Liberec – Luleå 4:5 (po pr.) | Djurgården – Tychy 2:0 (kon.) | Lausanne – Pelicans Lahti 4:3 (2:0 po s.n.)
Mannheim – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Třinec – Junosť Minsk 7:2 (kon.) | Augsburg – Belfast Giants 3:1 (kon.)
Tappara – Biel 1:0 (kon.) | Frisk Asker – EC-KAC 0:4 (kon.)
konec
Adler Mannheim
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
spusu Vienna Capitals
Neděle 08.09.2019, 16:00 • SAP Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět Champions Hockey League a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel ve skupině F mezi týmy Adler Mannheim (Německo) a Vienna Capitals (Rakousko).
     
    Adler Mannheim

    Domácí hokejisté z týmu Adler Mannheim jsou v tabulce ve skupině F na prvním místě. Po třech odehraných utkáních mají na svém kontě osm bodů. Dvakrát vyhráli v základní hrací době, jednou pak po prodloužení. Zatím tedy ještě neprohráli a svou neporazitelnost se pokusí prodloužit i dnes. Nejprve ve Vídni porazili svého dnešního soupeře, Mannheim zvítězil 6:1. Poté přišla další výhra, na ledě Tych, kde hráči Adleru brali dva body za výhru 3:2 v prodloužení. V pátek už hráli první duel v LM na domácí scéně a hned si připsali další tři body, tentokráte Tychy porazili vysoko 5:0.

    Nejproduktivnější hráči Mannheimu

    Borna Rendulić – 4 body (1+3)
    Tim Stützle – 3 body (2+1)
    Jan-Mikael Järvinen – 3 body (1+2)
     
    Vienna Capitals

    Vídenští zatím po třech zápasech okupují třetí místo se ziskem tří bodů. Dvakrát hráči Capitals prohráli, jednou pak z ledu odešli jako poražený tým. Pouť novým ročníkem Champions Hockey League začali dvakrát na domácí půdě, kde dvakrát padli. Nejprve nad dnešním soupeřem z Mannheimu 1:6 a poté 1:2 nad Djurgårdenem. Ovšem v pátek na ledě Djurgårdenu hráči Vídně oplatili porážku tomuto švédskému týmu a poprvé vyhráli po výsledku 6:3. Hosté jedou na led německého celku s cílem bodovat a uvidíme, zda se jim to podaří. Domácí naopak chtějí navázat na výhru ve Vídni a znovu si tak zapsat další důležité body do tabulky.

    Nejproduktivnější hráči Vienna Capitals

    Riley Holzapfel – 5 bodů (0+5)
    Ty Loney – 3 body (2+1)
    Flood M. – 3 body (1+2)
     
    Vzájemná utkání

    Jak už bylo zmíněno, oba týmy se už letos utkaly, na vídeňském ledě brali tři body mannheimští hokejisté po výhře 6:1. Jak to dopadne dnes? Každopádně hosté mají Mahhheimu rozhodně co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Adler Mannheim: Endras (Gustafsson) – Lampl, Billins, Lehtivuori, Katić, Reul, Akdag, Krupp – Plachta, Goc (C), Wolf (A)– Huhtala, Smith (A), Stützle – Rendulić (TS), Järvinen, Hungerecker – Kraemmer, Raedeke, Soramies

    Vienna Capitals: Starkbaum (Zapolski) – Wall, Flood, Kichton, Dorion (A), Hackl, Peter, Birnbaum – Zalewski, Holzapfel (TS), Loney – Olden, Vause (A), Baun – Fischer (C), Wukovits, Hartl – Bauer, Grosslercher, Winkler – Artner

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Ewert (GER) – Leermakers (AUT), Hurtik (GER).
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše a zní tóny oficiální hymny hokejové Ligy mistrů. A na řadu nyní přijdou obě státní hymny. Nejprve rakouská, poté německá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Hosté se dostali k puku a hned zamířili před brankou domácích, ale Endras nemusel zasahovat. Do akce jdou okamžitě hráči Mannheimu.
     
    01:22
    Po střele domácích je hra přerušena. Zasáhl gólman hostů a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    01:29
    Z pravého kruhu natáhl ke střele dnešní Top Scorer na domácí straně, Borna Rendulić, ale jeho pokus končí jen těsně vedle pravé tyče Starkbauma.
     
    01:53
    A Starkbaum pak čelil další jeho střele a nyní už dostal puk pod kontrolu a zasáhl. Znovu nechává hru raději zastavit.
     
    02:14
    Z levé strany vyšla další domácí střela a to byl signál pro Starkbauma, jenž opět svým zákrokem drží tým. Zase je hra přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    02:33
    Po delší době se do akce dostávali hosté z Vídně, avšak ve středním pásmu o kotouč přišli a museli zpět do obrany. Hrozil protiútok domácího Mannheimu.
     
    03:45
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Aktivita domácích se vyplatila a Mannheimští slaví první a vedoucí branku zápasu. Tommi Huhtala střílel z pravé strany z mírného úhlu. Starkbaum vyrazil kotouč pouze před sebe a BEN SMITH ho poté zasunul do částečně odkryté klece – 1:0. Asistence: Tommi Huhtala a Tim Stützle.
    03:45 Ben SMITH - 1:0
     
    04:36
    Domácí hned po vhazování ve středním pásmu převzali opět iniciativu a natlačili se do pásma soupeře. Jejich další pokus ale srazila obrana Vídně do bezpečí.
     
    05:21
    Kyle Baun podél levého mantinelu neprošel do útočného pásma a domácí od vlastního brankáře zakládali další akci. Od modré čáry poté vystřelil Denis Reul, ale jeho pokus mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    06:22
    Další slibně se rodící akci Mannheimu zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma. Za malý okamžik se tam bude vhazovat.
     
    06:30
    Následuje první komerční přestávka tohoto utkání.
     
    06:41
    Mike Zalewski se otočil na vrcholu levého kruhu, ale jeho následný střelecký pokus zamířil jen k připravenému domácímu obránci.
     
    07:13
    Hned na to se do akce vydali zase hráči Mannheimu, kteří obléhali hostující branku. Ale Starkbaum sklapl své betony a nepustil kotouč za brankovou čáru. Hra je opět pozastavena.
     
    07:50
    Další nepřesnosti u vídeňského celku. Tomu se zatím nedaří nijak zvlášť ohrozit domácí branku a stále tedy prohrává.
     
    08:18
    A málem mohl o dva góly. Do akce se vydali domácí a po střele zblízka z hole Borny Renduliće končí kotouč na dalším zákroku Bernharda Starkbauma.
     
    08:55
    Hosté nyní vybojovali útočné pásmo, když se už dostali ke střele. Zasáhl však Endras a zastavil hru. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    09:07
    Chad Billins sebral za vlastní brankou kotouč a poté ho zavezl do útočného pásma. Avšak jeho spoluhráči byli o krok pozadu a obrana hostů ho o puk připravila.
     
    10:05
    Hosté se nemohou dostat z vlastního obranného pásma do útoku, domácí jim v tom v jejich pásmu zabraňovali. Nyní se to už povedlo a Vídenští jdou před branku Endrase.
     
    11:46
    Velmi dobře hrající domácí obrana nyní zastavila v rozletu hosty, kteří se dostávali znovu do útočné akce. Avšak znovu marně.
     
    11:58
    Vyloučení v týmu Adler Mannheim (Björn Krupp – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    12:15
    Hráči Capitals mají šanci srovnat, a sice v přesilové hře, kterou si jako první v utkání zahrají.
     
    12:38
    Už se uhnízdili v pásmu domácích, z levé strany vyslal střelu Riley Holzapfel, ale tu Endras pokryl. Hned na to vyhodili puk až před Starkbauma domácí obránci.
     
    13:48
    Hosté se dostali na kotouč a drží ho v obranném pásmu. Tohle oslabení už zvládnou.
     
    13:58
    Mannheim je v plném počtu.
     
    14:31
    Za brankou hostů vybojovali puk domácí hráči a zahrozili před Starkbaumem, ale ten si svůj prostor mezi třemi tyčemi pohlídal.
     
    15:41
    Zakázané uvolnění domácích stěhuje hru před Dennise Endrase. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    16:05
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Dario Winkler – 2 min., hákování).
     
    16:05
    Následuje komerční přestávka a po ní si přesilovou hru zahrají domácí hráči. Navýší v ní svůj náskok?
     
    16:23
    Mannheimští se uhnízdili v pásmu hostů a chvíli kombinovali před Starkbaumem, ale nedokázali ho ohrozit. Následně pak se hostující celek osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    17:13
    Další vyhození puku a domácí hráči musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    17:38
    Jan-Mikael Järvinen vyslal z levého kruhu střelu, která po zemi prosvištěla až před Starkbauma, ten ji vyrazil a následně pak dostal do bezpečí i dorážku Borny Renduliće.
     
    18:05
    Hosté se ubránili a jsou v plném počtu.
     
    18:41
    A nyní spěchali do obranného pásma pro puk, protože domácí hokejisté se opět natlačili do jejich teritoria.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    U kotouče jsou domácí hráči a ještě se snaží projít do útočného pásma. Příliš času na zvýšení skóre jim už ale nezbývá, to samé pro hosty na vyrovnání.
     
    19:55
    Ještě to zkusili hráči Mannheimu dostat puk do pásma hostů, ale už se to nepovedlo a první třetina je pomalu, ale jistě u konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství mezi Mannheimem a Vídní je za námi. V něm ve čtvrté minutě do vedení dostali domácí hráči, když se mezi tři tyče po dorážce trefil Ben Smith. Domácí nadále pokračovali v aktivitě před brankou soupeře, ale vedení nenavýšili. Hosté se naopak snažili o vyrovnání, které ale nepřišlo. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na branku: 9 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Domácí se dostali hned v úvodu druhé třetiny do útočné akce a zahrozili před hostující brankou. Avšak jejich pokus nešel mezi tři tyče.
     
    22:29
    Hosté se opět nedostali v pásmu domácích ke střele a po zisku puku jdou dopředu zase hráči Mannheimu.
     
    22:52
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení. BRENT RAEDEKE vystřelil od modré čáry a nedal tak hostujícímu brankáři žádnou šanci – 2:0. Kotouč prosvištěl přímo za jeho záda a nestačil tak nijak zareagovat. Asistence: Cody Lampl a Nicolas Kraemmer.
    22:52 Brent RAEDEKE - 2:0
     
    23:39
    Nadále domácí obléhají pásmo soupeře a hrozí před Starkbaumem. Ten byl nyní v pozoru a chytil další pokus, který vyslal Plachta.
     
    24:18
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Ty Loney – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:35
    V přesilové hře jsou hráči Mannheimu opět hodně aktivní, zatím se však před hostující brankou nedokázali prosadit. Drží však stále útočnou třetinu a kombinují před Starkbaumem.
     
    25:06
    Nyní dostali puk do své moci hosté a okamžitě ho poslali až před branku Mannheimu. Adler tak musí zakládat další akci od svého brankáře.
     
    26:05
    Nyní už musel Starkbaum zakročit, když chytil přízemní střelu a zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    26:18
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    26:35
    Hosté se po delší době dostali do útočného pásma, kde střílel Sondre Olden, ale jeho pokus končí mimo tři tyče.
     
    27:37
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Patrick Peter – 2 min., držení).
     
    28:52
    Hosté se zatím dobře brání a vyhazují puky daleko od své branky. Domácí hráči se zatím v přesilové hře nedostali do vážnějšího zakončení před brankářem Starkbaumem.
     
    29:19
    Z pravé strany vyslal dělovku Ben Smith, ale jeho pokus nekončí za zády brankáře hostů.
     
    29:29
    Vyloučení v týmu Adler Mannheim (Borna Rendulić – 2 min., hákování).
     
    29:44
    Ve čtyřech hráčích na obou stranách se nyní do akce dostali hosté. Po jejich střele ale zasáhl Endras a před dotěrnými hráči hostů raději pozastavil hru.
     
    30:05
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    30:26
    Domácí se ve vlastním obranném pásmu dostali ke kotouči a odpálili ho až před hostující branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    31:01
    Vyloučení v týmu Adler Mannheim (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matthias Plachta.
     
    31:25
    Hosté hrají dvojnásobnou přesilovou hru a už kombinují před domácí klecí. Endras však zatím odolává.
     
    31:29
    Mannheim je už ve čtyřech hráčích.
     
    32:30
    Chad Billins sebral odražený puk, nedokázal ho však vyhodit z pásma pryč. Hosté tak nadále útočí a hrozí před domácí brankou.
     
    33:01
    Nyní už je domácí celek v plném počtu.
     
    33:32
    A hned se dostal do zakončení. Zblízka střílel Marcel Goc, avšak s jeho pokusem si Starkbaum věděl rady a puk chytil do lapačky. Následně pak ho okamžitě vrátil svým spoluhráčům.
     
    34:03
    Järvinen byl dalším domácím hráčem, který se dostal před hostující brankou ke střele, tentokráte však skončila jen vedle Starkbaumovy branky.
     
    34:37
    Tim Stützle byl nyní v akci a z levého kruhu poslal přízemní střelu, která končí jen u obrany hostů. Vídenští pak míří rychle do útočného pásma.
     
    36:04
    Hosté stále nemohou najít recept na domácí hráče a nedokázali se dostat v další akci svému soupeři na dostřel jediné branky.
     
    36:15
    Následuje další komerční přestávka.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Mark Flood – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:58
    Domácí mají k dispozici další přesilovou hru a už se nastěhovali do pásma hostů. Ale Vídenští jsou zatím velmi pozorní a hlídají svůj prostor před brankou.
     
    38:25
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Z pravého kruhu vyslal přízemní střelu jeden z domácích hráčů, ale kotouč neskončil mezi třemi tyčemi.
     
    39:44
    Tato část hry se už jenom dohrává a oba týmy už vyhlížejí přestávku. Nic se tak už zřejmě nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také prostřední část hry je za námi. V ní ve třiadvacáté minutě navýšili domácí hráči své vedení, když se prosadil Brent Raedeke. Hosté stále nemohou najít recept na to, jak se dostat svému soupeři na dostřel jediné branky. Uvidíme, co nám ještě přinese třetí třetina, která začne přibližně v 17:45.
     
    Střely na branku: 19 – 7
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:32
    Mannheim právě vstřelil branku!
    V úvodu třetí části hry jdou domácí do tříbrankového trháku. MARCEL GOC zužitkoval přihrávku od Plachty a z levé strany prostřelil Starkbauma – 3:0. Asistence: Matthias Plachta a David Wolf.
    43:32 Marcel GOC - 3:0
     
    44:37
    Domácí jsou znovu na kotouči a hrozí před hostující brankou. Vídenští se neustále brání jejich tlaku.
     
    45:45
    Järvinen objel soupeřovu branku a dostal se před Starkbaumem k další střele, ale ta končí jen vedle.
     
    46:10
    Hosté získali odražený puk a dostali ho do bezpečí. Poté založili další akci, ale v ní se jim nepovedlo snížit nepříznivý stav.
     
    46:20
    Následuje komerční přestávka.
     
    46:53
    Domácí mají nahráno a stále se snaží ještě své vedení navýšit, ale hosté dokázali jejich další střelu vytěsnit mimo.
     
    48:17
    Tommi Huhtala zakončoval z mezikruží, avšak jeho pokus Starkbaum pokryl. Následně pak pozastavil hru před dotěrnými domácími hráči.
     
    49:56
    Patrick Peter se rozjel na levý kruh a poté vyslal přízemní střelu, která byla zastavena domácí obranou.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Sondre Olden – 2 min., držení).
     
    51:46
    Hosté své oslabení zvládají velmi dobře a vyhazují puky do bezpečí. Domácí se snaží ještě skórovat, ale po dalším pokusu zavřel branku Starkbaum.
     
    52:32
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    53:06
    V obranném pásmu sebral puk obránce domácích a poslal ho do neutrální zóny. Domácí jen kontrolují hru a už se příliš do bezhlavých akcí před branku soupeře neženou.
     
    54:06
    Domácí se dostali opět do pásma soupeře a přízemní střelu vyslal Ben Smith, další branku však nepřidal.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu Adler Mannheim (Mark Katić – 2 min., hrubost).
     
    54:35
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Mario Fischer – 2 min., hrubost).
     
    56:09
    Dlouho se nic nedělo, sérii nepřesností utnuli domácí a dostali se opět před brankou soupeře. Střela Plachty ale šla jen vysoko nad.
     
    56:35
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Je definitivně hotovo. MATHIAS PLACHTA dává čtvrtou branku, když Starkbauma prostřelil z prostoru mezi kruhy – 4:0. Asistence: Marcel Goc a David Wolf.
    58:45 Mathias PLACHTA - 4:0
     
    59:27
    Vyloučení v týmu Vienna Capitals (Brenden Kichton – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    59:27
    Závěr zápasu poznamenal tvrdý a hlavně zbytečný zákrok hostujícího hráče.
     
    59:50
    Domácí tak ještě hrají přesilovou hru, ale už nic neřeší a utkání jen a pouze dohrávají.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté dokráčeli k výhře 4:0 a nedali soupeři žádnou šanci. Připisují tak tři body do tabulky, hosté odjedou s prázdnou. Mannheim se zároveň dnešní výhrou kvalifikoval do vyřazovací části Ligy mistrů.
     
    Střely na branku: 32 – 10
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:23:08)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Smith (Huhtala, Stützle), 23. Raedeke (Lampl, Kraemmer), 44. Goc (Plachta, Wolf), 59. Plachta (Goc, Wolf)


    Adler Mannheim: Endras (Gustafsson) – Lampl, Billins, Lehtivuori, Katić, Reul, Akdag, Krupp – Plachta, Goc (C), Wolf (A)– Huhtala, Smith (A), Stützle – Rendulić (TS), Järvinen, Hungerecker – Kraemmer, Raedeke, Soramies
    spusu Vienna Capitals: Starkbaum (Zapolski) – Wall, Flood, Kichton, Dorion (A), Hackl, Peter, Birnbaum – Zalewski, Holzapfel (TS), Loney – Olden, Vause (A), Baun – Fischer (C), Wukovits, Hartl – Bauer, Grosslercher, Winkler – Artner

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Ewert (GER) – Leermakers (AUT), Hurtik (GER)

    Diváci: 8 051
    bahis siteleri