Norimberk – Schalke 1:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
1:1 (0:0)
FC Schalke 04
Pátek 12.04.2019, 20:30 • Stadion Nürnberg, Nürnberg • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FC Norimberk a FC Schalke 04.
     
    1. FC Norimberk

    Fotbalisté Norimberku neprožívají zrovna povedený ročník, po osmadvaceti kolech se totiž nachází na předposlední pozici, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do nižší soutěže. Norimberk doposud nasbíral sedmnáct bodů, přičemž na šestnáctý Stuttgart ztrácí pouze čtyři body. Domácí celek tohoto zápasu v posledních dvou kolech ani jednou neprohrál, nejprve totiž uspěl proti Augsburgu, který si odvezl porážku poměrem 0:3. Následně pak v dalších záchranářském duelu přišla remíza, tentokráte proti Stuttgartu. Norimberk se v rámci domácích zápasů řadí na šestnáctou pozici, z celkových čtrnácti zápasů vyhrál pouze třikrát.
     
    FC Schalke 04

    Na opačné straně stojí další trápící se tým, kterým je Schalke. Tradiční účastník evropských pohárů marně vzpomíná na úspěšná léta, v letošní sezóně se nachází až na čtrnácté pozici, přičemž na sestupové pásmo má náskok pěti bodů. Schalke se v posledních týdnech nenachází v ideální formě, poslední vítězství ale přišlo před 14 dny, přičemž Hannover na domácím stadionu prohrál poměrem 0:1. Hostující tým tohoto zápasu se v tabulce venkovních celků řadí na dvanáctou pozici, což není zrovna špatné. Schalke z celkových čtrnácti zápasů vyhrálo tři z nich, to poslední právě proti zmiňovanému Hannoveru, který je beznadějně poslední.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál hostující brankář Nübel, který okamžitě odkopával na druhou stranu hrací plochy, kde zasahoval obránce Ewerton.
     
    4
    Mühl byl donucen ke zpětné přihrávce na brankáře Matheniu, který pro změnu roztáhl hru k postranní lajně. Leibold se ale dopustil zbytečné nepřesnosti.
     
    5
    U postranní čáry ještě zkoušel zabojovat hostující Boujellab, avšak míč se odrazil od jeho nohy do zámezí. K autovému vhazování se tedy staví Bauer.
     
    6
    Nastasić nekompromisně odklízel na útočnou polovinu, kde se nenacházel žádný z jeho spoluhráčů. Jako první se k míči dostal Bauer, který uklidnil hru.
     
    7
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který obstaral domácí Behrens. Jeho centr odklízel jeden z protihráčů, v tuto chvíli sledujeme protiútok soupeře.
     
    8
    Mathenia opět rozehrával od své branky, přičemž to i tentokráte zkoušel po zemi na Ewertona. Krátce poté se domácí obrana dostala k souvislejší kombinaci.
     
    9
    Dalekonosný pas měl směřovat na Ishaka, který v tísni prodlužoval za sebe, kde číhal brankář Nübel. Rutinní práce, po které jsme sledovali vyhození do strany.
     
    10
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro Norimberk, jenomže samotný centr nepřinesl nic nebezpečného. V tuto chvíli je u míče Pereira, který je u postranní lajny.
     
    11
    Do pokutového území si to chtěl namířit Löwen, kterého včas dokázal zastavit pozorný zadák Sané. Míč opět doskákal do zámezí, další roh pro Norimberk.
     
    12
    Norimberk mohl jít do vedení! Rohový kop totiž zamířil na hlavu Ewertona, jehož hlavičku dokázal Nübel zneškodnit. Následně Mascarell nepřipustil další dorážku.
    12. Nübel podržel svůj celek.
     
    13
    Schalke tak přečkalo kritický moment, na první branku ale stále čekáme. Nyní se jako poslední dotkl hracího předmětu Bauer, soupeř bude vhazovat.
     
    14
    Hosté se opět nedostali ani k hranici pokutového území, naopak Norimberk zkoušel zaútočit přes levou stranu, odkud Kerk nepřesně centroval do šestnáctky.
     
    15
    Nakonec to bylo s tečí, což znamenalo další rohový kop pro domácí hráče. Ještě před dopadem míče bylo pískáno, útočným faulem si totiž pomohl Mühl.
     
    16
    U středového kruhu dokázal dobře zasáhnout Harit, který okamžitě roztáhl hru na Skrzybskiho, jehož následná přihrávka skončila v náruči brankáře domácích.
     
    17
    Domácí zadák Erras si počkal na náběh Kerka, který mu okamžitě vracel zpět na nohu. Do kombinace se zapojil také brankář Mathenia, jenž našel pouze kopačku Mascarella.
     
    18
    O dalekonosné autové vhazování se postaral Bauer, který v pokutovém území našel pouze hlavu Saného, jenž razantním odklizením osvobodil svůj celek.
     
    19
    Nyní měl celkem hodně času kolem sebe Pereira, který si na pravém křídle vybral obránce Bauera. Toho dokázal dostoupit Nastasić, jenž se nedostal k míči.
     
    20
    Až nyní se hráči Schalke dostali na delší dobu na útočnou polovinu, jenomže Oczipka vyhnal své spoluhráče zpět za středový kruh, což soupeři vyhovuje.
     
    21
    Leibold našel na hranici pokutového území volného Pereiru, jehož okamžitá rána skončila na noze protihráče. Následně Norimberk nepochodil s prosbou o penaltu.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Nyní si útočným faulem pomohl Bauer, který u postranní čáry fauloval Oczipku.
     
    23
    Sané tak dlouho váhal s rozehrávkou, až nakonec vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Nübela, který velice přesným pasem našel Mascarella.
     
    24
    Avšak poté se do akce chtěl zapojit také nenápadný Burgstaller, který se v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    29
    Mathenia se postavil k odkopu od své branky, který posílal kousek za polovinu hřiště. Tam se do vzduchu dostával Kerk, jenž ale nedokázal uspět.
     
    30
    Erras pouze přeposlal přihrávku na pravou stranu, kde číhal kolega Pereira. Druhý jmenovaný hráč si nevěřil na průnik podél autové čáry, nic zásadního se tak neděje.
     
    31
    Nyní se autového vhazování ujal hostující Caligiuri, který si pro spolupráci vybral Skrzybskiho, jenž nedokázal předskočit protihráče, který byl důrazný.
     
    32
    Stambouli si na malý moment všiml volného Burgstallera, který pro změnu z jedničky přihrával do strany. Schalke se ale nedokáže dostat přes blok protihráčů.
     
    33
    Ishak si seběhl na vlastní polovinu, kde si nejprve hrudníkem zpracoval neposedný míč, načež po chvilkovém váhání zvolil roztažení hry na levou stranu.
     
    34
    Jenomže stále sledujeme tentýž obrázek hry. Norimberk si pohrává s míčem daleko od branky soupeře, naopak hráči Schalke spíše pouze čekají.
     
    35
    Tohle by mohla být šance pro Norimberk. Kousek od pokutového území fauloval hostující Stambouli, který poslal k zemi Ishaka. Následovat bude přímý kop.
     
    36
    Ishak musel být ještě ošetřován, avšak o nic vážnějšího se nakonec nejednalo. Střídat se zatím nebude, u míče se sešla hned trojice hráčů Norimberku.
     
    37
    Nakonec to na sebe vzal záložník Löwen, jehož technický obstřel sice přeletěl zeď, avšak míč se snesl nad břevno. Nübel si na balón nesáhl.
     
    38
    Na opačné straně hrací plochy to individuálním způsobem zkoušel Caligiuri, který nakonec otřel míč o nohu soupeře. Na řadu přijde autové vhazování.
     
    39
    Matheniovi se nyní příliš nepovedl odkop od branky, balón totiž skončil daleko v zámezí. Caligiuri okamžitě provedl aut, načež se k míči dostal Nübel.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo ještě nastavovat.
     
    43
    Boujellabovi uskočil míč trochu dál od kopačky, čehož využil pozorný Mühl. Krátce poté si faulem pomohl hostující Mascarell, jenž poslal k zemi protihráče.
     
    44
    Norimberk se sice radoval z úvodní branky, ta nakonec neplatí. Behrens totiž vystihl špatnou přihrávku protihráče, poté se důrazně natlačil k míči, načež ho zasunul do branky. Těžko říct, proč hlavní sudí branku neuznal.
    44. Neuznaná branka domácích.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Je tu pokutový kop pro domácí!
    45+1. Penaltový zákrok.
     
    45+2
    To jsou věci! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil Behrens, který zvolil zakončení k levé tyči, kam se vydal také brankář Nübel.
    45+2. Neproměněná penalta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Úvodní minuty vyšly lépe Norimberku, který se dostal do menšího tlaku, jenž přinesl zajímavou šanci po rohovém kopu, avšak brankář Nübel podržel svůj celek. Postupem času jsme sledovali čím dál více vyrovnanější podívanou, přičemž na konci poločasu si domácí vybojovali pokutový kop, který ale nedokázali zužitkovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Steven Skrzybski, přichází Breel Embolo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu jsme sledovali útočný faul domácího Errase, na řadu tak přijde standardní situace z velké vzdálenosti od branky.
     
    49
    Přenesením hry na levou stranu to zkoušel Caligiuri, kterému se tak nepodařilo najít žádného ze spoluhráčů. Následně se k volnému míči dostal Embolo.
     
    50
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Tim Leibold, přichází Juja Kubo.
     
    51
    Na pravou stranu si sbíhal střídající Embolo, který v souboji o míč fauloval protihráče, jenž si vymodlil nedovolený zákrok. Domácí ihned rozehráli.
     
    52
    O rozehrávku se nakonec postaral brankář Mathenia, který odkopával daleko na druhou stranu hrací plochy, kde ve vzdušném souboji uspěl Ishak.
     
    53
    Jenomže krátce poté přišel další faul, tentokráte ho měl na svědomí domácí Pereira, který se výroku sudího hodně diví. Schalke se tak vrací zpět k míči.
     
    54
    Ve středu hrací plochy měl celkem hodně času Boujellab, který okamžitě přenášel hru na pravou stranu, odkud Caligiuri nepřesně centroval do šestnáctky.
     
    55
    Obrannou povinnost si splnil vracející se Bauer, který u hranice pokutového území dokázal čistě zastavit protihráče. Schalke bude moci zahrávat rohový kop.
     
    56
    Samotný centr nic nebezpečného nepřinesl, poté se za pokutovým územím pohotově opřel do míče Mascarell, jehož ránu ještě tečoval jeden z protihráčů.
     
    57
    Logicky tak přišel na řadu další rohový kop, který tentokráte směřoval na přední tyč. Tam se do vzduchu dostával Burgstaller, jenž trefil protihráče do hrudi.
     
    58
    Za obranu si pokoušel seběhnout právě Burgstaller, který si nepohlídal svůj náběh. Jednalo se o jasný ofsajd, který posléze potvrdil také opakovaný záběr.
     
    59
    Mathenia musel jednat hodně rychle, přičemž nakonec na levé straně zkoušel najít Kerka, který na míč nedosáhl. Caligiuri tak bude opět vhazovat.
     
    60
    Ewerton nejprve naznačil manévr do středu hrací plochy, poté se raději s míčem vrátil zpět k vlastní šestnáctce, kde raději spolupracoval s brankářem.
     
    61
    Hosté se nyní usídlili s míčem na útočné polovině, přičemž to nenápadnou přihrávkou na Embola zkoušel Sané, avšak před druhým jmenovaným zasahoval Mühl.
     
    62
    Na opačné straně to pohotově zkoušel Erras, který střelou levou nohou trefil pouze protihráče. Tím byl Sané, jenž v tuto chvíli leží na hrací ploše.
     
    63
    Norimberk nakonec vhazoval od levé postranní čáry, přičemž míč proskákal až do pokutového území, kde na něj Kubo nedosáhl. Hosté zakládají protiakci.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Schalke je v úvodu druhého poločasu aktivnější, Mathenia nemusel vážněji zasahovat.
     
    65
    Dvojšance domácích! Nejprve to velice nebezpečně zkoušel Ishak, který trefil pouze brankáře do hrudi. Poté se dobře zorientoval Löwen, jenž rovněž nepropálil brankáře.
     
    66
    Domácí ještě zahrávali dva rohové kopy, avšak o nic nebezpečného se nejednalo. Schalke naprosto přestalo hrát, k autovému vhazování se staví Pereira.
     
    67
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Nabil Bentaleb.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Omar Mascarell (FC Schalke 04).
     
    73
    Až nyní se hosté dostali k souvislejšímu držení hracího předmětu, který zatím nic nepřináší. Sanému se ale i přesto podařilo přenést hru na pravou stranu.
     
    74
    Posléze ještě akci dokázal roztáhnout Bentalebovi, který na levém křídle našel kolegu Boujellaba, jehož okamžitý centr nenašel kýženého adresáta.
     
    75
    Z obrovské vzdálenosti to zkoušel domácí Behrens, který našel pouze nohu protihráče. Záhy to zkoušel Ishak, jenž pro změnu mířil kousek vedle branky.
     
    76
    U středového kruhu dokázal zasáhnout pozorný Nastasić, načež se nepříjemný centr snášel k zadní tyči, kde jeden z hostů zakončoval úplně vedle.
     
    77
    Tohle už bylo o poznání nebezpečnější. Pereira si totiž dokázal navést míč na levou nohu, načež Nübel dokázal na poslední chvíli zasáhnout rukavicí.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Matheus Pereira (1. FC Norimberk).
     
    79
    Také Schalke se mohlo radovat z úvodní branky, avšak pomezní sudí na poslední chvíli zvedl praporek. Nutno dodat, že se Sané nacházel v těsném ofsajdu.
     
    79
    Kubo na hranici ofsajdového postavení převzal míč, načež se jeho celek usadil v blízkosti pokutového území. Krátce poté si ale čistě pomohl Mascarell.
     
    80
    Naopak se nám tu zrodil rychlý protiútok, který po levé straně táhl Oczipka. Jeho vysoký centr nebyl vůbec špatný, avšak dopadl na hlavu obránce Ewertona.
     
    81
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Nassim Boujellab, přichází Sebastian Rudy.
     
    82
    Nübel dostal míč proti noze, načež ho nepovedeně odkopával na pravou stranu, kde číhal pouze Bauer. Domácím se podařilo vybojovat volný kop.
     
    82
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Až nyní tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Pereira tak dlouho postupoval k pokutovému území, až nakonec velice přesným centrem ke vzdálenější tyči dokázal najít JUJU KUBA, jehož hlavička se otřela o tyč, aby posléze skončila v síti.
    82. Juja KUBO - 1:0
     
    83
    V tuto chvíli to bude pro hostující celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu nezbývá moc času, koncovka bude hodně zajímavá.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, první branky jsme se již dočkali. Na tahu jsou hráči Schalke, jenž neuspěli s vysokým nákopem.
     
    84
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Schalke totiž zahrávalo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Po tom druhém se Matheinovi podařilo vyboxovat míč za šestnáctku, kde jeden z hostů vracel balón zpět do pokutového území, kde MATIJA NASTASIĆ dokázal nastavit kopačku.
    84. Matija NASTASIĆ - 1:1
     
    85
    Následně se Caligiuri dostal do volnějšího prostoru, jenomže jeho centr skončil pouze v náruči brankáře. Domácí se chystají k založení protiútoku.
     
    88
    Pereira se chopil rozehrávky přímého kopu z velice dobré pozice, avšak trefil pouze dobře postavenou zeď. Norimberk bude ještě zahrávat rohový kop.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na světelné tabuli svítí nerozhodný výsledek. Ještě se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Embolo chytře roztáhl hru na pravou stranu, kam si seběhl Caligiuri. Jeho následná přihrávka měla najít Burgstallera, který se nacházel v ofsajdu.
     
    90+3
    Ještě jedna standardní situace pro domácí barvy. Ve vzduchu byl totiž až příliš agresivní Stambouli, který tak donutil svůj celek opět bránit.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Benjamin Stambouli (FC Schalke 04).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas nám rovněž nabídl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o něco aktivnější byl Norimberk, který se podobně jako soupeř, dlouhou dobu nemohl dostat k úvodní brance. Ta první padla v samotném závěru utkání, nicméně Schalke si přichystalo velice rychlou odpověď, což vydrželo až do poslední vteřiny. Dnešní utkání tak splnilo předzápasové očekávání, remíza je zřejmě zcela zasloužená.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:13. (22:24:59)

    David Suchý

    Branky: 82. Kubo (Matheus Pereira) – 84. Nastasić (Mascarell)

    Karty:   78. Matheus Pereira (NUR) – 72. Mascarell (SCH), 90+4. Stambouli (SCH)

    Neproměněná penalta: 45+2. Behrens (NUR), brankář Nübel zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 11:9. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:13.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold (50. Kubo) – Erras – Matheus Pereira, Löwen, Behrens (C), Kerk – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Fuchs, Margreitter, Kubo, Palacios, Petrák, Tillman.

    FC Schalke 04: Nübel – Stambouli (C), Sané, Nastasić – D. Caligiuri, Boujellab (81. Rudy), Harít (67. Bentaleb), Mascarell, Oczipka – Skrzybski (46. Embolo), Burgstaller.
    Náhradníci: Fährmann – Bentaleb, Bruma, Kutucu, Rudy, Embolo, Carls.

    Rozhodčí: Kampka – Bandurski, Kempkes
    bahis siteleri