W. Brémy – Freiburg 2:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 2:0 (kon.)
Stuttgart – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (2:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 13.04.2019, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Obrovskou šanci měli domácí
     
    90+3
    Poslední útok domácích ještě mohl také skončit gólem. Laimerův centr proskákal až do středu pokutového území na Halstenberga, jehož střelu zblízka vyrazil dalším výborným zákrokem nad svou branku gólman Wolfsburgu Pervan.
     
    90
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Emile Smith-Rowe.
     
    89
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Diego Demme.
     
    87
    Werner svou rychlostí doslova ničí obranu Wolfsburgu. Na pravé straně se dostal přes Brookse a prudkou střelou po zemi trefil levou tyč brány hostů.
     
    86
    Neuvěřitelné, gól Lipska znovu neplatí! Werner vletěl do otevřené obrany Wolfsburgu a přihrál na druhou stranu úplně volnému Forsbergovi, který míč dorazil do odkryté branky. Krásnou akci pokrazil ofsajd Švéda, po kterém zvedl pomezní rozhodčí praporek.
     
    86
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Yunus Malli.
    85. Velká šance Wernera
     
    85
    Werner pokračuje v zahadzování gólvých příležitostí! Znovu si skvěle naběhl na kolmou přihrávku za obranu, sám před Pervanem ale neuspěl. Pervan jeho střelu vyrazil pravou nohou.
     
    82
    Žlutou kartu za potáhnutí Arnolda k zemi dostává Konrad Laimer (RB Lipsko).
     
    82
    Werner si znovu výborně naběhl na kolmou přihrávku ze středu hřiště a přes obránce se snažil zakončit. To se mu povedlo, míč ale odkopl z brankoviště Guilavogui.
     
    78
    Guilavogui z pravé strany našel na zadní tyči Brooksa, který už ale byl v pohybu a míč jen jemně usměrnil před branku Lipska. Hrací předmět odhlavičkoval z nebezepčného prostoru Mukiele.
     
    74
    Další šance Tima Wernera! Kampl hezkou patičkou poslal mezi obránce Wolfsburgu Wernera, který se pokusil o okamžité zakončení. Míč ve skvělé pozici netrefil vůbec dobře, i tak ale skončil jeho pokus těsně mimo branku hostů.
    70. Skvělý zákrok Pervana
     
    70
    Krásná individuální akce Wernera! Útočník domácích obešel Knocheho, pak si zasekl Guilavoguiho, navedl si míč na střed a vystřelil pod břevno k bližší tyči. Zákrokem zápasu jeho pokus vyrazil brankář Pervan.
     
    69
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Elvis Rexhbecaj, přichází Felix Klaus.
     
    69
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Amadou Haidara.
    53. Střela Cunhy
     
    53
    Werner obral o míč Knocheho a přihrál doleva na Cunhu. Střela jeho parťáka z útoku se stala snadnou kořistí brankáře hostů Pervana.
     
    52
    Weghorst vysunul na levém křídle Tisseranda, který našel centrem na zadní tyč střídajícího Ginczeka. Ten zasáhl míč z voleje a poslal ho k pravé tyči domácí branky, brankář Gulácsi ale byl připraven a nepříliš prudký pokus chytil.
    47. Neuznaný gól kvůli ofsajdu
     
    47
    Werner vstřelil gól, ten ale neplatí! Halstenberg centrem na zadní tyč našel právě útočníka svého týmu, který sice namířil na brankáře Pervana, ten ale reflexivně míč jen zbrzdil a od tyče se odrazil za brankovou čáru. Werner se chvilku radoval, pak si ale všiml zvednutý praporek pomezního rozhodčího, který mu odmával těsný ofsajd.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Daniel Ginczek.
     
    33
    První velká příležitost hostů! Hosté zachytili rozehrávku domácích a hned přišla kolmá přihrávka na Arnolda. Toho potáhl k zemi Kampl, Arnold ale i tak dokázal ještě posunout míč na Mehmediho. Ten si obhodil vybíhajícího brankáře Gulácsiho, míč si ale předkopl příliš daleko a na hrací ploše ho už nestihl.
    28. Timo WERNER - 2:0
     
    28
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakujú do dvojbrankového náskoku! Sabitzer nádherným centrem na zadní tyč našel úplně přesně TIMA WERNERA, kterému stačilo už jen nastavit hlavu a poslat míč do protipohybu bezmocného brankáře Pervana. Asistence: Marcel Sabitzer.
     
    25
    První žlutou kartu za tvrdý skluz zezadu na Forsberga dostává Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg). Kapitán hostů může být za žlutou kartu skutečně rád, přísnější rozhodčí by vytáhl i červenou...
    16. Kevin KAMPL - 1:0
     
    16
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre! Mukiele udržel míč na pravé straně, posunul ho blíže na střed KEVINOVI KAMPLOVI a dnešní kapitán Lipska namířil levačkou z cca 20 metrů přesně k pravé tyči Pervanovy branky. Asistence: Nordi Mukiele.

    Michal Sadlek

    Branky: 16. Kampl (Mukiele), 28. Werner (Sabitzer)

    Karty:   82. Laimer (RBL) – 25. Guilavogui (WOF)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 19:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Mukiele, Konaté, Halstenberg – Sabitzer, Kampl (C) (89. Demme), Laimer – Forsberg (90. Smith-Rowe) – Cunha (69. Haidara), Werner.
    Náhradníci: M. Müller – Haidara, Ilsanker, Bruma, Smith-Rowe, Augustin, Demme.

    VfL Wolfsburg: Pervan – Tisserand, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui (C) – Arnold (86. Malli), Rexhbecaj (69. Klaus) – Mehmedi, Weghorst, Steffen (46. Ginczek).
    Náhradníci: Menzel – Brekalo, Malli, Klaus, Uduokhai, S. Jung, Ginczek.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel

    Diváci: 41 212
    bahis siteleri