Kanada – Finsko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 8:0 (kon.)
konec
USA
8:0 (1:0, 5:0, 2:0)
Rusko
Sobota 13.04.2019, 19:00 • Metro Areena, Espoo, Finsko • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Sportu zdar a ženskému hokeji zvlášť! Vítám Vás u druhého semifinálového zápasu ženského světového šampionátu ve Finském Espoo mezi hráčkami Spojených států amerických a Ruskem. Duel začíná v 19:00 SEČ. Přímo z místa dějiště ho pro Vás bude komentovat Šimon Rogner.
     
    RUSKO



    Rusky potvrdily roli favoritek, když si ve čtvrtfinále v pohodě poradily se Švýcarkami a po výsledku 3:0 postoupily dál. V semifinále však narážejí na nejtěžšího možného soupeře – Američanky. Uvidíme, zda je tradiční rivalita nenakopne k heroickému výkonu, avšak Rusky prohrály ve skupině s USA 0:10 a jejich výhra by byla velkým překvapením.

    SESTAVA RUSKA PROTI ŠVÝCARSKU

    Morozovová (Prugovová) – Ganějevová, Batalovová, Pirogovová, Šibanovová (C), Čistjakovová, Nikolajevová, Terjoškinová, Savoninová – Pavlovová, Sosinová (A), Vafinová – Děrgačjovová, Štarjovová, Šokinová (A) – Kadirovová, Bratiševová, Kulišovová – Kanajevová, Timofějevová, Smolinová.
     
    USA



    Američanky vyhrály čtyři mistrovství světa v řadě a na stejný cíl míří i na letošním turnaji. Ve skupině A neztratily jediný bod, ve čtvrtfinále smetly 4:0 Japonky (i když mohly vyhrát mnohem více) a v sobotu večer si budou brousit zuby na Rusky. S těmi nikdy v historii neprohrály a ve skupině zvítězily 10:0. Favoritky tak budou jednoznačně oblékat dres s americkými barvami.

    SESTAVA USA PROTI JAPONKÁM

    Rooneyová (Rigsbyová) – Picardová, Barnesová, Bozeková, Bellamyová (A), Pfalzerová, Steckleinová, Kellerová – Knightová (A), Carpenterová, Cameranesiová – Pankowskiová, Deckerová, Coyneová Schofieldová (C) – Brodtová, Panneková, Kesselová – Compherová, Scamurraová, Samoskevichová.
     
    RUSKO V POSLEDNÍM ZÁPASE



    Rusko – Švýcarko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 33. Šokinová (Štarjová, Děrgačjovová), 46. Děrgačjovová (Šokinová, Šibanovová), 59. Štarjovová (Šokinová).
     
    USA V POSLEDNÍM ZÁPASE



    USA – Japonsko 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 17. Knightová (Picardová, Carpenterová), 30. Knightová (Cameranesiová, Kellerová), 43. Barnesová (Kesselová, Brodtová), 51. Coyneová Schofieldová.
     
    POSLEDNÍCH 5 VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ
    09.04.19 USA – Rusko 10:0
    01.04.17 Rusko – USA 0:7
    04.04.16 USA – Rusko 9:0
    01.04.16 USA – Rusko 8:0
    03.04.15 USA – Rusko 13:1
     
    Znovu vás vítám z finského Espoo u druhého semifinálového zápasu mezi hokejistkami Spojených států a Ruska. Po odpoledním úvodním semifinále už je jasné, koho ve finále vítěz tohoto duelu vyzve. Jsou to domácí Finky, které seznačně zdolaly Kanadu 4:2!
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Rigsbyová (Ronneyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Bozeková, Bellamyová (A), Barnesová, Kellerová, Picardová – Panneková, Knightová (A), Cameranesiová – Deckerová, Coyneová Schofieldová (C), Pankowskiová – Brodtová, Carpenterová, Kesselová – Scamurraová, Compherová, Brandtová – Samoskevichová.

    Rusko: Prugovová (Merkuševová) – Batalovová, Šibanovová (C), Pirogovová, Savoninová, Čistjakovová, Nikolajevová, Ganějevová, Terjoškinová – Pavlovová, Sosinová (A), Vafinová – Děrgačjovová, Štarjovová, Šokinová (A) – Timofějevová, Bratiševová, Kulišovová – Kanajevová, Kadirovová, Smolinová.

    Rozhodčí: Ariano Lortieová (CAN), Ketonenová (FIN) – Heikkinenová (FIN), Kainbergerová (AUT).
     
    Ještě jednou hezký den z finského Espoo. Zápas tady opět začne o chvilku později, úvodní buly očekávejte tak zhruba ve 20:08. Zápasem vás bude provázet Šimon Rogner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Na úvodní vhazování se svedl urputný souboj, ale nakonec z něho vítězně vycházejí Američanky.
     
    00:27
    Steckleinová také hned od modré nahazovala puk na Prugovovou, branku ale netrefila.
     
    00:58
    Knightová jen tak šťouchla do volného kotouče na středu hřiště, Prugovová zasahuje.
     
    01:19
    Spojené státy zcela očividně nechtějí dopustit stejné překvapení, jako v předchozím semifinále dokázaly Finky, a už od začátku agresivně forčekují.
     
    01:45
    Schofieldová se hnala za pukem, který ležel v brankovišti Ruska. Neúspěšně.
     
    02:22
    Nejdříve střílela aktivní Brodtová, teď už Američanky rozjíždějí svůj tradiční kolotoč.
     
    02:30
    Kesselová hledala před brankou najíždějící si Brodtovu, ale ruská defenziva zafungovala bez chybičky.
     
    03:11
    Ruskám se nedaří projít do útočného pásma s pukem na holi, Američanky k nim totiž velmi rychle přistupují a puk jim odebírají.
     
    03:51
    Hokejistky USA drží puk na hokejkách, větší šanci si zatím ale vytvořit nedokázaly.
     
    04:04
    Picardová nahazuje puk z uctivé vzdálenosti, Prugovová raději přeruší hru. Následuje vhazování po její pravici.
     
    04:55
    Coyneová se elegantně zbavila protihráčky a našla mezi kruhy si najíždějící Barnesovou. Té ovšem puk utekl a skončil pod brankářkou Prugovovou.
     
    05:10
    Deckerová měla na holi další dobrou střelu, zařízení ale netrefila.
     
    05:26
    Rusky vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    05:40
    Kesselová nabrala rychlost a najednou hleděla tváří v tvář Prugovovové. Místo střelecké zakončení však ještě zbytečně nahrávala Brodtové.
     
    06:33
    Sosinová se prosadila přes dvě Američanky a skrz tu další směřovala svoji prudkou střelu směrem nabranku Rigsbyové. Puk však končí nad kasou.
     
    07:13
    A další svižná střela z uctivé vzdálenosti, tentokrát ale alespoň na branku, v podání Děrgačjovové. Rigsbyová zasahuje.
     
    07:24
    Američanky se nedomluvily a nepřesná nahrávka přes červenou čáru znamená zakázané uvolnění.
     
    08:21
    Neúnavné Knightová a Deckerová forčekují ostošest, ale Rusky přes ně puk přece jenom nakonec procpaly.
     
    08:46
    Zatím se nehraje příliš pohledný hokej. A ani atmosféra není zdaleka nejlepší, diváci tu sice jsou, leč slyšet je opravdu není.
     
    09:29
    Američanky kombinují v útočném pásmu, střelecké zakončení ale zatím chybí.
     
    10:10
    Prugovová schová puk ve své lapačce. Hru přerušuje komerční přestávka.
     
    10:51
    Panneková našla rychlou nahrávkou z rohu najíždějící si Compherovou, Prugovová zasahuje.
     
    11:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se rychle dostaly do útočného pásma a Kelly Paneková svižnou střelou prověřila pozornost Prugovové. Ta kotouč vyrazila na pravou stranu, kde čekala připravená HILARY KNIGHTOVÁ a uklidila kotouč do prázdné branky. Asistence: Kelly Panneková a Dani Cameranesiová.
    11:07 KNIGHTOVÁ - 1:0
     
    11:56
    Američanky pokračují v tlaku, od odré pálila Steckleinová. USA však chybí větší tlak do branky, tak jak to při gólu prokázala Knightová.
     
    12:24
    Rusky vyrážejí na ojedinělé útoky, z nichž většinou následuje střela z velké vzdálenosti. S takovými pokusy však nemá Rigsbyová problémy.
     
    12:47
    Další dobrá šance Američanek, které hodně spoléhají na dojíždějící útočníce z druhé vlny. Nějak tak jak to teď udělala střílející Emily Pfalzerová. Její nebezpečnou střelu z pravé strany ale zblokovala jedna z Rusek.
     
    13:15
    Američanky dostávají k dispozici první přesilovou hru. Dvě minuty dostává za podrážení ruská kapitánka Anna Šibanovová (Rusko).
     
    13:21
    První vhazování hokejistky v červenobílém zvládají a osvobozují se až k brance Rigsbyové.
     
    13:50
    Šokinová výborně vybojovala puk a vyslala do útoku jedné proti jedné spoluhráčku Štarjovovou. Ta však na svoji americkou obránkyni nestačila.
     
    14:28
    Američanky si s rozehrávkou příliš hlavu nedělají a snaží se po pár přihrávkách ihned mířit na branku. Budiž toho důkazem kombinace Brandtové se Samoskevichovou, které skončila na betonech Prugovové.
     
    15:25
    Rusky ale jinak první oslabení přečkaly relativně v pohodě a už hrají v plném počtu.
     
    15:38
    Knightová hledala křižnou nahrávkou přes celé brankoviště z modré si sjíždějící Barnesovou. Do nahrávky však vložila hůl jedna z Rusek.
     
    16:26
    Znovu v akci americká kapitánka Coyneová. Své přednosti ukazuje v podstatě pořád. Rychlost, technická hra s pukem, vše, co byste od superhvězdy jejího formátu čekali.
     
    16:55
    Jinak ale Američanky i Rusky působí docela chladně. Oproti vypjatému zápasu Kanady s Finskem je to jako nebe a dudy. Tak snad se to ještě rozjede. Pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    17:28
    Rozhodčí přerušuje hru a nařizuje vhazování v útočném pásmu Američanek. Důvodem byla ztráta povědomí o přítomnosti černé gumy v souboji v rohu.
     
    17:47
    Brodtová se opět otáčela s pukem na brankovišti, bekhendová střela jí ale nesedla.
     
    18:18
    Barnesová připravila střeleckou pozici pro od modré střílející Kellerovou. Dobrá střela? Ano. Přesná? Už méně.
     
    18:41
    Ruská útočnice Kadirovová skončila po tvrdém direktu Kellerové v brankovišti. Americká obránkyně ji odstavila ve snaze zabránit jakémukoliv rozrušení zákrok dělající Rigsbyové.
     
    19:01
    Knightová napřáhla při střele z pravé strany snad až ke stropu arény, jenže jí to nebylo moc platné – branku netrefila.
     
    19:38
    Vhazování v útočném pásmu Američanek 22 sekund před koncem. Vymyslí zámořanky ještě něco?
     
    19:45
    Rusky vyhrály vhazování a dostávají puk pryč z nebezepčných prostor.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Americká obránkyně Bozeková sice ještě stihla do konce utkání zaznamenat dvě střely – z čehož ta první nepostrádala kvalitu –, ale brankářka Prugovová is proti nim poradila. V první třetině čtvrtfinálového utkání zatím popravdě nesledujeme příliš záživý hokej. Spojené státy sice vedou pozičně i na střely, ale chybí tomu trochu drajvu a energičnosti, a to z obou stran.
     
    USA každopádně vedou po dvaceti minutách ve finském Espoo nad Ruskami 1:0. O prozatím jediný gól se ve 12. minutě postarala z dorážky střely před brankou Hilary Knightová.
     
    Američanky vedou na střely 15:5. Třetí třetina začne přibližně v 19:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Američanky vyhrály úvodní vhazování druhé třetiny a nahazují puk do útočného pásma.
     
    20:29
    Začínáme v podobném stylu jako v úvodní dvacetiminutovce. Američanky nahodily puk na branku, načež Rusky odehrály do středního pásma a šly střídat.
     
    20:52
    Teď se ale bude vhazovat před Rigsbyovou. Rozhodčí totiž přerušily hru kvůli ztrátě viditelnosti kotouče v souboji u mantinelu. Kolik takových přerušení jsme už dnes měli... tři, čtyři?
     
    21:25
    Na velmi krátkou dobu se teď Američanky dostaly k puku v útočné třetině...
     
    21:35
    ... ale díky zakázanému uvolnění dostanou další šanci, jak zahrozit.
     
    21:49
    Američanky přehrály puk napravo na Barnesovou, jejíž střelu bez potíží kryje Prugovová.
     
    22:01
    Kulišovová se rozhlížela, kam nahraje puk, a když zjistila, že má všechny možnosti zavřené, nahodila ho na branku. To gólmanku Rigsbyovou překvapilo a div že nenechala kotouč proplavat na bližší tyči.
     
    22:25
    Jedna hráčka nestačí, druhá zaskočí. Američanky jsou tak rychlé, že jim nedělá problém se vrátit při chybě jedné z nich. Takový příklad teď prokázala obránkyně Steckleinová, když nedovolila Rusce ani pomyslet na protiútok po zisku puku.
     
    23:23
    Kadirovová si prohodila puk mezi nohama a snažila se natlačit do brankoviště, puk však dokázala pouze nahrnout na gólmanku, která si věděla rady.
     
    23:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky z takové pro dnešní zápas typické akce dávají druhou branku. ANNIE PANKOWSKIOVÁ si vyjela s kotoučem od mantinelu na modrou a nahozením přes všechno, co jí stálo v cestě, přeoknává Prugovovou. Asistence: Brianna Deckerová.
    23:45 PANKOWSKIOVÁ - 2:0
     
    24:23
    Další dobrá šance Američanek, Deckerová však v solidní pozici netrefila.
     
    24:52
    Bozeková udělala pár kroků doleva, doprava a pak zase zpátky a tvrdě pálila od modré. Prugovová připravena.
     
    25:21
    Střela Carpenterové od modré končí v náruči Prugovové. Většina střel Američanek není pro ruskou gólmanku nijak nebezpečných.
     
    25:38
    Brandtová si narazila puk s Compherovou a pak jí ho vracela do šance přímo v bezprostřední blízkosti branky. Prugovová odolává!
     
    26:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak se nám to už kupí. Knightová se na pravém křídle natlačila přes dvě protihráčky a našla na středu nikým nehlídanou EMILY PFALZEROVOU, která přízemní střelou překonává Prugovovou. Asistence: Hilary Knightová a Michelle Picardová.
    26:18 PFALZEROVÁ - 3:0
     
    26:46
    Američanky budou hrát přesilovku, Rigsbyová spěchá z branky na střídačku za šestou hráčku.
     
    26:54
    Po komerční přestávce začne přesilová hra Spojených států, sekáním se totiž provinila Olga Sosinová (Rusko).
     
    27:21
    Rusky vyhrály buly a pak dokonce aktivitou vybojovaly vhazování v útočném pásmu.
     
    27:46
    Pfalzerová předložila nejprve puk zleva pálící Deckerové, o chvíli později střílela z druhé strany Bellamyová.
     
    28:06
    A teď šla nahrávka od nahoře střílející Pfalzerové nalevo Deckerové, která křižným pasem vyzvala ke skórování Bellamyovou. Prugovová se však stihla přesunout a střelu chytit.
     
    28:38
    Rusky se znovu osvobozují a mohou jít vystřídat. Moc času už Američenkám z přesilovky nezbývá.
     
    28:55
    Přesně teď opouští Sosinová trestnou lavici a Rusky jsou znovu v pěti hráčkách na ledové ploše.
     
    29:26
    Rusky se hned po přečkaném oslabením vydaly k menšímu útoku, střela Pavlovové z ostrého úhlu od mantinelu ale valné šance na úspěch neměla.
     
    29:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nenápadná střela od modré a Američanky dávají čtvrtý gól čtvrtfinálového zápasu. Knightová udržela na mantinelu puk proti soupeřce a shodila ho na modrou na MEGAN BOZEKOVOU. Její tvrdá, ale chytatelná střela proletěle Prugovové, která si tuhle branku za rámeček určitě nedá. Asistence: Hilary Knightová.
    29:59 BOZEKOVÁ - 4:0
     
    30:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Gólová kanonáda pokračuje a 24 sekund po brance Bozekové dávají Spojené státy pátou branku. Základem akce byla střela Steckleinové od levého mantinelu a teč před brankou projíždějící KELLY PANNEKOVÉ. Asistence: Lee Steckleinová.
    30:23 PANNEKOVÁ - 5:0
     
    30:23
    A Rusky mění brankářky, Annu Prugovovou střídá Valerii Markuševovou.
     
    31:09
    Jestli ještě nějaké šance Rusek pár minutami žily, nyní už jsou zřejmě definitivně mrtvé. Američanky dávají seversky chladné góly, jak kdyby hrály trénink, a hokejistky v červenobílém nemají nárok.
     
    31:58
    Puk se po vyhození Rusek dostává k americké brankářce Rigsbyové, která si s ním také na chvíli pohraje. Jeden z mála momentů, kdy přišla ve druhé třetině do kontaktu s pukem.
     
    32:41
    Tak jako bych to přivolal, Rusky na moji výzvu hned odpověděly a kapitánka Šibanovová dorážela bekhendem střelu od modré. Rigsbyová ji betonem vyrazila.
     
    33:38
    Američanky rozjíždí kolotoč v útočném pásmu a navíc si zahrají další přesilovku. Rigsbyová už míří na střídačku.
     
    33:50
    Vyloučenou hráčkou je Anna Savoninová (Rusko), která dostává dvouminutový trest za hákování.
     
    34:25
    Pfalzerová nabila na Ovečkinův kruh Deckerové, jejíž střela Merkuševové propadává, avšak míří vedle branky!
     
    34:43
    Tentokrát už působila Merkuševová o poznání jistěji, když si vyčíhala křižnou nahrávku Deckerové na z pravého kruhu střílející Bellamyovou. Šlo o poměrně dobrou příležitost k navýšení skóre.
     
    35:55
    Další šance si už ale Američanky nevypracovaly a Rusky jsou tak znovu v plném počtu.
     
    36:14
    Pozor na jednu z mála aktivních Rusek Pavlovovou, která si najela do útočné třetiny a zprudka vyzkoušela pozornost Rigsbyové.
     
    37:10
    Ani Američanky, ani o chvilku později Rusky si nepočínaly dobře při rozehrávce a útočnice Panneková to mohla potrestat. Její prohazovačka přes ruskou obránkyni ale úspěšná nebyla.
     
    38:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další dlouhodobější tlak Američanek končí šestým gólem v brance Rusek. Pfalzerová posunula puk na pravé křídlo na HILARY KNIGHTOVOU, která přesným projektilem na vzdálenější tyčku dovršuje kanára. Asistence: Emily Pfalzerová.
    38:13 KNIGHTOVÁ - 6:0
     
    38:38
    Rusky si prostě neví rady. Jejich postupný útok nefunguje a nahození do útočné třetiny sbírají hbité americké obránkyně. Je to těžké.
     
    39:10
    Američanky v útočném pásmu neuspěly – důvodem byla špatná nahrávka Pannekové –, ale mají další šanci na reparát při rozvíjejícím se útoku z defenzivy.
     
    39:37
    Jako pavouk na mouchu si teď Rigsbyová počkala na puk. A letící gumu úspěšně chytla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve finském Espoo máme z druhého semifinálového zápasu odehráno 40 minut a skóre se výrazně posunulo ve prospěch favorizovaných Američanek. Obraz hry se tolik nezměnil – pro neutrálního diváka tolik záživná není –, Spojené státy ale začaly přidávat góly. Ve 24. minutě Annie Pankowskiová, ve 27. Emily Pfalzerová, ve 30. megan Bozeková, ve 31. Kelly Panneková a ve 39. podruhé v zápase Hilary Knightová upravily skóre na 6:0.
     
    Rusky nenašly na Američanky odpověď a po čtvrté brance udělaly změnu v brance – místo Anny Prugovové zamířila do brankoviště Valeria Merkuševová.
     
    Američanky vyhrály druhou třetinu na střely 19:3 a celkově tak na ně vedou 34:8. Třetí třetina začne přibližně ve 20:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Američanky vítězné na úvodním vhazování a Knightová zaváží puk do útočné třetiny.
     
    40:31
    Cameranesiová se z ničeho nic zjevila za obranou Rusek, ale tváří v tvář Merkuševové přestřelila.
     
    41:26
    Coyneová chtěla vracet na střed Deckerové, ale v cestě měla dvě Rusky, z nichž hned ta první jí v nahrávce zabránila.
     
    41:49
    Rusky si při nahrávce nerozuměly a rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    42:08
    Američanky jsou natlačené v útočné třetině a snaží se najít skulinku v ruské obraně. Rozhodně se nikam nespěchá.
     
    42:36
    USA si zahrají další přesilovku, dvě minuty za držení dostává Darja Terjoškinová (Rusko).
     
    42:48
    A následuje hned další vyloučení, krosčekem se proti pravidlům provinila Maria Batalovová (Rusko). Američanky čeká 109 dlouhá přesilovka 5 na 3. Pokud ji tedy nevyužijí dříve.
     
    43:19
    Prvních pár střel Rusky přečkaly bez úhony a můžou znovu vyhodit puk až do obranného pásma Spojených států.
     
    43:49
    Kellerová udržela puk v útočné třetině a posouvá ho na Pannekovou.
     
    44:02
    Celá sekvence nakonec končila střelou Bozekové od modré, kterou i přes menší problémy nakonec Merkuševová kryje. Ještě půl minuta dvojnásobné početní výhody.
     
    44:36
    Rusky hrají ve čtyřech na ledě.
     
    44:48
    A nyní už jsou Rusky kompletní. Největší šanci na konci početní výhody měla po kombinaci s Coyneovou mezi kruhy střílející Pankowskiová, ale svoji druhou branku nepřidala.
     
    45:46
    Rusky jsou směrem dopředu téměř neviditelné...
     
    46:04
    ... ale ani Američanky se už nesnaží. Je vidět, že šetří síly na zítřejší večerní finále proti Finsku. Do něho sice ještě nepostoupily, ale jiný výsledek dnešního zápasu by byl ne-li senzací, tak spíše šokem.
     
    46:52
    Střela Bozekové od modré trefuje horní tyčku a odráží se na brankovou čaru! Hraje se dál, ale je pravděpodobné, že si rozhodčí půjde situaci překontrolovat na video.
     
    47:15
    Ano, už se tomu děje. Hra je přerušena a hlavní rozhodčí konzultuje situaci s videorozhodčí.
     
    46:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Časomíra se posunuje zpátky a Američankám je uznán gól. Autorkou gólové střely od modré čáry je obránkyně MEGAN BOZEKOVÁ. Asistence: Megan Kellerová.
    46:50 BOZEKOVÁ - 7:0
     
    47:33
    Zakázané uvolnění Rusek vrací hru před Merkuševovou.
     
    47:54
    Pankowskiová už si brousila zuby na rychlý protiútok po pravém křídle, leč prudká nahrávka z obrany na ni přece jenom byla rychlá. Puk ale alespoň tečovala, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    48:37
    Tempo zápasu se vskutku podobá spíše tréninku. Tréninku Američanek, abychom byli specifičtí...
     
    49:20
    Kesselová se hnala do další šance, na Merkuševovou však nevyzrála.
     
    49:40
    Compherová zakončovala z nebezpečné pozice mezi kruhy, Merkuševová zasahuje! Rozhodčí bude vylučovat.
     
    49:41
    Potrestnou hráčkou je ruská obránkyně je Anastasia Čistjakovová (Rusko), provinila se podrážením.
     
    50:09
    Dva pokusy o průnik Rusek do útočného pásma, oba neúspěšné. Rusky mohou v klidu střídat.
     
    50:33
    Slabé nahození Picardové by normálně žádnou škodu neudělalo, ale tím, jak Američanka střílela přes početnou clonu před brankou, si musela Merkuševová dávat pozor.
     
    51:07
    Nikolajevová má dost času na to, aby se podívala, kde je volno, a vyhodila puk co nejdále od ruské branky.
     
    51:24
    Do rozerávky se zapojuje i gólmanka Rigsbyová, Američanky míří do útočného pásma.
     
    51:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jak je to jednoduché, když se to umí. Knightová vjela do útočného pásma a střílenou přihrávkou vyzvala k jejímu druhému gólu v zápase KELLY PANNEKOVÉ, jíž stačilo jen nastavit hůl tak, aby puk prošel mezi betony brankářky Merkuševové. Asistence: Hilary Knightová a Dani Cameranesiová.
    51:33 PANNEKOVÁ - 8:0
     
    52:42
    Američanky pokračují v okupaci obranného pásma Rusek, nejnovější střelu si připsala od modré čáry obránkyně Bozeková.
     
    53:06
    Teď měla Bozeková v úmyslu vyslat střílenou přihrávku na kapitánku Coyneovou. Rusky jí ale do přihrávky vložily hůl.
     
    53:25
    Puk končí u gólmanky Merkuševové. Následuje komerční přestávka.
     
    53:49
    Dalekonosná střela Šokinové ze středního pásma prozkoušela pozornost Rigsbyové. Ta si musela proti překvapivě dobrému pokusu povyjet.
     
    54:34
    Buď to vyjde, nebo ne. Američanky se snaží o pohlednou kombinaci, už není důvod myslet v první řadě na to vstřelit branku.
     
    55:00
    Naopak u Rusek se stupňuje frustrace ze špatného výsledku. Dvě minuty dostává Jelena Děrgačjovová (Rusko).
     
    55:01
    Dnešní utkání sleduje 897 diváků.
     
    55:55
    Knightová napřáhla na levém kruhu k dělovce a trefuje před brankou stojící Pannekovou. Ještě že jen do hole.
     
    56:37
    Ruskám se na chvíli podařilo udržet hru v obranném pásmu USA, ale Američanky se rychle opět zmocnily puku.
     
    57:02
    Rusky hrají v plném počtu.
     
    57:37
    Několikrát tečovaná střela Kellerové od modré mohla Merkuševové způsobit kvůli změnám směru problémy, ale puk ani netrefil zařízení.
     
    58:07
    Amanda Kesselová se snaží, seč to jde, teď vypálila dvě rány – první trefila beton Merkuševové, při druhém pokusu z jedničky netrefila pořádně puk.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta druhého semifinálového utkání.
     
    59:17
    Rusky ještě zahrozily s menší šancí, ale jinak dnes jednoznačně dominovaly Američanky.
     
    59:39
    Spojené státy ještě o trochu oddalují konec, nyní vyhodily na zakázané uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    A za americkou brankou končí dnešní čtvrtfinálový zápas mezi Spojenými státy a Ruskem. Ve druhém semifinále se na rozdíl od toho prvního překvapení nekonalo, USA přejely hokejistky v červenobílém 8:0 a zítra si to večer rozdají s domácími Finkami o titul mistryň světa.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou Ruska Fanuza Kadirovová a Američanka Hilary Knightová.
     
    Oba týmy dnes také poznají nejlepší hráčky celého turnaje. Na straně Ruska jsou jimi dnes nechytající brankářka Naděžda Morozovová, Anna Šibanovová a Alexandra Vafinové. Za Američanky to jsou Kendall Coyneová Schofieldová, Hilary Knightová a Calya Barnesová.
     
    Teď už následuje americká hymna a mně nezbývá než se s vámi rozloučit. Děkuji za pozornost a budu se těšit zítra z medialových bojů z finského Espoo na počtenou! (21:24:03)
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 12. Knightová (Panneková, Cameranesiová), 24. Pankowskiová (Deckerová), 27. Pfalzerová (Knightová, Picardová), 30. Bozeková (Knightová), 31. Panneková (Steckleinová), 39. Knightová (Pfalzerová), 47. Bozeková (Kellerová), 52. Panneková (Knightová, Cameranesiová)


    USA: Rigsbyová (Ronneyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Bozeková, Bellamyová (A), Barnesová, Kellerová, Picardová – Panneková, Knightová (A), Cameranesiová – Deckerová, Coyneová Schofieldová (C), Pankowskiová – Brodtová, Carpenterová, Kesselová – Scamurraová, Compherová, Brandtová – Samoskevichová.
    Rusko: Prugovová (Merkuševová) – Batalovová, Šibanovová (C), Pirogovová, Savoninová, Čistjakovová, Nikolajevová, Ganějevová, Terjoškinová – Pavlovová, Sosinová (A), Vafinová – Děrgačjovová, Štarjovová, Šokinová (A) – Timofějevová, Bratiševová, Kulišovová – Kanajevová, Kadirovová, Smolinová.

    Rozhodčí: Ariano Lortieová (CAN), Ketonenová (FIN) – Heikkinenová (FIN), Kainbergerová (AUT)

    Diváci: 897
    bahis siteleri