Olomouc – Zlín 2:0 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:1 (kon.) | Slavia – Chomutov 2:3 (3:4 po s.n.)
Jihlava – Třebíč 4:3 (kon.) | Přerov – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Litoměřice – Füchse 4:1 (kon.)
Opava – Kopřivnice 5:4 (po pr.) | Vrchlabí – Šumperk 2:4 (3:0 po s.n.) | Nymburk – Kolín 0:0 (zruš.)
Žďár n/S – Havlíčkův Brod 1:2 (kon.) | SHK Hodonín – Trnava 3:4 (1:2 po s.n.) | Benátky n/J – Briançon 6:5 (3:2 po s.n.)
Kometa Brno – HC Slovan 4:1 (kon.) | Martin – Žilina 7:4 (kon.) | Znojmo – MAC Budapešť 5:1 (kon.)
Dvůr Králové n. L. – Chrudim 6:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
7:4 (1:1, 3:1, 3:2)
MsHK Žilina
sk Čtvrtek 29.08.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek (tréner MsHK Žilina): "Boli sme v pomerne zložitej situácii nakoľko bol tento zápas našim prvým v rámci prípravy. Domáci hráči už mali v nohách ťažké zápasy s kvalitnými súpermi, čo bolo na ľade vidieť. Nám chvíľu trvalo, než sme sa dostali do stretnutia. Zápasová prax nám jednoznačne chýbala, s tým ale veľa neurobíme, musíme sa tomuto stavu prispôsobiť. Za stavu 4:1 sme začali hrať jednoduchšie, plniť pokyny, ktoré sme si povedali v kabíne. Vyrovnali sme na 4:4, pre mňa nepochopiteľne sme ale od tohto momentu prestali hrať hokej. Pokiaľ nebudeme plniť taktické pokyny, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Z domácej strany to bol výborný výkon, myslím si, že aj z našej strany to nebolo na prvé stretnutie zlé. Chýbalo mi trošku viac pri zakončení, výborný výkon podal brankár Mikoláš aj napriek inkasovaným gólom. Vo viacerých situáciách zasiahol, máme na čom stavať. Dnes sme hrali s dvoma formáciami zloženými z juniorov, budeme ešte na sebe pracovať. Veľmi milo som prekvapený diváckou kulisou, veľmi veľa divákov prišlo na toto stretnutie za čo som im vďačný. Prišli povzbudiť domácich, nám sa ale takisto hrá pred slušnou diváckou návštevou lepšie. V prípade súťaže som presvedčený, že to bude minimálne dvojnásobne vybičované. V poslednom období sme sa museli zapodievať viac existenčnými problémami. U hráčov si veľmi vážim, že za takejto situácie trénujú naplno, spoločne sme absolvovali všetky predpísané jednotky. Situácia nie je jednoduchá, odkázaní sme na rozhodnutie Mestského zastupiteľstva, ktoré zatiaľ nevieme kedy bude zasadať. Veríme, že do začiatku súťaže sa situácia utrasie a keď nastúpime, pôjdeme cestou vychovávania mládeže."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Mali sme výborný vstup do zápasu, súpera sme vysoko prestrieľali. Z našej strany sme boli s úvodným dejstvom spokojní. Vytvorili sme si množstvo príležitostí, mali sme však v zápase problém trafiť aj prázdnu bránku. Hráčov však napriek tomu musíme pochváliť za prístup i predvedený výkon. Škoda, že sme v druhej tretine po našich chybách dokázali vrátiť Žilinu do hry. Po krátkom oddychovom čase sa hráči vrátili k svojej hre, toto z našej strany oceňujeme. Žilina je extraligový tím, vo svojom kádri majú kvalitných hráčov. Dnes skutočne nehrali zle, určité výpadky si preto vieme z našej strany v tomto dueli predstaviť. K príprave s takto kvalitným súperom to jednoducho patrí. S výsledkom sme určite spokojní, každý výpadok v hre nás však v súťaži môže stáť body. Žilina je tímom, ktorý sa za nepriaznivého stavu nepoloží, bude naďalej bojovať. Kde sa budú tieto tímy (Martin a Žilina) nachádzať zatiaľ nevieme povedať. Kvalita súťaže bude v tomto roku oproti predchádzajúcemu ročníku na neporovnateľne vyššej úrovni. Predpokladáme takisto vyrovnanejšie výsledky ako v uplynulej sezóne. V tomto týždni sme sa ešte venovali hrubej príprave, dodržiavali sme objemy. Od budúceho týždňa sa chceme venovať príprave na prvé stretnutie v rámci nového ročníka. Do začiatku súťaže v tomto období bude chýbať už len desať dní, nastavovať v našom prejave budeme takpovediac súťažný mód. Jurášek mal v úvodnej tretine po narazení problém s lakťom, radšej sme ho stiahli z hry. Veríme, že sa po víkende dá dohromady, rovnako ako ostatní hráči keďže máme v tíme maródku. Zatiaľ sa nám nepodarilo nastúpiť v plnej zostave, dúfam preto, že sa nám aspoň budú vyhýbať dlhodobé zranenia." (22:21:33)
     
    Na góly bohaté stretnutie prinieslo víťazstvo domáceho tímu. Góly: 11. Poliaček (Murček, Tabaček), 27. Murček (Videlka, Poliaček), 31. Dírer (Zeliska, Brveník), 33. Videlka (Murček, Babka), 48. Tabaček (Murček, Poliaček), 49. Dírer (Brveník, Ligas), 51. Nauš (Rudzan, Ligas) – 12. Macek, 34. Minarik (Markovič, Rehák), 43. Záhradnik (Macek, Prašil), 44. Sikela (Markovič).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Húževka už len korčuľuje do pásma. Domáci sú v presile.
     
    59:01
    Melcher bojuje za bránkou. Domáci si chcú prikrášliť víťazstvo.
     
    58:34
    Poliaček sa otáča s pukom pred bránkou. Nemá komu prihrať.
     
    57:56
    Domáci skôr sledujú zostávajúci čas. Do útoku sa už príliš nehrnú.
     
    57:23
    Pišoja vyhadzuje puk cez všetky čiary. Hostia sa úspešne bránia.
     
    56:50
    Andrej Straka (ZIL) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    55:24
    Murček mal pri zakončení sťaženú situáciu. Súperov hráč mu sekal po hokejke.
     
    55:02
    Dírer z prvej. Opäť to bolo v oslabení.
     
    54:38
    Markovič na Minarika, ktorý si nepotykal s koncovkou. Na druhej strane môže ísť dopredu Nauš.
     
    54:12
    Ligas zneškodnil prihrávku hostí. Dvořák môže vyhodiť puk.
     
    53:44
    Záhradnik z prvej. Hostia následne potrebujú získať puk späť na svoje hokejky.
     
    53:12
    Ján Tabaček (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    52:03
    Zakončujúci Barto. Domáci sa síce tlačia do bránky, v týchto chvíľach sa im ale nedarí.
     
    51:12
    Langhammer sa tlačil do bránky. Zatiaľ bez úspechu.
     
    50:39
    Oddychový čas hostí.
     
    50:39
    Martin dal gól!
    AUREL NAUŠ sa dočkal gólu v stretnutí po prihrávke Matúša Rudzana a Branislava Ligasa.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Poliaček (Murček, Tabaček), 27. Murček (Videlka, Poliaček), 31. Dírer (Zeliska, Brveník), 33. Videlka (Murček, Babka), 48. Tabaček (Murček, Poliaček), 49. Dírer (Brveník, Ligas), 51. Nauš (Rudzan, Ligas) – 12. Macek, 34. Minarik (Markovič, Rehák), 43. Záhradnik (Macek, Prašil), 44. Sikela (Markovič)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Šimon – Ligas, Dvořák – Rusina, Themár – Lavička, Melcher – Poliaček, Murček, Videlka – Nauš, Barto, Rudzan – Zeliska, Dírer, Brveník – Babka, Langhammer, Jurášek
    MsHK Žilina: Mikoláš (Lackovič) – Coma, Suran – Turian, Leško – Pišoja, Božik – Housa – Markovič, Minarik, Sikela – Ondruš, Húževka, Rehák – Záhradnik, Prašil, Macek – Valašek, Korbaš, Straka

    Rozhodčí: Hanko P. – Jakubec A., Hús I.

    Diváci: 861
    ocianews.com