Bulharsko – Kosovo 2:3 (kon.) | Česko – Černá Hora 3:0 (kon.) | Srbsko – Litva 4:1 (kon.)
Ukrajina – Lucembursko 1:0 (kon.) | Dánsko – Gruzie 5:1 (kon.) | Irsko – Gibraltar 2:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Norsko 0:2 (kon.) | Malta – Rumunsko 0:4 (kon.) | Španělsko – Švédsko 3:0 (kon.)
S. Makedonie – Rakousko 1:4 (kon.) | Lotyšsko – Slovinsko 0:5 (kon.) | Polsko – Izrael 4:0 (kon.)
konec
Česko
3:0 (1:0)
Černá Hora
Pondělí 10.06.2019, 20:45 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Kvalifikace ME • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Český výběr si zapisuje veledůležité vítězství, když si svůj náskok Šilhavého svěřenci zajistili po krásné akci Patrika Schicka zakončené vlastní trefou Černohorců a chladnokrevně proměněné penaltě taktéž od útočníka AS Řím. Druhá půle už byla spíše v režii domácích, Černohorci i kvůli skvělému výkonu Tomáše Vaclíka nakonec skončili s nulou v kolonce branek. Zisk šesti bodů po třech zápasech národnímu týmu zajišťuje aktuálně druhou příčku za Anglií, po ne úplně vydařeném vstupu do kvalifikace o EURO 2020 dostává rázem konec sezóně krásný konec. V září už budou Šilhavého borci nastupovat do duelů v Kosovu a Černé Hoře z ideální startovní pozice. Ode mě je pro dnešek z olomouckého Androva stadionu vše, přeji hezký zbytek pondělního večera. (22:42:32)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Janković se ještě pokusil o ránu zpoza vápna, jeho střelu ale Vaclík stačil chytit do svých rukavic. Rozhodčí Bezborodov už se chystá k ukončení poločasu.
     
    90+2
    Nebojša Kosović nabízel do českého vápna velice zajímavou přihrávku, jenomže Čelůstka stačil do trajektorie přízemního pokusu vložit kopačku. Vaclík spolu se spoluhráči si mohou relativně oddechnout.
     
    90+1
    Černohorci měli ještě jeden pokus na ohrožení brány při rohovém kopu, kdy se dostal míč do skrumáže před Vaclíkem. Krejčí ale míč vyváží do bezpečí.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Tentokrát se o dalekonosnou trefu pokusil Suchý, ale ani jemu dlouhá rána na černohorskou bránu nesedla. Míč spadl jen na zadní tribunu, kde právě v této chvílí bouří mexická vlna.
     
    88
    Jaroslav Šilhavý si připravil zajímavé střídání. Za potlesku ve stoje odchází ze hřiště Patrik Schick, autor či spoluautor hned dvou branek. Na jeho místo se dostává Libor Kozák.
     
    87
    Tomáš Souček se srdnatě pral o míč, což nakonec vyústilo ve faul Vujačiće. Rozhodčí nařizuje českou rozehrávku od pomezní čáry, na řadě je ale nejprve střídání.
     
    86
    Útočný faul zastavuje další postup českého týmu, Černohorci jsou ovšem signifikantně dost rozhození. Kombinace jim v těchto chvílích moc nevychází.
     
    85
    Česká reprezentace se postarala o další nápor na levém křídle, Černohorci tak raději dostali míč do zamezí. Krejčí nyní zapracoval opravdu excelentně.
     
    85
    Černá Hora si připravila své třetí střídání, místo Stefana Mugošy se na plac podívá Fatos Bećiraj.
     
    82
    Černá Hora se ještě snaží o relativní odpor, rozhodně ještě její hráči neskládají předem zbraně. Snaha o rozhýbání českého bloku je ale zatím marný, domácí hráči jsou viditelně plni sebevědomí díky aktuálnímu skóre.
    82. Patrik SCHICK - 3:0
     
    82
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí výběr se dostává do tříbrankového vedení! PATRIK SCHICK prokázal svou povahu ofenzivního zabijáka a nechal si při penaltovém kopu spadnou Milana Mijatoviće na opačnou stranu a sám napálil míč do levé šibenice. Tohle bylo excelentně kopnuto!
     
    80
    Za protesty proti verdiktu sudího obdržel Marko Vešović (CHO) žlutou kartu.
    80. Penaltový zákrok
     
    80
    Byla nařízena penalta pro český tým po faulu Vujačiće na Patrika Schicka!

    Johan Čáp

    Branky: 18. Jankto (Kadeřábek), 49. Kopitović (vla.), 82. Schick (pen.)

    Karty:   14. Novák (CZE), 21. Suchý (CZE), 23. Schick (CZE) – 15. Bakić (CHO), 63. Vujačić (CHO), 80. Vešović (CHO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:10.
    Česko: Vaclík – Kadeřábek, Čelůstka, Suchý (C), Novák – T. Souček, Pavelka – Masopust (39. J. Kopic), Král, Jankto (74. Krejčí) – Schick (88. Kozák).
    Náhradníci: Koubek, O. Kolář – Brabec, Coufal, Kalas, Krejčí, Sadílek, Kozák, Doležal, J. Kopic, Bořil, Vydra.

    Černá Hora: Mijatović – Marušić (60. M. Janković), Vujačić, Kopitović, R. Radunović – Kosović, N. Vukčević (C) (67. Savičevič) – Vešović, Bakić, Jovović – Mugoša (85. Bećiraj).
    Náhradníci: Petković, Ljuljanović – Hočko, Boljević, Tomašević, M. Janković, Bećiraj, Savičevič, Lagator, Šćekić, Hakšabanović, Lončar.

    Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Gavrilin (vš. RUS)

    Diváci: 11565
    thejrc.org