Montpellier – Amiens 1:1 (kon.) | Nantes – Dijon 3:0 (kon.) | Toulouse – Rennes 2:2 (kon.)
Monaco – Saint-Étienne 2:3 (kon.) | Lyon – Lille 2:2 (kon.)
konec
Toulouse FC
2:2 (1:1)
Stade Rennes
Neděle 05.05.2019, 15:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:15. (16:54:46)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí. Toulouse vybojovalo v domácím prostředí v souboji s Rennes bod za remízu 2:2.

    Dlouho se nemohl ani jeden z týmů prosadit do nebezpečnější situace. Střelecký účet tuhého boje otevřel až po půlhodině hry Mbaye Niang, který po parádním zpracování dlouhé přihrávka zamířil přesně k tyči. Ještě do poločasu ale domácí srovnali. Po ruce Da Silvy proměnil pokutový kop Jimmy Durmaz.

    Po změně stran se domácí dostali dokonce do vedení, když prudký centr Durmaze lehce tečoval Mathieu Dossevi. Ještě do hodiny hry bylo ale znovu vyrovnáno, když proměnil pokutový kop Ismaïla Sarr. Další branka už nepadla a tak se týmy rozcházejí smírně.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tomáš Koubek nezachytil míč do rukavic a nadělal velké problémy svým spoluhráčům. Střelu Durmaze ale vyrazil hlavou skvěle postavený Bensebaini.
     
    90+5
    James Lea Siliki nepříjemně fauloval u postranní lajny Dosseviho a ještě si vykoledoval žlutou kartu.
     
    90+4
    Po Koubkově nákopu si zpracoval míč Mbaye Niang, následně byl ve hře také Ismaïla Sarr, ale střelec vyrovnávací branky neuspěl v souboji s Amianem.
     
    90+3
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Jakob Johansson.
     
    90+2
    Jimmy Durmaz hledal průnikovou přihrávkou Leya Iseku, ale ten byl obsazený. Následně se k míči dostal Bostock, ale jeho rána bez přípravy skončila nad.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Dosseviho centr byl pořádně nebezpečný. Na zadní tyči zavíral akci Amian, ale k balonu už se před vracejícího se Boeye nedostal.
     
    89
    Od rohového praporku rozehrával za hosty Clément Grenier. Před domácí brankou bylo pořádné horko, ale Ismaïla Sarr hlavičkoval jen těsně nad.
     
    88
    Ramy Bensebaini vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Následně se Rennes udrželo v blízkosti vápna domácího celku. Niangova přihrávka byla zblokována na roh.
     
    87
    John Bostock podrazil unikajícího Greniera. Další volný přímý kop si domácí brankář vůbec nepohlídal, ale střelu z prvního doteku zblokoval ve středu vápna Jullien.
     
    86
    Balon do pokutového území kroutil Durmaz, ale tentokrát nebyl vůbec přesný. Míč pouze prosvištěl šestnáctkou a bez doteku hráčů skončil za postranní lajnou.
     
    85
    Gradela poslal k zemi bránící Bourigeaud. Toulouse bude mít další nebezpečnou standardní situaci z blízkosti pokutového území soupeře.
     
    84
    Také hosté měli k dispozici nebezpečnou standardní situaci. Lea Siliki hlavičkoval po přetaženém centru, ale pouze nad brankou Toulouse.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Rennes si zatím hlídá nerozhodné skóre i přes tlak domácího celku.
     
    81
    Těsně před pokutovým územím fauloval Grenier Gradela. K míči se opět postavil Jimmy Durmaz, ale tentokrát střelec dnešní druhé branky neuspěl. Koubek byl u své tyče připraven.

    Vít Schück

    Branky: 42. Durmaz (pen.), 53. Dossevi (Durmaz) – 37. Niang (Da Silva), 59. Sarr (pen.)

    Karty:   22. Sidibé (TOU), 32. Sanogo (TOU), 43. Sangaré (TOU) – 29. Grenier (REN), 33. Niang (REN), 90+5. Siliki (REN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:15.
    Toulouse FC: Goicoechea – Amian, Šoji, Jullien, Sylla – Sidibé (46. Bostock), Sangaré – Durmaz, Gradel (C), Dossevi – Sanogo (69. Leya Iseka).
    Náhradníci: M. Vidal – Moubandje, Cahuzac, Bostock, García, Mubele, Leya Iseka.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré (78. Boey), Nyamsi, Da Silva (C), Bensebaini – Sarr, Grenier, Camavinga (90+3. Johansson), Siliki – Niang, Hunou (70. Bourigeaud).
    Náhradníci: Diallo – Johansson, Bourigeaud, Del Castillo, Gelin, Lauriente, Boey.

    Rozhodčí: Delajod – Luzi, Jeanne
    thejrc.org