USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Rakousko
Neděle 12.05.2019, 12:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:45
    Konstantin Komarek si u mantinelu až moc okatě přidržel svého ruského protějška, rozhodčím to neuteklo a ihned mu udělili dvouminutový trest za držení.
     
    31:00
    Thomas Raffl se podle rozhodčích dopustil sekání. Teď tak na dvě minuty oslabí svůj tým, který bude na chvilku hrát ve třech. Pro Thomase Raffla je tohle už druhé vyloučení v dnešním utkání.
     
    29:58
    Nikita Kučerov zastavil rakouské přečíslení 3 na 1 jedině za cenu dvouminutového vyloučení, dopustil se hákování. Teď se tak bude takřka minutu hráz na obou stranách bez jednoho hráče, pak bude následovat minutová rakouská přesilovka.
     
    29:09
    Signalizovaná výhoda trvala poměrně dlouho a Markus Schlacher bude rád, když stráví na trestné dvě plné minuty. Je vyloučen za nedovolené bránění a Rusové mají druhou přesilovku.
     
    11:26
    Thomas Raffl za hákování jednoho z ruských hráčů dostává dvouminutový trest. Rakušany teď čeká krušná dvouminutovka.

    Tomáš Kalas

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 13. Dadonov (N. Gusev, Kučerov), 35. Kučerov (N. Gusev), 35. Tělegin (Kovalčuk), 41. Dadonov (Sergačjov, Malkin), 45. Kovalčuk (Orlov, Kuzněcov)


    Rusko: Georgijev (Vasilevskij) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Dadonov, Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk – Tělegin.
    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Unterweger, Schumnig, Wolf, Schlacher, Strong – Schneider, Herburger, M. Raffl – T. Raffl, Komarek, Ganahl – Zwerger, Hundertpfund, Hofer – Obrist, Rauchenwald, Haudum.

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 9033
    bahis siteleri