Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | FC Košice – Michalovce 3:1 (kon.) | Karviná – Vítkovice 4:0 (kon.)
Teplice – Sokolov 5:0 (kon.) | Raków – Opava 1:0 (kon.) | Brno – Jihlava 5:2 (kon.)
Samara – Ostrava 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Prostějov – Třinec 2:2 (kon.)
Žižkov – Táborsko 3:0 (kon.) | Karviná – Poprad 0:1 (kon.) | Vladislav – Jihlava 1:8 (kon.)
Kluž – Sparta 1:0 (kon.) | Rapid – Bohemians 1905 2:3 (kon.) | Č. Budějovice – Amstetten 2:2 (kon.)
Olomouc – Trnava 1:2 (kon.) | Maribor – Slovácko 0:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
2:3 (0:1)
Bohemians Praha 1905
Sobota 29.06.2019, 16:30 • Melk (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Pomalu a jistě se nám rozjíždí příprava na novou sezónu, my budeme v rámci přátelského zápasu sledovat souboj mezi SK Rapid Vídeň a Bohemians Praha 1905.
     
    Favoritem tohoto zápasu by měl být rakouský celek, který se po základní části uplynulé sezóny umístil na osmé pozici, což logicky znamenalo boj o udržení v nejvyšší soutěži. Rapid se nakonec vyškrábal na sedmou pozici, což následně ještě znamenalo boje o Evropskou ligu, nicméně finálový dvojzápas ovládl Sturm Graz, který těžil z vítězství z prvního zápasu. Na opačné straně stojí Bohemians, kteří by určitě chtěli na předešlý ročník zapomenout. Klokani totiž měli do posledního kola velké problémy se záchranou, k tomu hodně napomohla branka z posledního zápasu, kterou v páté minutě nastaveného času vstřelil Jindřišek, který tak svému celku přisoudil poslední nesestupovou pozici, což logicky znamenalo setrvání mezi tamní elitou.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Hofmann, Dibon, Barac – Schick, Murg, Grahovac, Schwab, Potzmann – Badji, Pavlović
    Náhradníci: Knoflach, Schobesberger, Martic, Thurnwald, Auer, Knasmüllner, Greiml, Wunsch, Arase

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Krch, Hůlka, Köstl – Bartek, Jindřišek, Vacek, Schumacher – Hronek, Koubek, Vodháněl
    Náhradníci: Fryšták – Levin, Záviška, Keita, Nečas, Šmíd, Marhún, Vondra, Rada, Bederka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal český celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání to pasem podél autové čáry zkoušel Krch, který trefil pouze jednoho z protihráčů. K provedení autového vhazování se postavil Köstl.
     
    4
    Klokani se nastěhovali do pokutového území soupeře, kde se ve vzduchu podařilo zakročit Dibonovi, který poslal míč zpět za postranní lajnu.
     
    5
    Vypadalo to, že si Vacek pomohl v souboji s Murgem nedovoleně, nicméně sudí nechal pokračovat. Rakouský celek tak uklidnil hru na své polovině.
     
    6
    O přihrávku si řekl Köstl, nicméně nabídka byla až příliš prudká. Míč se tak octil v zámezí, zpět na hrací plochu ho poslal obránce Hofmann.
     
    7
    Vodháněl spadl na zem, přičemž sudí ponechal chvilkovou výhodu. Hráči Bohemians nakonec přišli o balón, nicméně ani soupeř se daleko nedostal.
     
    8
    Schumacher si gestem ruky řekl o podporu svých kolegů, přičemž před Vodhánělem zakročil pozorný Dibon, který poslal míč do ochozů.
     
    9
    Schwab celkem zbytečně přihrával k hranici vlastní šestnáctky, což nadělalo menší zmatek, který ihned vyřešil rakouský brankář Strebinger.
     
    10
    Grahovac si pokoušel narazit s Badjim, přičemž druhý jmenovaný přišel o balón, avšak poté zabojoval a čistě si ho vzal zpět na kopačku.
     
    11
    První šance tohoto zápasu! Bartek posílal centrovanou nabídku k zadní tyči, kde Vodháněl na dlouhou nohu přestřelil prázdnou branku.
     
    12
    Na opačné straně musel faulovat Dibon, který zcela evidentně nestíhal Vodháněla. Klokani se rozhodli rozehrát přihrávkou na pravou stranu.
     
    13
    Strebinger to zkusil dalekonosným odkopem na Badjiho, který svedl hlavičkový souboj s Hůlkou. Nakonec byl úspěšnější prvně jmenovaný.
     
    14
    Právě Badji se rukama opřel do Krcha, který se pochopitelně ocitl na zemi. Jednoznačný faul, následovat bude odkop v podání zadáka Hůlky.
     
    15
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který směřoval na zadní tyči. Jeden z hráčů Bohemians ještě vracel míč před branku, kde zasahoval Barać.
     
    16
    Na řadu přišlo dalekonosné autové vhazování, po kterém si rukama pomáhal Bartek. Strebinger rozehrál dalekonosným pasem na Potzmanna.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, na první branku stále čekáme. Zatím se aktivnějším dojmem jeví český celek.
     
    22
    Hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin, což je vzhledem k horkému počasí nezbytné. Zanedlouho se bude pokračovat.
     
    23
    Po krátké prodlevě se opět pokračuje ve hře. O provedení autového vhazování se postaral Hofmann, který si pro spolupráci vybral Murga.
     
    24
    Také Schumacher si vyzkoušel autové vhazování, po kterém zkoušel dalekonosným pasem najít Vodháněla, který byl zastaven čistým způsobem.
     
    25
    Posléze si ve středu hrací plochy pomohl nedovoleně kapitán Jindřišek, který podržel za dres Schwaba. Rapid se rozhodl rozehrát po zemi.
     
    26
    S míčem si zahrál také brankář Valeš, který se rozhodl vykopnout balón n a pravou stranu, kde ve vzdušném souboji uspěl pouze Barać.
     
    27
    I tak se hrací předmět dostal za postranní čáru, což Bohemians zajistilo rychlý protiútok, přičemž aktivní Bartek vybojoval další aut.
     
    28
    Spolupráce s Hronkem nakonec nabídla vzdušnou nabídku, pro kterou si seběhl brankář Strebinger, který rychlým výhozem našel spoluhráče.
     
    29
    Vacek zkoušel za obranou najít Koubka, nicméně před druhým jmenovaným zasahoval Dibon, který přihrával na volného kolegu Potzmanna.
     
    30
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Bartek, sudí tak musel přerušit hru. Nakonec z toho bude standardka, určitě se bude jednat o centr.
     
    31
    Bylo tomu skutečně tak. Míč plachtil k přední tyči, což nepřineslo nic nebezpečného. Nebezpečnější byl druhý centr, po kterém mířil vedle Hronek.
     
    32
    Po kratší době přišel na řadu další nedovolený zákrok, po kterém Bohemians rozehrávali z vlastní poloviny, přičemž se o rozehrávku postaral Valeš.
     
    33
    Jenomže dalekonosný nákop se snesl pouze ven z hrací plochy. Rapid rychle kombinoval, načež Strebinger poslal míč ke středovému kruhu.
     
    34
    Kousek před pokutovým územím fauloval Bartek, který skolil k zemi unikajícího Potzmanna. Rapid bude zahrávat nadějnou standardku.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Zpětná přihrávka směřovala až na brankáře Strebingera, který ho ihned poslal na druhou stranu hrací plochy, kde zasahoval Schumacher.
     
    40
    Bartek opět řádil na pravém křídle, kde se po souboji s protihráčem ocitl na trávníku. I tentokráte budeme sledovat standardní situaci pro český celek.
     
    41
    Jednalo se o skutečně hodně nebezpečnou nabídku, na kterou se zřejmě vyhoupl Vodháněl, který prodlužoval kousek vedle zadní tyče.
     
    42
    Na opačné straně se málem do zakončení dostal Badji, avšak na poslední chvíli ho zastavil protihráč. Jednalo se o hodně riskantní zákrok.
     
    43
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic vážnějšího, Valeš tak stále nemusel zasahovat. Klokani se pozvolně dostávají na druhou stranu.
     
    44
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom se hráči Bohemians dočkali branky! Na vzdušnou nabídku z levé strany si dokázal seběhnout PETR HRONEK, který velice přesným zakončením zamířil k tyči, přičemž Strebinger zůstal pouze stát.
    44. HRONEK - 0:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jeden přesný zásah. Klokani byli směrem dopředu o poznání nebezpečnější, hrozili především prostřednictvím centrů, po kterých se hlavičkové pokusy pokaždé snesly vedle branky. Jediná branka prvního poločasu přišla těsně před jeho koncem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Rapidu, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal brankář Strebinger, který po chvilkovém váhání nakonec poslal míč na pravou stranu hřiště.
     
    49
    Finální přihrávka ba Koubka nakonec neprošla na místo určení, místo toho zasahoval pozorný brankář Strebinger, který poté rozehrál do strany.
     
    50
    Klokani se postarali o provedení autového vhazování, které doletělo na kopačku Bartka. Náseldný odkop zaplul pouze za postranní lajnu.
     
    51
    Zpětnou přihrávku vypustil ze své kopačky Barać, který přitom našel vedle stojícího Hofmanna, jenž ještě přenášel hru do volnějšího prostoru.
     
    51
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Rázem je to už o dvě branky! I tentokráte se do pokutového území snesla vzdušná nabídka, která i v tomto případě našla PETRA HRONKA, jenž uklidil balón do opuštěné svatyně.
     
    52
    Rakouský celek to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. I tak do konce tohoto zápasu zbývá celkem dost času.
     
    53
    Jako první se k volnému míči dostal osamocený Bartek, který se do něj opřel pravou nohou, avšak střela zamířila daleko vedle branky soupeře.
     
    54
    Na opačné straně to kolmicí za obranu zkoušel Murg, který málem našel Badjiho. Na poslední chvíli ale dokázal zasáhnout pozorný Hůlka.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Aliou Badji (SK Rapid Vídeň).
     
    55
    Badji si před malým momentem zřejmě pomohl tělem, nicméně sudí odpískal faul, což se hráči Rapidu pochopitelně nelíbilo – standardka.
     
    56
    Rozehrávky se chopil Vacek, který rozehrál nakrátko. Klokani se k centru nakonec nedostali, naopak se k míči dostal brankář Valeš.
     
    57
    Strebinger zkoušel dalekonosným pasem oslovit Pavloviće, avšak druhý jmenovaný se k míči nedostal. Místo toho se podařilo zasáhnout Vodhánělovi.
     
    58
    Barać zkoušel centrovat z velké vzdálenosti od branky, nicméně se mu přeci jenom podařilo najít spoluhráče, přičemž Valeš neoprávněně sáhl po míči – nepřímý kop z hranice malého vápna!
     
    59
    U balónu se sešlo hned několik hráčů, přičemž to nakonec střelou zkoušel Murg, kterému se nepodařilo propálit hradbu těl před brankovou čárou.
    59. Nepřímý kop.
     
    59
    Navíc je tu pokutový kop pro Rapid!
    59. Ruka v šestnáctce.
     
    59
    Rapid právě vstřelil branku!
    Rázem máme sníženo! K rozehrávce pokutového kopu se postavil STEFAN SCHWAB, který zamířil k levé tyči, kam se vrhl také brankář Valeš, avšak na balón nedosáhl.
    59. SCHWAB - 1:2
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na hrací plochu se dostala řada nových hráčů. Oba celky se tak rozhodly zarotovat se sestavou.
     
    65
    Klokanům mohl dvoubrankové vedení vrátit Keita, který na brankáře uháněl z pravé straně, avšak na Strebingera si nakonec nepřišel.
     
    66
    Přenesení hry našlo volného Baraće, který to pro změnu zkoušel kolmicí na Araseho, nicméně před ním zasahoval protihráč. Následovat bude aut.
     
    67
    Kolmice se snášela k pokutovému území, kam si nabíhal také střídající Knasmüllne, který na padající míč nakonec nedosáhl. Valeš bude vykopávat.
     
    68
    Greiml v tísni volil zpětnou přihrávku až na brankáře, který velice přesně rozehrál ke středovému kruhu, kde se vyrojila smečka protihráčů.
     
    69
    Keitovi se podařilo otřít míč o nohu protihráče, čímž svému celku zajistil další autové vhazování, ke kterému se postavil Záviška.
     
    70
    Valeš se ještě snažil zachránit míč na hrací ploše, což se mu ani ve skluzu nepovedlo. To vše znamená, že Rapid bude moci obstarat aut.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Jan Záviška (Bohemians Praha 1905).
     
    72
    Málem se do zakončení dokázal natlačit Arase, avšak na poslední chvíli zasahoval protihráč. Klokani se nemohou vymanit ze sevření soupeřem.
     
    73
    Stejně jako v prvním dějství, tak také v tom druhém hlavní sudí nařídil krátkou přestávku, během kterém hráči doplní potřebné tekutiny.
     
    74
    Po zhruba minutovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Volný kop rozehrával Barać, který ve středu hrací plochy našel volného Thurnwalda.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Manuel Martić (SK Rapid Vídeň).
     
    79
    Klokani si vyzkoušeli standardní situaci, která byla hodně nebezpečná. Brankář zasahoval na poslední chvíli, na druhé straně měl štěstí Valeš.
     
    80
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Klokani si berou dvoubrankové vedení zpět! Průnik po pravém křídle nakonec nabídl přihrávku před odkrytou branku, kam si dokázal seběhnout JAKUB NEČAS, který pohotovým způsobem dopravil míč do brány.
    80. NEČAS - 1:3
     
    81
    Zpětná přihrávka opět směřovala až na Valeše, který ihned roztáhl hru na levou stranu, načež si za obranu pokoušel naběhnout Keita.
     
    82
    Strebinger se jako první dostal k míči, avšak útočnou akci zhatil nedovolený zákrok v podání Araseho, který zatáhl protihráče za dres.
     
    83
    Keita si rychlostí řekl o přihrávku do běhu, avšak zdárně mu sekundoval také Martić, který ho čistým způsobem vytlačil z přijatelné pozice.
     
    84
    Na opačné straně skončil na zemi Wunsch, který postupoval přes střed hrací poochy. Taktickým zákrokem se prezentoval vracející se Ljovin.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Klokani se nacházejí ve velice dobré situaci, naopak Rapidu se na vyrovnání krátí čas.
     
    87
    Dalekonosný pas si ve vzduchu dokázal najít Ljovin, který hlavičkou poslal míč k protihráči. Ten alespoň vybojoval autové vhazování.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Klokani stále vedou o dvě branky, dost možná se nebude ani nastavovat.
     
    88
    Rapid právě vstřelil branku!
    Tak ještě jiskřička naděje pro Rapid! CHRISTOPH KNASMÜLLNER si u pokutového území narazil s Arasem, načež se natlačil až před brankáře Valeše, který na jeho ránu pravou nohou nakonec nedosáhl.
    88. KNASMÜLLNER - 2:3
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bohemians, které svého soupeře porazili poměrem 3:2. Klokani vstoupili do druhého poločasu velice dobře, dostali se totiž do dvoubrankového vedení. Posléze začal hrát také soupeř, který navíc snížil díky pokutovému kopu. Rapid byl najednou aktivnější, nicméně protiútok soupeře nabídl čtvrtou, přičemž rakouský celek v závěru zkorigoval na rozdíl jediné branky. (18:14:48)

    David Suchý

    Branky: 59. Schwab (pen.), 88. Knasmüllner – 44. Hronek, 51. Hronek, 80. Nečas

    Karty:   54. Badji (RVI), 78. Martić (RVI) – 71. Záviška (BOH)


    SK Rapid Vídeň: Strebinger (46. Knoflach) – Hofmann (62. Greiml), Dibon (62. Martic), Barac – Schick (62. Auer), Murg (62. Knasmüllner), Grahovac, Schwab (62. Wunsch), Potzmann (62. Thurnwald) – Badji (62. Arase), Pavlovic (62. Schobesberger).
    Náhradníci: Knoflach, Schobesberger, Martic, Thurnwald, Auer, Knasmüllner, Greiml, Wunsch, Arase

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Krch (46. Šmíd), Hůlka, Köstl (61. Bederka) – Bartek (61. Záviška), Jindřišek (46. Ljovin), Vacek (46. Rada), Schumacher (46. Vondra) – Hronek (61. Marhún), Kouba (61. Keita), Vodháněl (61. Nečas).
    Náhradníci: Fryšták – Ljovin, Záviška, Keita, Nečas, Šmíd, Marhún, Vondra, Rada, Bederka
    bahis siteleri