PSG – Sydney 3:0 (kon.) | Kristiansund – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | St. Gallen – Dortmund 1:4 (kon.)
konec
FC St. Gallen
1:4 (1:3)
Borussia Dortmund
Úterý 30.07.2019, 19:30 • Kybunpark (St. Gallen) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Dortmundu, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Německý celek byl i ve druhém dějství výrazně nebezpečnějším celkem, navíc si připsal celou řadu zajímavých šancí, avšak jsme se dočkali už jen pouze jedné branky. Švýcarský celek sice celé utkání tahal za kratší konec, avšak i brankář Hitz si připsal několik velice slušných zákroků. (21:17:06)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Momentálně se nehraje, zdravotní problémy má jeden z hráčů Dortmundu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dost možná se ještě dočkáme kratšího nastaveného času.
     
    88
    Na řadu přišlo další autové vhazování, i tentokráte pro domácí. Babić si pro spolupráci vybral Solimanda, kterému se nepovedlo vyvézt míč do bezpečí.
     
    86
    Hakimimu se už nepodařilo zastavit míč před postranní čárou, soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Dortmund v poklidu kráčí za dalším vítězstvím, naopak domácí by chtěli výsledek zkorigovat.
     
    84
    Hitz si ani tentokráte nepřipsal zákrok, Bakayokova pravačka výrazně minula horní brankovou konstrukci, na řadu tak přijde rozehrávka od branky.
     
    83
    Už to vypadalo, že se jeden z domácích dostane do samostarného úniku, avšak nakonec fauloval Schulze. Zcela jednoznačný nedovolený zákrok.
     
    82
    Witsel si v pokutovém území všiml Pheraie, na kterého cpal polovysokou nabídku, kterou za brankovou čáru odklidil Ajeti. Následovat bude rohový kop.
     
    81
    Reus se celkem snadným způsobem dostal ke středu hrací plochy, kde proti němu číhala smečka protihráčů, které se balón vybojovat nepovedlo.
     
    76
    Poté přišlo na řadu další zakončení, o které se pro změnu postaral Bakayoko, jehož rána z hranice pokutového území o kousek minula branku.
     
    75
    Slibná pasáž St. Gallenu. Nejprve se do zakončení dostal Babić, avšak Hitz vyrážel míč pouze před sebe, kde s dorážkou neuspěl ani Costanzo.
     
    74
    Před malým momentem se na hrací plochu dostavila také řada nových hráčů v kádru Borussie Dortmund. Ta do této minuty ještě ani jednou nestřídala.
     
    73
    Witsel si dokázal pohlídat Staubliho, což vedlo k rychlému protiútoku. Reus se snažil spolupracovat s Hakimim, který mu patičkou nedokázal přesně vrátit.
     
    72
    Navíc to Hakimi zkoušel hlavičkou z hranice malého vápna, avšak jeho zakončení nemělo šanci na úspěch. Klinsmann bude rozehrávat od své branky.
     
    71
    Po hodně dlouhé době se s k míči dostal také brankář Hitz, který konstruktivně rozehrál do strany. Dortmund se dostal do zakončení, Larsen pálil do ochozů.
     
    70
    Ve středu hrací plochy skončil zadkem na zemi Witsel, avšak dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok. Následně pálil kousek nad břevno Weigl.
     
    69
    Posléze se hrací předmět opět zjevil za postranní čárou, z čehož pochopitelně pramenilo autové vhazování, o který se postaral obránce Hakimi.

    David Suchý

    Branky: 45+1. Vilotić – 3. Hakimi, 32. Larsen, 44. Larsen, 64. Reus

    Karty:   33. Rüfli (SGA)


    FC St. Gallen: Klinsmann – Rüfli (46. Babić), Vilotić (46. Stergiou), Letard (46. Ajeti), Kchouk (46. Solimando) – Costanzo, Quintilla (62. Staubli), Alves (62. Fazliji) – Kräuchi, Guillemenot (46. Bakayoko), Campos (73. Kutesa)
    Náhradníci: Stojanović – Babić, Bakayoko, Fazliji, Kutesa, Muheim, Solimando, Straubli, Stergiou

    Borussia Dortmund: Hitz – Hakimi, Toprak (76. Zagadou), Hummels, Schulz – Weigl, Witsel – Morey, Reus, Bruun Larsen (73. Pherai) – Götze (72. Reyna)
    Náhradníci: Reckert – Gómez, Pherai, Reyna, Zagadou
    thejrc.org