Saint-Étienne – Nîmes 2:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:1 (1:1)
Nîmes Olympique
Pondělí 01.04.2019, 20:30 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:43:57)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:8.
     
    Je dobojováno! Dohrávka třicátého kola Ligue 1 poskytla divákům velmi zajímavou podívanou. Nečekanou zápletku dal zápasu Antonin Bobichon, který už ve druhé minutě poslal hosty do vedení. Po chybě Ferriho a vyrovnání Cabelly Nimes ustálo menší tlak a po změně stran bylo favoritovi znovu naprosto vyrovnaným soupeřem. Na bodový zisk to ale nestačilo, neboť v 79. minutě prodloužil Vadův centr za Bernardoniho záda Robert Berić. Koncovka už byla hodně nervózní, příliš se v ní nehrálo a kromě jedné možnosti Bouangy nečelil brankář Ruffier žádným velkým problémům. Saint-Étienne tak uhájilo výsledek 2:1 a může slavit návrat na čtvrté místo, zatímco Nimes je se zápasem k dobru dvanácté.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Před domácí branku se přestěhoval také Bernardoni. Právě na něj letěl centr z levé strany, ale žádné zakončení z toho nebylo, protože předním balón vyrazil Ruffier.
     
    90+5
    Dlouhý nákop od Savaniera propadl k Polomatovi, který vedle vlastního vápna neustál velký tlak a poslal balón na závěrečný rohový kop.
     
    90+4
    Denis Bouanga chtěl za každou cenu na půlce obrat o míč Vadu. To se mu sice podařilo, jenže podle rozhodčího to bylo s faulem.
     
    90+3
    Ghezali čistě sebral míč Bouangovi a díky tomu, že nastřelil napadajícího protihráče, získal pro Saint-Étienne vhazování.
     
    90+2
    Dobrou minutu a půl se vůbec nehrálo, takže se pětiminutové nastavení asi trochu prodlouží. Šance Nimes na vyrovnání tu stále jsou.
     
    90+1
    Hřiště zaplavila spousta negativních emocí. Hráči si uprostřed hřiště nic nedarují, což nyní pocítili Vada a Miguel. Za fauly na tyto dva viděli žluté karty Bobichon s M´Vilou.
     
    90
    Také nad rámec druhého poločasu je přidána porce pěti minut.
    89. Denis Bouanga (NOQ)
     
    89
    Hraniční zákrok na Ghezaliho nechali rozhodčí bez povšimnutí, a tak hosté mohli rychle dopředu. Denis Bouanga střílel zleva na zadní tyč a Ruffier měl co dělat, aby přesný pokus vytěsnil na roh.
     
    88
    Cabella se čistě zbavil protihráče, ale pak už neměl dostatek sil na podniknutí rychlého výpadu. O balón byl připraven ještě předtím, než vymyslel aspoň náznak šance.
     
    87
    Guillaume dostal pas na levou stranu, kde však dlouho váhal s provedením dalšího kroku. Domácí obránci se během toho stihli vrátit a míč snadno získali.
     
    86
    Lybohy v souboji o vysoký míč zezadu naložil loktem Berićovi. Rozhodně by se nemohl divit, kdyby rovněž dostal kartu. Tu rozhodčí Abed tentokrát nechal v kapse.
     
    85
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Jordan Ferri, přichází Sada Thioub.
     
    85
    Nově příchozí Ghezali se uvedl nesmyslným dohráním odkopávajícího Lybohyho, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    84
    Po dlouhé prodlevě se opět hraje. I ve druhé půli se zřejmě dočkáme minimálně pětiminutového nastavení.
     
    83
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Lamine Ghezali.
     
    82
    Hosté vehementně protestovali, ale k ničemu jim to nebylo. S kapitánskou páskou hrající Anthony Briancon si akorát řekl o žlutou kartu.
    81. Robert BERIĆ - 2:1
     
    81
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Deset minut před koncem domácí otáčí skóre! Minimálně poloviční zásluhu na tom má střídající Vada, který skvělým centrem našel ve vápně ROBERTA BERIĆE a ten úchvatným prvním dotykem prodloužil balón za bezmocného Bernardoniho.
     
    80
    Robert Berić dal po centru gól, který neplatil pro ofsajd, nicméně se zdá, že po kontrole u videa bude nakonec uznán.
     
    78
    Hosté zkusili prorazit po levé straně, jenomže tam neměli dostatek prostoru na rozvinutí akce. Po autu Miguela přišla definitivní ztráta míče.
     
    77
    Yann M´Vila posouval míč doprava, kde očekával Debuchyho. Ten ale zůstal stát a nahrávka domácího záložníka skončila v zámezí.
     
    76
    Ripart svůj rychlý výpad sice zakončil, ale přízemní ranou zpoza šestnáctky branku netrefil. Ruffier znovu rychle přihrává vpřed.
     
    75
    První kontakt Dionyho s balónem nebyl legální. Při zpracování dlouhého pasu si podle všeho pomohl rukou. Rozehrávající Briancon každopádně vrátil míč Ruffierovi.
     
    74
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Loïs Diony.
     
    73
    Ruffier zachytil volný balón a okamžitou rozehrávkou se výrazně podílel na následném protiútoku. Střela Hamoumy byla ztečovaná jen malý kousek nad břevno!
     
    72
    Od šance Nordina se domácí nemohou pořádně udržet na balónu. Nějakých dvacet minut před koncem se dostávají pod značný tlak.
     
    71
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Umut Bozok, přichází Baptiste Guillaume.
     
    70
    Po ošetření hostujícího forvarda přišel na řadu další roh. Sevanierův centr byl na první tyči prodloužený, ale pak už se k němu dostali jen a pouze obránci Saint-Étienne.
     
    69
    Debuchy šel ve vápně hodně tvrdě do Bozoka, na kterého letěl Ripartův centr z pravé strany. Útočící hráč asi dostal ránu do obličeje, nicméně faul se nepískal.
     
    68
    Pár vteřin poté, co se Saint-Étienne dostalo z nepříjemného napadání u vlastní šestnáctky, muselo míč zase vrátit. Rémy Cabella byl podle pomezního v ofsajdu.
     
    67
    Debuchy chtěl okamžitě zapojit do hry Vadu. Jeden z hostů dlouhý pas přečetl a na jistotu zakopl míč za postranní čáru.
     
    66
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Júsuf Aït Bennasser, přichází Valentin Vada.
     
    65
    Trochu překvapivě je to Nimes, které začíná tahat za delší konec provazu. Změnit to má Valentin Vada, který za malou chvíli přijde na hřiště.
    64. Umut Bozok (NOQ)
     
    64
    Scházelo pár centimetrů a hosté podruhé vedli! Téji Savanier zleva nacentroval na Bozoka, který se dokázal prosadit v hlavičkovém souboji a trefil břevno!
     
    63
    Jeden z hostů skvělým pasem přes šířku hřiště našel úplně volného Riparta. Toho ale zbrzdilo zpracování a pak už byl příliš blízko Ruffierovi, jenž si připsal další úspěšný zákrok.
     
    62
    Nakonec Nimes kopalo rohy hned dva. Do šance se ale nedostalo a naopak muselo co nejrychleji spěchat do obrany společně s protiútokem Cabelly.
     
    61
    Hosté rozjeli nenápadnou kombinaci na polovině soupeře. O to nečekanější byla dalekonosná rána Bouangy, kterou Ruffier s problémy vyrazil na roh.
     
    60
    Držení míče: 59% – 41%.
     
    58
    Antonin Bobichon inkasoval v souboji s Bennasserem nepříjemný zásah do nohy. V přerušené hře se ale zvedl a realizační tým Nimes byl bez práce.
     
    57
    Nepřesností na obou stranách hodně přibylo. Po špatné přihrávce na Riparta vhazoval Debuchy, přičemž jeho kolegové znovu balón ztratili.
     
    55
    O pár vteřin později došlo před domácím vápnem k tvrdému souboji mezi M´Vilou a Paquiezem, který z něj odešel se žlutou kartou.
     
    54
    Jako blesk z čistého nebe vzniklo hostující přečíslení. Žádná šance z něj ale nevznikla, protože před Bozokem skvěle zasáhl vracející se Debuchy.
     
    53
    Bennasserova kolmice byla dobře myšlená, nicméně provedení bylo horší. Z ofsajdu vybíhající hráč to měl k míči dále než Bernardoni.
     
    52
    Na začátku druhého poločasu se hra výrazně uklidnila. Nimes převážně brání ve zformovaném bloku, přes který se nedá jednoduše projít.
     
    51
    S rohovým kopem domácí nenaložili podle svých představ. Bude se jen odkopávat od branky Bernardoniho, který s provedením tohoto úkonu rozhodně nechvátá.
     
    50
    Arnaud Nordin s nečekanou lehkostí prošel přes čtveřici obránců. Ve vápně střílel k bližší tyči, ale tam už narazil na nohu připraveného gólmana.
     
    49
    Znovu se domácí nevyvarovali menší chybičky na vlastní polovině. Ripart dostal možnost pálit z pětadvaceti metrů, jenomže rozměry branky mu nestačily.
     
    48
    Ripart vystihl jednu z přihrávek rozehrávajících hráčů Saint-Étienne. Hned vzápětí ale nepřesně přihrál a poslal balón k Ruffierovi.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává vynucený odchod hostujícího obránce Maouassy, kterého nahradil Florian Miguel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou velmi zajímavý první poločas, ve kterém bylo téměř neustále hodně rušno. Na první gól se čekalo jen něco málo přes sto sekund, když po skvělém centru Bouangy hlavou skóroval Bobichon. Saint-Étienne pak nevyužilo několik šancí na vyrovnání, ke kterému došlo „až“ ve čtyřiadvacáté minutě, kdy obrovskou minelu Ferriho potrestal Cabella. Domácí se dostali do herní pohody a vytvořili si několik dalších příležitostí. Bernardoni Nimes ale podržel a zapříčil se o to, že se do šaten odchází za stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    V jednu chvíli běželi hned čtyři hostující útočníci na pouhé dva obránce. Ferri dostal do šance Bouangu, kterému však Ruffier zmenšil střelecký úhel a balón do své sítě nepustil.
     
    45+4
    Nordin přihrál před rozběhnutého Cabellu, který tentokrát dokázal odcentrovat, jenomže před adresátem přihrávky zasáhl skluzující bek Nimes.
     
    45+3
    Rémy Cabella ztratil kontrolu nad míčem a ten mu utekl za pravou postranní čáru. Pokračuje se autovým vhazováním Miguela.
    45+2. Antonin Bobichon (NOQ)
     
    45+2
    Antoin Bobichon si na levé straně vyměnil pár přihrávek s Miguelem a solidně vypálil zpoza pokutového území. Ruffier musel přesný pokus likvidovat skokem k pravé tyči.
     
    45+1
    Nastavuje se dalších pět minut.
     
    45
    Střídající Miguel má sil dostatek, ale i tak nebyl schopen dostihnout nepřesné přenesení hry k jeho levé postranní čáře.
     
    44
    S blížícím se koncem první půle se hra přece jenom trochu rozkouskovala. Náběh Hamoumy byl posouzen jako ofsajdový.
     
    42
    Další zdravotní problém na straně Nimes. Po ráně od Kolodziejczaka zůstává na půlící čáře ležet s dvacítkou hrající Ripart.
     
    41
    Arnaud Nordin si to po únikové přihrávce namířil do otevřenější obrany, ale Bernardoni jeho střelu z hranice pokutového území vyrazil.
     
    40
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Fait Maouassa, přichází Florian Miguel.
     
    39
    Kromě balónu trefil Nordin také hrudník Maouassy, který se snažil střelu zablokovat. A pravděpodobně si přitom ublížil, na hřišti už jsou nosítka.
     
    38
    Cabella utekl po opuštěné levé straně. Místo centru na Beriće se rozhodl přihrávat pod sebe na obsazeného Nordina, jenž z těžké pozice přestřelil.
     
    37
    Většina akcí domácího celku jde přes pravou stranu, kde je aktivní Debuchy. Ten měl nyní okolo sebe moře volného prostoru, jenže si nepohlídal ofsajd.
     
    36
    Z něj žádná vzrušující chvilka nevznikla. Saint-Étienne se během chvíle muselo vrátit s balónem až k půlící čáře.
     
    35
    Gaëtan Paquiez chtěl doprovodit balón do autu. S protihráčem na zádech se ho ale dotkl jako poslední a daroval domácím rohový kop.
     
    34
    Robert Berić musel udělat několik kroků vzad, aby se dostal k hlavičce po centru Debuchyho. Balón ale nasměroval přesně před sebe, kde stál brankář Bernardoni.
     
    33
    Po krátkém ošetřování Sevaniera se znovu hraje. Nimes balón rychle ztratilo a nyní se snaží trochu napadat domácí rozehrávku.
     
    32
    Júsuf Aït Bennasser a Savanier šli naprosto stejným způsobem po balónu. Hostující hráč souboj neustál a to možná vyprovokovalo rozhodčího Abeda k tomu, aby Bennasserovi ukázal žlutou kartu.
     
    31
    Hraje se v obrovském tempu a bez jakýchkoliv hluchých pasáží. Další slibně vypadající akci Saint-Étienne však ukončil ofsajd.
     
    30
    Držení míče: 58% – 42%.
     
    29
    Nimes se tentokrát ubránilo s naprostým přehledem a vyrazilo do protiútoku, na jehož konci stojí další roh získaný Bobichonem.
    28. Mathieu Debuchy (SET)
     
    28
    Renaud Ripart odvrátil krátký centr jen do relativního bezpečí. Domácí pokračovali v akci a byl to Debuchy, jenž zůstal úplně volný na rohu malého vápna. Střelou bez přípravy ale těsně minul a musí být rád za mylně nařízený roh. Bernardoni se míče určitě nedotkl.
     
    27
    Debuchyho centr byl sražen do autu, který vhodil právě bývalý hráč Arsenalu. Krátce na to zelenobílí vybojovali svůj první rohový kop.
     
    26
    Hosté znervózněli a po laciné ztrátě míče na vlastní polovině budou bránit akci začínající od vhazujícího Polomata.
     
    25
    Jordan Ferri byl za svou chybu potrestán gólem a aby toho pro něj nebylo málo, tak si ještě vysloužil žlutou kartu.
    24. Rémy CABELLA - 1:1
     
    24
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Ve čtyřiadvacáté minutě je vyrovnáno na 1:1! Fatální chybu udělal Ferri, který jako poslední hráč podklouzl a nechal míč RÉMYMU CABELLOVI. Ten zničehonic běžel sám na Bernardoniho a toho velezkušeně přehodil.
     
    23
    Znovu to hosté zkusili dlouhým nákopem na hrot. Přihrávka byla v tomto případě přesná, jenomže šla do ofsajdu.
     
    22
    Nimes je o něco častěji na míči, který nyní dvakrát vybojovalo okamžitě po ztrátě a pozvolna zakládá novou akci z vlastní půlky.
     
    20
    Téji Savanier to přehnal s důrazem nákopu na Bouangu. Gabonský legionář na balón nedosáhl a musel si nechat zajít chuť na ohrožení Ruffierovy brány.
     
    19
    Debuchy šel do špatně načasovaného skluzu. Místo balónu trefil nohu Riparta a jen s velkým štěstím vyvázl bez druhé žluté karty!
    18. Arnaud Nordin (SET)
     
    18
    Robert Berić z jedničky prodloužil přihrávku Bennassera a vyslal na rychlou zteč Nordina, který si zasekávačkou posadil na zadek Maouassu, ale pak nedokázal obstřelit dobře postaveného gólmana.
     
    17
    Dlouhý nákop na Bozoka domácí obrana tentokrát s přehledem eliminovala. Po malé domů rozehrává kapitán Ruffier.
     
    16
    Subotić poslal obrannou hlavičku jenom k protihráčům. Ti se rychle dostali do velké šance, jenže během Ruffierova zákroku byl Bozokovi mávnut ofsajd.
     
    15
    Umut Bozok si výborně pokryl míč před Nordinem. Hned vzápětí se potkal s nohou Polomata a vynutil si faul.
     
    14
    Gaëtan Paquiez nepřesně přihrál do pokutového území, odkud se k němu míč vrátil, ale to už v souboji s Nordinem fauloval.
     
    13
    A další nepřesnost z domácích kopaček. Bernardoni trošku natahuje čas před svým dalším odkopem.
     
    11
    Arnaud Nordin si nalevo přehodil míč na pravou nohu, avšak centr zbytečně přetáhl až za koncovou čáru. Bernardoni v klidu rozehrává.
     
    10
    Hamouma nenechal odkopnout Savaniera. Balón srazil za postranní čáru a Nimes bude muset vhazovat z vlastní třetiny hřiště.
     
    9
    K velké nespokojenosti domácích fanoušků se vůbec nepískal faul, a tak Saint-Étienne po dalším ošetření musí férově vrátit míč Bernardonimu.
     
    8
    Rémy Cabella natáhl krok a upaloval vstříc Bernardonimu. Ferri ho ale dostihl a hraničním zákrokem mu odstřelil balón od kopačky.
     
    7
    Hostující krajní obránce musel být ošetřen, nicméně se zdá, že bude moci pokračovat ve hře.
     
    6
    Mathieu Debuchy si nebral servítky s Maouassou a za tvrdý zákrok uprostřed hřiště dostal naprosto zaslouženou žlutou kartu.
     
    5
    Začátek zápasu slibuje parádní podívanou. Teď už to jsou zase hosté, kteří trpělivou kombinací hledají skulinky v obraně Saint-Étienne.
     
    4
    St. Étienne mohlo rychle odpovědět! Polomat poslal do ohně centr na Beriće, který si při hlavičce musel kleknout, ale i tak vyprodukoval nebezpečnou střelu, kterou Bernadoni reflexivně vyrazil.
    2. Antonin BOBICHON - 0:1
     
    2
    Nîmes právě vstřelil branku!
    Hosté se hned ve druhé minutě senzačně dostávají do vedení! Denis Bouanga dostal od Savaniera přihrávku za obranu a zprava skvěle odcentroval na ANTOINA BOBICHONA, jehož hlava nechytatelně usměrnila míč do sítě.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně červených, zatímco domácí v zelenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Polomat – Aït Bennasser, M'Vila – Nordin, Cabella, Hamouma – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Ghezali, Diony, Gueye, Saliba, Vada, Rocha Santos.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon (C), Lybohy, Maouassa – De. Bouanga, Savanier, Bobichon, Ferri, Ripart – Bozok.
    Náhradníci: Valette – Alioui, Guessoum, Guillaume, Miguel, Thioub, Valls.

    Rozhodčí: Abed – Zakrani, Berchebru.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    27.11.2018 Nimes – Saint-Étienne 2:1 pen. (ligový pohár)
    26.10.2018 Nimes – Saint-Étienne 1:1
    07.01.2018 Saint-Étienne – Nimes 2:0.
     
    Nîmes Olympique

    Ligový nováček zažívá slušnou sezónu a neměl by mít žádné starosti se zachováním prvoligové příslušnosti i pro příští rok. Nimes posbíralo deset výher a sedm remíz, což dává dohromady dvanácté místo a náskok patnácti bodů na sestupové pásmo. Poslední tři kola se mu ale nepovedla, po očekávané prohře s PSG přišlo i klopýtnutí na hřišti Amiens a pak remíza 2:2 se Štrasburkem, který po dobrém startu do sezóny upadá do velké krize. Právě přes Štrasburk se v případě dnešního vítězství může Nimes posunout, ztrácí na něj dva body a navíc má oproti některým týmům hned dva zápasy k dobru. Nimes disponuje velmi solidní ofenzivou. Nejlepším střelcem přitom je Rachid Alioui, který dal „pouze“pět branek.
     
    AS Saint-Étienne

    Domácí tým na začátku března podlehl ve sledovaném utkání Marseille a musel mu přepustit svou čtvrtou příčku. Olympique však další dva zápasy nezvládl, a tak se svěřenci Jeana-Louise Gasseta mohou na místo zaručující přímý postup do základní skupiny Evropské ligy vrátit. V zápase proti průměrnému Nimes bude Satint-Étienne navázat na skvělý výkon z předchozího kola, ve kterém smetlo Caen 5:0 a uzemnilo ho na úplném chvostu dvacetičlenné tabulky. I dnes se přitom bude spoléhat na tuniského reprezantanta Chazrího, který je s dvanácti góly nejlepším střelcem desetinásobného francouzského mistra.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu třicátého kola francouzské Ligue 1. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na střetnutí mezi Saint-Étienne a Nimes!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 24. Cabella, 81. Berić (Vada) – 2. Bobichon (De. Bouanga)

    Karty:   6. Debuchy (SET), 32. Aït Bennasser (SET), 85. Ghezali (SET), 90+1. M'Vila (SET) – 25. Ferri (NOQ), 55. Paquiez (NOQ), 82. Briancon (NOQ), 90+1. Bobichon (NOQ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 7:8.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Subotić, Kolodziejczak, Polomat – Aït Bennasser (66. Vada), M'Vila – Nordin (74. Diony), Cabella, Hamouma (83. Ghezali) – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Ghezali, Diony, Gueye, Saliba, Vada, Rocha Santos.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Paquiez, Briancon (C), Lybohy, Maouassa (40. Miguel) – De. Bouanga, Savanier, Bobichon, Ferri (85. Thioub), Ripart – Bozok (71. Guillaume).
    Náhradníci: Valette – Alioui, Guillaume, Miguel, Thioub, Valls, Guessoum.

    Rozhodčí: Abed – Zakrani, Berchebru
    bahis siteleri