USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Rakousko
Neděle 12.05.2019, 12:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    44:06 Ilja KOVALČUK - 5:0
     
    44:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Signalizovaná výhoda a Rusko dává svému soupeři pořádné ruské kapky! Rusové hry 6 na 5 využili dokonale, když zavezli do útočného pásma a zpoza branky se dostal puk mezi kruhy na zcela volného Orlova. Místo očekávané střely ale elitní obránce přihrál pro ILJU KOVALČUKA, který umístil kotouč za záda Starkbauma – 5:0! Asistence: Dmitrij Orlov, Jevgenij Kuzněcov.
    40:15 Jevgenij DADONOV - 4:0
     
    40:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlá rozborka rakouské obrany, která staticky přihlížela povedené akci sborné! Od modré posunul Malkin doleva pro Sergačjova, který si vyjel až na levý kruh. Odtud přišla přihrávka na zcela volného JEVGENIJE DADONOVA před brankou. Pak už to bylo jenom úspěšné doklepnutí puku do prázdné – 4:0! Asistence: Michail Sergačjov, Jevgenij Malkin.
    34:59 Ivan TĚLEGIN - 3:0
     
    34:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že mají Rakušané po zápase. Sborná slepenými góly odskakuje na tříbrankový rozdíl, který si už zřejmě ubrání. Kovalčuk v souboji u mantinelu vybojoval kotouč a nahodil ho na branku. Teč IVANA TĚLEGINA přizvedla hrací předmět do vinglu a Starkbaum byl v tomto případě bez šance. Pro tohoto Rusa se jedná o první zásah na turnaji – 3:0! Asistence: Kirill Kaprizov.
    34:23 Nikita KUČEROV - 2:0
     
    34:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A máme tu druhý gól Ruska! Nikita Gusev našel v prostoru mezikruží úplně volného NIKITU KUČEROVA! Ruský ostrostřelec tentokrát nezaváhal a parádní střelou k levé tyči prostřelil rakouského gólmana! Pro Guseva je tohle už druhá asistence v dnešním utkání – 2:0! Asistence: Nikita Gusev.
    12:15 Jevgenij DADONOV - 1:0
     
    12:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pro Rusko? Téměř jistý gól! Potvrzuje se to i nyní, blesková kombinace znamená vedení pro favorita. Kučerov zprava nahrál křížem na Guseva, který mohl střílet. Místo toho ale ruský útočník vrátil mezi kruhy na JEVGENIJE DADONOVA, jehož střela z první se třepetala v rakouské síti – 1:0! Asistence: Nikita Gusev, Nikita Kučerov.

    Tomáš Kalas

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 13. Dadonov (N. Gusev, Kučerov), 35. Kučerov (N. Gusev), 35. Tělegin (Kovalčuk), 41. Dadonov (Sergačjov, Malkin), 45. Kovalčuk (Orlov, Kuzněcov)


    Rusko: Georgijev (Vasilevskij) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Dadonov, Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk – Tělegin.
    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Unterweger, Schumnig, Wolf, Schlacher, Strong – Schneider, Herburger, M. Raffl – T. Raffl, Komarek, Ganahl – Zwerger, Hundertpfund, Hofer – Obrist, Rauchenwald, Haudum.

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 9033
    bahis siteleri