USA – Francie 7:1 (kon.) | Rusko – Rakousko 5:0 (kon.) | Dánsko – Německo 1:2 (kon.)
Itálie – Švédsko 0:8 (kon.) | Velká Británie – Kanada 0:8 (kon.) | Lotyšsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Rakousko
Neděle 12.05.2019, 12:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Dvakrát tečovaná střela Pallestranga od modré už zvedala rakouské diváky ze sedaček, puk se ale prošoural těsně vedle pravé tyče!
     
    51:45
    Konstantin Komarek si u mantinelu až moc okatě přidržel svého ruského protějška, rozhodčím to neuteklo a ihned mu udělili dvouminutový trest za držení.
    44:06 Ilja KOVALČUK - 5:0
     
    44:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Signalizovaná výhoda a Rusko dává svému soupeři pořádné ruské kapky! Rusové hry 6 na 5 využili dokonale, když zavezli do útočného pásma a zpoza branky se dostal puk mezi kruhy na zcela volného Orlova. Místo očekávané střely ale elitní obránce přihrál pro ILJU KOVALČUKA, který umístil kotouč za záda Starkbauma – 5:0! Asistence: Dmitrij Orlov, Jevgenij Kuzněcov.
    40:15 Jevgenij DADONOV - 4:0
     
    40:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlá rozborka rakouské obrany, která staticky přihlížela povedené akci sborné! Od modré posunul Malkin doleva pro Sergačjova, který si vyjel až na levý kruh. Odtud přišla přihrávka na zcela volného JEVGENIJE DADONOVA před brankou. Pak už to bylo jenom úspěšné doklepnutí puku do prázdné – 4:0! Asistence: Michail Sergačjov, Jevgenij Malkin.
     
    39:59
    V poslední sekundě to mohlo být 4:0! Rakouská obrana trestuhodně propadla při střídání a Gusev posunul na levé křídlo pro Anisimova, na kterého zívala prázdná branka. Z ostrého úhlu ji ale ruská #15 minula!
    34:59 Ivan TĚLEGIN - 3:0
     
    34:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že mají Rakušané po zápase. Sborná slepenými góly odskakuje na tříbrankový rozdíl, který si už zřejmě ubrání. Kovalčuk v souboji u mantinelu vybojoval kotouč a nahodil ho na branku. Teč IVANA TĚLEGINA přizvedla hrací předmět do vinglu a Starkbaum byl v tomto případě bez šance. Pro tohoto Rusa se jedná o první zásah na turnaji – 3:0! Asistence: Kirill Kaprizov.
    34:23 Nikita KUČEROV - 2:0
     
    34:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A máme tu druhý gól Ruska! Nikita Gusev našel v prostoru mezikruží úplně volného NIKITU KUČEROVA! Ruský ostrostřelec tentokrát nezaváhal a parádní střelou k levé tyči prostřelil rakouského gólmana! Pro Guseva je tohle už druhá asistence v dnešním utkání – 2:0! Asistence: Nikita Gusev.
    32:30 Souboj před bránou
     
    32:30
    Ovečkin se nemůže dočkat gólu, tentokrát měl možnost propálit přesunujícího se Starkbauma, což se mu nepovedlo.

    Šlo se tak na druhou stranu a Alexander Rauchenwald se protlačil mezi dvěma obránci před branku. Už si chystal puk na zakončení, jenže upadl v souboji s ruským obráncem a oba posunuli klec ze svého postavení. Trestní střílení to nebude, čímž si sudí popudili rakouský kotel a stadionem zní mohutný pískot.
     
    31:00
    Thomas Raffl se podle rozhodčích dopustil sekání. Teď tak na dvě minuty oslabí svůj tým, který bude na chvilku hrát ve třech. Pro Thomase Raffla je tohle už druhé vyloučení v dnešním utkání.
    30:40 Velká šance Ruska
     
    30:40
    Dominique Heinrich při zakládání útoku upadl, čímž zbavil své spoluhráče lacině kotouče. A mohl za to přijít krutý trest! Před Starkbaumem se totiž zjevil sám po sklepnutí Chafizullina Arťom Anisimov, rakouský gólman mu ale výborně zmenšil úhel a šanci vykryl!
     
    29:58
    Nikita Kučerov zastavil rakouské přečíslení 3 na 1 jedině za cenu dvouminutového vyloučení, dopustil se hákování. Teď se tak bude takřka minutu hráz na obou stranách bez jednoho hráče, pak bude následovat minutová rakouská přesilovka.
     
    29:09
    Signalizovaná výhoda trvala poměrně dlouho a Markus Schlacher bude rád, když stráví na trestné dvě plné minuty. Je vyloučen za nedovolené bránění a Rusové mají druhou přesilovku.
    21:56 Další skvělá akce rakouského celku
     
    21:56
    Přihrávka z rohu od Schumniga našla před brankou zcela volného Obrista, z nadějné pozice ale rakouský útočník napálil pouze střed branky a betony Georgijeva!
    18:49 Schneiderova skvělá střela
     
    18:49
    Zřejmě největší šance Rakouska v celém utkání! Herburger sledoval poctivě hru za ruskou brankou a v nejméně čekaný moment přišla nahrávka pro Schneidera. Jeho střela zblízka ale skončila na Georgijevovi, který teď uchránil Rusy od inkasování!
    13:00 Velká šance Rakouska
     
    13:00
    Tohle může Rakušany jedině mrzet! Thomas Raffl jel společně s Konstantinem Komarekem do přečíslení 2 na 1. Už to vypadalo, že Raffl svému spoluhráči nabídne libovou střelu do prázdné branky, nakonec ale obětavým zákrokem přihrávku mířící okolo ruské branky zastavil jeden z ruských obránců.
    12:15 Jevgenij DADONOV - 1:0
     
    12:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pro Rusko? Téměř jistý gól! Potvrzuje se to i nyní, blesková kombinace znamená vedení pro favorita. Kučerov zprava nahrál křížem na Guseva, který mohl střílet. Místo toho ale ruský útočník vrátil mezi kruhy na JEVGENIJE DADONOVA, jehož střela z první se třepetala v rakouské síti – 1:0! Asistence: Nikita Gusev, Nikita Kučerov.
     
    11:26
    Thomas Raffl za hákování jednoho z ruských hráčů dostává dvouminutový trest. Rakušany teď čeká krušná dvouminutovka.
     
    08:23
    Kaprizov se dostal k pěkné střele z hranice levého kruhu na protější tyč. Starkbaum vytěsnil ramenem, puk ale propadl blíže k brankové čáře. Jenom díky rychlosti rakouských obránců tu máme stav 0:0!
    04:45 Unterwegerovo zakončení do tyče
     
    04:45
    Tak tohle mohlo Rusy hodně mrzet! Po obrovské hrubce v obranně sborné se k puku dostal Steven Strong, ten si s kotoučem zajel za ruskou branku a poslal přihrávku pod sebe na úplně volného Clementse Unterwegere! Alexandar Georgijev musel vytasit velmi dobrý zákrok vyrážečkou, aby nebezpečnou střelu pod víko branky vyrazil mimo tři tyče.
     
    03:27
    Tak tohle byla zatím největší šance dnešního utkání! Nikita Zadorov se do toho po přihrávce na modrou lajnu opřel příklepem a trefil levou tyčku rakouské branky!

    Tomáš Kalas

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 13. Dadonov (N. Gusev, Kučerov), 35. Kučerov (N. Gusev), 35. Tělegin (Kovalčuk), 41. Dadonov (Sergačjov, Malkin), 45. Kovalčuk (Orlov, Kuzněcov)


    Rusko: Georgijev (Vasilevskij) – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Dadonov, Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk – Tělegin.
    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Unterweger, Schumnig, Wolf, Schlacher, Strong – Schneider, Herburger, M. Raffl – T. Raffl, Komarek, Ganahl – Zwerger, Hundertpfund, Hofer – Obrist, Rauchenwald, Haudum.

    Rozhodčí: Öhlund (SWE), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 9033
    bahis siteleri