Gruzie – KLDR 4:9 (kon.) | Nový Zéland – Mexiko 7:2 (kon.) | Island – KLDR 8:0 (kon.)
Nový Zéland – Izrael 3:5 (kon.)
konec
Nový Zéland
3:5 (1:1, 0:2, 2:2)
Izrael
Pondělí 22.04.2019, 23:30 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Mistrovství světa - II. B Divize • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého hracího dne divize 2B hokejového mistrovství světa, ve kterém se proti sobě utkají hokejisté Nového Zélandu a Izraele. Zápas na stadionu Pista de Hielo Santa Fe startuje půl hodiny před půlnocí českého času a o dalším vývoji skupiny může hodně napovědět – Izrael totiž v prvním vystoupení na turnaji zdolal Island 6:3 a může tak jít do bodového trháku, stejně jako Nový Zéland, jenž si na úvod poradil s domácím Mexikem 7:2.
     
    Nový Zéland:
    Nový Zéland bude v letošním ročníku 2B divize jistojistě usilovat o postup do divize 2A (čtvrté nejvyšší soutěže pod hlavičkou IIHF), jelikož loni mu úspěšná kvalifikace do vyšší divize unikla na poslední chvíli. Tehdy mělo domácí Španělsko a právě Nový Zéland po čtyřech zápasech plný počet bodů a možná i los tomu chtěl, aby si to oba týmy rozdaly o postup ve vzájemném a posledním utkání na turnaji. Po třetinách 1:0, 4:3 a 1:1 tak museli svěřenci trenérů Chorozova a Blanchetteho na postup zapomenout a budou to muset zkusit letos – pod vedením stejného hlavního kouče, neboť Ukrajinec Anatolij Chorozov u týmu zůstal. Jeho asistenta, Američana Blanchetteho, nahradil německý trenér Andreas Kaisser.

    První zápas na turnaji Nový Zéland zvládl na jedničku, když skolil Mexiko 7:2 a velice dobře si vedlo duo Schneider – Polozov, které zaznamenalo tři body. Musíme se zmínit i o Andrew Coxovi, jenž dal dvě branky.
     
    Izrael:
    Izraelští hokejisté se museli v loňském ročníku 2B divize sklonit před zmiňovanými týmy Španělska a Nového Zélandu a brali celkově třetí místo s bilancí tří výher a dvou porážek. V roce 2013 v Turecku se sice Izraelcům podařilo postoupit do vyšší divize 2A, ale v ní se i přes vyrovnané výkony o bod nezachránili a opět sestoupili o patro níže. A mohlo být ještě hůře, protože v následujícím roce se Izraelci v Jihoafrické republice jen horko těžko zachránili.

    Nyní ale tři roky po sobě skončili vždy na třetím místě a tentokrát by tým pod vedením česko-slovenského trenérského dua, nebo chcete-li americko-kanadské dvojice koučů Holík-Králík chtěl o patro výše.
     
    Trenéři Izraele – Robert Holík a Dušan Králík:
    Izraelští hokejisté jsou pod vedením trenéra Roberta Holíka, jihlavského rodáka, který odehrál v NHL téměř 1500 zápasů a jenž je synem legendy českého hokeje Jaroslava Holíka. Někdejší desítka draftu letos koučovala i izraelské mládežnické reprezentační celky. Na MS hráčů do 20 let divize 2B (pátá výkonnostní kategorie) se dokázali Izraelci zachránit, když skončili pátí. Holík vedl i izraelskou osmnáctku v divizi 3A (šestá nejvyšší soutěž), kde jeho tým bojoval o postup, ale nakonec skončil druhý za Bulharskem.

    "Bobby" Holík trénuje Izraelce spolu s Dušanem Králíkem, někdejším slovenským gólmanem Slovanu Bratislava, který si např. zachytal i na MS juniorů 1986. Králík se k trénování izraelského národního týmu vrátil po pěti letech, naposled byl asistentem kouče v sezonách 2012/2013 a 2013/2014.
     
    Úvodní sestavy:

    Nový Zéland: Parry (Mitalas) – Amston, Jackson, Mawson, Craig, Hay, Lane – Polozov, Schneider, Cox – Lee, Heyd, Eaden – Strayer, Challis, Ellis – Henderson, Harrop, Gavoille. Trenér: Anatolij Chorozov

    Izrael: Tichon (Reisinger) – M. Koževnikov, Rosenthal, Spivak, Mostovoj, T. Aharonovič, Hoffman, Malachi, Maaravi – R. Aharonovič, Mazour, Šerbatov – Frenkel, Halpert, J. Koževnikov – Klein, Geller, Vernyj – Šerf, Ben Tov, Greenbert. Trenér: Robert Holík

    Rozhodčí: Tim Tzirtziganis – Justin Cornell, Lasse Dahlerup.
     
    V dnešním prvním utkání porazil Island tým KLDR vysoko 8:0 a připsal si první tři body na turnaji. Tříbodový je po prvním dnu ale i tým Nového Zélandu a Izraele, takže dnešní souboj je mačem o průběžné první místo tabulky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Nový Zéland je zatím aktivnějším týmem, hraje se více před izraelskou svatyní.
     
    01:50
    První zákrok si zapisuje také brankář Richard Parry. Šlo ale spíše o nahození jednoho z hráčů Izraele.
     
    02:26
    Jeliezer Šerbatov předvedl hezkou akci, kdy z vlastního pásma nabral rychlost a najel si až na druhou stranu. Zkusil vystřelit z levého kruhu, ale úspěšný nebyl.
     
    02:48
    Šance pro Izrael – Andrew Cox je potrestán dvěma minutami za krosček.
     
    03:32
    Jenže Zélanďanům se podařilo při zavezení puku soupeře dvakrát vyhodit kotouč až na druhou stranu.
     
    03:59
    Nyní už Izraelci kombinují, když puk zavezl do pásma znovu Šerbatov.
     
    04:07
    Nakonec se kotouč dostal na modrou k Danielu Mazourovi, který tvrdě vypálil a před Parrym ještě vznikl menší závar, ale gólman Nového Zélandu celou situaci vyřešil.
     
    04:26
    Michael Koževnikov si na modré vyměnil dvakrát puk s Frenkelem, ale Izraelci se nemohou dostat ke střele.
     
    04:48
    Když už měl Michael Koževnikov konečně napřaženo na modré ke střele z první, tak mu puk uskočil od hole a Nový Zéland už je v plném počtu.
     
    05:16
    Zatím zřejmě největší šance zápasu. Chris Eaden si po levé straně najel do pásma a poté zamířil nejkratší možnou cestou až před brankáře Tichona. Zkusil bekhend na vzdálenější tyčku, ale těsně minul.
     
    05:39
    Andrew Cox raději sjel s pukem za branku, odkud se snaží založit útočnou akci. Ale dostal se jen do středního pásma.
     
    05:58
    Další nepřesnost Novozélanďanů, kteří se provinili ofsajdem.
     
    06:08
    A nyní zakázaným uvolněním, jenž směřuje hru před gólmana Parryho.
     
    06:18
    Chris Eaden si vyměnil puk s Martinem Lee, který z pravé strany zkusil propagační střelu, jenž ale Tichona nepřekvapila.
     
    06:21
    A nyní pocítil Martin Lee trošku té tvrdosti od izraelského forvarda Sergeje Frenkela, který jej na modré poslal hitem na zem.
     
    07:08
    Jeliezer Šerbatov hraje dnes zatím výborně, je ho plné hřiště. Nyní se v rychlosti dostal až mezi kruhy a přes beka vystřelil, leč Richard Parry zachránil svůj tým proti střele útočníka, který loni odehrál za Slovan Bratislava 35 zápasů a letos si vydělával hokejem v Košicích, Kokšetau, Kurbads a Pétroliers du Nord.
     
    08:16
    Izrael právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba obránce Jaxsona Laneho, kterou si určitě tento bek Nového Zélandu za rámeček nedá. Na ose hřiště v obranném pásmu se mu zamotal puk pod brusle, čehož využil napadající JEVGENIJ KOŽEVNIKOV. Sjel si před branku, udělal kličku doprava, vylákal Parryho z branky a poté rychle zasunul puk do volné části branky. Bez asistence.
    08:16 J. KOŽEVNIKOV - 0:1
     
    09:21
    Rychlý gól je přesně to, co Izraelci potřebovali. Po výhře v úvodním utkání proti Islandu, což byl možná nejdůležitější zápas turnaje, chtějí vítězství potvrdit i dnes proti Novému Zélandu.
     
    09:32
    Ačkoliv se to Nicholasi Hendersonovi ze čtvrté útočné formace Zélandu nelíbí, také si nepohlídal ofsajd.
     
    09:49
    Další útok Nového Zélandu končí zakázaným uvolněním.
     
    10:02
    Polovina první třetiny je za námi, nyní se opět Nový Zéland neúspěšně pokoušel zavézt puk do útočného pásma.
     
    11:09
    Zatím je třeba ocenit defenzívu Izraele, tu mají hráči svěřenců Holíka a Králíka v dnešním utkání propracovanou velice dobře. Zatím.
     
    11:32
    A znovu se podařilo Izraelcům zastavit soupeře na své obranné modré. Nechybělo navíc moc a Jevgenij Koževnikov, autor zatím jediné branky, se dostal do rychlého protiútoku.
     
    12:06
    Sledujeme prozatím nejdelší pasáž hry bez přerušení, která je dlouhá již bezmála dvě minuty. Izraelci se snaží vybojovat puk za vlastní klecí.
     
    12:39
    Vyhodit se ale Izraeli nepodařilo, Matt Schneider zastavil kotouč na modré a zase jej po prknech nahodil za branku Tichona.
     
    13:03
    Až nyní je hra přerušena. Izraelci se konečně dokázali osvobodit a následná rychlá rozehrávka jejich soupeře končí zakázaným uvolněním.
     
    13:22
    Pro Nový Zéland třeba hlásit stav velkého nebezpečí, na ledě je totiž znovu agilní Šerbatov.
     
    13:38
    Nechybělo moc a Izrael vedl o dvě branky. Roey Aharonovič předal puk ve středním pásmu na pravou stranu pro Mazoura, jenž z velkého úhlu posílal střílenou přihrávku na sjíždějícího si Jeliezera Šerbatova. Ten ale těsně minul kotouč.
     
    14:30
    Přesilová hra také pro Nový Zéland. Při jeho útoku totiž fauloval Itaj Ben Tov, útočník čtvrté formace Izraelců, a je tak potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    14:35
    Ale Izraelci hned po buly vyhazují kotouč.
     
    14:59
    Stejně jako nyní, Novozélanďané rozjíždí za pomocí obránce Stefana Amstona další útok.
     
    15:23
    Nyní už se Novozélanďané dostali ke střele, ale pokus Schneidera byl spíše propagační a Tichona, který letos chytal Evropskou univerzitní hokejovou ligu za Masarykovu univerzitu, nikterak nevystrašil.
     
    16:09
    Nový Zéland si zahraje 21 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, jelikož na trestnou lavici usedá také Michael Koževnikov. Ten se provinil držením protihráče.
     
    16:19
    Rychlou střelu hned po buly si Tichon pohlídal, po dalším vhazování se Izraelci hned osvobozují.
     
    16:30
    Izrael hraje ve čtyřech hráčích.
     
    17:12
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Klasickou přesilovou hru již Nový Zéland využívá. MATTHEW SCHNEIDER totiž dostal v útočném pásmu obrovské množství prostoru, po přihrávce od Strayera si najel mezi kruhy, tvrdě vystřelil a jeho pokus propadl Tichonovi do sítě, byť si na puk gólman Izraele sáhl. Asistence: Ryan Strayer, Andrew Cox.
    17:12 SCHNEIDER - 1:1
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:32
    Je tu ještě jedno zakázané uvolnění Nového Zélandu, který se tímto způsobem osvobozuje poměrně často.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Izraelci jí začali lépe, měli více šancí a i zásluhou aktivního Šerbatova, který hrál za Slovan Bratislava v KHL, větší aktivitu na ledě. Tu dokázali zužitkovat v deváté minutě, kdy Jevgenij Koževnikov využil zaváhání beka Jaxsona Laneho a hezky přelstil gólmana. Šerbatov pak další šanci při tečování kotouče nevyužil a Nový Zéland tak vyrovnal. Krátkou přesilovku pět na tři nevyužil, ale již v klasické početní výhodě dostal Matthew Schneider mezi kruhy hodně prostoru a propálil gólmana Masarykovy Univerzity Tichona – 1:1.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 1-1
    Střely na branku: 7-13
    Zásahy gólmanů: 12-6
    Vyloučení: 1-2
    Využití: 1-0.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Druhou třetinu začali aktivněji hráči Izraele, kteří se ihned dokázali dostat před branku Parryho. O střelecký pokus se od modré pokoušel Michael Koževnikov, ale gólman Nového Zélandu byl na místě.
     
    21:11
    Pískáno je další zakázané uvolnění a znovu na straně Nového Zélandu.
     
    21:59
    Izraelští hokejisté se rychle dostali až před gólmana Parryho, který raději rychle schoval puk ve své výstroji.
     
    22:39
    Matthew Schneider se jako tank dostal do útočného pásma, kde navíc ještě složil k zemi Roeye Aharonoviče, který si na chvilku nedával pozor.
     
    22:49
    Branka za zády Richarda Parryho, který chvíli zkoušel štěstí i ve třetí francouzské lize, je posunutá. Hra je tak samozřejmě přerušená.
     
    23:24
    Chris Eaden zkoušel hodně tvrdou střelu z levého kruhu, která pořádně vyprášila výstroj Tichona. Na druhé straně podnikli Izraelci rychlý protiútok, který zakončoval Juval Halpert, jenže ani on si pořádně tvrdým pokusem na gólmana soupeře nepřišel a Parry si připisuje úspěšné vyražení puku.
     
    24:40
    Další dobrá šance Izraele. A znovu v ní měl prsty Jeliezer Šerbatov, který projel do pásma a rychle předal kotouč na Tomera Aharonoviče. Obránce Izraele ale v dobré pozici minul.
     
    25:36
    Zakázané uvolnění také na straně Izraelců.
     
    25:39
    Hned po buly vypálil tvrdě Andrew Cox, ale Tichon dokázal jeho pokus zneškodnit a pokrýt.
     
    25:42
    Další vyhrané buly Nového Zélandu a další pokus Coxe, který byl ale tentokrát zblokovaný.
     
    26:04
    Následuje ofsajd Izraelců, kteří se v posledních chvílích ze hřiště trošku vytratili.
     
    26:34
    A nyní to budou mít Izraelci ještě složitější, protože Tomer Aharonovič jde na dvě minuty ven za držení soupeře.
     
    27:25
    Nový Zéland se ale zatím k vážnějšímu ohrožení branky Tichona nedostal.
     
    28:11
    A zatím se ani nedostane, protože Izraelci se dvakrát osvobozují.
     
    28:34
    Tato přesilová hra rozhodně nebyla ze strany Nového Zélandu povedená a končí.
     
    28:59
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelci jdou znovu do vedení a trestají tak špatnou přesilovou hru soupeře. Klein dal naprosto výbornou přihrávku přes polovinu kluziště na SERGEJE FRENKELA, který sice na první tváří v tvář neprostřelil gólmana Richarda Parryho, tomu ale za pečlivé kontroly Frenkela propadl puk za čáru. Asistence: Elie Klein.
    28:59 FRENKEL - 1:2
     
    30:10
    Izraelci se ale budou opět bránit, jelikož do úniku z pravé strany se dostal Martin Lee a Michaelu Koževnikovi nezbylo nic jiného než ho zastavit držením.
     
    31:56
    Tak de facto až v čase 31:56 sledujeme první přímou střelu za dvě přesilové hry Nového Zélandu na branku, kterou hájí izraelský gólman Tichon. Ani tato početní výhoda není pro Novozélanďany vůbec dobrá.
     
    32:10
    Michael Koževnikov je na ledě a Izraelci jsou opět v pěti.
     
    32:35
    Juval Halpert rychle zavezl puk do útočného pásma, kde jej předával na Sergeje Frenkela, ale ten druhý gól nepřidal, nezamířil totiž přesně.
     
    33:41
    Nyní zkusil rychlý protiútok také Roey Aharonovič, leč jeho myšlenky byly možná rychlejší než provedení. Něco mezi střílenou přihrávkou a střelou.
     
    34:24
    Nyní si na dlouhou přihrávku na pravé straně najížděl opět aktivní Frenkel, který si prodloužil střídání. Nový Zéland a hlavně brankář Parry mohou být rádi, že mu puk uskočil od hole. Následuje zakázané uvolnění prohrávajícího týmu.
     
    34:52
    Frazer Ellis zkusil zavézt kotouč do útočného pásma a ve finále celé akce mu nezbylo nic jiného, než se na modré otočit kolem osy a jen nazdařbůh nahodit puk na branku, což samozřejmě nemělo moc nadějí na úspěch.
     
    35:27
    A znovu Jeliezer Šerbatov, který prokazuje svoje kvality! Z pravé strany se proháčkoval až před branku a zkoušel bekhendové zakončení. Nemělo potřebnou razanci a puk se odrazil před brankáře Parryho na Daniela Mazoura, který novozélandského gólmana z dorážky nepřekonal.
     
    36:35
    Izraelcům samozřejmě po vedoucím gólu opět narostla křídla a tlačí se znovu před branku Parryho. Spivakovo nahození sice nebylo úspěšné, ale i tak se Izrael stále drží před novozélandskou klecí.
     
    37:22
    Už to není pravda, pětice hráčů v bílém už byla unavená, navíc právě Spivak chyboval na modré a oba týmy střídají.
     
    37:41
    Martin Lee se na chvilku zjevil volný sám mezi kruhy s pukem, ale nedokázal rychle usměrnit kotouč mezi tři tyče. Tohle byl Nový Zéland mohlo mrzet.
     
    38:20
    Nepřesnost Novozélandských, pískán je ofsajd.
     
    38:33
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelci utíkají do dvoubrankového vedení a minutu a půl před koncem třetiny možná zasazují rozhodující klíček ke svému vítězství. Nový Zéland si opět nepohlídal bránění a po dlouhé přihrávce od Tomera Aharonoviče se do samostatného úniku, podobně jako při gólu na 1:2, dostal JEVGENIJ KOŽEVNIKOV. Ten naznačil kličku, poslal gólmana na pravou stranu a zakončil do volné levé poloviny branky. Asistence: Tomer Aharonovič
    38:33 J. KOŽEVNIKOV - 1:3
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce a na jejím začátku byl lepším týmem Nový Zéland. Jenže svůj dílčí tlak nevyužil a naopak nechával ve hře defenzívní okénka. Zejména ve smyslu dlouhých přihrávek na soupeře, kteří tak jeli sami na novozélandskou svatyni. Přesně tak totiž padly oba góly Izraele. Nejprve Klein našel dlouhým pasem Sergeje Frenkela a ten tváří v tvář prostřelil gólmana Parryho, který si sice na puk sáhl, ale Frenkel kontroloval, aby prošel za čáru. Minutu a půl před koncem pak další krásný pas dostal Jevgenij Koževnikov a zvýšil na průběžných 1:3. Za zmínku stojí i dvě přesilové hry Nového Zélandu, při kterých hráči této země prakticky neohrozili izraelského gólmana Tichona.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Daniel Mazour ve středním pásmu zcela zbytečně fauloval soupeře a jde na dvě minuty ven. Disciplína není dnes silnou stránkou Izraelců.
     
    41:01
    Nicholas Craig ještě dokázal udržet puk na modré a před brankou Tichona vznikl menší závar, ale poté se už Izraelci dokázali osvobodit.
     
    41:34
    Kdo jiný než Jeliezer Šerbatov předvedl výborný průnik, když se ve středním pásmu dostal k vyhozenému puku, předvedl kličku obránci a jel sám na Parryho. Ten ale proti jeho zakončení ukázal dobrý zákrok a Izrael tak stále vede "jen" o dvě branky.
     
    42:38
    Izrael je již v plném počtu.
     
    43:25
    Situace dva na jednoho ve prospěch Izraele, kterou se rozhodl zakončit Daniel Mazour a nepřihrávat tak na Roeyho Aharonoviče. Sjel si po levé straně před branku, ale jeho pokus pod horní tyčku výborně vytěsnil Richard Parry.
     
    44:49
    A další šance Izraelců, ve které byl tentokrát Roey Aharonovič. Dvaadvacetiletý hokejista, který od roku 2013 působí v amerických univerzitních soutěžích, se prokličkoval až mezi kruhy a tvrdě vystřelil, ovšem Richard Parry byl opět na místě a drží šance Nového Zélandu.
     
    46:09
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Rázem máme na světě dramatizaci zápasu! Chris Eaden totiž u mantinelu na levé straně útočné modré prostrčil mezi Kleinem a Rosenthalem puk na GINO HEIDA, který byl na ose hřiště v útočném pásmu volný, jel si sám na brankáře Tichona a bez potíží ho překonal. Nový Zéland tak střílí důležitý kontaktní gól. Asistence: Chris Eaden, Nicholas Craig.
    46:09 HEYD - 2:3
     
    46:22
    Jenže nyní se bude Nový Zéland bránit kvůli pozdnímu dohrání, kterého se dopustil Frazer Ellis.
     
    47:04
    Izrael právě vstřelil branku!
    Izraelský tým dokonale ukázal soupeři, jak se hrají a hlavně využívají přesilové hry. Po ose Geller – Michael Koževnikov se kotouč dostal na modrou pro JEVGENIJE KOŽEVNIKOVOVA, který napřáhl a jeho projektil se zastavil až v síti za zády gólmana Richarda Parryho. Asistence: Michael Koževnikov, Avišaj Geller.
    47:04 J. KOŽEVNIKOV - 2:4
     
    48:35
    Robert Holík a Dušan Králík na lavičce Izraele se asi nyní zlobí na své svěřence, kteří si nepohlídali střídání a hráli v šesti. Dvě minuty pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů si jde odsedět Artěm Vernyj.
     
    49:24
    Izraelci znovu hrají oslabení velice dobře, respektive Novému Zélandu dnes přesilové hry nejdou. Tým v černých dresech musí začít s rozehrávkou znovu od svého brankáře.
     
    49:35
    Nicholas Craig se dostal do útočnéhop ásma, jenže dlouho se v něm nezdržel a navíc následně špatně přihrál na spoluhráče Martina Leeho.
     
    49:51
    A po další špatné přihrávce měl Chris Eaden plné ruce práce, aby dokázal zastavit Jeliezera Šerbatova v samostatném úprku na brankáře. Nakonec se mu to zákrokem na hranici faulu podařilo.
     
    50:35
    Izraelci hrají v plném počtu.
     
    51:26
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Už je to znovu jen o jednu branku a Izraelci si znovu komplikují průběh třetí třetiny. STEFAN AMSTON se dostal na pravém kruhu v blízkosti branky k odraženému puku a rychle ho usměrnil za Tichona. Bez asistence.
    51:26 AMSTON - 3:4
     
    52:05
    Izraelská střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    53:13
    Po zakázaném uvolnění Nového Zélandu se bude vhazovat po pravici gólmana Parryho.
     
    54:00
    Michael Koževnikov, zkušený izraelský zadá, který několik sezon hrál nejvyšší německou soutěž, hraje dnes také dobře. Naturalizovaný Izraelec původem z Ruska vypálil od modré a Parry se opět musel vyznamenat.
     
    54:45
    Jeden z izraelských hráčů si po levé straně sjel až před brankáře a měl velkou šanci na opětovné navýšení Izraele, ale muž v brance Nového Zélandu si prostor u své pravé tyče pohlídal.
     
    55:48
    Ačkoliv se Novozélanďané už musí hodně tlačit do útoku a nechávají ve své obraně okénka, podařilo se jim nyní dobře zaútočit. Ve finále celé akce střílel z levého kruhu Chris Eaden, ale Tichon byl na místě.
     
    56:58
    Velkou tlačenici před brankou Richarda Parryho ukončuje právě novozélandský gólman, který pokryl puk a buly bude po jeho pravici.
     
    57:21
    V pravém rohu za novozélandskou brankou bylo několik soubojů o puk. To samozřejmě vyhovuje hráčům Izraele, že hrají ve svém útočném pásmu.
     
    57:46
    Stefan Amston projel napříč celým útočným pásmem, ale při kličce mezi kruhy mu kotouč sjel. Izraelci se tak uvolnili vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Do konce základní hrací doby zbývají poslední dvě minuty.
     
    58:17
    Šerbatov projel po pravé straně do útočného pásma a přenechal na modré puk pro Mazoura, který si sjel blíže kruhu a vypálil. Parry byl pozorný.
     
    58:43
    Nový Zéland se nemůže dostat do útočného pásma a zkusit tak odvolat gólmana.
     
    59:03
    Když už tomu tak na chviličku bylo, uzmuli Izraelci puk a dopředu si to zase mašíroval Jevgenij Koževnikov.
     
    59:20
    Nový Zéland má puk za svým gólmanem a nyní již Richard Parry míří z branky.
     
    59:36
    Místo něj naskočil na ledovou plochu Martin Lee, který se z druhé vlny dostal na modré k puku. Což Izraelci vůbec nečekali a Lee si tak snadno sjel až mezi kruhy a vystřelil. Nir Tichon možná zachránil svému týmu tři body.
     
    59:36
    Oddechový čas si vyžádali také Novozélanďané.
     
    59:45
    Izrael vyhazuje puk do středního pásma.
     
    59:54
    Izrael právě vstřelil branku!
    Nicholas Craig si jel k vyhozenému puku, otočil se s ním a chtěl ještě jednou zaútočit. Jenže ho překvapil napadající JELIEZER ŠERBATOV, který se po zaváhání beka Nového Zélandu dostal k puku, potáhl si ho blíže k brance a rychle trefil opuštěnou klec. Izrael je tak novým lídrem divize 2B – po dvou kolech. Bez asistence.
    59:54 ŠERBATOV - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Izrael hájil dvoubrankové vedení, které se ale dvakrát ztenčilo na jednobrankové. Nejprve ve 47. minutě, když Eaden přistrčil z levé strany puk na volného Gina Heida, který si sjel blíže k brance a nemýlil se. Jenže za 55 sekund vedli Izraelci zase o dvě branky, když přesilovou hru využil nápřahem od modré Jevgenij Koževnikov. Další dramatizace zápasu přišla v čase 51:26 snížením Stefana Amstona, ovšem více branek už Nový Zéland nepřidal. Půl minuty před koncem odvolal Anatolij Chorozov gólmana a největší šanci měl ihned po jeho odvolání Martin Lee, který si z druhé vlny sjel na kruhy, ale Tichona nepřekonal. Když pak v samotném závěru špatně rozehrál obránce Craig a puk vybojoval na útočné modré napadající Jeliezer Šerbatov, bylo rozhodnuto – izraelský šikula si sjel blíže k volné brance a také jí, jak se na bývalého útočníka KHL za Slovan Bratislava, bez problémů trefil – 3:5.
     
    Izrael je tak po nekompletním druhém hracím dnu na čele tabulky, když má 6 bodů. Za ním jsou tří tříbodové týmy – Izrael, Island a Korejská lidově demokratická republika, které budou čekat na zaváhání týmu trenérů Roberta "Bobbyho" Holíka a Dušana Králíka.

    Závěr druhého dne obstará možná důležitý souboj z hlediska sestupu do divize 3A, jelikož domácí Mexiko půjde proti Gruzii a oba týmy svůj první zápas na šampionátu vysoko prohrály.
     
    S konstatováním, že v souboji dvou týmů, jenž v prvním hracím dni skupiny 2B zvítězily, si vedl lépe Izrael, který porazil Nový Zéland 5:3 a svěřenci Roberta Holíka tak jdou do čela tabulky, se s Vámi loučí a hezké pracovní úterý přeje Tomáš Lysý. (01:49:46)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 18. Schneider (Strayer, Cox), 47. Heyd (Eaden, Craig), 52. Amston – 9. J. Koževnikov, 29. Frenkel (Klein), 39. J. Koževnikov (T. Aharonovič), 48. J. Koževnikov (M. Koževnikov, Geller), 60. Šerbatov


    Nový Zéland: Parry (Mitalas) – Amston, Jackson, Mawson, Craig, Hay, Lane – Polozov, Schneider, Cox – Lee, Heyd, Eaden – Strayer, Challis, Ellis – Henderson, Harrop, Gavoille. Trenér: Anatolij Chorozov
    Izrael: Tichon (Reisinger) – M. Koževnikov, Rosenthal, Spivak, Mostovoj, T. Aharonovič, Hoffman, Malachi, Maaravi – R. Aharonovič, Mazour, Šerbatov – Frenkel, Halpert, J. Koževnikov – Klein, Geller, Vernyj – Šerf, Ben Tov, Greenbert. Trenér: Robert Holík

    Rozhodčí: Tim Tzirtziganis – Justin Cornell, Lasse Dahlerup
    bahis siteleri