Samara – Kazaň 1:0 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
1:0 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Pátek 12.04.2019, 17:30 • Samara Arena, Samara • Ruská Premier Liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FK Křídla Sovětů Samara zvítězila zásluhou krásné branky Zinkovského z 56. minuty nad Kazaní 1:0 a připsala si důležité tři body vstříc záchraně, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (19:35:30)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 2-6
    Zákroky gólmanů: 6-1
    Střely mimo: 6-2
    Zblokované střely: 1-3
    Rohy: 5-1
    Držení míče: 58% – 42%
    Žluté karty: 3-2
    Červené karty: 0-0.
     
    První a druhá půle se prakticky nedají srovnat. Zatímco Kazaň byla v prvním poločase neviditelná a ani domácí toho moc nepředvedli, ve druhém poločasu bylo před oběma brankami živo. Hosté se probudili a měli během deseti minut dvě šance, ale ani jednu nedali a poté je potrestal Anton Zinkovskij, který napřáhl z pětatřiceti metrů a trefil se pod břevno.

    Kazaň měla další dobré šance a Ryžikov v domácí brance se měl co ohánět, vždyť také během druhého poločasu zapsal pět úspěšných zákroků. Nejblíže k brance měl v 79. minutě Sorokin, jehož ránu k levé tyči výborně vytáhl domácí brankář. V závěru přišli ještě dvě nevyužité šance Křídel Sovětů, kteří toho nakonec mohli litovat, ale Bucharov v 94. minutě napálil míč zblízka nad. Samara tak slaví důležité tři body, které jí mohou hodně pomoct na cestě k záchraně – 1:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Alexandr Bucharov mohl srovnat, když na něj prostrkoval míč Poloz a Georgij Zotov ve vápně nepředvedl vůbec dobrý odkop, kterým prakticky daroval míč Bucharovovi. Ten si ale na Ryžikova nepřišel.
     
    90+3
    Timofejev byl povalen na zem, kde chvíli ležel, takže sudí po chvíli přerušil hru a je zde míč rozhodčího pro hosty.
     
    90+2
    Hostům už moc času nezbývá, nastaveny jsou totiž tři minuty.
     
    90+1
    Zinkovskij hraje výborně. Napálil míč halfvolejem třicet metrů od branky na Konovalova, který se opět prolétl vzduchem a opět míč netrefil, ale nyní šel balon metr nad břevno.
     
    90
    Tkačuk dával z levé strany střílený centr do vápna, který o metr minul Kornilenko, jinak by jej mohl nasměřovat do branky. Poté Kanunnikov dobře odhadl, kam bude míč směřovat, a zastavil jej ještě před čarou. Ale nepovedl se mu centr.
     
    90
    Rozbíhá se poslední minuta základní hrací doby, Samara stále drží jednobrankový náskok a útočí.
     
    88
    Zinkovskij mohl navázat na svůj první gól, když se dokázal uvolnit. Jenže před vápnem možná trošku zbytečně kličkoval a nakonec nahrál na Kornilenka, který byl obsazený a míč minul.
     
    86
    Denis Tkačuk mohl svůj tým poslat do rozhodujícího náskoku, když si po levé straně naběhl na přihrávku za obranu, ale střelou z první z úhlu gólmana Konovalova nepřekonal. Jde o druhou střelu domácích na branku v celém utkání.
     
    84
    Opět dlouhý nákop, tentokrát v podání Rogela. Adresáta si ale míč z kopačky uruguajského obránce před vápnem Kazaně nenašel.
     
    84
    Konovalov odvrací centr do vápna, ale i tak zůstávají hosté nadále u míče.
     
    84
    Šiškin zachytil za půlkou postupný útok soupeře a ihned poslal míč na levou stranu pro Zinkovského, který tak může jít dopředu.
     
    82
    Domácí šetří cenné sekundy, centr z pravé strany, který šel na hlavu Kanunnikova, na poslední chvíli odvrací hosté na roh.
     
    81
    Ramil Šejdajev má pro dnes odehráno, v záloze jej nahrazuje Denis Tkačuk s cílem udržet jednobrankový náskok.
     
    80
    Po rohu nebyli hosté nebezpeční, domácí stále drží jednobrankový náskok a do konce základní hrací doby zbývá deset minut.

    Tomáš Lysý

    Branky: 56. Zinkovskij (Timofejev)

    Karty:   58. Šiškin (KSS), 64. Samardžić (KSS), 74. Kanunnikov (KSS) – 28. Stěpanov (RKZ), 74. Uremović (RKZ)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1.
    FK Křídla Sovětů Samara: Ryžikov – Šiškin, Samardžić, Rogel, Vitalij Denisov – Samedov (44. Kornilenko), Timofejev, Rabiu (69. Zotov), Zinkovskij – Kanunnikov, Šejdajev (81. Tkačuk).
    Náhradníci: Ovsjannikov, Konjuchov – Zotov, Karpov, Tkačuk, Kiseljov, Vučićević, P. Jakovlev, Kornilenko.

    FC Rubin Kazaň: Konovalov – Uremović, Kambolov, Sorokin – Callagov, Mogilevec, Baškirov (77. Pantělejev), Konovalov, Stěpanov – Sagitov (61. Bucharov), Akbašev (71. Poloz).
    Náhradníci: Tušjov, Baburin – Mikušin, Saba, Ustinov, Abdullin, Šekarí, Pantělejev, Bucharov, Poloz.

    Rozhodčí: Vasilij Kazarcev
    bahis siteleri