USA – Rusko 2:3 (0:1 po s.n.) | Slovensko – Švýcarsko 4:3 (kon.) | Kanada – Švédsko 3:4 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (1:1, 2:2, 1:0) Stav série: 1:1
Švýcarsko
Sobota 27.04.2019, 19:38 • A3 Arena, Umeå, Švédsko • Mistrovství světa do 18 let • O udržení
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou v příští sezóně! (22:06:15)
     
    Slováci žijí! Naši východní sousedé zvládli dramatickou druhou bitvu série o udržení těsně 4:3, a odvrátili tak švýcarský mečbol! O sestupujícím celku tak bude muset rozhodnout až třetí duel, který je na programu zítra.
     
    Konec zápasu.
     
    58:29
    Andri Henauer opouští svou klec, Švýcaři už nemají co ztratit a zkusí štěstí při hře v šesti! Slováci mohou definitivně rozhodnout!
     
    57:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nařízeného nájezdu se ujal MAXIM ČAJKOVIČ, který se nemýlil, a tři a půl minuty před koncem tak posílá Slováky do vedení!
     
    57:32
    Tak tohle je pro Švýcary hodně nepříjemné! Inaki Baragano (SUI) podržel ujíždějícího protihráče, za což je nařízeno trestné střílení!
     
    54:48
    A další trest pro Slovensko, opět za hákování. Ven ze hry míří Maxim Čajkovič (SVK), který tak v závěru periody svému soupeři naděluje přesilovku.
     
    50:03
    Máme tu další přesilovku, tentokrát se jí ujme celek ze země helvetského kříže. Lukáš Škvarek (SVK) dostává menší trest za hákování.
     
    43:09
    Švýcary čeká oslabení, dvě minuty za nedovolené bránění dostává Cédric Fiedler (SUI). Odskočí Slováci opět do vedení, nebo se jejich soupeř zvládne ubránit?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 27 – 31.
     
    Umeå je dnes dějištěm hodně dramatické bitvy, po čtyřiceti minutách platí v A3 Areně stav 3:3. V průběhu druhé třetiny si oba výběry na svá konta připsaly po dvou brankách – za Slováky skórovali Krajč a Škvarek, zatímco švýcarské trefy zařídili Salzgeber s Jobinem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    I do druhé přestávky pravděpodobně půjdeme za vyrovnaného stavu! Minutu a čtvrt před koncem druhé třetiny Kozla prostřelil GAETAN JOBIN. Asistence: Ronny Dähler.
     
    31:57
    Dvířka slovenské trestné lavice se po nějaké době opět otevřeli, tentokrát si jede zchladit hlavu David Mudrák (SVK). Vyloučen byl za podrážení.
     
    29:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Švýcarsko pořádně studená sprcha, Slováci jdou minutu a půl po vyrovnání do vedení! Tentokrát se prosadil LUKÁŠ ŠKVAREK – 3:2! Asistence: Ján Lašák ml., Juraj Eliáš.
     
    28:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V Umee je opět vyrovnáno, jednobrankové vedení Švýcarům moc dlouho nevydrželo! Slováky do boje o přežití v elitní divizi vrací SAMUEL KRAJČ. Asistence: Martin Chromiak.
     
    25:56
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté ze země helvetského kříže v šestadvacáté minutě otáčí stav utkání! Pod druhou trefu Švýcarů se podepisuje JOEL SALZGEBER! Asistence: Bastian Guggenheim.
     
    21:43
    Přesilovka končí předčasně, po vyloučení Olivera Turana (SVK) za sekání se poměr sil na nějakou dobu vyrovná. Obě strany budou hrát ve čtyřech.
     
    20:41
    Joel Salzgeber (SUI) zahákoval jednoho z protihráčů, za což je potrestán dvouminutovým trestem. Slováky tak čeká další hra v početní výhodě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 13 – 12.
     
    První dějství je minulostí. Slováci otevřeli skóre už ve třetí minutě trefou Adriána Valigury, na kterou těsně před koncem odpověděl Ronny Dähler. Stav je tak po prvních dvaceti minutách vyrovnaný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tři sekundy před koncem máme vyrovnáno, v samotném závěru třetiny maskovaného strážce slovenské klece překonává RONNY DÄHLER – 1:1! Asistence: Gaetan Jobin, Jannik Canova.
     
    09:26
    Švýcaři mohou vyrovnat, v polovině prvního dějství si přesilovku vyzkouší zase oni. Andrej Golian (SVK) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    02:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Úvod druhého střetnutí baráže téměř identicky kopíruje start toho prvního! Ve třetí minutě, těsně po konci přesilovky, se prosazuje ADRIÁN VALIGURA, a Slováci tak jdou do vedení! Asistence: Artur Turanský, David Mudrák.
     
    00:06
    Pouhých šest sekund po úvodním buly se poprvé vylučuje, na trestnou lavici putuje Yves Stoffel (SUI). Švýcar dostává trest za vysokou hůl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Je to tak, z technických důvodů vám dnes můžeme bohužel poskytnout pouze informace o klíčových momentech duelu. Za chvíli začínáme.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne, níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy. Zatím to vypadá, že vám i z druhého barážového střetnutí budeme bohužel moci poskytnout pouze informace o důležitých událostech namísto plného přenosu.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Kozel (Hlavaj) – Turan, Gajdoš, Lavička, Kňažko, Mudrák, Golian, Hlaváč – Mrázik, Sojka, Čajkovič – Chromiak, Haščák, Krajč – Turanský, Jellúš, Valigura – Škvarek, Eliaš, Lašák. Hlavní trenér: Viliam Čacho.

    Švýcarsko: Henauer (Vuichard) – Delémont, Fiedler, Pezzulo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi – Stoffel, Salzgeber, Knak – Dähler, Canova, Jobin – Zuercher, Schlaepfer, Fuss – Marchand, Valenza, Bardh. Hlavní trenér: Thierry Paterlini.

    Rozhodčí: Brannare, Hejduk – Badyl, Kilian.
     
    Do čtvrtečního úvodního duelu série vstoupili lépe Slováci, které už ve třetí minutě poslal z přesilovky do vedení Dominik Sojka. To byl ovšem první a také poslední gól našich východních sousedů v tomto zápase. V polovině prvního dějství srovnal Elvis Schläpfer, na jehož trefu navázal pár sekund před sirénou Yves Stoffel. Zkraje prostřední periody pak udeřil Gaétan Jobin a vítězství Švýcarska v samotném závěru pojistil ještě Jannik Canova – 4:1.

    25. 4. – A3 Arena, Umeå, Švédsko
    Švýcarsko U18 – Slovensko U18 4:1
    Třetiny: 1:2, 0:1, 0:1
    --------------------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 10. Schläpfer (Fuss, Zürcher), 20. Stoffel (Delemont), 22. Jobin (Rubanik), 59. Canova (Pezzullo) – 3. Sojka (Čajkovič, Turan)
    Střely na branku: 42 – 46.
    Trestné minuty: 12 – 18.
    Využití přesilovek: 2/9 – 1/6.
    --------------------------------------------------------------------
    Švýcarsko: Henauer – Delémont, Fiedler, Pezzullo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi – Stoffel, Salzgeber, Knak – Dähler, Canova, Jobin – Zürcher, Schläpfer, Fuss – Marchand, Valenza, Bardh.
    --------------------------------------------------------------------
    Slovensko: Hlavaj (22. Kozel) – Turan, Golian, Lavička, Kňažko, Mudrák, Gajdoš, Hlaváč, Beňo – Turanský, Sojka, Čajkovič – Chromiak, Haščák, Krajc – Škvarek, Jellúš, Valigura – Mrázik, Eliaš, Lašák.
    --------------------------------------------------------------------
    Rozhodčí: Labonte, Šrubok – Badyl, Kilian.
     
    Slováci si během svého putování základní skupinou na konto nepřipsali ani jeden jediný bod. Turnaj zahájili porážkou 3:6 s Ruskem, o den později pak dostali hned dvanáct gólů od hvězdami nabitého výběru Spojených států. Štěstí jim nepřálo ani v duelu s domácími Švédy a svěřenci Viliama Čacha tak museli uspět aspoň proti Lotyšům, pokud se chtěli vyhnout bojům o udržení. Klíčový duel ale zvládl celek z Pobaltí, který zvítězil těsně 2:0.

    18. 4.: Rusko – Slovensko 6:3
    19. 4.: Slovensko – Spojené státy 5:12
    21. 4.: Slovensko – Švédsko 1:5
    22. 4.: Lotyšsko – Slovensko 2:0

    Švýcaři si ve své skupině nevedli o moc lépe. Po úvodních vysokých prohrách 4:7 s Kanadou a 2:8 s reprezentací České republiky se jim sice podařilo v prodloužení udolat Bělorusko, nicméně po závěrečném debaklu 0:12, který jim uštědřilo Finsko, bylo jasné, že svou příslušnost v elitní divizi budou muset obhájit v krátké sérii o udržení.

    19. 4.: Kanada – Švýcarsko 7:4
    20. 4.: Švýcarsko – Česko 2:8
    22. 4.: Švýcarsko – Bělorusko 5:4pp.
    23. 4.: Finsko – Švýcarsko 12:0
     
    Příjemný večer! Minisérie o udržení v elitní skupině Mistrovství světa mezi osmnáctkami Švýcarska a Slovenska dnes napíše svou druhou a dost možná poslední kapitolu. Reprezentanti helvetského kříže totiž vyhráli první duel 4:1 a pokud uspějí i dnes, pošlou naše východní sousedy do nižší divize.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Valigura (Turanský, Mudrák), 29. Krajč (Chromiak), 30. Škvarek (Lašák, Eliaš), 58. Čajkovič (TS) – 20. Dähler (Jobin, Canova), 26. Salzgeber (Guggenheim), 39. Jobin (Dähler)


    Slovensko: Kozel (Hlavaj) – Turan, Gajdoš, Lavička, Kňažko, Mudrák, Golian, Hlaváč – Mrázik, Sojka, Čajkovič – Chromiak, Haščák, Krajč – Turanský, Jellúš, Valigura – Škvarek, Eliaš, Lašák.
    Švýcarsko: Henauer (Vuichard) – Delémont, Fiedler, Pezzulo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi – Stoffel, Salzgeber, Knak – Dähler, Canova, Jobin – Zuercher, Schlaepfer, Fuss – Marchand, Valenza, Bardh.

    Rozhodčí: Brannare, Hejduk – Badyl, Kilian.
    Slovensko 1 2 Švýcarsko
    #1 Čtvrtek 25.04.2019 • 11:30
    Švýcarsko - Slovensko 4:1
    #2 Sobota 27.04.2019 • 19:38
    Slovensko - Švýcarsko 4:3
    #3 Neděle 28.04.2019 • 15:40
    Švýcarsko - Slovensko 6:3
    bahis siteleri