Getafe – Girona 2:0 (kon.) | Eibar – Real Betis 1:0 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 3:2 (kon.)
Valladolid – Ath. Bilbao 1:0 (kon.) | Huesca – Valencia 2:6 (kon.)
konec
Real Madrid
3:2 (2:1)
Villarreal CF
Neděle 05.05.2019, 16:15 • Estadio Santiago Bernabéu • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:14. (18:09:54)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Realu Madrid, kterému hodně pomohla branka z koncovky prvního poločasu. I úvodní minuty druhého dějství byly z pohledu domácích hodně aktivní, navíc se madridský celek dostal do dvoubrankového vedení. Postupem času jsme sledovali hodně zajímavou podívanou, oba celky si připsaly několik velice zajímavých šancí, avšak hosté se dostali pouze ke snížení. Real Madrid tak naplnil roli favorita, naopak Villarreal si záchranu v soutěži komplikuje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Jaume COSTA - 3:2
     
    90+4
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Moreno tak dlouho postupoval směrem k pokutovému území, až se mu podařilo najít zcela osamoceného JAUMEHO COSTU, jehož rána levou nohou směřovala mimo dosah Courtoise, který byl navíc zcela bez šance na reakci.
     
    90+3
    Mariano dokázal na levém křídle najít Viníciuse, který se dostal až do pokutového území, kde jeho zpětnou přihrávku odvracel González.
     
    90+2
    S míčem se pomazlil také brankář Courtois, který se rozhodl rozehrát do strany na Carvajala. Dnešní utkání se pomalu a jistě blíží do konce.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Vicente Iborra (Villarreal CF).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    K rozehrávce od své branky se dostal brankář Fernández, který u postranní čáry zkoušel najít Costu, jenž ale hlavičkový souboj prohrál.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Real Madrid stále vede o dvě branky. Dočkáme se ještě nějaké kontaktní branky?
     
    84
    Žlutou kartu dostává Álvaro González (Villarreal CF).
     
    84
    Vinícius se až nyní dostal k ráně pravou nohou, která směřovala pouze doprostřed branky. Brankář Fernández nakonec zasahoval nadvakrát.
     
    83
    Mariano se dostával do zajímavé šance, avšak na poslední chvíli ho zradilo vedení míče. Fernández mu navíc zmenšil střelecký úhel, zasahovat však nemusel.
     
    82
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Mario Gaspar, přichází Jaume Costa.
     
    82
    Vallejo to zkoušel celkem riskantní přihrávkou, kterou našel pouze kopačku Gonzáleze. Ten ihned hledal Morena, jehož ránu stačil Courtois zneškodnit.
     
    81
    Na opačné straně se k centru dokázal prokličkovat Asensio, který ale našel pouze hlavu jednoho z protihráčů. Iborra odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    80
    Krátce poté se do útočné snahy zapojil také obránce Gaspar, jehož hlavičkový pokus nakonec proletěl vedle branky. Courtois nemusel zasahovat.

    David Suchý

    Branky: 2. M. Díaz (B. Díaz), 40. Vallejo (Marcelo), 49. M. Díaz (Carvajal) – 11. G. Moreno (Cazorla), 90+4. J. Costa (G. Moreno)

    Karty:   43. Ra. Funes Mori (VLR), 84. Álvaro González (VLR), 89. Iborra (VLR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 11:7. Střely mimo: 8:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:14.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Vallejo, Varane, Marcelo (C) – Kroos, Casemiro, Valverde (62. Isco) – L. Vázquez (62. Asensio), M. Díaz, B. Díaz (74. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Navas – Isco, Asensio, M. Llorente, Nacho Fernández, Reguilón, Vinícius Júnior.

    Villarreal CF: Andrés Fernández – M. Gaspar (C) (82. J. Costa), Álvaro González, Ra. Funes Mori, Quintilla – Iborra, Cazorla – Chukweze, Fornals (72. Bacca), Pedraza (56. Trigueros) – G. Moreno.
    Náhradníci: Asenjo – Bacca, Fuego, J. Costa, V. Ruiz, Morlanes, Trigueros.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez

    Diváci: 46294
    thejrc.org