusy. Marcinkovu střelu z mezikruží hostující brankář jen vyrazil, Galvinšovu bombu od modré pak ukryl do lapačky.
     
    20:57
    Oceláři zastavili akci Vítkovic a sami se vydali do rychlého protiútoku. Růžička kombinoval s Werekem, ani jeden ale svůj pokus do branky nedostal.
     
    20:18
    Vrána získal kotouč pro Gernáta, slovenský bek si z modré čáry sjel až na vrchol kruhu pro vhazování, Bartošáka ale nepropálil.
     
    20:06
    Hosté vyhráli také úvodní buly druhé tetiny. Následná Hrabalova dlouhá rozehrávka na Olesze ale byla příliš prudká a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 19:6,
    střely mimo: 5:2,
    zblokované střely: 6:3,
    hity: 1:3,
    vhazování: 11:5,
    trestné minuty: 0:2,
    využití: 0:0,
    v oslabení: 0:0.
     
    Končí úvodní třetiny prvního duelu čtvrtfinále, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Hráči s drakem na prsou byli po celou dobu úvodní dvacetiminutovky aktivnějším týmem, po zásluze se tak v páté minutě zásluhou Martina Adamského do vedení. Slezané mohli náskok navýšit v početní výhodě po faulu Tršky, Třinečtí ale svou příležitost nevyužili. Hosté naopak Hrubce příliš nezaměstnávali, třinecký gólman si připsal jen pár jednodušších zákroků.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Werek se vydal do útočné třetiny, proti Výtiskovi ale kanadský útočník neuspěl.
     
    19:07
    Poslední minuta první třetiny. Hosté se dostali do útočného pásma, své štěstí od modré nejprve zkoušel Hrabal, z pravé strany následně Dej. Ani jeden ale branku netrefil.
     
    18:35
    Rothovo vyhození z vlastního pásma se od hrazení šťastně odrazil přímo k rozjetému Draveckému, který nakonec pálil z levého kruhu pro vhazování. Bartošák drží puk pod svými betony.
     
    18:28
    Martin Růžička na modré ztratil kotouč, hosté tak mohli jít do protiakce. Hrubec si poradil se střelou Szturce, domácím se ale následně nelíbila prudká brzda Poletína, po které se před třineckou brankou strhla menší potyčka. Sudí vylučovat nebudou, pokračovat se bude vhazováním poblíž třinecké branky.
     
    18:13
    Oceláři přesunuli hru do blízkosti vítkovické branky. Cienciala z rohu kluziště přesně našel mezi kruhy stojícího Michala Kovařčíka, ten si ale musel srovnat kotouč na čepeli, což stačilo hostujícímu Výtiskovi na to, aby srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    17:47
    Musil si u vlastní branky poradil s nájezdem Lva, kolem třineckého beka následně neprošel ani Dej.
     
    16:54
    Krenželok se ve vlastním pásmu nedohodl s Romanem a přenechal kotouč pouze napadajícímu Adamskému. Třinecký útočník zkusil střelu z první, kotouč jen těsně minul Bartošákovu klec.
     
    16:27
    Vítkovický Poletín vyhrál buly přímo ke svému brankáři, Bartošák ukryl puk do lapačky, čímž umožnil unavené pětici vystřídat.
     
    16:26
    Hosté se ve vlastním pásmu dostali pod velký tlak, ten přerušují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:10
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Skryté Matyášovo nahození trefilo Bartošáka do vyrážečky, hostující brankář byl úspěšnější i ve druhém vzájemném souboji.
     
    15:30
    Trška je na ledě, Vítkovice hrají v plném počtu. V závěru přesilovky se do ještě jedné šance dostal Chmielewski, Bartošák si ale se střelou z mezikruží věděl rady.
     
    15:01
    Gernát od modré ke střele vyzval Wereka, toho ale v rozhodujícím okamžiku zklamala hokejka, která se mu zlomila na dvě části. Hosté se osvobodili.
     
    14:28
    Gernátova přihrávka od modré na Polanského byla sražena, hosté se osvobodili.
     
    14:14
    Marcinko zůstal po souboji za hostující brankou ležet na kotouči, sudí přerušili hru a nařídili buly v neutrální zóně.
     
    13:52
    Oceláři kombinují v útočném pásmu. Rothova střela od modré byla sražená k Růžičkovi, Marcinkova dorážka z bezprostřední blízkosti minula hostující branku.
     
    13:23
    Uvidíme první početní výhodu utkání. Jiří Polanský byl v rohu kluziště držel Peter Trška. Oceláři si tak po komerční přestávce zahrají úvodní přesilovku.
     
    13:04
    Dravecký nahodil kotouč do rohu hostujícího pásma, kde se k němu nejrychleji dostal Polanský. Třinecký matador pak chytrým pasem ke střele vyzval Gernáta, Bartošák vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    12:41
    Marcinko s Werekem vybojovali kotouč v rohu útočné třetiny, Hrňa následně posunul puk na Galvinše, který pálil od modré. Před Bartošákem ještě dobře clonil Werek, hostující gólman ale ukryl kotouč do své lapačky.
     
    12:00
    Další dobrá akce domácích! Petr Vrána v přečíslení dvou proti jednomu ke střele vyzval Vladimíra Svačinu, také druhý souboj ale dopadl lépe pro vítkovického Patrika Bartošáka!
     
    11:46
    Cienciala u hostující střídačky chytře podržel kotouč, následně jej třinecký forvard předal najíždějícímu Gernátovi. Ten hledal v dobré pozici stojícího Růžičku, třinecký kanonýr ale přenechal puk Svačinovi, který však z mezikruží napálil jen Bartošáka!
     
    11:21
    Čtvrtá formace domácích dobře napadá hostující rozehrávku, Vítkovičtí se nemohou dostat z vlastního pásma.
     
    10:42
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu, neujala se ale ani jedna ze dvou střel Martina Adamského.
     
    10:10
    Dravecký si nahodil kotouč do útočného pásma a sám si pro něj dojel. Z jeho práce mohl těžit najíždějící Musil, třinecký bek ale v dobré pozici trefil jen připraveného Bartošáka.
     
    09:51
    Hosté se po překvapivém pasu dostali do rychlé protiakce, Lev ale napálil jen připraveného Hrubce. První komerční přestávka utkání.
     
    09:40
    Dravecký zachytil Bartošákovu rozehrávku, kombinace domácích ale ztroskotala na nepřesné přihrávce Polanského.
     
    09:03
    Werek po levé straně zatáhl kotouč za hostující branku, odkud kombinoval s Rothem. Třinecký bek si sjel až k brankové čáře, jeho následnou pobídku ale v předbrankovém prostoru Werek zakončit nedokázal.
     
    08:36
    Stránský s Kucserou dostali hru do třinecké třetiny, proti čtveřici bránících hráčů se ale hosté neprosadili. Hrát mohou domácí.
     
    08:00
    Kucsera se pokusil o rychlou akci středem kluziště, třinecká defenzíva ale hostujícího útočníka před Hrubce nepustila. Akce domácích na druhé straně pak skončila sraženou střelou Michala Kovařčíka.
     
    07:21
    Adamský na útočné modré zastavil hostující rozehrávku, na jeho práci ale později nedokázal navázat Dravecký, který byl donucen vrátit se do neutrální zóny.
     
    06:50
    Polanský v útočném pásmu trochu pozdržel akci domácích a přihrál do druhé vlny najíždějícímu Gernátovi. Třinecký bek ale dostal kotouč mezi své nohy, puk tak nedokázal zpracovat.
     
    06:26
    Marcinkovi se na jedné straně nepovedla rozehrávka na Wereka, na druhé pak Květoň marně stíhal prudký pas. Hrají Oceláři.
     
    05:56
    Vrána zavezl kotouč do útočné třetiny, na modré čáře jej pak přenechal Milanu Douderovi. Třinecký bek chytře nahazoval kotouč kolem čtyř clonících hráčů, Bartošák i tak ale dokázal zasáhnout. Hosté odpálili puk na icing.
     
    05:31
    Oceláři zkusili rychlou rozehrávku na Vránu, pas ale byl příliš prudký a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    05:00
    Hosté se po inkasované brance vrhli do útočného pásma, po nepřesné rozehrávce a ztrátě kotouče ale málem inkasovali podruhé! Ondřej Kovařčík se dostal za hostující obrannou linii, v nájezdu ale Bartošáka mezi jeho betony nepropálil!
    04:30 Martin ADAMSKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zlikvidovali i nájezd Szturce a po rychlé protiakci slaví úvodní branku čtvrtfinálové série! Vladimír Dravecký v útočném pásmu z pravého kruhu pro vhazování napálil kotouč na Bartošáka, hostující brankář vyrazil puk pouze před sebe, z hrany brankoviště pak kotouč do sítě doklepl MARTIN ADAMSKÝ! Asistence: Vladimír Dravecký, Martin Gernát.
     
    04:07
    Hosté převzali aktivitu do svých rukou a zahrozili dalším útočným výpadem. Akce Vítkovic se ale neujala.
     
    03:30
    Hrát tak mohli opět hosté. Vítkovičtí do akce vyslali Květoně, který se podél levého mantinelu dral do útočné třetiny. Květoň nakonec zkusil střelu z vrcholu kruhu pro vhazování, puk ale minul branku.
     
    02:55
    Vítkovičtí se dvakrát pokusili o dobytí třineckého pásma, ani v jednom případě ale hosté úspěšní nebyli. Oceláři se následně dostali do blízkosti Bartošákovy branky, Vrána si ale u modré čáry nerozuměl s Musilem.
     
    02:21
    Oceláři se opět dostali před hostující branku. Cienciala míchal s kotoučem za Bartošákovou svatyní, načež zpětným pasem ke střele z první vyzval Ondřeje Kovařčíka. Bartošák byl připraven.
     
    01:49
    Adamský ve středním pásmu nakopl své motory a zatáhl hru do vítkovické třetiny. Z práce třineckého útočníka mohl těžit střílející Matyáš, Bartošák ale byl připraven. Hosté posouvají hru do neutrální zóny.
     
    01:22
    Werek se chtěl po levé straně dostat do blízkosti Bartošákovy branky, Kanadský útočník ale neuspěl. Nevedlo se ani na druhé straně Szturcovi.
     
    01:00
    Ostravané se po vyhraném buly v neutrální zóně dostali do útočné třetiny, skrytá Výtiskova střela od modré Hrubce pořádně vylekala, kotouč ale nakonec branku netrefil.
     
    00:40
    Hra pokračovala vhazováním v pásmu Vítkovic. Ke střele od modré se dostal Musil, Bartošák ale jeho pokus srazil do rohu. Hostující rozehrávka se následně od Ocelářů odrazila mimo hrací plochu.
     
    00:26
    Úvodní buly pro Vítkovice. Hosté se pokusili okamžitě dostat do útočné třetiny, jejich akce se ale nesetkala s úspěchem. Na druhé straně se pak chtěl před Bartošáka dostat Růžička, sudí ale přerušili hru, jelikož z tvrzeného skla na ledovou plochu spadl starý úchyt.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledové ploše, ledařům se při předzápasovém programu povedlo opravit tvrzené sklo. Čtvrtfinále mezi Oceláři a Vítkovicemi tak může začít!
     
    Ve WERK ARENĚ při rozbruslení prasklo jedno z tvrzených skel za vítkovickou brankou, začátek utkání se tak možná trochu zpozdí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk (A), Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Bryška, Tošenovjan.
     
    Dosavadní série v play off

    Moravskoslezští rivalové se v historii vyřazovacích bojů utkali třikrát, pokaždé se z vítězství v sérii radovali třinečtí Oceláři. Hráči s drakem na prsou nejprve v roce 1998 slavili výhru v semifinále a postup do finálového souboje se Vsetínem, v roce 2003 pak Třinečtí zvítězili ve čtvrtfinále. Zatím poslední série se odehrála na jaře roku 2011, kdy se oba rivalové střetli v přímém souboji o mistrovský pohár. Tehdejší vítěz základní části Třinec v pěti zápasech zdolal Ostravany a radoval se z historicky prvního mistrovského titulu.
     
    Vzájemné zápasy v základní části

    Čtyři duely, tři výhry Ocelářů. Hráči s drakem na prsou byli ve vzájemných zápasech v základní části úspěšnější, když nejprve dvakrát zvítězili na domácím ledě a v posledním duelu po velkém obratu vyloupili OSTRAVAR ARÉNU. Úvodní měření sil bylo poměrně vyrovnané, o vítěznou trefu se v pětačtyřicáté minutě postaral Martin Gernát. Druhý duel měl dva hrdiny. Kanadský útočník Ethan Werek vstřelil dvě branky a tu třetí připravil, Šimon Hrubec zase vychytal čisté konto. První zápas v Ostravě byl znovu velice vyrovnaný, Oceláři sice dvakrát vedli, nakonec ale museli po trefě Rastislava Deje z předposlední minuty přijmout porážku. V posledním klání pak Slezané prohrávali již 0:3, ve druhé polovině duelu ale předvedli skvělý obrat a nakonec zvítězili 4:3.

    7. října 2018: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, D. Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) – 11. P. Zdráhal (D. Krenželok, Kucsera), 60. P. Zdráhal (Šidlík, D. Květoň).

    23. listopadu 2018: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    38. Werek (Dravecký), 49. Werek (Gernát, Adamský), 59. Dravecký (Werek).

    12. ledna 2019: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
    Branky a nahrávky:
    26. Kucsera (Baláž, Šidlík), 48. Gregorc (Kucsera), 58. Dej – 13. Martin Růžička (Roberts Bukarts), 29. M. Doudera (Polanský, Adamský).

    22. února 2019: HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)
    Branky a nahrávky:
    8. O. Roman (Lev, Schleiss), 21. Dej (Trška, Lev), 29. Olesz (Lev, Hrabal) – 38. Novotný (Marcinko), 43. Hrňa (P. Vrána), 46. P. Vrána (Martin Růžička, Svačina), 54. M. Kovařčík.
    Třaskavá série mezi Třincem a Vítkovicemi začíná!
     
    HC Vítkovice Ridera

    Vítkovice v základní části dlouho držely šestou příčku zaručující přímý postup do čtvrtfinále, v závěrečné fázi ale Ostravané o tento post přišli a cestu do čtvrtfinále si museli proklestit skrz předkolo. V něm svěřenci trenéra Jakuba Petra narazili na pražskou Spartu, které po čtyřzápasové sérii ukončili sezonu. „Bylo fajn, že se nám předkolo se Spartou podařilo ukončit už v pátek v Praze a nemuseli jsme tím do rozhodujícího zápasu v neděli. Čas jsme využili – hráči – v rámci odpočinku, regenerace. My trenéři přípravou na dalšího soupeře, kterým je Třinec,“ řekl Jakub Petr pro klubový web.

    Vítkovičtí do čtvrtfinále naskočí po čtyřdenním volnu, oproti Ocelářům tak budou rozehranější. Papírovým favoritem nicméně zůstávají Slezané. „Třinec? To je obrovský kolos. Se svým zabezpečením by měl být favoritem celé soutěže a tak jej také vnímáme. Je jasným favoritem této série, tak to vnímáme. My ale samozřejmě budeme hrát proto, abychom pokud to bude jen trochu možné, uspěli. Z naší cesty neuhýbáme,“ pokračuje lodivod Ostravanů.

    Vítkovicím se v posledním utkání do sestavy vrátil Patrik Zdráhal, který se okamžitě podílel na postupu do další fáze. „V jakém jsme stavu? Ve výborném. Sestava? Budeme kompletní,“ sděluje Jakub Petr. Vítkovičtí se budou spoléhat především na gólmana Patrika Bartošáka, který byl hlavním stavebním kamenem postupu přes Spartu. „Já mám na to pořád stejný názor, Šimon už x let dokazuje, že je jedním z top gólmanů celé extraligy. Vidím u něj určitou nedoceněnost – před sezonou a na jejím začátku se mluvilo více o jiných gólmanech, kteří ale podle mě zdaleka nedosahují takových kvalit jako on. Šimon sám svou práci na ledě nijak neexponuje, takže možná i pro to. Podle mě top brankář a budeme mít co dělat, abychom na něj vyzráli,“ prozradil Patrik Bartošák v rozhovoru na klubovém webu.

    Poslední zápas Vítkovic

    15. března 2019: HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera 1:5 (0:1, 1:3, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    37. Jarůšek (Rousek) – 12. Š. Stránský, 23. Kucsera (Zdráhal, Š. Stránský), 35. Poletín (Szturc, Schleiss), 38. Trška (Dej, Olesz), 55. Lev.

    Sestava Vítkovic v posledním zápase: Bartošák – Hrabal, Trška, Výtisk, Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Roman, Tybor – Szturc, Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři zakončili dlouhodobou část na druhé příčce, když k zisku Prezidentského poháru hráčům s drakem na prsou chyběla jedna tříbodová výhra. Svěřenci trenérů Václava Varadi, Marka Zadiny a Jiřího Raszky tak ve čtvrtfinále vyzvou nejlépe postavený tým z předkola, kterým se po výhře nad Spartou staly Vítkovice. Poprvé od mistrovské sezony tak oba krajští rivalové budou bojovat o postup do další fáze play off.

    ”Derbíčko, slezské derby, je to super. Nemusíme jezdit nikam do Čech, hodně se na to těším. Nepříjemní budou v přesilovkách, které jim docela šly. My ale musíme hrát svou hru a nedívat se na ně. Zápasy budou vyhrocené, celý kraj tím bude žít. Určitě budou plné haly se super atmosférou. Chceme vyhrát,“ neskrývá Martin Adamský své natěšení. Rychlonohý útočník je plně zdráv a připraven naskočit do play off.

    Speciální příchuť bude mí derby série pro útočníka Petra Vránu, který ve Vítkovicích získal dvě stříbra a zažil poslední finálovou bitvu. „Velké derby, dobrá atmosféra a vypjaté zápasy. Poslední finále jsem hrál za Vítkovice, moc jsme to ale nezvládli. Pro nás v té době ale už finále bylo velkým úspěchem, takže na to mám docela dobré vzpomínky. Nebylo to jednoduché, atmosféra ale byla skvělá. Zápasy budou hodně vyhrocené, bude tam hodně emocí. Je to skvělé pro lidi, že to mají kousek, zápasy tak budou mít atmosféru. My si to určitě užijeme,“ těší se šikovný útočník.

    Čtvrtfinálové derby nabídne souboj dvou reprezentačních brankářů, a zároveň dvou velkých kamarádů. Na jedné straně bude stát Patrik Bartošák, branku Ocelářů pak bude střežit Šimon Hrubec. „Už při předkole jsem se na to koukal a říkal si, že co kdyby to vyšlo. Dáme si derbíčko, ještě k tomu s Bartesem proti sobě. Jsem rád, bude to sice velký oříšek, my ale máme v plánu přes ně přejít. Sice jsme kamarádi, ale teď už je play off a není to na nějaké kamarádské psaní mezi sebou. Po sérii si zase v klidu napíšeme,“ říká Šimon Hrubec. Oceláři v úvodu play off nemohou počítat pouze se zraněným kapitánem Lukášem Krajíčkem.

    Poslední zápas Ocelářů

    8. března 2019: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 2:0, 1:0).
    Branky a nahrávky:
    1. Vondrka (Skalický, Klepiš), 27. Klepiš (Němeček, Vondrka), 31. Vondrka (Žejdl), 51. Pláněk (P. Musil, Šťastný).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec (31. Kantor) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Husák, Matyáš, M. Adámek – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – Werek, Polanský, Novotný – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.
     
    Hezký den z Třince! Čtvrtfinálové série ve středu rozehrají zbývající čtyři týmy, souboj mezi druhým celkem po základní části a vítězem předkola bude velice pikantní! Oceláři Třinec se o postup do semifinále poperou se svým krajským rivalem. Vítkovice Ridera v předkole vyřadili pražskou Spartu a těší se na derby sérii proti Ocelářům. Úvodní klání startuje v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 5. Adamský (Dravecký, Gernát), 30. Martin Růžička (Roth, Hrňa), 49. Martin Růžička (Hrňa) – 33. Tybor (O. Roman, D. Květoň), 56. Tybor (D. Květoň)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrabal, Trška, Výtisk (A), Mrázek, Šidlík, D. Krenželok, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc (A), Poletín, Schleiss – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Bryška, Tošenovjan

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 0 Vítkovice
    #1 Středa 20.03.2019 • 17:00
    Třinec - Vítkovice 3:2
    #2 Čtvrtek 21.03.2019 • 17:00
    Třinec - Vítkovice 3:0
    #3 Neděle 24.03.2019 • 15:00
    Vítkovice - Třinec 1:2
    #4 Pondělí 25.03.2019 • 17:00
    Vítkovice - Třinec 2:5
    bahis siteleri