Panama – Trinidad a Tobago 2:0 (kon.) | USA – Guyana 4:0 (kon.)
konec
Panama
2:0 (0:0)
Trinidad a Tobago
Středa 19.06.2019, 01:30 • Allianz Field (Saint Paul, Minnesota) • CONCACAF Gold Cup • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobrý den všem fanoušků a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu skupinu D a s ní i zápas Panama – Trinidad a Tobago. Panama bude velký favorit, jak v tomto zápase, tak v tomto turnaji. Oba celky ale nemají dobrou formu z posledních zápasů, tudíž budeme přihlížet na zajímavý duel. Výkop je stanoven na 1:30 ráno.
     
    Panama je velký favorit, jak v tomto zápas, tak v i celém turnaji. V roce 2013 mohla Panama pozvednout titul mistra, ve finále však podlehli silnější USA. Od té doby se hráči dostali maximálně do semifinále, ale ani na bronz nedosáhli. Tento rok je čeká již desátá účast, zatímco jejich dnešního soupeře již účast šestnáctá. Poslední vzájemný zápas se odehrál v roce 2018 a Panama z něj vyšla vítězně a to 1:0. Panamu trápí otřesná až mizerná forma, naposledy hráči vyhráli 18.4.2018 a to právě nad Trinidade, tudíž se můžeme těšit na velkou bitvu.
     
    Trinidad bude outsider v tomto zápase a možná i ve skupině. Tam totiž mají, Panamu, USA a Guyanu. Hráči budou chtít postoupit a prý do toho dají všechno, jejich cesta za titulem může započít již dnes večer proti Panamě, kterou trápí špatná roční forma bez výhry. I Trinidad nemá zrovna nejlepší formu, pět utkání v řadě se totiž z výhry neradovali. Trinidad se tohoto turnaje účastní již po šestnácté, ani jednou však nevyhráli. Nejlepší umístění bylo v roce 1973 a to druhé místo. Jak dopadne dnešní duel, to se dozvíme v 1:30.
     
    Vzájemná utkání

    18.4.2018 – Trinidad – Panama 0:1
    6.9.2017 – Panama – Trinidad 3:0
    25.3.2017 – Trinidad – Panama 1:0
    9.10.2015 – Panama – Trinidad 1:2
    19.7.2015 – Trinidad Panama 1:2
     
    Skupina D

    1. Trinidad
    2. USA
    3. Panama
    4. Guyana

    Ve skupině D je největším favoritem USA, ta je totiž druhým nejúspěšnějším týmem Gold Cupu. Na druhé se tipuje Panama a ze třetího by měl postoupit Trinidad.
     
    Úvodní sestavy:

    Panama: Mejía – Davis, Murillo, R. Torres (C), Cummings, Escobar – A. Quintero, Bárcenas, Cooper – G. Torres, Fajardo.
    Náhradníci: Calderón, Mosquera – Galván, Machado, Palacios, Abdiel Arroyo, Pimentel, Rodríguez, Sánchez, Blackburn, Browne, Godoy.

    Trinidad a Tobago: Phillip – Archer, Cyrus, M. Williams, A. Jones – J. Williams, Hyland (C), Molino, N. Lewis – Garcia, George.
    Náhradníci: Foncette, Ranjitsingh – Gonzales, Mitchell, Cato, Hackshaw, Humphrey, J. Jones, Muckette, Peltier, Winchester, Paul.

    Rozhodčí: A. Escobero.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. Panama nastupuje v bílých dresech, Trinidad v dresech červených. Nyní jsou na řadě hymny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Trinidadu a ihned se pokusili o nákop dopředu, díky Escobarovi budou mít autové vhazování v blízkosti vápna.
     
    2
    Dokonce dvě vhazování ze stejného místa, měli hosté, ani jeden však branku neohrozil. První byl vzápětí odvrácen a druhý s klidem sbíral brankář Luis Mejía.
     
    3
    Dnes se hraje na stadionu Allianz Field v Minnesotě. Stadion je otevřený teprve tři měsíce, tudíž se hráči i diváci opravdu mají. Stadion je na toto utkání poměrně zaplněný a to z cca 30%.
     
    4
    Panamští hráči se tlačili po pravé straně, přihrávka za obranu, na kterou si slušně a rychle sbíhal Gabriel Torres, byla ofsajdová!
     
    6
    Po nevydařeném centru Panamy, se tak Trinidadští dostali do protiútoku a to konkrétně Kevin Molino po pravé straně, nakonec se mu podařilo nacentrovat na přední tyč, ale Jomal Williams místo míče kopl brankáře do hlavy!
     
    7
    Luis Mejía je po souboji na přední tyči v pořádku, i přes vynucené ošetření bude v zápase na 100% pokračovat.
     
    8
    Trinidad to zkouší dobře! Nyní byl na hranici vápna osamocený Nathan Lewis, nevěděl co s míčem, a tak ho pomocí signálu nacentroval mezi obránce, nabíhajícímu Garcíovi, chyběly milimetry!
     
    10
    Teď i Panama! Z levé strany poslal míč do vápna Édgar Bárcenas, na ten si v brankovišti číhal Gabriel Torres, jenže do přesné přihrávky na poslední chvíli vkročil obránce Mekeil Williams a zachránil tak svůj tým před inkasováním.
     
    11
    Hru doprovází i fauly a to zatím ze strany Panamy. K vidění byly již fauly čtyři a všechny z kopaček Panamských hráčů, rozhodčí se však s kartami drží.
     
    12
    Panama znovu kombinovala na polovině Trinidadu. Román Torres posunul balón na nehlídaného Armanda Coopera, vzápětí na to, se však u něj strhla mela hráčů až nakonec přišel faul a nadějný přímý kop pro Panamu!
     
    13
    Přímý kop na sebe vzal Édgar Bárcenas a zkusil centrovanou formu do vápna, do míče dal však příliš velkou razanci, a ten tak skončil pouze v zámezí.
     
    15
    Utkání je zatím na šance klidné, ovšem na pokusy a centry aktivní. Z pravé strany centroval rychlý Nathan Lewis, na zadní tyči mu však nikdo nenabíhal, snažil se Jomal Williams, ale byl příliš pomalý.
     
    17
    I přesto, že se týmy takto snaží, tak za sedmnáct minut hry jsme stále neviděli, nějaký velký pokus či zakončení, uvidíme, jaký tým bude první a jaký tým se bude radovat z první branky zápasu.
     
    19
    Levi Garcia to udělal parádně. Na hranici vápna získal balón a poté se ihned pokusil projít mezi tři Panamské obránce, ti ho však museli faulovat a pro Trinidad je tu přímý kop z cca 20 metrů!
     
    20
    Přímý kop zkusil rovnou na bránu Kevin Molino, jenže jeho rána nártem skončila pouze v obranné zdi.
     
    22
    Panamský hráč Michael Amir Murillo byl zraněný a následně odvedený za postranní čáru, uvidíme jak to celé dopadne a zda bude v zápase pokračovat.
     
    24
    A přece jen jsou to hráči Panamy! Erick Davis místo centru zvolil přihrávku na hranici vápna, tam totiž stál kvalitní obránce Fidel Escobar, který se následně rozhodl pro střelu. Jeho rána zpoza vápna však branku pouze minula!
     
    26
    Poněkud tvrdší faul Daneila Cyruse na Fajarda, pro Panamu je tu však pouze volný kop a Daneil Cyrus se obejde bez žluté karty i nějaké domluvy.
     
    27
    A další pokus! Alberto Quintero poslal do vápna skvělý centr na přední tyč, kam si seběhl právě faulovaný José Fajardo a chtěl zřejmě ukázat, že si Cyrus měl zasloužit kartu. Jeho hlavičkový pokus ale skončil těsně nad!
     
    29
    Panama byla v úvodu zaleknutá a spíše se držela vzadu. V posledních minutách však jsou velmi aktivní a i lepší na hřišti, jediné co jim chybí je přesné a dobré zakončení!
     
    30
    Domácí si znovu vytvořili dobrou akci z pravé strany, do následného centru se opět tlačil José Fajardo, tentokrát ho obránci do hlavičky nepustili. O pár sekund později zkoušel dorážet zpoza vápna Édgar Bárcenas, ale i jeho pokus byl zblokován.
     
    33
    V posledních třech minutách se hráči obou celků drželi spíše na středu, ovšem Panamští opět vyčnívali a hráli o něco svižněji, obrana Trinidadu jakoby znala všechny akce Panamy.
     
    35
    Panama to opět zkoušela pomocí centru! Z levé strany centroval po zemi José Fajardo, jenže selhala komunikace týmu a žádný jeho spoluhráč si nenaběhl.
     
    37
    Panama kombinovala na polovině Trinidadu, poté však přišla špatná přihrávka, což zřejmě Torrese naštvalo a aby získal míč zpět, musel faulovat, bylo mu to ale k ničemu.
     
    39
    Obrana Trinidadu je zatím skvělá! Panama opět kombinovala, tentokrát ale v blízkosti vápna, až se nakonec o střelu pokusil Alberto Quintero jeho rána byla zblokovaná, to stejné i dorážka Fajarda!
     
    41
    Blíží se nám konec prvního poločasu, branku jsme stále neviděli a na šance zápas též není zrovna nejlepší. Uvidíme zda nějaká branka před odchodem do kabin přijde či nikoliv.
     
    42
    Statistika držení míče: 55%-45%
     
    43
    Touha po brance je z hráčů Panamy velmi znát, páč když váš tým nevyhrál přes rok, tak je touha veliká. Nyní se míče zmocnil mladíček Gabriel Torres a z následné otočky pálil technickou ránu, ta však skončila těsně nad!
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    Dopředu byla ještě vyslána přihrávka do běhu a to konkrétně na Gabriela Torrese. Jenže bylo na něm vidět, že přihrávku nečekal a balón tak získali obránci v červeném.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Za námi je první poločas. První poločas nám branku nepřinesl, ovšem viděli jsme velkou dominanci Panamy! Panama má šest střel z toho čtyři na bránu, zatímco Trinidad vystřelil jen dvakrát. V úvodu byli lepší hosté, ale po deseti minutách bylo všemu jinak. Nejblíže ke gólu byl José Fajardo, ale jeho hlavička mířila těsně vedle.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Gabriel Torres hned po hvizdu běžel s míčem po pravé straně a snažil se nacentrovat, centr byl ale zblokovaný obráncem a je tu tak rohový kop.
     
    48
    Teprve druhý roh v tomto utkání putoval do středu vápna, kde se do hlavičky probojoval Armando Cooper, mířidla ale mířila vedle. Následuje odkop od brány.
     
    49
    Pro Panamu tu byl další rohový kop, ovšem ten již tak vydařený nebyl. Na středu vápna zkoušel další hlavičku Armando Cooper, obránce Leland Archer byl ale vyšší a silnější.
     
    51
    Po tlaku Panamy zahrávali roh i hráči Trinidadu a brankář musel zasahovat. Rohový kop putoval dobře na zadní tyč, ovšem v brance stál zkušený Luis Mejía a míč pěkně a úspěšně vyrazil.
     
    53
    Panama právě vstřelila branku!
    Je to gól!! Po předchozí neuznané penaltě na Fajarda je tu konečně gól. Gabriel Torres našel skvělou přihrávkou ve vápně ARMANDA COOPERA, a ten díky dobré kličce a zakončení posílá Panamu do vedení.
    53. Armando COOPER - 1:0
     
    55
    Panama zaslouženě vede a to bez debat. Od začátku druhého poločasu tvrdě a rychle útočili, nakonec se ale dočkali. Uvidíme zda na to Trinidad odpoví, nebo tři body poputují na trikot Panamy.
     
    58
    Od vstřelené branky se hráči Panamy uklidnili a hrají o něco s větším klidem, to však nabudilo Trinidad a právě oni se dostávají do nebezpečných útoků.
     
    60
    Po levé straně běžel střelec branky Armando Cooper, za nedlouho však ležel na zemi! Leland Archer ho tvrdě srazil k zemi, ale ani za tento faul nedostává žlutou kartu!
     
    61
    Málem 2:0! Gabriel Torres byl zády k bráně, tudíž přihrál volnému Fidelu Escobarovi, a ten z cca 25 metrů zkusil štěstí, míč nakonec doplul až k brankáři a ten musel zasahovat a úspěšně!
     
    63
    To se dějí věci! Rohový kop Panamy směřoval na přední tyč, do hlavičky se tam položil Román Torres, jenže jeden z obránců zasáhl míč rukou a poté ho chytil brankář! Hráči si žádali o penaltu, hlavní sudí jakoby nic.
     
    65
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Jomal Williams, přichází Joevin Jones.
     
    66
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Kevan George, přichází Leston Paul.
     
    67
    Trinidad zkouší střídat a to rovnou dva své hráče, tak uvidíme zda jim to v útoku a záloze nějak lépe pošlape a dočkáme se vyrovnání.
     
    68
    Levi Garcia bojoval na pravé straně, s míčem se dostal až do brankoviště, ovšem na dva obránce Panamy již nestačil.
     
    69
    Panama právě vstřelila branku!
    Tak to je smůla pro Trinidad! Hosté se nejdříve na druhé straně málem dostali do vyrovnání, po špatném zakončení ale nastal rychlý protiútok. Gabriel Torres se dostal do zakončení z levé strany, pokus mu ale brankář vyrazil před sebe a na dvojitou dorážku ÉDGARA BÁRCENASE již nevyzrál.
    69. Édgar BÁRCENAS - 2:0
     
    70
    I přesto, že do konce zápasu zbývá dvacet minut, tak si myslím, že je rozhodnuto a Panama tak splní roli favorita a odnese si důležité tři body do tabulky.
     
    72
    Panama nedominuje pouze na hřišti, ale i v hledišti, Panamských diváků si do nového stadionu v Minnesotě našlo cestu a je jich tu opravdu hodně. Kolik diváků nakonec zápasu přihlíží, to se dozvíme za malý moment.
     
    74
    Zpátky k zápasu. Panama se již nehrne nikam moc dopředu, ale třetí branku by ještě chtěli přidat, páč za necelou hodinu zde bude hrát USA a očekává se silný brankostroj, tudíž potřebují si navýšit skóre.
     
    76
    Trinidad se vždy dostane do nějaké situace, ta jim ale většinou nevyjde a poté se klidně pět a více minut jen brání, viz. nyní.
     
    77
    José Fajardo je dnes velmi aktivní, ale branku nemůže dát. Nyní se pokoušel o nádhernou technickou střelu na zadní tyč, ta však najednou změnila směr a škrtala pouze tyč!
     
    78
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází José Fajardo, přichází Abdiel Arroyo.
     
    80
    Fajardo se již branky nedočká, páč z utkání musel odstoupit, neboť byl vystřídán mladým Abdielem Arroyou.
     
    82
    Marvin Phillip opět zachraňoval! Z levé strany to znovu zkoušel technicky Gabriel Torres, ale tomu též není přáno. Do dorážky se poté snažil dostat čerstvý Abdiel Arroyo, jenže podklouzla mu omylem noha.
     
    83
    Střídání v týmu Trinidad a Tobago: ze hřiště odchází Nathan Lewis, přichází Cordell Cato.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 11 850 diváků.
     
    85
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Gabriel Torres, přichází Rolando Blackburn.
     
    86
    Do vyprodání chybí ještě osm tisíc diváků, i přesto je to zatím druhá největší návštěva turnaje, první byla na utkání domácí Jamajky s Hondurasem. Rekord ale může překonat za necelou půl hodinu USA.
     
    87
    Není sníženo! Z pravé strany nadešel centr, který putoval až do malého vápna, tam se do teče probojoval Leston Paul, ale jeho pokus ještě lépe vyrazil brankář Luis Mejía.
     
    88
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Alberto Quintero, přichází Omar Browne.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje poslední dvě minuty !
     
    90+1
    Na středu měl míč na kopačce střelec první branky Armando Cooper a pěkným zaseknutím donutil Molinu faulovat. Dnešní utkání bude zřejmě bez jakékoliv karty, což mi přijde jako velký úspěch.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Skupina D má za sebou první zápas a vítězně z něj vyšli favorité z Panamy. Trinidad si v utkání moc šancí nevytvořil, na bránu vyslali čtyři střely z toho jedna šla na bránu. Panama vyhrála snad ve všem, v utkání, statistikách a i v divácké kulise. Hráčem utkání byl zvolen nahrávač na první gól Gabriel Torres.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a ještě bych si Vás dovolil srdečně pozvat na druhý zápas skupiny D a to mezi USA a Guyanou, který začíná již za třicet minut. (03:30:26)

    Gerard Filip

    Branky: 53. Cooper (G. Torres), 69. Bárcenas


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:9.
    Panama: Mejía – Davis, Murillo, R. Torres (C), Cummings, Escobar – A. Quintero (88. Browne), Bárcenas, Cooper – G. Torres (85. Blackburn), Fajardo (78. Abdiel Arroyo).
    Náhradníci: Calderón, Mosquera – Galván, Machado, Palacios, Abdiel Arroyo, Pimentel, Rodríguez, Sánchez, Blackburn, Browne, Godoy.

    Trinidad a Tobago: Phillip – Archer, Cyrus, M. Williams, A. Jones – J. Williams (65. J. Jones), Hyland (C), Molino, N. Lewis (83. Cato) – Garcia, George (66. Paul).
    Náhradníci: Foncette, Ranjitsingh – Gonzales, Mitchell, Cato, Hackshaw, Humphrey, J. Jones, Muckette, Peltier, Winchester, Paul.

    Rozhodčí: A. Escobero

    Diváci: 11 850
    thejrc.org