Sparta – Bratislava 9:1 (kon.)
konec
Sparta Praha
9:1 (7:0)
SK Pinerola Bratislava
Pátek 23.08.2019, 19:00 • Aréna Sparta, Praha • Česko-slovenský superpohár
     
    Teď bude ještě probíhat slavností předání trofeje pro vítěze. Z naší strany už to ale je vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (20:25:26)
     
    Dnešní zápase je u konce. Sparta zaslouženě vítězí 9:1 a získává tak pohár pro vítěze Česko-slovenského superpoháru! Bratislavskému celku posloužilo utkání jako dobrá prověrka před sezónou, tým z Libně se teď totiž zaslouženě může řadit k předním evropským celkům.

    Jako první otevřel gólové skóre už ve 2. minutě Seidler, když hostující gólman chyboval a vyběhl do tmy. V 5. minutě se sparťané mohli radovat znovu, parádní volejem skóroval Grbeša. Grbeša přidal svou druhou branku o tři minuty později po parádním signálu po standardní situaci. Šestiminutové gólové ticho přerušil sparťanský kanonýr Seidler, když dobře zachytil zpětnou přihrávku na brankáře, jednoduše si vyměnil míč s Amadeem a skóroval do prázdné branky.

    V 16. minutě se gólově prosadil i Novak, když placírkou úspěšně zakončil k tyči. O dvě minuty se z premiérového gólu po svém návratu do Sparty radoval Amadeu, finální přihrávku si připsal Drahovský. Minutu před koncem prvního poločasu přidal branku po krásné kombinaci i Drahovský.

    Ve druhém poločase Sparta ve svém výkonu lehce polevila. A k vidění byly všehovšudy pouze tři branky. Jako první otevřel gólové skóre po dlouhých čtrnácti minutách Drahovský, ve 36. minutě se štěstím vsítil jedinou hostující branku Kozár. Čtyřicet sekund před koncem upravil stav zápasu na 9:1 Seidler.
     
    Konec zápasu.
     
    39:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtyřicet sekund před koncem tu máme další branku. Tomáš Drahovský přízemní přihrávkou od levé lajny našel na druhé straně úplně volného MICHALA SEIDLERA, který tak zakončoval takřka do prázdné branky! Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    38:57
    Křivánek to s razancí přihrávky do rohu hřiště trochu přehnal, příjemce přihrávky neměl šanci míč zachytit.
     
    38:15
    Kristijan Grbeša to chtěl vzít na sebe, jeho střela z velkého úhlu z pravé strany nepatřila k těm nejpřesnějším a letěla do zámezí.
     
    37:54
    Druhý akumulovaný faul pro hostující tým.
     
    37:28
    Sparťané si teď moc nerozuměli Grbeša svým centrem chtěl najít Novaka, ten se však vydal úplně jiným směrem než letěl míč.
     
    36:56
    Mladen Kucič se jednoduchou kličkou kousek za vápnem uvolnil a vystřelil. Jeho trefa nakonec letěla těsně nad hostující branku.
     
    35:14
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Vahala, přichází Plecitý.
     
    35:14
    Pinerola právě vstřelila branku!
    Trvalo to, ale i Bratislava se gólově prosadila! Martin Štrbak se štěstím procpal míč na PETERA KOZÁRA, který zakončil do odkryté sparťanské branky. Asistence: Martin Štrbak.
     
    34:43
    Kozár si vyměnil míč s Štrbakem a z rohu vápna vystřelil. Jeho trefa nakonec těsně minula levou tyč hostující branky.
     
    34:00
    Oddechový čas pro hosty.
     
    34:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na branku ve druhém poločase jsme museli čekat dlouhých čtrnáct minut! Michal Seidler našel krásným lobem ve vápně úplně volného TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO, který jednoduše po zemi překonal hostující gólmana. Asistence: Michal Seidler.
     
    33:29
    Tak tohle se Drahovskému moc nepovedlo. Sparťanský kapitán tak dlouho váhal po chybě v bratislavské obraně tak dlouho, až se nakonec hostující gólman dostal do parádního střeleckého úhlu.
     
    32:55
    Sparťanská obrana teď ustála dvě nebezpečné bratislavské šance. Čisté konto domácích zůstává nedotčeno.
     
    32:42
    Gabriel Rick byl v souboji o míč pozdě a zfauloval jednoho ze svých bývalých spoluhráčů. Čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    32:02
    Gabriel Rick se toho nebál a obětavým skluzem přerušil bratislavský tlak na sparťanskou branku.
     
    31:27
    Sparťané zatáhli za záchranou brzdu a došli si pro třetí akumulovaný faul ve druhém poločase.

    Libor Kokoška

    Branky: 2. Seidler (Drahovský), 5. Grbeša (Kocič), 8. Grbeša (Drahovský, Seidler), 14. Seidler (Amadeu), 16. Novak (Kocič), 18. Amadeu (Drahovský), 19. Drahovský (Amadeu), 34. Drahovský (Seidler), 40. Seidler (Drahovský) – 36. Kozár (Štrbak)


    Sparta Praha: Vahala (36. Plecitý) – Rick, Kocič, Amadeu, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler
    SK Pinerola Bratislava: Herko (C) (11. Brdniar) – Štefanák, Zaťovič, Gagič, Kozár, Kyjovský, Čeřovský, Štrbak, Marušovič, Halás,
    bahis siteleri