Tambov – Arsenal Tula 0:1 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Soči – Ufa 0:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
0:1 (0:1)
CSKA Moskva
Neděle 04.08.2019, 18:00 • Kazan Arena, Kazaň • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:19. (19:49:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím CSKA, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější, ba dokonce měl domácí celek většinu hry míč častěji na kopačkách, avšak k vyrovnávací brance to zkrátka nevedlo. Výkon moskevského celku nebyl zrovna ideální, avšak přeci jenom se podařilo udržet hubené vedení až do konce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Málem jsme se dočkali vyrovnávací branky, avšak hlavička směřovala kousek vedle branky.
     
    90+2
    Ta přinesla centrovanou nabídku do přehuštěného prostoru, avšak tam se nejlépe zorientoval jeden z hráčů CSKA Moskva.
     
    90+1
    Čalov šel do souboje o míč příliš agresivním způsobem, ještě jedna standardní situace pro domácí tábor.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s delším nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Kristijan Bistrović, přichází Konstantin Kučajev.
     
    88
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Akinfejev, který se postaral o dalekonosný odkop, jenž se stal snadnou kořistí obránce Sorokina.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Vjačeslav Podběrjozkin (FC Rubin Kazaň).
     
    85
    Stěpanov měl na centr z levé strany celkem dost času, nakonec se mu podařilo najít Kjartanssona, avšak ten se nacházel v pozici zády k brance.
     
    84
    Ven z branky musel zkušený brankář Akinfejev, kterému se podařilo vyrazit padající předmět. Na opačné straně si ale útočným faulem pomohl Čalov.
     
    83
    Stěpanov ihned zkoušel najít střídajícího Markova, avšak tomu utekl míč daleko od kopačky. Hrací předmět skončil v autu, vhazovat tak bude Fernandes.
     
    82
    Na opačné straně se do protiútoku pokoušel dostat hostující Bijol, avšak tomu se nepodařilo přejít hned prvního protihráče, který navíc zasáhl čistě.
     
    81
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Pavel Mogilevec, přichází Jevgenij Markov.
     
    80
    Na pořadu dne byl rohový kop, který na přední tyči dokázal odklidit hostující Fernandes. Posléze Konovalov pálil z velké dálky, trefil pouze protihráče.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Filip Uremović (FC Rubin Kazaň).
     
    76
    Fernandes si u postranní lajny poradil s těžkou přihrávkou, načež jeho celek roztáhl hru na levou stranu, kde Obljakov vybojoval další rohový kop.
     
    75
    Poté si obrannou povinnost dokázal splnit obránce Stěpanov, který obětavým zákrokem za sebe nepustil Čalova, naopak se bude vykopávat.
     
    74
    Fernandes se postaral o autové vhazování z pravé strany, přičemž si jako adresáta přihrávky vybral Čalova, kterého dokázal přehlavičkovat Sorokin.
     
    73
    Odpovědnost na sebe vzal Konovalov, který to zkoušel přímo na branku. Jeho technické zakončení bylo zoufalé, Akinfejev se za míčem pouze ohlédl.
     
    72
    Hosté se v posledních minutách dostávají pod zcela zbytečný tlak. Ten navíc bude pokračovat, neboť před pokutovým územím fauloval Šarlija.
     
    71
    Jenomže z druhé vlny se do hracího předmětu opřel domácí Konovalov, jehož prudká rána skončila v náruči Akinfejeva, který ranu celou dobu viděl.
     
    70
    Aby toho nebylo málo, tak pro změnu domácí zahrávali standardní situaci z levé strany. Míč se nebezpečně cpal k bližší tyči, kde nebezpečí nepřipustil Šarlija.
     
    68
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Jaka Bijol.
     
    68
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas zatím nabízí celkem vyrovnanou podívanou, Rubin Kazaň hraje mnohem lépe.
     
    67
    Do pokutového území se kroutila nebezpečná standardní situace, na kterou si dokázal naskočit pozorný Uremović, který ale mířil daleko vedle branky.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Ivan Obljakov (CSKA Moskva).
     
    65
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Beka Mikeltadze, přichází Nikolaj Kipiani.
     
    64
    V krátkém časovém sledu přichází další žlutá karta, tentokráte to sudí spočítal hostujícímu Bistrovićovi.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Beka Mikeltadze (FC Rubin Kazaň).
     
    59
    Nakonec se do zakončení dostal hostující Vlašić, který se dostal kolem protihráče, avšak svůj pokus poslal přímo do rukavic brankáře Rubinu Kazaň.
     
    58
    Achmetov se s míčem dostal ke středovému kruhu, kde ho neustále napadal Sorokin. Prvně jmenovaný byl donucen k přihrávce na Akinfejeva.
     
    57
    Posléze se Djupin dostal do akce, avšak v poklidu schoval míč do svých rukavic. Poté ho vyhodil k postranní lajně, kde si o přihrávku řekl Stěpanov.
     
    56
    Málem bylo vyrovnáno! Balón totiž propadl až k zadní tyči, kde se do zakončení dokázal natlačit domácí Mikeltadze, který trefil pouze protihráče.
     
    55
    Rubin opět chyboval u svého pokutového územím, avšak napadající Bistrović toho nedokázal využít. K zakončení vůbec nedošlo, Uremović se včas vrátil.
     
    54
    Dančenko přenášel hru na levou stranu, kde se nacházel zcela osamocený Stěpanov. Jeho vysoká nabídka nenašla Kjartanssona, hraje tak soupeř.
     
    53
    Hlavní sudí nařídil standardní situaci pro Kazaň. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, následný pas v poklidu odehrál do bezpečí Magnússon.
     
    52
    Magnússon šel do souboje s protihráčem hodně důrazně, avšak nakonec zasáhl míč. Jeho celek se usadil na polovině soupeře, což mu vyhovuje.
     
    51
    Sigurdsson se hnal za padajícím míčem, avšak ho nakonec nedokázal odehrát před brankovou čárou. Djupin tak bude moci rozehrávat od branky.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Ilzat Achmetov (CSKA Moskva).
     
    49
    O rozehrávku volného kopu se postaral Obljakov, který kroutil míč směrem do pokutového území, avšak tam se k padajícímu předmětu dostal Mogilevec.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišlo na řadu autové vhazování, po kterém si nedovoleným zákrokem pomohl Mikeltadze, jenž žlutou neinkasoval.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Igor Divejev, přichází Kirill Nababkin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Úvodní minuty sice byly vyrovnané, avšak posléze dominoval moskevský celek, jenž si vytvořil několik zajímavých šancí, přičemž se mu podařilo udeřit ke konci poločasu. Rubin to bude mít složité, za každou cenu bude muset vyrovnat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Rubin to bude mít v tuto chvíli hodně složité, prohrává o jednu branku, avšak na vyrovnání má ještě celý druhý poločas.
     
    42
    Magnússon celkem dlouho spolupracoval s vedle stojícím Divejevem, přičemž druhý jmenovaný nakonec dokráčel na druhou stranu, kde udržel míč.
    41. Fjodor ČALOV - 0:1
     
    41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do zaslouženého vedení! Velice přesné přenesení hry směřovalo na pravou stranu, odkud Fernandes dokráčel k pokutovému území, kde ještě oslovil naběhnuvšího FJODORA ČALOVA, jenž ránou pod břevno překonal brankáře.
     
    40
    Do dalšího sympatického zakončení se pro změnu dostal Bistrović, avšak jeho pokus z hranice pokutového území vyšplhal vysoko nad břevno.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Další šance pro hosty! Do pokutového území si seběhl Sigurdsson, který se zjevil sám před brankářem, avšak Djupin dokázal kopačkou zasáhnout.
     
    34
    CSKA zahrávalo další rohový kop, který i tentokráte přinesl hlavičkový pokus. Tentokráte se do vzduchu dostal Šarlija, jehož pokus byl ještě tečován.
     
    33
    Ještě před malým momentem to hodně pohotovým způsobem zkoušel Achmetov, jehož rána bez větší přípravy nakonec prosvištěla vedle branky.
     
    32
    Před malým momentem se do šance dostal hostující Čalov, který se obtočil do zakončení, avšak to mu na poslední chvíli srazil vedle branky jeden z protihráčů.
     
    31
    Moskevský celek se už delší dobu nachází na polovině soupeře, avšak k ničemu nebezpečnému nedochází. Domácí obrana si počíná zodpovědně.
     
    30
    Kjartansson se zatím k míči moc nedostává, stejně tomu bylo tak i v tomto případě. Naopak dobře si počínal Divejev, který protihráče k balónu nepustil.
     
    29
    U pokutového území si hodně důrazným způsobem počínal Uremović, avšak dle sudího to bylo v rámci pravidel. CSKA se stále drží u balónu.
     
    28
    Šarlija posílal dalekonosnou přihrávku hluboko na útočnou polovinu, kde se do vzduchu dostával forvard Čalov, kterému se ale nepovedlo uspět.
     
    27
    Ten se pro změnu snášel na přední tyč, kde se k hlavičkovému pokusu dostal Divejev. Jeho zakončení nebylo přesné, Djupin ani tentokráte nezasahoval.
     
    26
    Za obranu si pokoušel seběhnout celkem nenápadný Čalov, čehož si všiml také domácí obránce Uremović, jenž raději odehrál míč za cenu dalšího rohu.
     
    25
    Stěpanov prostřednictvím autového vhazování oslovil kolegu Mogilevece, jenž mu okamžitě vracel zpět na kopačku, avšak včas zasahoval Divejev.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nepřinesla žádnou přesnou trefu. Rovněž čekáme na úvodní šanci tohoto zápasu.
     
    23
    Nakonec míč skončil vedle rohového praporku, což přineslo první rohový kop zápasu. Achmetov centroval k zadní tyči, kam přispěchal také Djupin.
     
    22
    Následně měl za pokutovým územím celkem dost prostoru Oblajkov, jehož ránu přeci jenom zablokoval obětavý protihráč, CSKA tak bude vhazovat.
     
    21
    Následně se hra přesunula na polovinu Rubinu, kde se o provedení autového vhazování postaral Šarlija, který přeci jenom našel Fernandese.
     
    16
    Obljakov se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což se mu sice podařilo, avšak to spíše hrálo do karet Dančenkovovi, jenž odkopl balón.
     
    15
    Po levém křídle se dostal do pokutového území domácí Mikeltadze, jenž ještě vracel míč do ohně, kde si pro hrací předmět jako první seběhl Bistrović.
     
    14
    Posléze se na útočnou polovinu vydal domácí Dančenko, který se dobrým manévrem vymanil ze sevření, načež přihrál do moci brankáře Djupina.
     
    13
    Hodně tvrdým zákrokem šel do souboje o míč domácí Stěpanov, přičemž hlavní sudí pískl do své píšťalky. V tomto případě se klidně mohlo žlutit.
     
    12
    Konovalov pouze prodlužoval za sebe, kde se naštěstí pro jeho celek nacházel volný Mogilevec, jehož následná přihrávka nebyla vůbec přesná.
     
    11
    Následně si obrannou povinnost splnil obránce Magnússon, který přehlavičkoval jednoho z protihráčů, avšak domácí se ženou do protiútoku.
     
    10
    Domácí chybovali na vlastní polovině, poté se do palebné pozice dostal Sigurdsson, jehož zakončení pravou nohou skončilo v rukavicích brankáře.
     
    9
    Posléze Stěpanov centroval do pokutového území, kde se mu nakonec povedlo najít hlavu Davitašviliho, jehož zakončení směřovalo daleko vedle.
     
    8
    Najednou se domácí dostávali k sympatickému protiútoku, avšak ten rychle skončil. Divejev totiž předběhl protihráče a poté raději jednal s brankářem Akinfejevem.
     
    7
    Šarlija zkoušel dalekonosným pasem najít u postranní čáry volného Fernandese, avšak k němu se včas vrátil Stěpanov, jenž vyhrál vzdušný souboj.
     
    6
    O autové vhazování se nakonec postaral Fernandes, který si pro spolupráci vybral Achmetova. Druhý jmenovaný si potáhl míč na levačku a poté trefil soupeře.
     
    5
    Na opačné straně to zkoušel vzít sám na sebe Sigurdsson, kterému se sice povedlo dostat přes prvního protihráče, avšak ten druhý poslal míč do autu.
     
    4
    Posléze si s míčem zahrál také hostující brankář Akinfejev, který celkem dlouho váhal, načež si raději vybral vedle postaveného Magnússona.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se Rubin dočkal rohového kopu z levé strany. O rozehrávku se postaral Konovalov, jehož centr ale nebyl nebezpečný.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Stěpanov – Podběrjozkin, Ig. Konovalov, Mogilevec – Davitašvili, Kjartansson, Mikeltadze.
    Náhradníci: Iv. Konovalov, Volk – Agapov, Akbašev, Baškirov, Vitalij Denisov, Kipiani, J. Markov, Plijev, Sedov, Zakirov.

    CSKA Moskva: Akinfejev – Šarlija, Divejev, Magnússon – Mário Fernandes, I. Achmetov, Bistrović, Obljakov – Sigurdsson, Vlašić – Čalov.
    Náhradníci: Pomazun – Jefremov, Bijol, Kučajev, Nababkin, N'Diaye, Nišimura, Vasin.

    Rozhodčí: Kazarcev – Abusujev, Chatujev.
     
    FC Rubin Kazaň

    Na opačné straně stojí Kazaň, která se v loňském ročníku dostala na jedenáctou pozici, což pochopitelně nic neznamenalo. Rubin měl na svém kontě šestatřicet bodů, od barážových pozic ho dělilo dostačujících osm bodů. Kazani se vstup do letošního ročníku celkem povedl, hned v úvodním kole se jí povedla uhrát cennou remízu 1:1 na půdě Lokomotivu Moskva. I další utkání přineslo souboj s moskevským celkem, tentokráte s Dynamem. Tento duel nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral právě Rubin. Jediná branka přišla také v souboji s Achmatem, i tentokráte jí měl na svědomí domácí celek tohoto zápasu.
     
    CSKA Moskva

    Fotbalisté CSKA Moskva bezesporu patří mezi elitu své domácí soutěže, avšak v loňské sezóně se to zrovna moc nepotvrdilo. Tento celek obsadil "až" čtvrtou pozici, což znamená skupinovou fázi Evropské ligy. CSKA je pochopitelně zvyklé na mnohem lepší postavení, to se určitě pokusí zlepšit v tomto ročníku. Moskevský celek hned v úvodním kole hodně překvapivě prohrál, nestačil totiž na Samaru, které podlehl poměrem 0:2. Až ve druhém kole přišlo první vítězství, CSKA si na domácím stadionu poradil s Orenburgem výsledkem 2:1, následně zvládlo také moskevské derby proti Lokomotivu (1:0).
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má před sebou čtvrté kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Rubin Kazaň a CSKA Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Branky: 41. Čalov (Mário Fernandes)

    Karty:   62. Mikeltadze (RKZ), 76. Uremović (RKZ), 86. Podběrjozkin (RKZ) – 50. I. Achmetov (CSK), 64. Bistrović (CSK), 66. Obljakov (CSK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 8:3. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:19.
    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Stěpanov – Podběrjozkin (C), Ig. Konovalov, Mogilevec (81. J. Markov) – Davitašvili, Kjartansson, Mikeltadze (65. Kipiani).
    Náhradníci: Iv. Konovalov, Volk – Agapov, Akbašev, Baškirov, Vitalij Denisov, Kipiani, J. Markov, Plijev, Sedov, Zakirov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Šarlija, Divejev (46. Nababkin), Magnússon – Mário Fernandes, I. Achmetov, Bistrović (88. Kučajev), Obljakov – Sigurdsson (68. Bijol), Vlašić – Čalov.
    Náhradníci: Pomazun – Jefremov, Bijol, Kučajev, Nababkin, N'Diaye, Nišimura, Vasin.

    Rozhodčí: Kazarcev – Abusujev, Chatujev
    bahis siteleri