Kanada – Švýcarsko 3:2 (po pr.) | Rusko – USA 4:3 (kon.) | Česko – Německo 5:1 (kon.)
Finsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
konec
Česko
5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
Německo
Čtvrtek 23.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Jan KOVÁŘ - 5:1
     
    59:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Milan Gulaš ještě prázdnou bránu netrefil, chvilku po něm už ale Češi přeci jen vedou 5:1! Michal Moravčík totiž posunul touš na JANA KOVÁŘE, který neomylně trefil prostředek prázdné brány. Asistence: Michal Moravčík.
    53:08 Ondřej PALÁT - 4:1
     
    53:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to 4:1! Philipp Grubauer vyjížděl za bránu pro nahozený puk, zradil ho ale mantinel, od kterého se kotouč zákeřným způsobem odrazil do brankoviště, odkud jej do sítě poslal ONDŘEJ PALÁT. Německý gólman se do své svatyně vracel marně. Asistence: Jan Kolář.
    51:41 Dominik KUBALÍK - 3:1
     
    51:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje vedení! Jan Kovář vyslal do útoku DOMINIKA KUBALÍKA, jenž vjel do útočného pásma, napřáhl se na levém kruhu a nádhernou ranou do horního rohu prostřelil bezmocného Philippa Grubauera. Asistence: Jan Kovář, Filip Hronek.
    44:19 Jakub VORÁČEK - 2:1
     
    44:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se dostávají zpět do vedení! JAKUB VORÁČEK se při přečíslení tři na jednoho rozhodl pro individuální zakončení a Philipp Grubauer jeho projektil vyrazil pouze před sebe. Marco Nowak chtěl puk odpálit pryč, jenže promáchl a český kapitán dorazil černou gumu za brankovou čáru. Asistence: Dominik Simon.
    37:46 Frank MAUER - 1:1
     
    37:46
    Německo právě vstřelilo branku!
    Náskok nevydržel národnímu týmu ani pět minut, Němci totiž využili české chybky a už je srovnáno na 1:1. Patrik Bartošák vyjel za bránu, aby pomohl s rozehrávkou, trefil ale jenom Frederika Tiffelse. Ten posunul puk na najíždějícího si FRANKA MAUERA, který měl před sebou volný prostor a překonal gólmana ranou kolem vyrážečky. Asistence: Frederik Tiffels.
    33:41 Jan KOVÁŘ - 1:0
     
    33:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na první branku jsme čekali hodně dlouho, o to větší radost nám ale udělala. Zapadla totiž do německé klece a národní tým vede 1:0! Je také třeba říci, že JAN KOVÁŘ to provedl opravdu fantasticky. Ze středního pásma si nabruslil na osu hřiště do mezikruží, předvedl drobný pohyb rameny, aby zmátl soupeře, a poté chladnokrevně umístil touš mezi tělo brankáře a levou tyčku. Bez asistence.

    Klára Petrásková

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 34. Jan Kovář, 45. Voráček (Simon), 52. D. Kubalík (Jan Kovář, Hronek), 54. Palát (J. Kolář), 60. Jan Kovář (Moravčík) – 38. Mauer (Tiffels)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.
    Německo: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), TUFTS (USA) – Golyak (BLR), Nikulainen (FIN)

    Diváci: 9 085
    bahis siteleri