Panama – Trinidad a Tobago 2:0 (kon.) | USA – Guyana 4:0 (kon.)
konec
USA
4:0 (1:0)
Guyana
Středa 19.06.2019, 04:00 • Allianz Field (Saint Paul, Minnesota) • CONCACAF Gold Cup • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám! Dnes je na programu Skupina D, ve které se nachází obrovský favorit na obhajobu a tím je USA. Ta proti sobě dnes vyzve o dost slabší Guyanu. Američané by si první zápas měli pohlídat a lehce zvítězit, uvidíme zda se tak stane, nebo Guyanu podcení. Výkop je stanoven na čtyři ráno.
     
    USA je jasný favorit. Obhájci titulu z let 2017 a 2013, poté ještě turnaj vyhráli třikrát, ale to už je velmi dávno. Američané by dnes měli ukázat svůj brankostroj, páč je čeká o dost slabší Guyana. S Guyanou se nikdy neutkali, tudíž nás čeká velká premiéra. Proč jsou vlastně dnes favorité ? Protože Guyana je na Gold cupu letos poprvé a los jim zrovna nadělil druhý nejúspěšnější kádr tohoto turnaje. V týmu USA by se měl objevit hráč jako Zardes, Yedlin, nebo Pulišič.
     
    Guyana je na turnaji letos poprvé a tak nevíme co od nich čekat. Poslední zápasy napovídají, že budou hrát dobře v útoku a hlavně záloze, na čem však musí ještě zapracovat je obrana. V přípravném zápase proti Haiti úplně selhali právě v obraně a díky tomu dostali tři zbytečné branky. S USA se nikdy nepotkali, tudíž to budou mít o to těžší než teď. Guyana je podle papírů úplný outsider celé skupiny, ale také i tohoto turnaje. Zápas začíná ve čtyři hodiny ráno, tak uvidíme zda dokáží překvapit.
     
    Skupina D

    1. Trinidad
    2. USA
    3. Panama
    4. Guyana

    Ve skupině D je největším favoritem USA, ta je totiž druhým nejúspěšnějším týmem Gold Cupu. Na druhé se tipuje Panama a ze třetího by měl postoupit Trinidad.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    USA: Steffen – Zimmerman, Ream, Long, Lima – Bradley (C) – Arriola, McKennie, Boyd, Pulisic – Zardes.
    Náhradníci: S. Johnson, Miller – O. Gonzalez, Miazga, Cannon, Lovitz, Trapp, Roldan, Altidore, J. Lewis, J. Morris.

    Guyana: Clarke – Dover, Vancooten, Gordon, Briggs – Bonds, Marsh-Brown – Harriott, Danns (C), Creavalle – Welshman.
    Náhradníci: Murray, Roberts – Layne, R. Marsh-Brown, Cox, Daniel, Duke-McKenna, Jeffrey, Wilson, Holder, Schultz, Ondaan.

    Rozhodčí: I. Cisneros – J. Zumba, D. Morán.
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na hřišti. USA nastupuje v červených dresech, Guyana v dresech žlutých. Nyní jsou na řadě hymny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Guyany. Ti ihned po rozehrání nakopli míč dopředu, ten se jim ale vzápětí vrátil zpět, páč ho Lima odvrátil.
     
    2
    Na polovině USA přichází první menší faul a pro domácí tým je tu volný kop, za který se staví Michael Bradley.
     
    3
    Američané se snažili o první ohrožení branky! Z pravé strany výtečně nacentroval Christian Pulisic, jeho centr směřoval až na zadní tyč, hlavičkující Paul Arriola však branku těsně minul.
     
    4
    Allianz Field aréna je o dost více zaplněná, než na zápase Panamy, tam se sešlo přes jedenáct tisíc diváků, zde tipuji tak sedmnáct, nebo osmnáct tisíc, atmosféra též nechybí.
     
    5
    Emery Welshman plánoval přihrávku na hranici vápna, kde stál osamocený Neil Danns, přihrávka mu však nevyšla, jelikož byl atakovaný zkušeným a silnějším obráncem Limou.
     
    7
    Pro Guyanu to musí být velmi skvělé, na turnaji zažívají premiéru a první zápas ihned s druhým nejúspěšnějším týmem Gold Cupu, uvidíme za jak dlouho se dočkáme první branky.
     
    8
    Guyana zahrávala první rohový kop utkání, ten jim však vůbec nevyšel. Roh rozehráli na krátko a následně se chtěli pokusit o centr, místo toho ale přišla zpětná přihrávka, no nakonec byl pískán ofsajd.
     
    10
    I vzápětí Američané zahrávali první rohový kop v tomto utkání. Roh putoval na zadní tyč, konkrétně na hlavičku Zardese, ten místo míření na bránu, mířil na druhou stranu, akce tedy končí.
     
    12
    Američané se nikam neženou, drží se na polovině Guyany, kde již čtyři minuty kombinují, zakončení však žádné.
     
    13
    Po přímém kopu, který pro USA vybojoval Bradley, směřoval na hranici vápna, tam se do zakončení snažil dostat Weston McKennie, jeho pokus byl ale zblokovaný. Zblokovaná byla i následná dorážka Bradleyho.
     
    15
    Patnáct minut za námi a abych pravdu řekl, očekával jsem svižnější fotbal ze strany USA, ta si zatím místo toho láme zuby na obraně Guyany a neví jak se přes ni úspěšně dostat.
     
    17
    USA si stále drží míč na svých kopačkách a stále kombinují. Nyní však přišla dobrá přihrávka po pravé straně, Pulišič následně centroval na přední tyč, tam byl ale připravený Jordan Dover.
     
    18
    Do útoku po delší době putovala Guyana, celý útok se však zastavil na obraně Ameriky. Callum Harriott byl zády k bráně a pokoušel se zuby nehty proklouznout obranou, Ream mu ale vystavil stopku.
     
    20
    Amerika se mohla radovat, ale gól Zardése není uznán!! Gyasi Zardes získal dobrou přihrávku za obranu, která ho poslala do úniku 1 na 1, ještě než tak učinil, byl vidět ofsajd, který nepřehlédl ani pomezní sudí.
     
    21
    Skóre se nám mohlo měnit, místo toho jsou ale opět v útoku hráči v žlutém, dočkají se dříve oni ?
     
    22
    Guyana měla k dispozici autové vhazování v blízkosti vápna. Elliot Bonds vhodil aut až do brankoviště, tam se ale k míči nedostal žádný jeho spoluhráč, ale pouze brankář Steffen.
     
    25
    Amerika se snaží těžit pouze z chyb obrany hostů, ti je ale nedělají. Již podruhé přišel centr za obranu a opět z toho byl jen ofsajd.
     
    26
    Další zblokovaný pokus! Z pravé strany opět přihrával Christian Pulisic, svojí přihrávkou našel na středu vápna volného Zardese, jeho střelecký pokus ještě lépe zblokoval Liam Gordon.
     
    27
    A znovu! Američanům to nestačilo a Pulišič to znovu zkoušel dnes ze své oblíbené pravé strany. Ve vápně tentokrát našel Boyda, jenže i jeho rána byla zblokovaná a znovu se do střely odhodlal Liam Gordon.
     
    28
    Američané právě vstřelili branku!
    A nakonec je tu branka!! Weston McKennie se uvolnil po levé straně a dobrým zaseknutím dokázal přihrát na PAULA ARRIOLU, který se následně objevil ve velkém úhlu, i přesto dokázal vstřelit branku!
    28. Paul ARRIOLA - 1:0
     
    30
    Po úvodní brance mohla přijít druhá! Weston McKennie udělal úplně to samé a znovu mu to vyšlo, ve vápně však místo Arrioly vyčkával Zardes, ten ale branku pouze minul!
     
    31
    Brankář Guyany, Akel Clarke je momentálně ošetřován a vypadá to na stehno, uvidíme zda utkání dochytá, nebo dojde na střídání.
     
    33
    Akel Clarke nakonec ve hře pokračuje, u míče jsou momentálně domácí Američané.
     
    35
    USA zahrávala dnes již třetí rohový kop, ten putoval do středu vápna, kam se však žádný z hráčů v červeném nedostal, míč tedy brankovištěm pouze prolétl.
     
    37
    Paul Arriola zbytečně fauluje na polovině Guyany a může být rád, že mu rozhodčí nevystavil žlutou kartu !
     
    39
    Po první brance Amerika výrazně polevila a Guyana se momentálně tlačila dopředu. Emery Welshman kličkoval mezi dvěma obránci USA, ti se však oblafnout nenechali.
     
    41
    Blíží se nám konec prvního poločasu, dočkáme se ještě nějaké branky, nebo skóre zůstane 1:0.
     
    43
    Akel Clarke !! Domácí skvěle překombinovali obranu Guyany. Christian Pulisic z pravé strany přihrál do středu vápna, kde na střelu vyčkával Michael Bradley, jeho pumelici k tyči však náramně vyrazil brankář a dorážka Boyda letěla nad!
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+1
    Amerika již pouze zdržuje a druhý gól si zřejmě chtějí nechat až na druhý poločas, Guyana se však míč snaží sebrat, to se jim ale nedaří.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas. První poločas patřil Americe, ti se ale dočkali pouze jedné branky, nebýt ale poměrně dobré obrany Guyany, skóre klidně mohlo být 3:0. Hosté se dostali pouze k jedné střele na bránu, zbytek dávali jen domácí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 5:05.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 59%-41%
    Střely: 7-1 ( na bránu 3-0)
    Rohy: 3-2
    Fauly: 9-3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Elliot Bonds se snažil projít přes střed směrem k bráně Ameriky, na středu byl ale připravený silný Bradley, který se nakonec nechal zfaulovat.
     
    48
    Christian Pulisic si zažádal o přihrávku do běhu, kterou mu měl údajně poslat Paul Arriola, jenže všechno očekával Jordan Dover a přihrávku i poté Pulišiče skvěle odstavil.
     
    51
    Američané právě vstřelili branku!
    2:0!! TYLER BOYD se náramně uvolnil, s míčem se probojoval až na hranici malého vápna, kde následně vystřelil a jeho rána prolétla až k levé tyči. Brankář neměl šanci!
    51. Tyler BOYD - 2:0
     
    53
    Po inkasovaném gólu se hráči Guyany tlačili dopředu a chtěli rychle odpovědět, jenže domluva mezi hráči je na bodu mrazu, míč si tedy vzali zpátky domácí.
     
    55
    Američané právě vstřelili branku!
    Tomu říkám souhra!! Paul Arriola se z typického místa pokusil o střelu, ta ale letěla a skončila na hlavě GYASIHO ZARDESE, ten to zřejmě nečekal, i přesto se raduje z gólu. Jeho gólová oslova byla, že se držel za oko, tudíž ho míč zřejmě silně udeřil.
    55. Gyasi ZARDES - 3:0
     
    57
    Mohlo to být už 4:0! Z pravé strany excelentně nacentroval Pulišič, míč pronikl až na zadní tyč, kde se o hlavičku pokoušel již dnešní střelec Paul Arriola, branku ale těsně minul!
     
    58
    Střídání v týmu Guyana: ze hřiště odchází Warren Creavalle, přichází Sam Cox.
     
    59
    Tim Ream poslal dlouhý centr skoro až ze středu hřiště, na ten si ihned sbíhal Gyasi Zardes, souboj s obráncem Doverem však smolně prohrál.
     
    61
    Gyasi Zardes má opravdu vynikající náběhy. Nyní to znovu potvrdil, na ZImmermana zvedl ruku a míč již měl za obranou, jediné na co by si měl dávat pozor, je ofsajdová past. Té se vystavil dnes již potřetí.
     
    62
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Michael Bradley, přichází Wil Trapp.
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Cristian Roldan.
     
    63
    Guyana po delší době zahrávala rohový kop, ten letěl dobře na zadní tyč. Do hlavičky se snažil vysoký Jordan Dover, jenže tu prohrál s o dost menším Trappem!
     
    65
    Guyana začíná vyvíjet tlak a hráči chtějí, alespoň jednou skórovat, obrana Ameriky je však jako skála, tudíž to budou mít hráči v žlutém velmi těžké.
     
    67
    Americké fanoušky bych zatím považoval nejlepší na Gold Cupu, jelikož celý zápas hlasitě fandí, takové povzbuzování bylo ještě k vidění v utkání Jamajka – Honduras. V žádném jiném ne.
     
    69
    Zack Steffen vystavil stopku Brownovi! Keanu Marsh-Brown se dobře uvolnil a ukázal stadionu, jak to s míčem umí. Přes dva Americké obránce dokázal zpoza vápna vystřelit, jeho střelu však na poslední chvíli vyrazil brankář Sttefen!
     
    70
    Tak toto byla škoda! Cristian Roldan přihrával na úplně volného Arriolu, v cestě jim však stál jeden z obránců, který nakonec finální přihrávku tečoval, Arriola se tedy druhé branky nedočká.
     
    72
    Cristian Roldan byl blízko gólu! Z pravé strany se odražený míč dostal do dráhy Roldána, ten se tak s velkým rozeběhem pokusil o střelu z první, jeho tvrdá rána však letěla mezi diváky za bránou.
     
    73
    Střídání v týmu Guyana: ze hřiště odchází Keanu Marsh-Brown, přichází Anthony Jeffrey.
     
    75
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Jozy Altidore.
     
    76
    Před námi je posledních čtrnáct minut základní hrací doby, utkání je již zřejmě rozhodnuté, teď už jen záleží, jak utkání skončí.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 13 135 diváků.
     
    78
    Tento zápas nakonec má největší návštěvnost tohoto ročníku Gold Cupu, uvidíme zda to bude finální číslo, nebo bude ještě na nějaký zápas více, očekávám že až ve vyřazovací části.
     
    79
    Mnoho centrů, dnes Američané do vápna Guyany vyslali, přesný byl však pouze jeden a to u třetí branky. Nyní se o něj pokoušel Tyler Boyd, ve vápně však nikoho nenašel.
     
    81
    Američané právě vstřelili branku!
    Gól!! Amerika završuje čtvrtou branku. Z levé strany přihrával dnes již podruhé Paul Arriola, svojí přihrávkou našel volného TYLERA BOYDA, a ten zpoza vápna vstřelil dnes již druhý gól!
    81. Tyler BOYD - 4:0
     
    83
    Tyler Boyd se dočkal dvou branek, dokáže ještě vstřelit Hattrick a dotáhnout se na prvního střelce z Mexika, který v prvním zápase právě vstřelil Hattrick ? To uvidíme v posledních pěti minutách tohoto zápasu.
     
    84
    Paul Arriola zpracoval přesný centr od Roldana, následně si našel dobré místo pro zakončení, jenže střela kterou vyslal se mezi tři tyče nevešla!
     
    85
    Střídání v týmu Guyana: ze hřiště odchází Neil Danns, přichází Sheldon Holder.
     
    87
    O jakousi střelu z dálky se pokoušel Guyanský hráč s číslem 23 Anthony Jeffrey, jeho rána byla ale zblokovaná obráncem, do dorážky se již neprobojoval.
     
    89
    Tak toto Boyda musí nesmírně mrzet!! Gyasi Zardes se náramně proboval obranou, místo střely do prázdné brány však zvolil přihrávku právě na Boyda, ten ale zpoza malého vápna minul!!
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty!
     
    90+2
    Paul Arriola chtěl ještě vstřelit pátý gól Ameriky, jeho únik po pravé straně však překazil dlouhými nohami Liam Gordon.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Amerika zaslouženě vítězí. Guyanu naprosto rozdrtila a nováček tohoto turnaje si odváží drtivou porážku. Ovšem mohou být rádi, před zápasem se tipovalo klidně i 7:0, 4:0 je ještě v pohodě. Tyler Boyd mohl v závěru vstřelit Hattrick, ale branku z deseti metrů minul! USA tak jde na první místo Skupiny D, za nimi je o skóre Panama. Hráčem utkání byl zvolen Tyler Boyd.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:6.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji ničím nerušené ráno. (06:00:17)

    Gerard Filip

    Branky: 28. Arriola (McKennie), 51. Boyd (Bradley), 55. Zardes (Arriola), 81. Boyd (Arriola)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 18:6.
    USA: Steffen – Zimmerman, Ream, Long, Lima – Bradley (C) (62. Trapp) – Arriola, McKennie (75. Altidore), Boyd, Pulisic (62. Roldan) – Zardes.
    Náhradníci: S. Johnson, Miller – O. Gonzalez, Miazga, Cannon, Lovitz, Trapp, Roldan, Altidore, J. Lewis, J. Morris.

    Guyana: Clarke – Dover, Vancooten, Gordon, Briggs – Bonds, Marsh-Brown (73. Jeffrey) – Harriott, Danns (C) (85. Holder), Creavalle (58. Cox) – Welshman.
    Náhradníci: Murray, Roberts – Layne, R. Marsh-Brown, Cox, Daniel, Duke-McKenna, Jeffrey, Wilson, Holder, Schultz, Ondaan.

    Rozhodčí: I. Bartov – J. Zumba, D. Morán

    Diváci: 13 135
    bahis siteleri