Sparta – Bratislava 9:1 (kon.)
konec
Sparta Praha
9:1 (7:0)
SK Pinerola Bratislava
Pátek 23.08.2019, 19:00 • Aréna Sparta, Praha • Česko-slovenský superpohár
     
    Krásný večer všem futsalovým divákům! Vítáme vás u finále Česko-slovenského superpoháru mezi AC Sparta Praha a SK Pinerola Bratislava. Utkání začíná v 19:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Nová futsalová sezóna stojí na svém prahu. Jeden z její vrcholů se už ale nezadržitelně blíží, premiérový ročník Česko-slovenského superpoháru, tedy duelu vítězů české a slovenské ligy, je naplánován na páteční večer. Hrát se bude na domácím stadionu Sparty v Libni.

    Sparta zažívá historické období. Po zisku ligového titulu, úplně prvního v historii klubu, bude navíc tým z Prahy hostit základní skupiny futsalové Ligy mistrů. Ani léto se ale ve Spartě neneslo ve znamení odpočinku, do libeňské kabiny přišlo několik nových tváří, které by měli klubu pomoct v Lize mistrů.

    I bratislavská Pinerola má za sebou povedenou sezónu. Po zániku nejúspěšnějšího slovenského celku, Slovanu, se červeno-bílým otevřela cesta k zisku titulu. Ten se jim nakonec po roční odmlce podařilo získat. Podobně jako Sparta, i Pinerola díky výhře v národní lize může nastoupit do prestižní Ligy mistrů. Kvůli nižšímu koeficientu ale musí nastoupit kvalifikační skupiny.

    Poslední vzájemné utkání obou celků se datuje k letošnímu únoru. Rozjetá Sparta porazila tehdy připravující se bratislavský celek na play-off 4:1.

    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    23.02.2019 Pinerola – Sparta 1:4
     
    AC SPARTA PRAHA

    Spartu čeká klíčová sezóna. Je velkou otázkou, zda dokáže navázat na formu ze závěru minulé sezóny a opět dokráčet k mistrovskému titulu. Futsalisté z Libně se letos navíc můžou těšit na prestižní Ligu mistrů, jejíž skupinu budou hostit ve své domácí hale na Podvinném mlýně.

    Sparťané díky dobrému koeficientu, který získala v uplynulých ročnících Chrudim, přeskočí kvalifikační skupinu nejprestižnější futsalové klubové soutěže. Sezóna jim tak začíná až 5. září, kdy na domácím hřišti vyzvou v rámci prvního kola VARTA futsal ligy nováčka z Českých Budějovic.

    Sparťanskému vedení v čele s Benim Simitčim se povedlo přes léto prodloužit smlouvu většině klíčových hráčů. Brazilec Wilde, Chorvati Tihomir Novak a Kristijan Grbeša, nejlepší slovenský futsalista Tomáš Drahovský i nejlepší střelec loňského ročníku Michal Seidler podepsali novou smlouvu se Spartou, ta by ve většině případů navíc měla běžet až do roku 2021.

    Mimo to se sparťanská kabina rozrostla o několik nových tváří. Velkolepý návrat nahlásil do Sparty Brazilec Amadeu, který se do Prahy vrací z brazilské ligy. Z Ruska si to do teplejšího Česka namířil po konci smlouvy Srb Mladen Kocič. Velkou novinkou může být i uzdravení Azema Brahimiho, který po roční stopce dostal od lékařů zelenou a může opět nastoupit. Nejnovějším a zároveň nejpikantnějším přestupem však je příchod Gabriela Ricka. Ten zamířil z bratislavské Pineroly ke sparťanům. Dnes by tak při svém debutu za nejúspěšnější existující pražský celek měl nastoupit proti svým bývalým spoluhráčům.

    Je tu ale i několik hráčů, které už v dresu Sparty neuvidíme. Fouad Amrani končí z osobních důvodů, David Cupák a Martin Brůna pak kvůli pracovnímu vytížení, které jim už nedovolí provozovat futsal na vrcholové úrovni.
     
    SK PINEROLA BRATISLAVA

    Pinerola má nakročeno zastoupit pozici historicky nejúspěšnějšího slovenského futsalového klubu – Slovanu Bratislava. Většina jeho hráčů si to totiž po rozpadu modro-bílého celku zamířila přímo k úhlavnímu rivalovi. Ten, posilněn v té době například o Gabriela Ricka, s přehledem vyhrál titul pro slovenského mistra.

    Už za několik dní navíc bratislavské hráče čeká náročná kvalifikační skupina Ligy mistrů. V ní se utkají s islandským Vaengir Jupiters, tureckou Gazi Universitesi a domácí kyperskou Omoniou Nikósie.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vahala – Rick, Kocič, Amadeu, Novak, Plecitý, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler

    SK Pinerola Bratislava: Herko (C) (Brdniar) – Štefanák, Zaťovič, Gagič, Kozár, Kyjovský, Čeřovský, Štrbak, Marušovič, Halás,.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní výkop dnešního duelu mají na starost domácí sparťané.
     
    00:29
    Tomáš Drahovský se ihned činí. Nejdříve se pokusil obtočit okolo svého hráče a zakončit, to mu ale bratislavský obránce přečetl a nadějný střelecký pokus zastavil nohou. Na následnou dorážku ale byl hostující futsalista v bílém krátký, nejlepší slovenský futsalista hájící barvy pražské Sparty však branku Pineroly minul.
     
    01:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    tak to byla hrubka od hostujícího gólmana Milana Herka! Tomáš Drahovský parádním pasem našel ne levé straně nabíhajícího MICHALA SEIDLERA, který si jednoduchou kličkou do strany obešel vysoce postaveného brankáře Pineroly a jednoduše zakončil do prázdné branky! Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    01:49
    Střelecký pokus jednoho z hostujících hráčů letí vysoko nad břevno Sparty. Ondřej Vahala bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    02:27
    Střílený přízemní centr Kozára vyrazil domácí gólman placírkou na roh. Z toho nakonec Pinerola nezahrozila, Sparta opět u balónu.
     
    03:39
    Bratislava pod sparťanským tlakem, jeden z hráčů v modrém nakonec zvolil odkop do zámezí.
     
    03:59
    Balkánská kombinace. Kocič to dal pod sebe na Kristijana Grbešu, ten to zkusil z dálky placírkou, branku slovenského mistra však těsně minul.
     
    04:39
    K zakončení kousek za vápnem se dostal Mladen Kocič, jeho trefu však tečoval jeden z obětavých hostujících obránců na roh. Po tom se dostal do střely opět jeden ze sparťanů, dokázal svou trefu zamířit pouze doprostřed branky, kdy už klečel připravený hostující gólman.
     
    04:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla branka. Mladen Kocič z rohu našel na druhé straně hřiště u levé lajny volného KRISTIJANA GRBEŠU, který parádním volejem poslal míč k tyči bratislavské branky. Milan Herko se po parádním střeleckém zásahu jen marně natahoval. Sparta vede 2:0! Asistence: Mladen Kocič.
     
    06:07
    Sparťanská kombinace teď trochu vázne. Gabriel Rick poslal na levou stranu pas do běhu Tomáši Drahovskému, ten však na dlouhou přihrávku nedosáhl a nechal míč utéct do zámezí.
     
    06:15
    Matúš Kyjovský dobře vystihl rozehrávku domácích ve středu hřiště a poslal svůj tým do přečíslení 3 na 2. To ale hosté nezahráli ideálně, jeden z hráčů Bratislavy na pravém křídle se po přihrávce Kyjovského jen marně natahoval.
     
    06:59
    Během chvíle hosté stihli dvakrát faulovat! Na akumulované fauly 0:2.
     
    07:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další parádní akce domácích! Dvě přihrávky po standardní situaci na pravé straně stačily, aby se KRISTIJAN GRBEŠA dostal k parádnímu zakončení od levé lajny. Po míči letícímu k levé tyči se hostující gólman jen marně natahoval. Asistence: Tomáš Drahovský, Michal Seidler.
     
    09:35
    Bratislavská Pinerola po tlakem Sparty opět zakopává míč do zámezí.
     
    09:56
    Tak tohle se sparťanům nepovedlo. Tihomir Novak přihrávkou na levé křídlo nikoho ze svých spoluhráčů nenašel, míč končí v zámezí.
     
    10:15
    Střídání v týmu SK Pinerola Bratislava: ze hřiště odchází Herko, přichází Brdniar.
     
    10:15
    tak tohle je nepříjemné. Milan Herko se zranil a v zápase končí. Do hry se tak dostane bratislavská dvojka Peter Brdniar.
     
    11:09
    Velká šance pro Spartu! Michal Seidler dostal parádní pas po pravé lajně do samostatného úniku na nerozchytaného bratislavského gólmana. Peter Brdniar se ale vyšvihl parádním zákrokem a střelu sparťanského kanonýra zlikvidoval.
     
    11:59
    Dnešní zápas připomíná spíš hru kočky s myší. Sparta si s Pinerolou dělá v útoku takřka co chce, tým z Bratislavy je navíc na sparťanské polovině bezzubý a do žádné větší šance se zatím nedostal.
     
    12:32
    Centr Petera Kozára uklidil do náruče Ondřej Vahala, který ihned rozehrál a poslal sparťany do nebezpečného brejku.
     
    12:48
    Další parádní sparťanská kombinace! Tomáš Drahovský našel na ose hřiště úplně volného Amadea, ten razantně vystřelil pod víko bratislavské branky, hostující gólman však pohledným zákrokem vytěsnil balón na roh.
     
    13:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovská hrubka v bratislavské obraně znamená další branku! MICHAL SEIDLER dobře zachytil zpětnou přihrávku na brankáře, vyměnil si míč s Amadeem a zakončil míč do odkryté části branky. Asistence: Amadeu.
     
    13:27
    Oddechový čas pro hosty.
     
    14:07
    Z plácanice v rohu hřiště vycházející lépe hosté, kteří budou zahrávat roh.
     
    14:13
    K zakončení z voleje se po bratislavském rohu dostal Martin Štrbak, nedokázal ale míč trefit ideálně a ten tak letěl vysoko nad branku.
     
    14:41
    Další nepřesnost ve sparťanském útoku. Mladen Kocič se ve snaze odehrát míč co nejrychleji ukopl a poslal míč do zámezí.
     
    14:57
    I tentokrát to na se Kocič-Drahovský skřípe. Zatímco Srb poslal míč do rohu hřiště, kapitán Sparty si už sbíhal do prostoru na lajně.
     
    15:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je zde pátá branka! Mladenu Kocičovi to napotřetí vyšlo a na pravé straně našel volného TIHOMIRA NOVAKA, který z první placírkou zakončil gólově k tyči! Asistence: Mladen Kocič.
     
    16:08
    Paráda na obou stranách! Zatímco Patrik Zaťovič si obešel přes dvojici hráčů a málem poslal na párek i domácího gólmana. Ondřej Vahala se vytasil s parádním zákrokem, kterým zabránil ve vsítění branky.
     
    16:26
    Tihomir Novak nezakončil sparťanský brejk ideálně, jeden z bratislavských obránců mu totiž srazil přihrávku do zámezí.
     
    16:44
    Rickova průniková přihrávka neprošla hloučkem hráčů před bratislavským vápnem. Pinerola si na chvilku oddechla od sparťanského tlaku.
     
    17:08
    Michal Seidler zahlédl před hostující brankou volného Tomáše Drahovského, přihrávku přes jednoho z dobře postavených obránců ale neprocpal.
     
    17:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Demolice slovenského mistra pokračuje! Tomáš Drahovský zakončil přečíslení 2 na 0 jednoduchou přihrávkou na AMADEA, který si svým zásahem do prázdné bratislavské branky připsal premiérový zásah od svého návratu do Prahy. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    18:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla futsalová lahůdka! Michal Seidler našel z levého rohu volného Amadea, který nesobecky dal míč pod sebe na TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO, který překonal přesouvajícího se bratislavského gólmana. Asistence: Amadeu.
     
    19:35
    Velká šance pro Pinerolu! Nikola Gagič po parádní kombinaci už málem zakončoval do odkryté sparťanské branky, do střely mu nakonec ale skluzem skočil jeden z obránců, který míč z branky vykopl!
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a zatím o dnešním zápase nemůžeme mluvit jinak než o demolici bratislavské Pineroly. Ta se během prvního poločasu takřka k ničemu nedostala, zatímco Sparta skórovala rovnou sedmkrát.

    Jako první otevřel gólové skóre už ve 2. minutě Seidler, když hostující gólman chyboval a vyběhl do tmy. V 5. minutě se sparťané mohli radovat znovu, parádní volejem skóroval Grbeša. Grbeša přidal svou druhou branku o tři minuty později po parádním signálu po standardní situaci. Šestiminutové gólové ticho přerušil sparťanský kanonýr Seidler, když dobře zachytil zpětnou přihrávku na brankáře, jednoduše si vyměnil míč s Amadeem a skóroval do prázdné branky.

    V 16. minutě se gólově prosadil i Novak, když placírkou úspěšně zakončil k tyči. O dvě minuty se z premiérového gólu po svém návratu do Sparty radoval Amadeu, finální přihrávku si připsal Drahovský. Minutu před koncem prvního poločasu přidal branku po krásné kombinaci i Drahovský.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:03
    Úvodní výkop druhého poločasu mají na starost hosté. A ihned se pokoušejí o zajímavou akci, Patrik Zaťovič z pravé strany ale nedokázal z první přesně nacentrovat do vápna domácích.
     
    20:49
    Ondřej Vahala měl co dělat, aby nadějnou střelu Kyjovského vytěsnil mimo tři tyče. Roh pro Pinerolu.
     
    21:17
    Z rohu nakonec nic není, do útoku se opět podívá Sparta.
     
    21:39
    Sparťané hrají až moc profesorsky, Tihomir Novak se v dobré střelecké pozice na pravé polovině hřišti ještě rozhodl vrátit míč pod sebe na Wildeho. Přihrávku ale vystihl jeden z hostujících obránců a útok Sparty tak přerušil.
     
    22:05
    Martin Štrbak si jednoduchou kličkou došel pro faul na polovině soupeře. Zajímavá standardní situace pro Bratislavu.
     
    22:07
    Kyjovský to trochu překvapivě zkusil z první. Jeho střela přesouvajícího se Ondřeje Vahalu překvapila, český reprezentační gólman ale nakonec stihl předvést dobrý zákrok nohou a míč z branky tak vyrazit.
     
    22:49
    Přihrávka Kociče na nabíhajícího Wildeho na pravou stranu byla moc dlouhá, Brazilci se míč zamotal pod nohama a utekl do zámezí.
     
    23:11
    Tomáš Drahovský se dostal do samostatného úniku na hostující gólman, úspěšně zakončit ale nedokázal. Brdniar se totiž dobře složil a míč mezi nohama nepropustil.
     
    23:29
    Michal Seidler z nepříjemného přečíslení v rohu hřiště vybruslil parádní přihrávkou pod sebe na nabíhající Lukáše Křivánka, ten z první vypálil, nakonec jeho trefa ale letěla vysoko nad hostující branku.
     
    24:02
    Další pohledná kombinace Drahovské a Seidlera. Sparťanský kanonýr předal svému kapitánovi na polovině míč a naběhl si do volného prostoru, kam za chvilku letěl i balón. Celé akci chybělo jen gólové zakončení, Michal Seidler totiž míč poslal těsně vedle pravé tyče.
     
    24:49
    Druhý akumulovaný faul pro domácí.
     
    25:35
    Tentokrát to Tomáši Drahovskému nevyšlo, jeho pas na Gabriela Ricka vystihl jeden z bratislavských obránců.
     
    26:04
    Nepřesná sparťanská kombinace. Míč končí v zámezí.
     
    26:10
    Pinerola zkouší hru bez brankáře.
     
    26:43
    Po sražené přihrávce jedním z obránců bude Pinerola rozehrávat roh.
     
    27:11
    Sparťané bratislavský tlak ustáli bez obdržené branky. Teď můžou zahrozit oni.
     
    27:21
    Wilde se procpal na levé straně hřiště ke střele z úhlu. Míč nakonec letí těsně vedle bližší tyče.
     
    28:08
    Po Novakově koloběžce se dostal do zakončení z úhlu Wilde. Ani druhá střela podobného rázu mu nevyšla. Míč skončil pouze v postranní síti.
     
    28:58
    Nepřesná bratislavská kombinace, Kyjovský poslal míč do zámezí za sparťanskou branku.
     
    29:29
    Hráči Bratislavy se to pokouší vzít na sebe. Peter Kozár se procpal na ose hřiště ke střele z dálky, ta nakonec letěla těsně vedle levé tyče sparťanské branky.
     
    30:59
    Sparta z bratislavského nátlaku vybruslila přímo skvěle. Wilde si navíc došel pro faul těsně za vápnem. První akumulovaný faul pro Pinerolu.
     
    31:11
    Tihomir Novak to z přímého kopu zkusil z první. Nakonec mu střela úplně nesedla a míč letěl vysoko nad břevno na tribunu sparťanského stadionu.
     
    31:27
    Sparťané zatáhli za záchranou brzdu a došli si pro třetí akumulovaný faul ve druhém poločase.
     
    32:02
    Gabriel Rick se toho nebál a obětavým skluzem přerušil bratislavský tlak na sparťanskou branku.
     
    32:42
    Gabriel Rick byl v souboji o míč pozdě a zfauloval jednoho ze svých bývalých spoluhráčů. Čtvrtý akumulovaný faul pro Spartu.
     
    32:55
    Sparťanská obrana teď ustála dvě nebezpečné bratislavské šance. Čisté konto domácích zůstává nedotčeno.
     
    33:29
    Tak tohle se Drahovskému moc nepovedlo. Sparťanský kapitán tak dlouho váhal po chybě v bratislavské obraně tak dlouho, až se nakonec hostující gólman dostal do parádního střeleckého úhlu.
     
    34:00
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na branku ve druhém poločase jsme museli čekat dlouhých čtrnáct minut! Michal Seidler našel krásným lobem ve vápně úplně volného TOMÁŠE DRAHOVSKÉHO, který jednoduše po zemi překonal hostující gólmana. Asistence: Michal Seidler.
     
    34:00
    Oddechový čas pro hosty.
     
    34:43
    Kozár si vyměnil míč s Štrbakem a z rohu vápna vystřelil. Jeho trefa nakonec těsně minula levou tyč hostující branky.
     
    35:14
    Pinerola právě vstřelila branku!
    Trvalo to, ale i Bratislava se gólově prosadila! Martin Štrbak se štěstím procpal míč na PETERA KOZÁRA, který zakončil do odkryté sparťanské branky. Asistence: Martin Štrbak.
     
    35:14
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Vahala, přichází Plecitý.
     
    36:56
    Mladen Kucič se jednoduchou kličkou kousek za vápnem uvolnil a vystřelil. Jeho trefa nakonec letěla těsně nad hostující branku.
     
    37:28
    Sparťané si teď moc nerozuměli Grbeša svým centrem chtěl najít Novaka, ten se však vydal úplně jiným směrem než letěl míč.
     
    37:54
    Druhý akumulovaný faul pro hostující tým.
     
    38:15
    Kristijan Grbeša to chtěl vzít na sebe, jeho střela z velkého úhlu z pravé strany nepatřila k těm nejpřesnějším a letěla do zámezí.
     
    38:57
    Křivánek to s razancí přihrávky do rohu hřiště trochu přehnal, příjemce přihrávky neměl šanci míč zachytit.
     
    39:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtyřicet sekund před koncem tu máme další branku. Tomáš Drahovský přízemní přihrávkou od levé lajny našel na druhé straně úplně volného MICHALA SEIDLERA, který tak zakončoval takřka do prázdné branky! Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápase je u konce. Sparta zaslouženě vítězí 9:1 a získává tak pohár pro vítěze Česko-slovenského superpoháru! Bratislavskému celku posloužilo utkání jako dobrá prověrka před sezónou, tým z Libně se teď totiž zaslouženě může řadit k předním evropským celkům.

    Jako první otevřel gólové skóre už ve 2. minutě Seidler, když hostující gólman chyboval a vyběhl do tmy. V 5. minutě se sparťané mohli radovat znovu, parádní volejem skóroval Grbeša. Grbeša přidal svou druhou branku o tři minuty později po parádním signálu po standardní situaci. Šestiminutové gólové ticho přerušil sparťanský kanonýr Seidler, když dobře zachytil zpětnou přihrávku na brankáře, jednoduše si vyměnil míč s Amadeem a skóroval do prázdné branky.

    V 16. minutě se gólově prosadil i Novak, když placírkou úspěšně zakončil k tyči. O dvě minuty se z premiérového gólu po svém návratu do Sparty radoval Amadeu, finální přihrávku si připsal Drahovský. Minutu před koncem prvního poločasu přidal branku po krásné kombinaci i Drahovský.

    Ve druhém poločase Sparta ve svém výkonu lehce polevila. A k vidění byly všehovšudy pouze tři branky. Jako první otevřel gólové skóre po dlouhých čtrnácti minutách Drahovský, ve 36. minutě se štěstím vsítil jedinou hostující branku Kozár. Čtyřicet sekund před koncem upravil stav zápasu na 9:1 Seidler.
     
    Teď bude ještě probíhat slavností předání trofeje pro vítěze. Z naší strany už to ale je vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (20:25:26)

    Libor Kokoška

    Branky: 2. Seidler (Drahovský), 5. Grbeša (Kocič), 8. Grbeša (Drahovský, Seidler), 14. Seidler (Amadeu), 16. Novak (Kocič), 18. Amadeu (Drahovský), 19. Drahovský (Amadeu), 34. Drahovský (Seidler), 40. Seidler (Drahovský) – 36. Kozár (Štrbak)


    Sparta Praha: Vahala (36. Plecitý) – Rick, Kocič, Amadeu, Novak, Wilde, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Grbeša, Seidler
    SK Pinerola Bratislava: Herko (C) (11. Brdniar) – Štefanák, Zaťovič, Gagič, Kozár, Kyjovský, Čeřovský, Štrbak, Marušovič, Halás,
    bahis siteleri