Liberec – Luleå 4:5 (po pr.) | Djurgården – Tychy 2:0 (kon.) | Lausanne – Pelicans Lahti 4:3 (2:0 po s.n.)
Mannheim – Vienna Capitals 4:0 (kon.) | Třinec – Junosť Minsk 7:2 (kon.) | Augsburg – Belfast Giants 3:1 (kon.)
Tappara – Biel 1:0 (kon.) | Frisk Asker – EC-KAC 0:4 (kon.)
konec
Augsburger Panther
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Belfast Giants
Neděle 08.09.2019, 17:00 • Curt-Frenzel-Stadion, Augsburg, Bavorsko • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobré odpoledne příznivcům CHL! Hokejová Liga mistrů pomalu jde do finálových bojů v základní skupině. Ve skupině C jsou na programu odvety po první části. Utkání mezi Augsburgem a Belfastem může být pro oba soupeře poměrně důležité v rámci bojů o postup. První zápas vyhrál na Ostrovech Augsburg 3:2 v prodloužení, povede se mu nepříjemného soupeře porazit i podruhé? Zápas začíná na Curt-Frenzel-Stadionu v 17:00, příjemnou zábavu!
     
    BELFAST GIANTS
    3. místo, 4 body, skóre 8:13, bilance 1-0-1-1

    Absolutní nováček v CHL se zapsal do povědomí fanoušků spíše jako tým, který vyznává tvrdou, až zákeřnou hru. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil Liberec, který tohoto soupeře ve skupině potkal dvakrát a dvakrát to nebylo rozhodně klidné utkání. Při své premiéře Belfast zaskočené Tygry přehrál v přestřelce poměrem 5:4. Mnohem více se však mluvilo o zranění některých hostujících hráčů, včetně několika vyšších trestů a nepřesvědčivému výkonu rozhodčích.

    O dva dny později sehrál Belfast druhý zápas proti německému Augsburgu, vyrovnaný zápas rozhodlo až prodloužení, které zvládl lépe Augsburg a vyhrál 3:2 v prodloužení. Odveta s Libercem na severu Čech byla sice o něco klidnější, přesto byly k vidění tvrdé zákroky. Bílí Tygři ale doma další ztrátu nepřipustili a svého soka smetli jednoznačně 6:1.
     
    AUGSBURGER PANTHER
    2. místo, 5 bodů, skóre 10:9, bilance 0-2-1-0

    Augsburg má v rámci své skupiny, potažmo ligy, jednu zvláštnost. Ani jedno utkání totiž neskončilo po šedesáti minutách, vždy se muselo prodlužovat. V tomto ohledu Panteři mají dvě úspěšná nastavení a jedno neúspěšné. Obě úspěšná přišla hned na začátku soutěže, ve švédské Lulee dospěl zápas až do nájezdů, kde se z deseti hráčů prosadili tři, z čehož dva byli z německého týmu, tím pádem šel druhý bod do Německa – 2:3 po nájezdech.

    O druhém venkovním zápase v řadě již bylo psáno, Augsburg akceptoval tvrdou hru svého soupeře a nenechal se rozhodit, možná i díky tomu tak vyhrál 3:2 v prodloužení. Poslední zápas, tentokrát již na domácím ledě proti Lulei, nabídl fantastický hokej, Panteři se dokázali zvednout ze stavu 1:3, potažmo 2:4 a dorovnat jej na 4:4 39 sekund před koncem. V prodloužení ale skóroval švédský tým a tuhá bitva měla vítěze ze severu.
     
    Dnešní utkání bude hostit Curt-Frenzel-Stadion s kapacitou 6218 diváků. Až do roku 2013 bylo kluziště překryto jenom střechou a z logicky chybějících zdí to byl unikát, neboť v celé Evropě to byl jediný stadion, který byl v tehdejší době částečně outdoorový. Mezi lety 2013 – 2015 proběhla rekonstrukce tohoto stánku a dostavba zdí. Avšak po přestavení a otevření prvních tribun bylo zjištěno, že z některých částí tribuny není vůbec vidět na hru! Proto proběhla další rekonstrukce, která vysála navíc 2.5 milionu Euro. S architektem, který navrhoval původní vzhled stadionu, není dodnes zahájeno soudní řízení.

    Inu, tyto úkazy nejsou k vidění jenom u nás, i Němci se holt někdy spletou...
     
    -68:00
    Úvodní sestavy:

    Augsburger Panther: Keller (Borst) – Sezemsky, Valentine, McNeill, Haase, Lamb (A), Tölzer (C), Rogl – Mayenschein, Gill, Fraser – Sternheimer, LeBlanc, Callahan – Lambacher, Stieler, Payerl – Hafenrichter, Ullmann (A), Miller

    Belfast Giants: Owen (Murphy) – Leonard (C), Mullen, Garside, Raine (A), Swindlehurst – Wronka, Lake, Hamilton – Farnham, Ward, Reddox (A) – Long, Dupuy, Smotherman – Hook, Morgan

    Rozhodčí: Schrubok (BLR), Schrader (GER) – Wölzmüller, Schwenk (oba GER).
     
    -4:00
    Ještě jednou vás vítám u onlajnu z hokejové Ligy mistrů! Aréna v třetím největším městě Bavorska je pořádně našlapaná a po ledě již krouží hosté. Na domácí se stále čeká.
     
    -3:00
    Píseň Break Stuff od legendární nu-metalové kapely Limp Bizkit doprovází domácí při nástupu na led. Atmosféra je od prvních minut výtečná!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhrál Augsburg, který se tak pouští do první útočné akce v dnešním zápase.
     
    00:18
    Ale první střela přišla na druhé straně od Raineho z levého kruhu, Keller naprosto jednoduše betonem poslal puk do rohu.
     
    00:52
    Nahození na Farnhama přišlo již v době, kdy se jmenovaný nacházel v ofsajdu a hra je logicky přerušena. Od prvních minut to však vypadá na velice bojovný a tvrdý hokej.
     
    01:23
    McNeill uklidil svého soupeře do rohu a píchl kotouč do středního pásma, kde si ho vzal LeBlanc, ale nedokázal s ním více vymyslet.
     
    01:59
    Dvě minuty za námi a přerušovalo se pouze v jediném momentě hry. Belfast to nyní zkusil v přečíslení 2 na 1, střela Hooka ale byla velice nepřesná.
     
    02:33
    Nahození Panterů do útočného pásma nemělo jiný cíl, než odjet vystřídat a poslat na led novou pětku.
     
    03:10
    Severoirští Obři častěji drží kotouč na holích, Augsburg spoléhá na brejkové situace. Jednu takovou předvedl nyní a vytvořil si díky tomu v pásmu tlak, závěrečný pokus Lamba od modré ale kryje Owen.
     
    03:57
    Farnham neuspěl na útočné modré a musí se vracet zpět do obrany. Navíc sledoval trošku nebezpečnou šanci domácích, která skončila střelou Gilla z mezikruží, Owen vyrazil ramenem nad branku.
     
    04:47
    Ve hře se už začínají objevovat první prvky důrazné a tvrdé hry ze strany Belfastu, který svého soupeře trošku věší na mantinely.
     
    05:16
    Augsburg převzal v posledních minutách iniciativu a zavřel soupeře do pásma, nedokázal z toho však vytěžit větší šanci, než jednoduchou střelu z levého kruhu.
     
    06:02
    Oblouček na Lakea Garsidovi nevyšel a při rychlém návratu zpět se Panteři dopustili ofsajdu. Čárový sudí odpískal ale ofsajd o něco později, mezitím přišla střela na branku. To už se moc nelíbilo jednomu z hostí, strkanici sudí rozehnali a posílají hráče na powerbreak.
     
    06:59
    Po delší době se dostali hosté ke střele, byl to Dupuy, jehož střelu z poměrně velké dálky a navíc z úhlu lapil Keller do výstroje a přerušil hru.
     
    07:14
    Prudké Reddoxovo nahození na branku Keller úplně nepřikryl, což viděl Farnham a bojoval o to, aby se kotouč v brance nakonec ocitl. Mezitím už ale zmizel kotouč z dozoru sudímu a ten hvizdem zastavuje dění na ledě.
     
    07:45
    Jordan Smotherman (BEG) zasáhl holí do obličeje McNeilla u jeho vlastní branky, důsledkem toho jsou dvě minuty za vysokou hůl a první přesilovka Augsburgu.
     
    08:17
    Nejlepší střelec Panterů, Matthew Fraser dostal přihrávku a sjel si pro střelu až mezi kruhy, Owen musel do akce se svojí lapačkou.
     
    08:31
    Povedený one-timer z dílny Sezemskyho viděl Owen, který sklapl betony a nedovolil puku, aby šel za jeho záda.
     
    08:54
    Domácí reklamují sekání na pronikajícího spoluhráče na útočné modré, ani jeden rozhodčí ale nezvedá ruku a Belfast navíc vyhazuje až za domácí kasu.
     
    09:30
    Poslední sekundy zbývají z přesilové hry a vypadalo to na závar před brankou Belfastu, nakonec to hosté zvládli a Leonard poslal vší silou puk mimo nebezpečnou zónu.
     
    10:13
    Hosté v plném počtu a Wronka hned rozjížděl kombinaci, která ale skončila u trestné lavice. Augsburg přenášel však hru až moc zbrkle, což znamená zakázané uvolnění.
     
    10:52
    Střela vyjíždějícího Warda na pravém kruhu byla blokována Tölzerem a na základě toho se domácí dostali do útočného pásma.
     
    11:26
    Nejaktivnější před brankou byl LeBlanc, který si vyndal kotouč zpod těl a snažil se zakončovat, přesunující se Owen ale ani neměl moc těžkou práci, LeBlanc na něj vyslal slaboučkou střelu.
     
    12:01
    Belfast dostřídává svojí pětku a čeká za vlastní brankou. Ale to už je signalizováno vyloučení na domácí straně. Kdo bude ten nešťastník?
     
    12:24
    Dennis Miller (AUG) dostává dvě minuty za vysokou hůl, která pročísla obličej Patryka Wronka. Belfast bude mít po přestávce první přesilovou hru zápasu.
     
    12:46
    U pravé tyče to zkoušel hostující Farnham, Keller se včas přesouval a tuto situaci pohlídal.

    Na druhé straně ale vznikl prostor pro Frasera, který si nikým nehlídaný najel až před branku a zkoušel na Owena kličku, hostující gólman výborně vypíchl puk nejlepšímu střelci týmu holí!
     
    14:07
    Tvrdé srážky mezi hráči doprovází tuto přesilovku Belfastu, která ale nebyla vůbec povedená. Více šancí v ní měl totiž spíše Augsburg.
     
    14:53
    Payerl uklidil v protějším rohu tvrdým hitem Garsidea, který odlétl až na mantinel. Náraz to musel být jistě nepříjemný, ale čistý, proto nemůže být o vyloučení řeč.
     
    15:20
    Panteři se dostali několika nepřesnými přihrávkami pod tlak a museli improvizovat, vyhození z obranného pásma bylo ještě v tom středním tečováno, zakázané uvolnění se tak nepíská.
     
    16:18
    Hafenrichter vracel kotouč na modrou pro Sezemskyho, kterému se otevřel ohromný prostor a obránce domácích jej využil pro tvrdou střelu. Ta byla navíc tečována a Owen musel předvést těžký zákrok!
     
    17:13
    Jaroslav Hafenrichter (AUG) u mantinelu nasadil zápasnický chvat na Farnhama, což měl hlavní sudí jako na dlani a posílá domácího hráče na dvě minuty za držení na trestnou.
     
    17:42
    Augsburg je ale neskutečně silný v oslabeních a vyhazuje ze svého pásma jeden kotouč za druhým.
     
    18:10
    Nahrávka podél mantinelu na Garsidea nebyla vůbec přesná a domácí vyhazují až za Owenovu branku.
     
    18:44
    Poslední půlminuta z přesilové hry a Belfast se po delší době usadil v útočném pásmu, aby mohl kombinovat.
     
    19:01
    Začátek poslední minuty obstará vhazování poté, co kotouč vylétl z útočného pásma hostí až na střídačku Panterů. Tohle ale už vypadá pro domácí o něco lépe.
     
    19:20
    Hafenrichter naskakuje do hry zcela neposkvrněn nějakou vinou, neboť oslabení Augsburg ubránil a může ještě navíc zaútočit.
     
    19:55
    V samotném závěru se nám naskytla situace 2 na 2, ve které byl Augsburg ten útočnější tým a křižnou přihrávku poslal na branku Callahan, Owen si povyjel a zachytil tento kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání nabídla fyzicky náročnou a důraznou hru z obou stran. Herně lépe na tom byl o něco Augsburg, oboustranně se však jednalo o neskutečně vyrovnanou hru. Rozhodčí si po konci první třetiny ještě svolali kapitány, aby si zřejmě vzájemně upřesnili nějaká pravidla. Druhá třetina nám začne zhruba za 14 minut.

    Střely na branku: 10 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhé úvodní buly v třetině vyhrává Augsburg, který na nic nečekal a okamžitě se vrhnul do útoku.
     
    20:51
    Scott Valentine (AUG) předvedl nešetrný zákrok proti soupeři, kterého při přechodu modré čáry zasáhl do obličeje holí. Bylo to i s krvavým zraněním a verdikt zní 2+2 minuty.
     
    21:14
    Belfast má tak dlouhou přesilovku, její úvod mu ale zatím vůbec nevychází, Augsburg se brání v pohodě a posílá ven puky.
     
    21:46
    Skoro minuta už bude pryč z přesilovky, až nyní se hosté propracovali ke dvěma střelám. Obě však Keller zachytil a za frenetického řevu publika domácí vyhazují, navíc mohou i střídat.
     
    22:38
    Další vyhození ze strany Augsburgu přišlo o něco později, půlka přesilovky je navíc za námi.
     
    23:12
    Panteři mohou být v dnešním zápase skutečně hrdí na svoje oslabení. Belfast se nemůže vůbec prosadit, či dostat do většího tlaku a Valentine může být zatím na trestné spokojen.
     
    23:53
    Hamilton nahrával křížem na volného spoluhráče na druhé straně, puk však zablokoval Keller, následně si domácí gólman připsal další zákrok po střele Farnhama.
     
    24:18
    Domácí opět vyvážejí kotouč do středního pásma a pomalu se jejich čtyřminutové oslabení blíží ke konci.
     
    24:52
    Důležitý zákrok Kellnera při konci oslabení! Belfast nakonec zavřel svého soka v pásmu a odraženou střelu Leonarda zachytil před prázdnou brankou na protější straně Dupuy. Puk si ale musel sklepávat ze vzduchu, Keller toho využil na přesun a střelu Dupuye vytěsnil koncem hole!
     
    25:32
    Vyloučení v týmu Belfast Giants (Hook – 2 min., sekání).
     
    26:03
    Augsburg má k dispozici další přesilovou hru a ještě v chaotické situaci na modré čáře udržel pásmo. Hosté jsou nyní pod ohromným tlakem a domácí cítí, že to chce gól.
     
    26:44
    Gill si sjel na pravý kruh a z velice ostrého úhlu střílel na zadní tyč, puk těsně minul cíl střely. Panteři sypou jednu střelu za druhou na branku, ale Owen ve spolupráci s obranou výborně pracuje!
     
    27:39
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Tenhle tlak už nešlo vydržet a Augsburg se dostává do vedení! Gill zachytil na pravém kruhu kotouč a vracel jej pod sebe na McNeilla. Domácí bek se rozhodl pro střelu, Owen ji sice vyrazil, avšak přímo k MATTHEWOVI FRASEROVI, který se zorientoval a zametl kotouč do branky. Hosté papírově přečkali toto oslabení, reálně však ne – 1:0! Asistence: Patrick McNeill, Sahir Gill
    27:39 FRASER - 1:0
     
    28:54
    Hra pokračuje po krátké přestávce a hosté vyřešili další ošemetnou situaci ve svém území vyhozením do středního pásma.
     
    29:21
    Belfast se dostal na kotouč a kombinuje s ním převážně ve středním pásmu. Nakonec přesto nahodil na branku Panterů a Keller raději přikryl, nechtěl mít zbytečné problémy.
     
    29:50
    Fraser vyšťouchal kotouč až za modrou čáru, čímž vyhnal soupeře z pásma domácích. Nakonec z toho vznikl protiútok, který táhl Gill, jeho zadovka zpoza branky ale nikoho ve stejném dresu nenašla.
     
    31:02
    Callahan udržel puk ještě v útočném pásmu. Domácí v posledních minutách jasně vládnou hře a Obry do ničeho nepouštějí.
     
    31:38
    Nebýt Owena, už je to o dva! Domácí ujeli do brejku 3 na 1 a zakončení měl na starosti Hafenrichter, místo střely se ale snažil nahrávat úplně do prázdné branky, na to byl ale gólman připraven, přihrávku zachytil a přerušil hru.
     
    31:58
    Hamilton si nahodil puk do útoku a dojížděl jej, jenže byl zakřížován. Přesto se nějakým způsobem Belfastu povedlo v útoku setrvat a z druhé vlny střílel proti brance Swindlehurst, Keller střelu viděl a měl prostor zasáhnout.
     
    32:44
    Payerl na levé straně nasadil do rychlého útoku a dojel až k levému kruhu, odkud bekhendem střílel na branku, Owen kontroloval puk betony.
     
    33:20
    Hodně nepřesná nahrávka hostujícího hráče znamená ztrátu puku pro Belfast. Z toho pramenil další rychlý útok do otevřené obrany, LeBlanc švihem trefil jenom střed branky.
     
    33:55
    Zachycení puku ve středním pásmu moc Panterům nevyšlo. To bylo něco na Smothermana, který si kotouč vzal do parády a najížděl do útoku, jeho pokus po zemi však Keller kryje.
     
    35:03
    Swindlehurst vyzval Farnhama stojícího na útočné modré dlouhým pasem, na Farnhama to však bylo až moc dlouhé a puk zase získávají domácí. Momentálně se nacházíme ve fázi hry, kdy toho není moc k vidění.
     
    35:47
    Dupuy asi ani nevěděl, co udělal. Vzít puk při zakládání útoku a vší silou ho napálit přes celé hřiště na icing, to není něco, za co by měl být pochválen.
     
    36:06
    Keller si vychutnal hostujícího útočníka Hooka! Domácí totiž střídali velice špatně a Hookovi se otevřel prostor pro samostatný nájezd. Jenže moc nevěděl, co s kotoučem a zamířil jenom do předem nastavené lapačky domácího gólmana!
     
    36:32
    Tečovaný pokus od modré lehce vyděsil domácí kotel, který je velice hlučný. Nakonec si mohl Keller oddechnout, kotouč skončl na zadním plexi.
     
    37:28
    Jednoduché nahození Haaseho zajistilo domácím útočné pásmo, alespoň pro následující momenty.
     
    37:55
    Ben Lake (BEG) dostává dvě minuty za podrážení 125 sekund před koncem. Bavorský tým má šanci na navýšení vedení, což by si za předváděný výkon určitě zasloužil.
     
    38:19
    Střela zleva byla sražena hostující obranou a Farnham vyrazil na zteč, jeho pokus z uctivé vzdálenosti ale skončil na zadním plexiskle. Belfast přesto našetřil čas.
     
    39:03
    Jsme v poslední minutě třetiny a při průniku podél mantinelu byl Gill faulován. Hosté možná půjdou do tří, nebo také ne, je tu signalizovaná výhoda.
     
    39:40
    15 sekund 5 na 3 pro domácí! Curtis Leonard (BEG) se dopustil podrážení a dostává taktéž dvě minuty.
     
    39:55
    Hosté ale 5 na 3 ubránili jednoduchým vyhozením a je jasné, že si klasickou přesilovku přenesou i do třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla přesvědčivější herní projev Augsburgu, z toho pramenící šance a jeden gól. Belfast měl nicméně taktéž nějaké povedené šance, na obou stranách ale excelují brankáři. Zatímco Markus Keller zabránil minimálně jednomu zásahu, Shane Owen zhruba třem. Přesto už jednou inkasoval, tlak během přesilovky v první části třetiny zužitkoval dorážkou do branky Matthew Farmer. Třetí třetina začne zhruba za 15 minut.

    Střely na branku: 27 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Poslední třetina dnešního zápasu začíná, Augsburg v ní začíná přesilovou hrou.
     
    40:31
    Vrátka na trestné Belfastu se otevírají a Ben Lake (BEG) si tohle za rámeček nedá. U branky se totiž dopustil sekání a je tu 66 sekund 5 na 3 pro domácí!
     
    40:55
    McNeill v poslední chvíli hrábnul do puku a tím uchránil domácí od možného brejku Belfastu. Domácí pokračují v náporu na branku.
     
    41:34
    Payerl dostal křižnou přihrávku na střelu z první, poslal jí však poměrně slabě a Owen s tímto neměl žádné problémy. Přesilovka 5 na 3 se navíc Panterům dost krátí.
     
    42:02
    Už se hraje 5 na 4, domácí pokračují v útočném pásmu. Belfast stihl sotva dostřídat.
     
    42:32
    Dlouhou přesilovku zakončil střelou od modré Lamb, ta ale mířila velmi vysoko a Owen se jenom podíval.
     
    43:07
    Sternheimer zády k brance postrčil na Stielera, který to pustil švihem na branku, jeho pokus byl ale přibržděn a Owen si připsal další zákrok.
     
    43:58
    Smotherman odvedl dobrou práci za brankou a nahrával do předbrankového prostoru, jenže tam nikdo nebyl a Augsburg jde do protiútoku...
     
    44:03
    ...který úspěšný ale není. Přihrávka na dojíždějícího Lamba byla již ofsajdová.
     
    44:54
    Sezemsky jenom prohodil kotouč do útočného pásma a odjel střídat. Domácím zatím všechno hraje do karet, Belfast nevypadá, že by byl schopen zvratu.
     
    45:47
    Smotherman opět kombinuje za brankou, tentokrát už přišla přesná nahrávka před branku, tvrdá střela Raineho končí ve změti těl před brankou.
     
    46:42
    Dlouhý pas pro Lakea byl skutečně dlouhý a hostující útočník jej nedojel. Proto je pískán icing a hra se stěhuje zpátky před branku Severoiřanů.
     
    47:10
    Stieler se rozjížděl v útočném pásmu pomaleji, ve finále ale nabral slušnou rychlost a sjel si před branku, jeho zakončení ale nebylo moc přesné. Na druhé straně se dá mluvit o tom stejném.
     
    48:10
    Další přesilovka pro Augsburg. Claran Long (BEG) podrazil v rohu svého pásma Sternheimera a dostává dvě minuty. Panteři se mohou trhnout na větší gólový rozdíl.
     
    48:32
    První pokus o vytvoření šance ale končí vyhozením Belfastu až na druhou stranu kluziště.
     
    49:02
    Domácí zatlačili Belfast prakticky až před branku, z nadějné pozice ale nedokázali zakončit tento úsek přesilové hry úspěšně.
     
    49:44
    Dupuy svedl tvrdý souboj se Sezemskym o puk a vyhrál jej, proto mohl vyvézt kotouč a z pravého kruhu i zahrozit, Keller však připisuje další zákrok.
     
    50:13
    Současně s koncem přesilovky střílel od modré McNeill, jeho střelu srazil hostující obránce a kotouč těsně prošel vedle levé tyče.
     
    50:19
    Mnohem zajímavější momenty ale nastaly poté. Raine tvrdě poslal na mantinel hlavou napřed Callahana, který se sice sám zvedl a odjel na střídačku, jeho zdravotní stav však není moc OK. Rozhodčí nebudou vylučovat a pokračujeme za pískotu domácího publika dále.
     
    51:03
    Lake si nabruslil do střelecké pozice, ze které byl však vytlačen. Hosté to zkusili i podruhé, Keller si udržel před brankou pořádek a v následné tlačenici byla posunuta panteří klec, proto je hra přerušena.
     
    51:28
    Belfast právě vstřelil branku!
    Tvrdá rána pro Augsburg, který kapituluje! Hostující kapitán Leonard zadovkou vyzval ke střele Liama Morgana, jehož pokus těsně před gólmanem tečoval BRIAN WARD a Keller neměl šanci zasáhnout. Platnost gólu se zkoumala na videu kvůli možné teči vysokou holí, gól ale platí – 1:1! Asistence: Liam Morgan
    51:28 WARD - 1:1
     
    52:45
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Belfastu remízový stav skutečně dlouho nevydržel! HENRY HAASE dostal nabito na osu ledové plochy od LeBlanca a příklepem prostřelil Owena v hostující brance. Domácí jsou zase o gól blíže výhře – 2:1! Asistence: Andrew LeBlanc, Jaroslav Hafenrichter
    52:45 HAASE - 2:1
     
    53:54
    Spíše nahození mířilo na branku hostí, Owen však raději zvolil přikrytí kotouče. Přecejenom následuje ještě jeden powerbreak, po něm se už rozehraje závěr třetiny.
     
    54:24
    Hosté se snaží sevřít domácí v jejich pásmu, Augsburg však evidentně hraje v psychické pohodě a nepřipouští si žádné drama.
     
    55:07
    Nepřesnou nahrávku na stojícího útočníka Belfastu na modré zastavuje Fraser a posílá kotouč zpátky za branku hostí.
     
    56:09
    Lake sprintuje do útočného pásma, ale o kotouč lacině přišel. Hned vznikl protiútok Panterů, který vypadal v první chvíli nadějně, domácí se však sami poslali do pozice, ze které se skórovat prakticky nedá.
     
    56:58
    Belfast se snaží dostat do závěrečného tlaku, ale nedaří se mu to. Bavoři zvládají závěr poměrně dobře takticky.
     
    57:26
    Puk v ochranné síti a vhazování je nařízeno v útočném pásmu hostí. Ti zatím neberou time, ani neodvolávají gólmana.
     
    57:36
    Domácí řešili situaci výhozem na zakázané uvolnění a scénář hry bude prakticky pro další minuty stejný jako před pár sekundami.
     
    58:10
    Hosté vyslali na branku Augsburgu tři střely, ale bez úspěchu. Jdou však do rizika bez gólmana!
     
    58:36
    Hra se přemístila do rohu kluziště, ze kterého nic nehrozí. Augsburg navíc po chvilce vyhodil do středního pásma.
     
    58:56
    Oddechový čas pro Belfast!
     
    59:01
    Poslední minuta třetí třetiny. Augsburg vyhrál buly a vyhazuje obloučkem. Nepomáhá mu to ale tak, jak by si přál, neboť stejně icingu dosáhl.
     
    59:18
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Panteři si zajistili tři body a přiblížili se postupu do play-off! Scott Valentine získal puk za vlastní brankou a bekhendem jej poslal do neutrální zóny, kde byl osamocen ADAM PAYERL. Ten už pak dovezl kotouč do prázdné, i přes obránce za zády – 3:1! Asistence: Scott Valentine.
    59:18 PAYERL - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Naplněný domácí kotel děkuje svým miláčkům za výkon, který zajistil tříbodový zisk a přiblížení se k postupu do další sekce CHL! Neviděli jsme ani tolik pohledný hokej, jako bojovný a fyzicky náročný pro oba týmy, které vyznávaly tvrdý styl hry. Stav 1:0 vydržel v poslední třetině dlouho, až do 52. minuty, když srovnal Brian Ward tečováním střely před domácím gólmanem. Remízový stav však vydržel 77 sekund přesně, vedení vrátil domácím povedenou střelou od modré Henry Haase. Tříbodový zisk pak pečetil domácím do prázdné branky v čase 59:18 Adam Payerl.
     
    Ve skupině C se tak Augsburg s Luleou osamostatnily na čele s osmi body, Belfast s Libercem má na kontě čtyři. Říjnový dvojduel mezi Bílými Tygry a Pantery tak zřejmě rozhodne o tom, kdo půjde dále v cestě za ušatým pohárem.

    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný start do nového pracovního týdne a někdy přiště se budu těšit u CHL napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 986 diváků. (19:26:48)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 28. Fraser (McNeill, Gill), 53. Haase (LeBlanc, Hafenrichter), 60. Payerl (Valentine) – 52. Ward (Morgan)


    Augsburger Panther: Keller (Borst) – Sezemsky, Valentine, McNeill, Haase, Lamb (A), Tölzer (C), Rogl – Mayenschein, Gill, Fraser – Sternheimer, LeBlanc, Callahan – Lambacher, Stieler, Payerl – Hafenrichter, Ullmann (A), Miller
    Belfast Giants: Owen (Murphy) – Leonard (C), Mullen, Garside, Raine (A), Swindlehurst – Wronka, Lake, Hamilton – Farnham, Ward, Reddox (A) – Long, Dupuy, Smotherman – Hook, Morgan

    Rozhodčí: Schrubok (BLR), Schrader (GER) – Wölzmüller, Schwenk (oba GER)

    Diváci: 5 986
    bahis siteleri