Oostende – Charleroi 2:2 (kon.) | Westerlo – Eupen 1:0 (kon.) | Mouscron – Kortrijk 2:3 (kon.)
Waasland-Beveren – St.Gilloise 3:2 (kon.) | Waregem – Cercle Bruggy 6:2 (kon.) | Gent – Genk 0:1 (kon.)
konec
KAA Gent
0:1 (0:0)
KRC Genk
Sobota 27.04.2019, 20:30 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že KRC Genk vyhrál další zápas ve skupině o titul na hřišti Gentu 1:0, bere do tabulky další tři body a čtyři kola před koncem soutěže má na čele tabulky devítibodový náskok na Club Bruggy (jenž mají zítřejší domácí zápas proti Anderlechtu k dobru), se s Vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (22:29:53)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1
    Střely na branku: 4-5
    Zásahy gólmanů: 4-4
    Držení míče: 58% – 42%
    Rohy: 3-5
    Ofsajdy: 0-2
    Fauly: 13-18
    Žluté karty: 2-2
    Červené karty: 0-0.
     
    První polovina zápasu nepřinesla příliš zajímavého, snad až na závěr, kdy Junya Ito dosáhl po hezkém sólu branky, ale sudí Jonathan Lardot odhalil, že v prvopočátku akce si na středu hřiště pomohl faulem, díky kterému vybojoval míč. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

    Na začátku druhého dějství hýřili domácí aktivitou, jenže bez gólových šancí. Proto přišel trest. Z první vážnější šance se trefili hosté, když Leandro Trossard pohlídal své ofsajdové postavení, přebral přihrávku od Malinovského a kličkou se před vápnem zbavil obránce. Akci zakončil tak, jak se na kapitána vedoucího celku Jupiler League sluší a patří – za pomocí levé tyče krásně obstřelil gólmana.

    Genk poté už dokázal, že umí bránit hubený náskok a domácí se defacto nedostali ke gólové šanci. Ba naopak, zvýšit náskok lídra tabulky mohl Ito, který svůj únik na branku nezakončil. Hostům tak ani nemuselo vadit, že ve čtvrté minutě nastavení trefil Trossard tyčku, jelikož berou další tři body – 0:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ačkoliv se Arnaud Souquet hodně snažil, v souboji na vápně nevybojoval ani rohový kop a následuje odkop od branky Dannyho Vukoviće.
    90+4. Leandro Trossard nedává druhý gól zápasu, jeho radost zastavila tyč
     
    90+4
    Samatta vedl míč po levé straně a nakonec nahrál na střed vápna pro Malinovského, jenž ještě zasekl míč a našel Leandra Trossarda. Ten si potáhl lehce míč, udělal soupeři kličku a svojí střelou trefil z pohledu gólmana Kaminského levou tyčku.
     
    90+3
    Leandro Trossard se snažil vybojovat další rohový kop, ale v tlačenici o míč neměl navrch a nakonec právě od něj šel míč do zámezí.
     
    90+3
    Tohle Genku naprosto vyhovuje, bude zahrávat rohový kop z pravé strany.
     
    90+2
    Junya Ito, který dneska odmakal kvanta práce a v závěru prvního poločasu mu po jeho sólu nebyla uznána branka, jelikož na začátku celé akce fauloval Dejaegereho, střídá a na jeho místo jde Joseph Paintsil, jinak záložník ghanské reprezentace.
     
    90+1
    Ve druhém poločasu budeme hrát čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Já jsem tedy rozhodně nefauloval, ukazuje Arnaud Souquet a zběsile mává rukama před sudím. Za tohle možná mohl dostat kartičku a z opakovaného záznamu je patrné, že pravdu rozhodně neměl. Jasně srazil Jereho Uronena na zem.
     
    90
    Jestliže jsem před chvílí psal, že na Dewaesta přišel zbytečný zákrok na polovině hřiště, tak nyní se právě obránce Genku nechal trošku unést a taky lacino přerušil hru ve prospěch faulu domácích.
     
    89
    Po malé domů hostí následuje předlouhý nákop Vukoviće z první téměř až k pokutovému území na druhé straně.
     
    89
    Samatta sice míč nevybojoval, ale získal při jeho souboji další sekundy. Navíc má Genk ještě dvě střídání k dobru.
     
    88
    Že by hosté bránili jednobrankový a hubený náskok, tak to se tedy rozhodně říci nedá. Další střela, kterou vyslal na branku Kaminského Junya Ito. Z pětadvaceti metrů mířil po zemi ale jen doprostřed branky, kde byl připravený gólman Gentu.
     
    87
    Domácí už otevírají obranu a z levé strany pálil na bližší tyč Junya Ito, ale gólmana Kaminského nepřekvapil.
     
    86
    Ačkoliv hráči Genku zakombinovali až k vlastní brance, nakonec přišel rychlý protiútok z pravé strany a centr do vápna, který těsně minul aktivní Samatta.
     
    86
    Sebastian Dewaest byl při hlavičkovém souboji na polovině hřiště jasně přistrčen Jonathanem Davidem. Zbytečný faul, po kterém hosté nastřádají další cenné sekundy.
     
    84
    Na druhé straně se Junya Ito sklouzl na malé vápno, aby ve skluzu vystřelil na branku. Střela se mu povedla, ale zblokoval jí jeden z domácích na roh přímo pod kotel Genku.
     
    83
    Alexander Sörlothl si naskočil na hranici vápna na prudký centr z levé strany, jenže míč takovou hlavičkou ve stylu buď – anebo usměrnil vedle levé tyčky.
     
    83
    Hráči v modrém se opět dostali na útočnou polovinu, na které také dalších minimálně několik sekund zůstanou po faulu hostí.
     
    81
    Samatta si na levé straně vápna přehazoval míč z nohy na nohu. Nakonec volil ostrý centr, který ale přešel hodně vysoko vápnem až do zámezí.
    80. Oslavující fanoušci Genku
     
    80
    Mezitím fanoušci Genku slaví, že jejich tým se zase mohutně přiblížil zisku mistrovského titulu po osmi letech.
     
    80
    Hosté tak zahrávali přímý volný kop ze zajímavé vzdálenosti a centr do vápna odvrací Alexader Sörloth na rohový kop.
     
    79
    Pěkně zblízka si prohlédl žlutý kartonek také Arnaud Souquet, který si v hlavičkovm souboji osedlal Mbwanu Samattu a ještě mu uštědřil, zřejmě nechtěný. úder rukou do hlavy.
     
    78
    Ale hra je přerušena, jelikož jeden z hráčů v bílém klasickým gestem ukazuje, že chytá křeče a na nohy mu pomáhá Joseph Aidoo.
     
    78
    Gent možná nastartoval závěrečný nápor, hráči v modrém se nyní o poznání více tlačí před branku.
     
    76
    Ačkoliv se to fanouškům Ggenku nelíbí, je třeba uznat, že Mbwana Samatta si po dlouhém centru o pár centimetrů nepohlídal ofsajd a nemohl proto jít sám na branku.
     
    75
    Nana Asare má zřejmě zdravotní problém, proto svléká pásku a maséři Genku při zjišťování jeho situace ukazují klasické gesto znamenající střídání. Na plac jde Thibault De Smet a tímto momentem domácí vyčerpali tři střídání.
     
    74
    Junya Ito dostal krásnou přihrávku uličkou mezi dvěma hráči. Naběhl si mezi ně, ale nakonec nedokázal vystřelit. První z beků Gentu, Nana Asare, jej zbrzdil, druhý při Japoncově otočce lehce přistrčil k zemi. Oním hráčem byl Timothy Derijck.
     
    72
    Hosté zůstanou na polovině soupeře, Leandro Trossard bude zahrávat roh z levé strany.
     
    70
    Žlutou kartu inkasuje Joakim Maehle, který v souboji netrefil míč, nýbrž levou nohu soupeře.
     
    69
    Leandro Trossard nyní dostal míč na pravou stranu vápna a zkoušel tak zatočit míč pro změnu k levé tyčce, ovšem až příliš ho podebral a ten končí vysoko nad. Ale Trossard má dneska střeleckou chuť, jen co je pravda. Však také dal zatím jediný gól zápasu.
     
    68
    K přímému volnému kopu přesně 26 metrů od branky se postavil i Leandro Trossard a zkusil přímé ohrožení branky Kaminského, ovšem několikačlenná zeď byla proti.
     
    67
    Vůbec nevím, proč se nyní domácí zlobí, protože Samattova přihrávka zasáhla ruku jednoho z nich.
     
    65
    Mbwana Samatta fauloval na polovině hřiště taktickým způsobem a vidí žlutou kartu.
     
    65
    Vadis Odjidja-Ofoe dnes dohrál a na závěrečných pětadvacet minut ho nahradí Roman Bezus.
    64. Pěkný fotbalový moment - nůžky Mbwana Samatty
     
    64
    Ekvilibristický kousek v podání Mbwany Samatty, který si našel ve vápně centr a zkoušel vystříhnout nůžky. Jenže ačkoliv míč zasáhl, netrefil ho v letecké pozici ideálně a možná se na něj trošku zlobí i jeho spoluhráč, kterému šel balon přesně proti noze.
     
    63
    Emoce při souboji ve vápně. Nana Asare a Alexander Sörloth ukazují, že jim bylo znemožněno zakončení po přistrčení Sebastiana Dewaesta, ale sudí zůstává naprosto klidný.
     
    63
    Ani napodruhé nebyl Arnaud Souquet příliš úspěšný, nyní tedy provede autové vhazování, na kterém snad už nebylo co zkazit.
     
    62
    Ten se ale Souquetovi nepovedl. Míč se ale odrazil opět k tomuto záložníkovi Gentu, který má šanci na reparát ze vzdálenosti o něco bližší.
     
    62
    U pravého rohového praporku nekompromisně posekal trávu Joakim Maehle a odkopl míč na rohový kop.
     
    61
    Odjidja-Ofoe nyní nejenže v souboji s Jere Uronenem nevybojoval míč, ale ještě byl poslední, kdo se balonu dotkl a aut tak budou vhazovat hosté.
     
    60
    Vadis Odjidja-Ofoe musel zahrát malou domů na gólmana Kaminského, jelikož byl na své polovině hřiště napadán soupeřem.
     
    60
    Jeden z nich právě vedl po levé straně Bryan Heynen, ale byl ihned zastaven.
     
    59
    Tahle situace Genku vyhovuje. Vede, nemusí se nikam tlačit a může spoléhat na rychlé protiútoky.
     
    57
    Domácí nyní u míče zůstanou, jelikož právě Leandro Trossard si na půlce vyšlápl na Arnauda Souqueta a povalil ho k zemi.
     
    56
    Domácí tým na inkasovanou branku rychle reaguje střídáním, když z placu odchází Giorgi Kvilitaja a nahrazuje ho Jonathan David.
    55. Leandro TROSSARD - 0:1
     
    55
    Genk právě vstřelil branku!
    Hosté o sobě ve druhé půli poprvé vážněji dali vědět a hned je z toho branka! LEANDRO TROSSARD si pohlídal ofsajd a přebral před vápnem krásný míč od Malinovského. Kličkou se zbavil obránce Bronna a poté obstřelil gólmana tak, že zakroutil míč i s pomocí levé tyče přesně do sítě. Asistence: Ruslan Malinovskyj.
     
    54
    Nyní už hlavní rozhodčí zápasu musel ukázat žlutou, aby se uklidnily emoce. Ale je to za faul domácího hráče, když si Giorgi Kvilitaja podržel Seba Dewaesta a poté jej ještě vysokou nohou nakopl. Není o čem, jasná žlutá karta.
     
    52
    Jhon Lucumi je po jednom zákroku o míč poměrně otřesen a zřejmě si sám řekl o střídání. Místo něj jde na hřiště Joseph Aidoo.
     
    51
    Danny Vuković musel předvést dobrý zákrok, když z levého rohu vápna mířil na vzdálenější tyč Birger Verstraete. Stav tak stále zůstává nezměněn.
     
    51
    Sebastian Dewaest se dopustil faulu u levé lajny, ale domácí raději zahráli míč dozadu na spoluhráče než aby jej nacentrovali do vápna, kde měli převahu hráči Genku.
     
    50
    Hra byla na okamžik přerušena, protože v souboji o míč na půlící čáře zůstal ležet jeden z hráčů Genku. Ale o nic vážného nejde a už je na nohou.
     
    49
    Tentokrát už se o faul nejednalo, Jhon Lucumi si ve vápně hezky pokryl míč před soupeřem, který ve snaze získat balon upadl zcela sám.
     
    49
    Jenže centr do vápna končí na prvním hráči Genku, kterým je Bryan Heynen.
     
    48
    A další faul hostí, tentokrát ale na jejich polovině na pravé straně zhruba třicet metrů od vápna, kdy se Birger Verstraete dostal do klinče s dvojicí Uronen – Dewaest.
     
    47
    Tak hosté při vstupu do druhého poločasu výrazně přitvrdili, jak nyní můžeme vidět. Další útočný faul, nyní od Mbwany Samatty.
     
    46
    Ito si v souboji o míč nejprve pomohl rukou a poté poslal na zem Dejaegereho. Přímo před zraky asistenta sudího, který mává faul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:31.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 3-1
    Zásahy gólmanů: 1-3
    Držení míče: 57% – 43%
    Rohy: 2-1
    Ofsajdy: 0-1
    Fauly: 4-9
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    První poločas je u konce a nikterak atraktivní podívanou nepřinesl. Hosté měli územní převahu, ale žádnou velkou brankovou šanci si nevypracovali. V pětadvacáté minutě také zahrozili domácí, když střelu Asareho ne bližší tyč vyrazil na roh gólman Vuković. Sedm minut před koncem úvodního poločasu přišla i nebezpečná střela Samatty, který těsně minul domácí branku. Když už se Genk radoval z úvodního gólu Junyy Ita, tak sudí Lardot po konzultaci u videa zjistil, že na počátku gólové akce Japonce byl jeho faul, kdy přistrčil na zem Dejaegereho a získal tak míč nedovoleně – 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Další centr hostí z levé strany odvrací domácí obrana a vzápětí už víme, že v prvním poločasu se bude hrát ještě minuta nad rámec základní hrací doby.
     
    45
    Poslední minuta poměrně nezáživného prvního poločasu se právě rozbíhá.
     
    44
    Heynen měl kvanta času, aby z levé strany dobře odcentroval na spoluhráče. Čekal, až mu naběhne Samatta, ale ten míč podskočil a tak jej Brecht Dejaegere odhlavičkoval pryč.
     
    43
    Hráči Genku jsou zdravě naštvaní a snaží se ještě před poločasem strhnout vedení na svojí stranu.
    41. Kvůli tomuto faulu Ita na Dejaegereho nebyl gól uznán
     
    41
    Branka není uznána, sudí Jonathan Lardot se podíval na video a zjistil, že se skutečně jednalo o faul Junyy Ita na Brechta Dejaegereho a nařizuje tak přímý volný kop na středu hřiště ve prospěch domácích.
     
    41
    Sudí jde ještě celou situaci zkoumat na videu.
    40. Neuznaný Itův gól
     
    40
    Genk právě vstřelil branku!
    Ito na středu hřiště v souboji o míč povalil obránce, ale faul se nepískal a pokračovalo se ve hře. JUNYA ITO tak nani nečekal a nasprintoval do pokutového území. V něm si zasekl míč, posadil na zem Timothyho Derijcka, vyhnul se natahujícímu gólmanovi Vukovićovi a zamířil do volné části branky.
     
    38
    Centr do vápna úspěšný nebyl, ale bílí zůstali s míčem na kopačkách. Ve finále celé akce střílel z hranice pokutového území Mbwana Samatta a Thomas Kaminski se za míčem jen ohlédl. K jeho štěstí balon těsně minul levou tyčku.
     
    38
    Timothy Derijck se na své obranné polovině přesně na ose hřiště dopustil nedovoleného zákroku na Bryana Heynena, kterého stáhl k zemi.
     
    37
    Dvě zbytečné ztráty balonu, každá na jedné straně.
     
    36
    Alexander Sörloth si naběhl na dlouhý nákop a chvilku to vypadalo, že by mohl běžet sám na Vukoviće. Jenže včas jej dostihli dva protihráči a i když se je útočník Gentu snažil ve vápně vykličkovat, nezadařilo se. Jejich přesila spolu s brankářem byla značná.
     
    36
    Ale nyní z toho byl alespoň protiútok, který zavedl fotbalisty hostí do vápna.
     
    35
    A nyní i potřetí, tentokrát přinutil Vukoviće k rozehrávce jeho jiný defenzívní parťák.
     
    35
    Není kudy, musí si říkat hráči v bílém. Míč putuje dvakrát z nohou Dewaesta zpět na malou domů k brankáři.
     
    33
    A navíc hodně rychle dokáží zahrozit. Stejně jako nyní, kdy Sörloth dával z levé strany přízemní centřík do vápna, jenže Kvilitaja jej nedokázal lépe zpracovat a ještě se od jeho nohy odrazil míč do autu. Bude tak následovat odkop od branky.
     
    32
    Další utopený protiútok Genku v kombinaci před vápnem. Tento svůj prostor si hráči v modrém hlídají opravdu dobře a pečlivě.
     
    32
    Asare to nyní hráčům soupeře, tedy aktuálně Bryanu Heynenovi, vrátil i s úroky, když ho při skluzu o míč přejel a ještě poslal na zem. Byl to faul, ale kapitán Gentu se snažil hrát míč, a proto karta určitě nepřijde.
     
    31
    Přímý volný kop Gentu z levé strany ale vychází do ztracena, jelikož jeden z domácích plejerů si při nákopu do vápna nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    30
    Nana Asare je v poslední době častým terčem nedovolených zákroků. Nyní si zkoušel narazit míč s Brechtem Dejaegerem, ale na výměnu balonu nedošlo, jelikož Asareho podkopl na zem Junya Ito.
     
    28
    Sebu Dewaestovi vzápětí nezbylo nic jiného, než se při rodícím protiútoku Gentu dopustit na půlící čáře taktického faulu.
     
    28
    Také na druhé straně se pokoušel jeden z hráčů hostí centrovat do vápna, ale míč po nákopu z levé strany skončil na prvním fotbalistovi Gentu.
     
    26
    Po něm se nestalo vůbec nic, tedy z pohledu domácích, kteří se navíc dopustili útočného faulu.
     
    25
    Timothy Derijck se probíjel středem hřiště k zakončení. Nakonec se k němu nedostal, tak poslal míč na levou stranu. Po Verstaeteho přihrávce prošel centr Dejaegereho vápnem a do míče se nakonec opřel kapitán Nana Asare, jehož střelu k pravé tyčce vytáhl Danny Vuković dobrým zákrokem na rohový kop.
     
    24
    Hosté hned založili protiútok po tom, co v souboji ve vápně spadl jeden z domácích hráčů, ale nic penaltového to nebylo. Jenže přišla nepřesná přihrávka z levé strany na vápno pro Sandera Bergeho. Proto s míčem pílí na druhou stranu zase domácí.
     
    23
    Arnaud Souquet sice hezky čechral míč do vápna, ale přímo na hlavu jednoho z bránících hráčů Genku.
     
    23
    Už ne, Ruslan Malinovskyj totiž odhodil k zemi Birgera Verstaeteho a je zde přímý volný kop pro domácí z levé strany zhruba třicet metrů od branky.
     
    22
    Nyní je v útoku Gent. Hráči v modrém si před vápnem vyměňují přihrávky, ale defenzívní šachy pokračují.
     
    21
    Tohle nebyl faul ani v nejmenším a Malinovskyj může být rád, že nevidí žlutou kartu za simulování. Ano, Odjidja-Ofoe se jej dotkl v souboji o míč na krku, ale aby se Malinovskyj držel za obličej a spadl k zemi jak podťatý, to rozhodně nemá zapotřebí.
     
    19
    Ta nakonec nepřišla, ale přišla dobrá střela Leandra Trossarda zhruba z pětadvaceti metrů. Kaminski jí ale viděl a v pádu se po míči úspěšně natáhl.
     
    19
    Hosté si dobře vyměňují míč před velkým vápnem a čekají na chybu soupeře.
     
    17
    Trossard zezadu lehce přišlápl soupeře a byť to nebylo nic dramatického, o faul se samozřejmě jednalo.
     
    16
    Hosté ale hned získali míč a byli ve velké šanci. Samatta předvedl na levé straně vápna po Trossardově přihrávce dobrou zasekávačku a hned poslal míč na nabíhajícího spoluhráče, který mu akci připravil. Kapitán Genku si ale ukopl míč od nohy.
     
    16
    Trošku komplikovaná malá domů přišla na nohy Thomase Kaminského, který si s ní ale poradil a posílá míč na půlící čáru.
     
    15
    Zatím se nehraje nikterak úchvatný fotbal. O něco více ze hry má Genk, ale jako by oba týmy čekaly, co na ně soupeř ukáže a sami se ho nesnaží zaskočit.
     
    13
    Tvrdý zákrok od Ruslana Malinovského na Birgera Verstraeteho. Nebo tvrdý, šlo hlavně o to, že špílmachr Genku přistoupl nohu záložníka domácích a ukázkově mu vyzul kopačku. Asi to tolik nebolelo, ale nepříjemné to samozřejmě bylo.
     
    13
    Asare v souboji o míč ve vápně chytil za dres Junyu Ita a rozhodčí vidí jeho faul. Vuković tak bude mít o něco výhodnější odkop od branky.
     
    11
    Hráči Gentu jsou pořád v útoku a Sörloth zkouší ve spolupráci s Asarem najít skulinku na levé straně obrany soupeře. První jmenovaný se nakonec dostal až do vápna, ale hned u něj byli tři protihráči.
     
    10
    Do vápna šel dlouhý centr na Samattu, míč ale dokázal ve skluzu výborně zastavit jeden z defenzívních hráčů Gentu.
     
    10
    Dejaegere zkoušel kličky před pokutovým územím, pro což neměla ekipa hostí pochopení a má míč znovu na svých kopačkách.
     
    9
    Centrovaný míč se stal lahůdkou pro Danny Vukoviće, který balon třímá ve svých rukavicích a ihned jej posouvá dopředu na spoluhráče.
     
    8
    Domácí budou rozehrávat rohový kop z pravé strany.
     
    7
    Poprvé zahrozili také domácí. Nana Asare získal míč na rohu velkého vápna a přihrál z levé strany blíže na střed pro Vadise Odjidja-Ofoeho, který z první mířil k bližší tyči. Tam ale byl i Danny Vuković a míč má ve své moci.
     
    6
    Další střela hostí, tentokrát s míčem prošel až před vápno Sebastien Dewaest a napřáhl, ovšem Kaminski jeho pokus viděl, natáhl se po něm a míč vyrazil.
     
    4
    Další útok hostí zastavili hráči v modrém už před vápnem, ale daleko se s balonem nedostali, jelikož za půlkou přišla nepřesná přihrávka. Vzápětí zahrál Dewaest malou domů na brankáře Vukoviće.
     
    3
    Centrovaný míč z levé strany možná trošku vyplašil gólmana Thomase Kaminského, ale balon nakonec šel nad jeho horní tyč.
     
    2
    První poměrně slušná šance hostí. Dylan Bronn ve vápně odhlavičkoval míč dopředu, ale přesně na nohu Leandra Trossarda, který se z první opřel do míče a mířil jen těsně nad branku.
     
    2
    Hosté rozehrávali a od úvodu mají míč na svých kopačkách. Postupný útok nyní vede Jhon Lucumi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare – B. Verstraete, Odjidja-Ofoe, Esiti, Dejaegere – Sörloth, Kvilitaja.
    Náhradníci: Thoelen – Rosted, Plastun, De Smet, Limbombe, Bezus, David.

    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Lucumi, Uronen – S. Berge, Malinovskyj, Heynen, Ito – Samatta, Trossard.
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Aidoo, De Norre, Paintsil, Piotrowski, Ingvartsen, Ndongala, Gano.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Genk – Gent 2:1 (6.4.2019)
    Genk – Gent 3:1 (26.12.2018)
    Gent – Genk 1:5 (7.10.2018)
    Genk – Gent 1:1 (10.5.2018)
    Gent – Genk 0:0 (17.4.2018)

    Gent naposled porazil svého soupeře v březnu 2018, kdy vyhrál na jeho hřišti 2:1.
     
    KRC Genk:
    Lídr belgické ligy vyhrál základní část o sedm bodů před Bruggami, ovšem jak je dle pravidel Jupiler League zvykem, ve skupině o titul se body získané v základní části půlí, takže do nadstavby šel Genk s 32 body a Bruggy s body osmadvaceti. A začátek se Genku nevydařil, jelikož ve druhém kole padl v Antverpách 0:1, zatímco jeho soupeř vyhrál a stáhl náskok na pouhý bod. Ve třetím kole oba týmy vyhrály a pak se začalo vše lámat ve prospěch Genku. Ten totiž z předešlých dvou zápasů vytěžil plný počet šesti bodů. Nejprve porazil v přímém souboji o první místo Bruggy 3:1 a zase získal náskok čtyř bodů, v minulém kole navíc Bruggy jen remízovaly, kdežto Genk byl znovu stoprocentní, a vede proto nadstavbu již o šest bodů. Pokud nebude tým, kterého Slavia vyřadila na jaře v Evropské lize, zbytečně ztrácet, je o titulu a belgickém účastníkovi základní fáze Ligy mistrů jasno.

    Poslední zápasy Genku:
    St. Lutych – Genk 1:3
    Genk – Club Bruggy 3:1
    Genk – Gent 2:1
    Antverpy – Genk 1:0
    Genk – Anderlecht 3:0.
     
    KAA Gent:
    Hráči Gentu se do skupiny o titul probojovali na poslední chvíli, když jim fantasticky vyšel závěr základní části. Z posledních čtyř zápasů totiž získali plný počet dvanácti bodů a předběhli tak Antverpy, St. Truiden i Charleroi. Jenže v šestičlenné skupině o titul se zatím Genku nedaří. První čtyři zápasy prohrál a prakticky ztratil kontakt s týmy před sebou, takže na účast v evropských pohárech může zapomenout. Až v minulém kole KAA konečně bodoval, když v Anderlechtu bezbrankově remízoval.

    Poslední zápasy Gentu:
    Anderlecht – Gent 0:0
    Gent – Antverpy 1:2
    Genk – Gent 2:1
    Gent – St. Lutych 1:2
    Club Bruggy – Gent 3:0.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího pokračování Belgické Jupiler League, jejíž nadstavbová část má na programu již šesté kolo z deseti. V rámci něj se utkají dva týmy z odlišných pozic šestičlenné tabulky. KAA Gent, jenž je na posledním šestém místě s 26 body, vyzve KRC Genk, který je s šestibodovým náskokem před Bruggami na stupínku nejvyšším a míří vstříc mistrovskému titulu. Utkání začíná přesně ve 20 hodin a 30 minut.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Lysý

    Branky: 55. Trossard

    Karty:   54. Kvilitaja (GNT), 79. Souquet (GNT) – 65. Samatta (GNK), 70. Maehle (GNK)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:18.
    KAA Gent: Kaminski – Souquet, Bronn, Derijck, Asare (C) (75. De Smet) – B. Verstraete, Odjidja-Ofoe (65. Bezus), Esiti, Dejaegere – Sörloth, Kvilitaja (56. David).
    Náhradníci: Thoelen – Rosted, Plastun, De Smet, Limbombe, Bezus, David.

    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Lucumi (52. Aidoo), Uronen – S. Berge, Malinovskyj, Heynen, Ito (90+2. Paintsil) – Samatta, Trossard (C).
    Náhradníci: Jackers – Wouters, Seigers, Aidoo, De Norre, Paintsil, Piotrowski, Ingvartsen, Ndongala, Gano.

    Rozhodčí: Jonathan Lardot
    bahis siteleri