PSG – Sydney 3:0 (kon.) | Kristiansund – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | St. Gallen – Dortmund 1:4 (kon.)
konec
FC St. Gallen
1:4 (1:3)
Borussia Dortmund
Úterý 30.07.2019, 19:30 • Kybunpark (St. Gallen) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezonu je v plném proudu, v dnešním přátelském utkání se proti sobě představí FC St. Gallen a Borussia Dortmund.
     
    FC St. Gallen

    Fotbalisté St. Gallenu už mají za sebou úvodní dvě kola své domácí soutěže, nicméně si v nich počínaly celkem sympatickým dojmem. Hned úvodní duel proti Lucernu sliboval hodně vyrovnanou podívanou, což se v utkání také potvrdilo. Diváci na úvodní branku tohoto zápasu čekali až do koncovky tohoto zápasu, prosadil se Lucern, který v páté minutě nastaveného času pečetil své vítězství. Velké překvapení se zrodilo ve druhém kole, přičemž St. Gallen zajížděl na půdu silné Basileje. Domácí tým tohoto zápasu nakonec dokázal zvítězit, přičemž rozhodující branka na 2:1 padla deset minut před koncem.
     
    Borussia Dortmund

    Na opačné straně stojí Dortmund, který v loňské sezoně marně usiloval o zisk mistrovského titulu, což se nakonec nepovedlo o dva body. Borussia se tak bude chtít vytáhnout také v nadcházejícím ročníku, přičemž má za sebou čtyři přátelské zápasy, ve kterých se jí hodně dařilo. Dortmund hned na úvod vysokým rozdílem rozstřílel Schweinberg, přičemž konečné skóre bylo 10:0. Poté si německý celek poradil také s americkým Seattlem, který prohrál poměrem 1:3. Zatím nejtěžší zkouškou byl souboj s Liverpool, avšak i tentokráte BVB vyhrálo, v tomto případě výsledkem 3:2. I poslední přípravný zápas nabídl vítězství, Dortmund porazil italské Udinese poměrem 4:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC St. Gallen: Klinsmann – Alves, Campos, Costanzo, Guillemenot, Kchouk, Krauchi, Letard, Quintilla, Rufli, Vilotić
    Náhradníci: Stojanović – Babić, Bakayoko, Fazliji, Kutesa, Muheim, Solimando, Straubli, Stergiou

    Borussia Dortmund: Hitz – Hakimi, Toprak, Hummels, Schulz – Weigl, Witsel – Morey, Reus, Bruun Larsen – Götze
    Náhradníci: Reckert – Gómez, Pherai, Reyna, Zagadou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzal na starost německý celek, jenž bude hrát zleva doprava.
     
    2
    Hned v úvodu se Dortmund dokázal dostat na polovinu soupeře, avšak Götze měl k přihrávce celkem dost daleko, hrát tak můžou domácí hráči.
     
    3
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak to bylo skutečně hodně rychlé! Dortmund rozjel naprosto senzační kombinaci, která přinesla přízemní centr z levé strany, který si na hranici malého vápna dokázal najít ACHRAF HAKIMI, jenž překonal brankáře.
    3. HAKIMI - 0:1
     
    4
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme tak moc dlouho nečekali. Borussia udeřila hned ze své první šance, na tahu jsou tak domácí hráči.
     
    5
    Borussia se i po rozehrávce nastěhovala na útočnou polovinu, přičemž výsledkem je zisk rohového kopu, který bude rozehrán od levého praporku.
     
    6
    Avšak úvodní rohový kop tohoto zápasu nepřinesl nic nebezpečného, i tak se Dortmund s míčem vrátil na vlastní polovinu, kde operoval Hummels.
     
    7
    Hakimi to zkoušel podél autové čáry, přičemž se snadným způsobem dostal na druhou stranu hrací plochy, kde ještě spolupracoval s volným Weiglem.
     
    8
    O autové vhazování z pravé strany se postaral velice aktivní Hakimi, který si všiml naprosto osamoceného Schulze, jenž pro změnu uklidnil hru.
     
    9
    Dortmund se nadechl k vyvezení míče na opačnou stranu, což se nakonec také podařilo. Witsel se dostal až k šestnáctce, kde se ke střele nedostal.
     
    10
    Německý celek to opět zkoušel ze své poloviny, přičemž se Toprakovi na útočné straně podařilo najít Reuse, kterému se nepovedla narážečka.
     
    11
    I tak to nemusí tolik vadit, neboť do přihrávky vložil kopačku domácí Kchouk, od kterého se míč dostal do zámezí. Hakimi tak obstará další rohový kop.
     
    12
    Avšak ani tato rozehrávka rohového kopu nepřinesla nic nebezpečného. Gallen se přesto nedostal k míči, nyní s ním pro změnu operuje Morey.
     
    13
    Götze měl kolem sebe celkem dost prostoru, což se snažil využít ke kolmici na levou stranu, se kterou počítal také Rufli. Gallen tak odvrátil další nebezpečí.
     
    14
    Poté přišel na řadu centr z levé strany, který trefil pouze kopačku protihráče. Následně to z velké vzdálenosti zkoušel Morey, jehož rána vystoupala vysoko nad branku.
     
    19
    Domácí Guillemenot si nepočínal nejlepším způsobem, neboť trefil napadajícího protihráče do zad, avšak míč se mu vrátil zpět na kopačku.
     
    20
    Před malým momentem se do zakončení natlačil Campos, avšak hlavička ze záklonu nebyla nikterak prudká. Mezitím se vrátila trojice protihráčů.
     
    21
    Hummels si na levém křídle všiml volného Schulze, ke kterému přispěchala pořádná přesila protihráčů, což hostujícího hráče přinutilo k další kombinaci.
     
    22
    Hakimimu se podařilo zalepit těžkou přihrávku, načež to hodně nebezpečnou střelou zkoušel Larsen, jehož rána pravou nohou prosvištěla nad branku.
     
    23
    Vilotić to zkoušel dalekonosným nákopem na druhou stranu, avšak ten se dostal pouze na kopačku brankář Hitze, který počkal na náběh obránce Topraka.
     
    24
    To je pro domácí velká škoda! Guillemenot se hnal sám na brankáře Hitze, kterého se snažil obejít, avšak hostující brankář s tímto záměrem počítal.
     
    25
    Máme za sebou něco málo před dvacet minut hry. Dortmund je od úvodních vteřin výrazně aktivnější, nicméně i Gallen se snaží o útočné choutky.
     
    26
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, po kterém se na zemi ocitl Weigl. Domácí se výroku hodně diví, avšak Dortmund bude zahrávat standardku.
     
    27
    Nakonec se celkem překvapivě jednalo o rozehrávku po zemi do strany. Německý celek navíc dlouho kombinoval, Toprak nakonec dokázal najít Witsela.
     
    28
    Poté musel ve svém pokutovém území zasahovat Letard, který si padající míč zpracoval na hruď a poté ho poslal do mnohem bezpečnějšího prostoru.
     
    29
    Weigl měl kolem sebe moře prostoru, což vedlo ke kolmici na naběhnuvšího Reuse, avšak druhý jmenovaný si s prudkou přihrávku nedokázal poradit.
     
    30
    Už to vypadalo, že se Kräuchi dokáže dostat do zakončení, avšak na poslední chvíli se k němu dokázal vrátit obránce Hummels, který vložil kopačku po míči.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třicet minut hry, v tuto chvíli sledujeme hodně poklidnou pasáž. Dortmund se snaží zodpovědně kombinovat u na polovině soupeře.
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dortmund se dostává do dvoubrankového vedení! Witsel si chytrým způsobem všiml naběhnuvšího JACOBA BRUUNA LARSENA, který zkoušel zakončit hodně nedůraznou hlavičkou, avšak domácímu brankáři propadl míč mezi nohama až do sítě.
    32. LARSEN - 0:2
     
    33
    Máme tady úvodní žlutou kartu, vyfasoval ji domácí Vincent Rüfli.
     
    34
    Švýcarský celek to bude mít v tuto chvíli ještě složitější, v současné době prohrává už o dvě branky, avšak do konce zápasu zbývá dostatek času.
     
    39
    Hodně důrazným způsobem šel do hlavičkového souboje obránce Toprak, který doslova zahodil protihráče. St. Gallen si tak vyzkouší standardní situaci.
     
    40
    Ta byla sice rozehrána nakrátko, avšak nakonec Quintillovi utekl míč pod kopačkou. Morey obstaral autové vhazování, po kterém oslovil volného Weigla.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Sám na sebe to zkoušel vzít Schulz, avšak na hranici pokutového území nevyzrál na dvojici protihráčů. Švýcarský celek se ani přesto daleko nedostal.
     
    43
    Schulz opět dokonalým způsobem zalepil padající míč, načež si počkal na náběh Weigla, jehož přihrávka pod sebe směřovala na kopačku Vilotiće.
     
    44
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Další rozklad obrany švýcarského celku! Dortmund se ukázkovou kombinací dostal až do pokutového území, kde si další asistenci připsal Schulz, jehož finální přihrávka směřovala na JACOBA BRUUNA LARSENA, před kterým číhala prázdná branka.
    44. LARSEN - 0:3
     
    45+1
    St. Gallen právě vstřelil branku! Tak přeci jenom tady máme kontaktní branku domácích! Ti totiž zahrávali velice zajímavou standardní situaci, která směřovala pouze do tyče. O úspěšnou dorážku se postaral pozorný MILAN VILOTIĆ, jenž trefil prázdnou bránu.
    45+1. VILOTIĆ - 1:3
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně očekávanou podívanou. Dortmund totiž poprvé udeřil hned po třech minutách hry, načež měl i nadále velkou územní převahu, která přinesla další dva přesné zásahy. St. Gallen. se snažil vycházet ze zajištěné obrany, navíc se sám jednou dokázal prosadit, bylo tomu v nastaveném čase prvního poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali hodně rychlý protiútok. Schulz si počkal na náběh Larsena, jehož následnou nabídku odklízel protihráč.
     
    49
    Borussia si vyzkoušela rohový kop z levé strany, ke kterému se postavil velice aktivní Schulz, který v pokutovém území nenašel nikoho z kolegů.
     
    50
    Naopak se do slibné pozice pro zakončení dostal domácí Campos, který to zkoušel pravačkou, avšak brankář Hitz si s tímto pokusem dokázal poradit.
     
    51
    Witsel i tentokráte zkoušel vypustit kolmici za obranu, avšak s tímto úmyslem počítal také pozorný Stergiou, jenž včas odehrál před naběhnuvším Reusem.
     
    52
    Německý celek zahrával rohový kop z pravé strany. Hakimi kroutil hrací předmět od branky, na hranici malého vápna si sbíhal Witsel, jenž míč vůbec netrefil.
     
    53
    Hakimi si i tentokráte vyzkoušel rohový kop z pravé strany, který pro změnu směřoval k přední tyči, kde v poklidu zasahoval jeden ze střídajících hráčů.
     
    54
    Až v tuto chvíli se také domácí hráči dostali na útočnou polovinu, nicméně Kräuchi měl k balónu daleko, navíc si poté sám pomohl nedovoleným způsobem.
     
    55
    Ve vzdušném prostoru sáhl k nedovolenému zákroku domácí Ajeti, který přitom poslal k zemi protihráče. Dortmund bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    56
    Nakonec si autové vhazování z pravé strany vyzkoušel obránce Babić, který si pro spolupráci vybral Campose, jehož rána pravačkou nebyla přesná.
     
    57
    Hlavní sudí raději přerušil hru, načež zkontroloval zdravotní stav Bruuna Larsena. Na nic vážného to nevypadá, hosté budou pokračovat v kombinaci.
     
    58
    Klinsmannovi nevyšla rozehrávka dle představ, avšak poté hrubici sám napravil. Larsen mohl z bezprostřední blízkosti zkompletovat hattrick, avšak trefil pouze rukavice brankáře.
     
    59
    Weigl operoval u středového kruhu, kde si netroufl k přihrávce na obsazeného Reuse. Místo toho raději spolupracoval s obráncem Hummelsem.
     
    62
    Za dlouhým nákopem se řítil Hakimi, který si ještě počkal na náběh svých kolegů, avšak stejně tak rychle se vrátil Ajeti, který zabránil zakončení.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas je z hlediska atraktivity méně záživný, i tak je směrem dopředu aktivnější Borussia Dortmund.
     
    64
    Dortmund právě vstřelil branku!
    V tuto chvíli se Dortmund dočkal čtvrté branky! Witsel celkem dlouho hledal vhodného adresáta prudké přihrávky, přičemž se mu nakonec podařilo najít Götzeho, který senzační patičkou vysunul MARCA REUSE, jenž v poklidu překonal brankáře.
    64. REUS - 1:4
     
    67
    Na opačné straně jsme sledovali rozehrávku standardní situace. Ta nakonec pouze proletěla pokutovým území, Bakayoko na míč nakonec nedosáhl.
     
    68
    Další velice pohledná kombinace přinesla stoprocentní šanci pro Larsena, který se snažil obejít domácího brankáře, jenž mu v tom zabránil.
     
    69
    Posléze se hrací předmět opět zjevil za postranní čárou, z čehož pochopitelně pramenilo autové vhazování, o který se postaral obránce Hakimi.
     
    70
    Ve středu hrací plochy skončil zadkem na zemi Witsel, avšak dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok. Následně pálil kousek nad břevno Weigl.
     
    71
    Po hodně dlouhé době se s k míči dostal také brankář Hitz, který konstruktivně rozehrál do strany. Dortmund se dostal do zakončení, Larsen pálil do ochozů.
     
    72
    Navíc to Hakimi zkoušel hlavičkou z hranice malého vápna, avšak jeho zakončení nemělo šanci na úspěch. Klinsmann bude rozehrávat od své branky.
     
    73
    Witsel si dokázal pohlídat Staubliho, což vedlo k rychlému protiútoku. Reus se snažil spolupracovat s Hakimim, který mu patičkou nedokázal přesně vrátit.
     
    74
    Před malým momentem se na hrací plochu dostavila také řada nových hráčů v kádru Borussie Dortmund. Ta do této minuty ještě ani jednou nestřídala.
     
    75
    Slibná pasáž St. Gallenu. Nejprve se do zakončení dostal Babić, avšak Hitz vyrážel míč pouze před sebe, kde s dorážkou neuspěl ani Costanzo.
     
    76
    Poté přišlo na řadu další zakončení, o které se pro změnu postaral Bakayoko, jehož rána z hranice pokutového území o kousek minula branku.
     
    81
    Reus se celkem snadným způsobem dostal ke středu hrací plochy, kde proti němu číhala smečka protihráčů, které se balón vybojovat nepovedlo.
     
    82
    Witsel si v pokutovém území všiml Pheraie, na kterého cpal polovysokou nabídku, kterou za brankovou čáru odklidil Ajeti. Následovat bude rohový kop.
     
    83
    Už to vypadalo, že se jeden z domácích dostane do samostarného úniku, avšak nakonec fauloval Schulze. Zcela jednoznačný nedovolený zákrok.
     
    84
    Hitz si ani tentokráte nepřipsal zákrok, Bakayokova pravačka výrazně minula horní brankovou konstrukci, na řadu tak přijde rozehrávka od branky.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Dortmund v poklidu kráčí za dalším vítězstvím, naopak domácí by chtěli výsledek zkorigovat.
     
    86
    Hakimimu se už nepodařilo zastavit míč před postranní čárou, soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    88
    Na řadu přišlo další autové vhazování, i tentokráte pro domácí. Babić si pro spolupráci vybral Solimanda, kterému se nepovedlo vyvézt míč do bezpečí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dost možná se ještě dočkáme kratšího nastaveného času.
     
    90
    Momentálně se nehraje, zdravotní problémy má jeden z hráčů Dortmundu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Dortmundu, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Německý celek byl i ve druhém dějství výrazně nebezpečnějším celkem, navíc si připsal celou řadu zajímavých šancí, avšak jsme se dočkali už jen pouze jedné branky. Švýcarský celek sice celé utkání tahal za kratší konec, avšak i brankář Hitz si připsal několik velice slušných zákroků. (21:17:06)

    David Suchý

    Branky: 45+1. Vilotić – 3. Hakimi, 32. Larsen, 44. Larsen, 64. Reus

    Karty:   33. Rüfli (SGA)


    FC St. Gallen: Klinsmann – Rüfli (46. Babić), Vilotić (46. Stergiou), Letard (46. Ajeti), Kchouk (46. Solimando) – Costanzo, Quintilla (62. Staubli), Alves (62. Fazliji) – Kräuchi, Guillemenot (46. Bakayoko), Campos (73. Kutesa)
    Náhradníci: Stojanović – Babić, Bakayoko, Fazliji, Kutesa, Muheim, Solimando, Straubli, Stergiou

    Borussia Dortmund: Hitz – Hakimi, Toprak (76. Zagadou), Hummels, Schulz – Weigl, Witsel – Morey, Reus, Bruun Larsen (73. Pherai) – Götze (72. Reyna)
    Náhradníci: Reckert – Gómez, Pherai, Reyna, Zagadou
    bahis siteleri