Kanada – Finsko 2:4 (kon.) | USA – Rusko 8:0 (kon.)
konec
USA
8:0 (1:0, 5:0, 2:0)
Rusko
Sobota 13.04.2019, 19:00 • Metro Areena, Espoo, Finsko • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:01
    Dnešní utkání sleduje 897 diváků.
     
    55:00
    Naopak u Rusek se stupňuje frustrace ze špatného výsledku. Dvě minuty dostává Jelena Děrgačjovová (Rusko).
    51:33 PANNEKOVÁ - 8:0
     
    51:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jak je to jednoduché, když se to umí. Knightová vjela do útočného pásma a střílenou přihrávkou vyzvala k jejímu druhému gólu v zápase KELLY PANNEKOVÉ, jíž stačilo jen nastavit hůl tak, aby puk prošel mezi betony brankářky Merkuševové. Asistence: Hilary Knightová a Dani Cameranesiová.
     
    49:41
    Potrestnou hráčkou je ruská obránkyně je Anastasia Čistjakovová (Rusko), provinila se podrážením.
     
    49:40
    Compherová zakončovala z nebezpečné pozice mezi kruhy, Merkuševová zasahuje! Rozhodčí bude vylučovat.
    46:50 BOZEKOVÁ - 7:0
     
    46:50
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Časomíra se posunuje zpátky a Američankám je uznán gól. Autorkou gólové střely od modré čáry je obránkyně MEGAN BOZEKOVÁ. Asistence: Megan Kellerová.
     
    46:52
    Střela Bozekové od modré trefuje horní tyčku a odráží se na brankovou čaru! Hraje se dál, ale je pravděpodobné, že si rozhodčí půjde situaci překontrolovat na video.
     
    42:48
    A následuje hned další vyloučení, krosčekem se proti pravidlům provinila Maria Batalovová (Rusko). Američanky čeká 109 dlouhá přesilovka 5 na 3. Pokud ji tedy nevyužijí dříve.
     
    42:36
    USA si zahrají další přesilovku, dvě minuty za držení dostává Darja Terjoškinová (Rusko).
     
    40:31
    Cameranesiová se z ničeho nic zjevila za obranou Rusek, ale tváří v tvář Merkuševové přestřelila.
    38:13 KNIGHTOVÁ - 6:0
     
    38:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další dlouhodobější tlak Američanek končí šestým gólem v brance Rusek. Pfalzerová posunula puk na pravé křídlo na HILARY KNIGHTOVOU, která přesným projektilem na vzdálenější tyčku dovršuje kanára. Asistence: Emily Pfalzerová.
     
    34:25
    Pfalzerová nabila na Ovečkinův kruh Deckerové, jejíž střela Merkuševové propadává, avšak míří vedle branky!
     
    33:50
    Vyloučenou hráčkou je Anna Savoninová (Rusko), která dostává dvouminutový trest za hákování.
     
    30:23
    A Rusky mění brankářky, Annu Prugovovou střídá Valerii Markuševovou.
    30:23 PANNEKOVÁ - 5:0
     
    30:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Gólová kanonáda pokračuje a 24 sekund po brance Bozekové dávají Spojené státy pátou branku. Základem akce byla střela Steckleinové od levého mantinelu a teč před brankou projíždějící KELLY PANNEKOVÉ. Asistence: Lee Steckleinová.
    29:59 BOZEKOVÁ - 4:0
     
    29:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nenápadná střela od modré a Američanky dávají čtvrtý gól čtvrtfinálového zápasu. Knightová udržela na mantinelu puk proti soupeřce a shodila ho na modrou na MEGAN BOZEKOVOU. Její tvrdá, ale chytatelná střela proletěle Prugovové, která si tuhle branku za rámeček určitě nedá. Asistence: Hilary Knightová.
     
    28:06
    A teď šla nahrávka od nahoře střílející Pfalzerové nalevo Deckerové, která křižným pasem vyzvala ke skórování Bellamyovou. Prugovová se však stihla přesunout a střelu chytit.
     
    26:54
    Po komerční přestávce začne přesilová hra Spojených států, sekáním se totiž provinila Olga Sosinová (Rusko).
    26:18 PFALZEROVÁ - 3:0
     
    26:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak se nám to už kupí. Knightová se na pravém křídle natlačila přes dvě protihráčky a našla na středu nikým nehlídanou EMILY PFALZEROVOU, která přízemní střelou překonává Prugovovou. Asistence: Hilary Knightová a Michelle Picardová.
     
    25:38
    Brandtová si narazila puk s Compherovou a pak jí ho vracela do šance přímo v bezprostřední blízkosti branky. Prugovová odolává!
    23:45 PANKOWSKIOVÁ - 2:0
     
    23:45
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky z takové pro dnešní zápas typické akce dávají druhou branku. ANNIE PANKOWSKIOVÁ si vyjela s kotoučem od mantinelu na modrou a nahozením přes všechno, co jí stálo v cestě, přeoknává Prugovovou. Asistence: Brianna Deckerová.
     
    23:23
    Kadirovová si prohodila puk mezi nohama a snažila se natlačit do brankoviště, puk však dokázala pouze nahrnout na gólmanku, která si věděla rady.
     
    13:15
    Američanky dostávají k dispozici první přesilovou hru. Dvě minuty dostává za podrážení ruská kapitánka Anna Šibanovová (Rusko).
     
    12:47
    Další dobrá šance Američanek, které hodně spoléhají na dojíždějící útočníce z druhé vlny. Nějak tak jak to teď udělala střílející Emily Pfalzerová. Její nebezpečnou střelu z pravé strany ale zblokovala jedna z Rusek.
    11:07 KNIGHTOVÁ - 1:0
     
    11:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky se rychle dostaly do útočného pásma a Kelly Paneková svižnou střelou prověřila pozornost Prugovové. Ta kotouč vyrazila na pravou stranu, kde čekala připravená HILARY KNIGHTOVÁ a uklidila kotouč do prázdné branky. Asistence: Kelly Panneková a Dani Cameranesiová.
     
    05:40
    Kesselová nabrala rychlost a najednou hleděla tváří v tvář Prugovovové. Místo střelecké zakončení však ještě zbytečně nahrávala Brodtové.
    Marken.cz

    David Jahoda

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 12. Knightová (Panneková, Cameranesiová), 24. Pankowskiová (Deckerová), 27. Pfalzerová (Knightová, Picardová), 30. Bozeková (Knightová), 31. Panneková (Steckleinová), 39. Knightová (Pfalzerová), 47. Bozeková (Kellerová), 52. Panneková (Knightová, Cameranesiová)


    USA: Rigsbyová (Ronneyová) – Steckleinová, Pfalzerová, Bozeková, Bellamyová (A), Barnesová, Kellerová, Picardová – Panneková, Knightová (A), Cameranesiová – Deckerová, Coyneová Schofieldová (C), Pankowskiová – Brodtová, Carpenterová, Kesselová – Scamurraová, Compherová, Brandtová – Samoskevichová.
    Rusko: Prugovová (Merkuševová) – Batalovová, Šibanovová (C), Pirogovová, Savoninová, Čistjakovová, Nikolajevová, Ganějevová, Terjoškinová – Pavlovová, Sosinová (A), Vafinová – Děrgačjovová, Štarjovová, Šokinová (A) – Timofějevová, Bratiševová, Kulišovová – Kanajevová, Kadirovová, Smolinová.

    Rozhodčí: Ariano Lortieová (CAN), Ketonenová (FIN) – Heikkinenová (FIN), Kainbergerová (AUT)

    Diváci: 897
    bahis siteleri