Santa Clara – Setúbal 0:0 (kon.) | Portimonense – Feirense 1:0 (kon.) | Sporting – Guimarães 2:0 (kon.)
Aves – Belenenses 3:0 (kon.)
konec
CD Aves
3:0 (0:0)
CF OS Belenenses
Sobota 27.04.2019, 21:30 • Estádio Clube Desportivo das Aves • Portugalská Primeira Liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:12. (23:26:13)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Avesu, který svého soupeře porazil poměrem 3:0. V úvodu druhého poločasu měl jednoznačně navrch hostující celek, který ale doplatil na špatné počínání ve vlastním pokutovém území. Soupeř si totiž vymodlil pokutový kop, který záhy dokázal proměnit. Aby toho nebylo málo, tak domácí celek zahrával ještě jednu penaltu a i v tomto případě se nemýlil. V koncovce utkání se domácí celek prosadil ještě potřetí, čímž zpečetil vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Derley, přichází Rodrigues.
     
    90+3
    Silva to zkoušel kolmicí na pravou stranu, kde se nakonec ocitl na zemi Viana. Ještě jedna standardka pro hosty.
     
    90+2
    Hosté se pokusili zaútočit po levém křídle, tam ale číhal jeden z protihráčů.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    90. Rúben Oliveira (CDA) - 3:0
     
    90
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Na přihrávku za obranu si dokázal seběhnout RUBEN OLIVEIRA, který tak pelášil sám na branku. Muriel byl téměř bez šance, nakonec na přízemní zakončení vůbec nedosáhl.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Luis Fariña, přichází Braga.
     
    87
    Přenesení hry našlo na levém křídle Costu, který ještě přeposílal do strany. Následně Aves ještě jednou přeneslo hru, tentokráte na pravou stranu.
     
    86
    Muriel se musel opět činit. Zhruba z pětadvaceti metrů zkoušel své štěstí Falcao, jehož rána pod břevno nakonec skončila na rukavici brankáře.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Belenenses v tuto chvíli kombinuje daleko od branky, což na vyrovnání stačit nemůže.
     
    84
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Rúben Oliveira.
     
    79
    V tuto chvíli to bude pro hostující celek nesmírně složité, prohrává už o dvě branky. Belenenses okamžitě přešlo k opačné šestnáctce.
    78. Claudio FALCAO - 2:0
     
    78
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Tentokráte si rozehrávku pokutového kopu vzal na starost CLAUDIO FALCAO, který zamířil k levé tyči, zatímco se Muriel vydal k opačné konstrukci.
    77. Penaltový zákrok.
     
    77
    Aby toho nebylo málo, tak je tu další pokutový kop pro domácí!
     
    76
    Posléze přišel na řadu volný kop, o který se postaral Rodrigo. Prudká nabídka přinesla pouze útočný faul Avesu.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Dálcio (CF OS Belenenses).
     
    75
    Následný rohový kop směřoval na přední tyč, kde se pokoušel o zakončení Derley. Před ním zasahoval Kiki, následovat bude další roh.
     
    74
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Eduardo Henrique, přichází Jonatan Lucca.
     
    73
    Po delší době jsme sledovali útočný výpad v podání domácích hráčů, k centru se dostal Falcao, jenž trefil nohu soupeře.
     
    72
    Rodrigo to zkoušel pasem podél autové čáry, avšak ten dopadl přímo na hruď Kikiho. Belenenses opět pracuje s hracím předmětem.
     
    71
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Alhassane Keita, přichází Kikas.
     
    70
    Následný centr se snášel k zadní tyči, kde se sice k hlavičkovému pokusu dostal jeden z hostů, avšak zakončení proběhlo z ofsajdu.
     
    69
    Santos se s míčem dostal na útočnou polovinu, kde zvolil přihrávku na Vianu, jenž si doslova vymodlil nedovolený zákrok soupeře.
     
    64
    Nakonec jsme sledovali zakončení. Na vzdušnou nabídku si totiž dokráčel Licá, jenž hlavičkoval hodně vedle branky soupeře.
     
    63
    Posléze Viana zkoušel spolupracovat s Licou, avšak před ním se podařilo zasáhnout Fortuntatovi. Hosté tak budou muset útočit ze své poloviny.
     
    62
    O brzké vyrovnání se ještě pokoušel hostující Keita, který se daleko s míčem nedostal. Včas ho totiž dokázal dohrát domácí Felipe.
     
    61
    V tuto chvíli to bude mít Belenenses hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá ještě celkem dost času.
    60. RODRIGO - 1:0
     
    60
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil obránce RODRIGO, který si zvolil kratší rozběh, načež zacílil doprostřed branky, zatímco se Muriel vydal k pravé tyči.
     
    59
    Hlavní sudí ještě celou situaci projednává s videorozhodčím, dost možná se jednalo o ofsajdové postavení. Dočkají se domácí hráči penalty?
    58. Penaltový zákrok.
     
    58
    Až nyní je tu pokutový kop pro Aves!
     
    57
    Žlutou kartu dostává Muriel (CF OS Belenenses).
     
    57
    Do volného prostoru si sbíhal Gomes, který ještě přiťukl vedle stojícímu Ljujićovi, jehož centr nepřinesl žádné vážnější nebezpečí.
     
    56
    Belenenses rozehrávalo volný kop z vlastní poloviny, o což se postaral obránce Silva. Domácí hráči se snaží napadat rozehrávku.
     
    55
    Tam ale číhal obránce Gomes, jenž se nekompromisně do míče opřel pravou nohou. Výsledkem bylo zakončení daleko vedle branky.
     
    54
    Henrique nebezpečně kroutil míč směrem do pokutového území, avšak nejvýše do vzduchu se dostal pouze Ponck, jenž odvrátil za šestnáctku.
     
    53
    Hlavní sudí celou situaci uviděl, pochopitelně odpískal nedovolený zákrok. Následovat bude standardní situace zhruba ze čtyřiceti metrů.
     
    52
    O provedení autového vhazování se tedy postavil hostující Viana, který si vybral ve středu hrací plochy volného Santose, jenž byl faulován.
     
    51
    Nyní se za volným míčem dostával domácí Farina, před kterým nakonec stihl odehrát balón jeden z protihráčů, jenž ho uklidil do zámezí.
     
    50
    Cleylton se nadechl k vyvezení míče, což udělal až vedle stojící kolega Kiki. Jeho přihrávka totiž našla zcela osamoceného Ljujiće.
     
    49
    Hrací předmět se přesunul na polovinu Belenenses, kde s ním pracoval Silva. Hosté to zkouší velice poklidnou kombinací na vlastní polovině.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu došlo k roztažení hry na pravou stranu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Viana.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nebyl zrovna záživný. Sledovali jsme v něm celkem vyrovnanou podívanou, přičemž jsem se nedočkali žádného přesného zásahu. Aves se sice v jednu dobu radoval z první branky, té ale předcházel jasný ofsajd, proto logicky nemohla platit. I posléze byli směrem dopředu nebezpečnější domácí hráči, kteří neustále naráželi na pozornou obranu soupeře. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Nedovolený zákrok vytasil hostující zadák Kiki, který v hlavičkovém souboji fauloval Farinu. Jedna z posledních šancí pro domácí hráče.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Andre Santos (CF OS Belenenses).
     
    42
    Baldé si pohotovým způsobem hodil míč na pravým nártem, kterým se pokusil překvapit brankáře Muriela. Střela ale směřovala hodně vedle.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Baldé posílal do pokutového území dalekonosný hod, po kterém se do zakončení dostal Derley, jehož nůžky skončily v rukavicích brankáře.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Diogo Viana (CF OS Belenenses).
     
    36
    Následně to byl domácí Felipe, kdo si počíhal na padající míč. Na druhé straně skončil na zemi Luquinhas, hlavní sudí ponechává výhodu.
     
    35
    Domácí brankář zvolil hodně vysoký odkop, který se snášel do míst, kde se nacházel Farina. Toho ale v souboji dokázal přetlačit Gomes.
     
    34
    Aves se opět rozhodl rozkouskovat hru, tentokráte se to o postaral záložník Ponck, jenž šel do protihráče příliš důrazně. Hosté ihned rozehráli.
     
    33
    Rozehrávku si nakonec vzal na starost Cleylton, jehož přímý střelecký pokus nakonec směřoval doprostřed branky, kde číhal Beunardeau.
     
    32
    Fortunato předvedl dalekonosný odkop, který na polovině hrací plochy zachytil pouze Henrique. Následně domácí hráči opět faulovali.
     
    31
    Belenenses má v posledních minutách více ze hry, avšak i nadále se s hracím předmětem nachází na vlastní obranné polovině.
     
    30
    Viana si poradil s těžkou přihrávku, po které raději zvolil nahrávku na vedle stojícího Silvu, který pro změnu přenášel hru na levou stranu.
     
    29
    Také Muriel si vyzkoušel odkop od své svatyně, kterým se pokoušel najít Keitu. To se povedlo, hostující forvard ale prodlužoval mimo dosah Licy.
     
    28
    Následně hlavní sudí odhalil nedovoleně počínání domácího Derleye, jenž šel do souboje loktem. Krátce poté Silva blokoval tvrdou střelu.
     
    27
    Druhý rohový kop rozehrával sám Rodrigo, který kroutil míč směrem od branky. Žádný ze spoluhráčů se nedostal k zakončení hlavou.
     
    26
    Roztažení hry našlo na pravém křídle Rodriga, který se pokoušel zbavit bránícího Gomese. To se nepovedlo, Aves ale bude zahrávat rohový kop.
     
    25
    Nyní si s míčem opět pohrál domácí brankář Beunardeau, jenž si počkal na podporu spoluhráčů. Jako první si pro přihrávku seběhl Fortunato.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Claudio Falcao (CD Aves).
    19. Neuznaná branka domácích.
     
    19
    Sledovali jsme přímý střelecký pokus, přičemž v přehuštěném prostoru ještě zakončoval Fortunato, avšak následné dorážka proběhla z ofsajdu. Branka neplatí!
    18. Pokutový kop to nakonec nebude.
     
    18
    Tak nakonec to pokutový kop nebude, jeden z hostujících hráčů nakonec zasáhl kousek od šestnáctky – standardní situace.
     
    17
    Je tu pokutový kop pro Aves!
     
    16
    Na druhé straně se u pokutového území zjevil Rodrigo, jehož centr nebyl vůbec špatný, avšak nakonec ho vyboxoval brankář Muriel.
     
    15
    Derley se dožadoval nedovoleného zákroku, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Belenenses tak opět vyvezlo balón na druhou stranu.
     
    14
    Dalekonosný nákop v podání Cleyltona měl v pokutovém území najít Keitu, který ale na míč nedosáhl. Ten tak doskákal pouze k brankáři.
     
    13
    Beunardeau se tak postavil k výkopu od své branky, který posílal na druhou stranu hrací plochy, odkud hlavičkoval do zámezí domácí Falcao.
     
    12
    Ljujić se dokázal uvolnit s míčem, načež zkoušel kolmicí oslovit Licu, který si u postranní čáry příliš neporozuměl s kolegou Gomesem.
     
    11
    Santosovi sice uskočil míč od kopačky, avšak poté ho ještě stačil vybojovat zpět, načež Keitovi nevyšla přízemní přihrávka do šestnáctky.
     
    10
    Viana si seběhl k pravé autové čáře, kde věnoval zpětnou přihrávku na Silvu. Belenenses se postupnou kombinací dostává na útočnou polovinu.
     
    9
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Licá, který poslal k zemi Falcaa. O rozehrávku volného kopu se postaral Fortunato.
     
    8
    Rohový kop v podání domácích nepřinesl nic nebezpečného, nejvýše do vzduchu se totiž dostal Santos. Muriel bude odkopávat od branky.
     
    7
    Baldé dokázal zpětnou přihrávkou najít naběhnuvšího Poncka, jehož ránu pravou nohou stačil hostující brankář Muriel ještě vytáhnout rukavicí.
     
    6
    Posléze se u středového kruhu povedlo zakročit Santosovi, který navíc přihrával zpět na obrannou polovinu, kde nyní pracuje s míčem Silva.
     
    5
    Belenenses rozehrával standardní situaci z vlastní poloviny hrací plochy, přičemž dalekonosný odkop z nohy Kikiho skončil v zámezí.
     
    4
    Ve středu hrací plochy operoval s míčem hostující Ljujić, který poté přenášel hru na levou stranu, kde Henrique ještě stačil doběhnout míč.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Mama Baldé (CD Aves).
     
    3
    Hned v úvodu utkání přišel nedovolený zákrok, provinil se hostující Gomes, který u postranní čáry zajel do protihráče. Aves rozehrál po zemi.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CD Aves: Beunardeau – Rodrigo, Galo, Jorge Fellipe, Costa – M. Baldé, Ponck, Falcao, Luquinhas – Fariña, Derley.
    Náhradníci: A. Ferreira – Braga, Rodrigo Defendi, V. Gomes, Miloš, Rodrigues, Tavares.

    CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Cleylton, Kiki, Dálcio – Ljujić, Santos, Henrique – Licá, Keita.
    Náhradníci: Mika – Kikas, Cabral, Sagna, da Silva, Lucca.

    Rozhodčí: Veríssimo – Martins, Jesus.
     
    Vzájemné zápasy

    První vzájemné utkání mezi těmito dvěma kluby v této sezóně skončilo vysokým domácím vítězstvím Belenenses 5:2. Hosty už v první minutě dostal do vedení Nildo Petrolina, ale rychle vyrovnal Lica. Poté Aves znovu vedlo díky brance Amiltona, ale srovnal Almeida. Ve druhém poločase si pak vlastní gól vstřelil Gomes a další branky přidali znovu Lica a Almeida. Aves ovšem z posledních devíti utkání prohrálo s Belenenses jen dvakrát. Doma ho porazilo čtyřikrát v řadě.
     
    CF OS Belenenses

    Belenenses rovněž nepatří zrovna mezi týmy, které by měly atakovat pohárová umístění, ale nepatří ani mezi nejslabší celky v Portugalsku. To potvrzuje i v této sezóně, jelikož se s čtyřiceti body nachází na sedmém místě tabulky. O záchranu se tak bát rozhodně nemusí, ovšem na poháry ztrácí už čtyřiadvacet bodů. Belenenses už šestkrát v řadě nevyhrálo, naposledy doma podlehlo 1:3 Rio Ave. Venku zatím Belenenses v této sezóně v lize odehrálo patnáct utkání s bilancí čtyř výher, osmi remíz a tří porážek. Z posledních pěti venkovních utkání Belenenses prohrálo jediné a naposledy remizovalo na hřišti Chaves 2:2.
     
    CD Aves

    Aves patří mezi průměrné celky portugalské nejvyšší soutěže a čeká ho poměrně klidný závěr sezóny. Aves se nachází s třiatřiceti body na jedenáctém místě tabulky a na záchranu má poměrně dostatečný pětibodový náskok. Naopak na poháry ztrácí už jednatřicet bodů. na ty už dávno nemá šanci. Z posledních čtyř utkání Aves jen jednou prohrálo a naposledy vyhrálo na stadionu Guimaraes 2:0. Doma zatím Aves v této sezóně v lize odehrálo šestnáct utkání s bilancí čtyř výher, tří remíz a osmi porážek. Z posledních pěti domácích utkání vyhrálo jediný, naposledy podlehlo Sportingu Lisabon 1:3.
     
    Zdravím a vítám všechny příznivce portugalského fotbalu u sledování on-line přenosu utkání 31. kola Primeira Ligy mezi týmy CD Aves a CF OS Belenenses. Zápas se odehraje na Estádio do CD das Aves.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    David Suchý

    Branky: 60. Rodrigo (pen.), 78. Falcao (pen.), 90. Oliveira

    Karty:   3. M. Baldé (CDA), 23. Falcao (CDA) – 36. Viana (BLN), 42. Santos (BLN), 57. Muriel (BLN), 75. Dálcio (BLN)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:12.
    CD Aves: Beunardeau – Rodrigo, Galo, Jorge Fellipe, Costa – M. Baldé (84. Oliveira), Ponck, Falcao, Luquinhas – Fariña (88. Braga), Derley (90+3. Rodrigues).
    Náhradníci: A. Ferreira – Braga, Rodrigo Defendi, Miloš, Rodrigues, Tavares, Oliveira.

    CF OS Belenenses: Muriel – Viana, G. Silva, Cleylton, Kiki, Dálcio – Ljujić, Santos, Henrique (74. Lucca) – Licá, Keita (71. Kikas).
    Náhradníci: Mika – Kikas, Cabral, Sagna, da Silva, Lucca.

    Rozhodčí: Veríssimo – Martins, Jesus
    ocianews.com