Třinec – Kladno 6:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:1 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (po pr.) | K. Vary – Zlín 2:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Rytíři Kladno
Pátek 13.09.2019, 17:00 • WERK Arena, Třinec • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný hokejový den vám přeji z města, kde loňská extraligová sezóna napsala svou tečku. Oceláři ji zakončili zvednutím mistrovského poháru po šestém finálovém utkání proti Liberci. Stejný pocit budou chtít zažít i v nové sezóně? Povede se jim to? Prvním soupeřem bude nováček z Kladna. Zápasem vás provede z třinecké WERK Arény Igor Mainka.
     
    RYTÍŘI KLADNO

    Kladenští hokejisté se po pěti letech v 1. lize vrátili mezi elitu. Pomohlo jim k tomu duo dvou bývalých tahounů NHL Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr. Prvně jmenovaný už se v Třinci letos objevil, ale dnes bude chybět, protože nyní obléká dres brněnské Komety. Otazník visí také nad startem Jaromíra Jágra, jehož trápí zranění pánevního svalu z posledního přípravného utkání.

    Kromě zmíněného Plekance opustil středočeský klub i talentovaný útočník Adam Kubík nebo zkušený Petr Vampola. Místo nich zamířili do kladenské kabiny brankář Alexandr Salák, obránci Michal Barinka, Ondřej Smetana, Ladislav Romančík a Brady Austin. Ofenzivní část týmu posílili Martin Réway, Brendan O'Donnell a na hostování z Liberce přišel Jakub Valský.

    V přípravě se Kladnu moc nedařilo a z jedenácti zápasů vyhráli pouze tři, navíc z šesti zápasů proti extraligovým soupeřům uhráli pouze bod za prohru v prodloužení s Litvínovem. V dalších duelech dvakrát podlehli Plzni, jednou Litvínovu po základní hrací době, Mladé Boleslavi a Karlovým Varům.

    Nejproduktivnějším hráčem přípravy byl kanadský útočník Brendan O'Donnell s šesti góly a jednou asistencí. Sedm bodů nasbírali také Patrik Machač (5+2) a Jakub Hajný (2+5).
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Týden po kladenských oslavách postupu do nejvyšší soutěže propukla hokejová radost ve Slezsku. Oceláři se podruhé v historii stali mistry České republiky. Vítězstvím 4:2 na zápasy nad Libercem navázali na mistrovskou sezónu 2010/2011.

    Nová WERK Aréna se extraligovým hokejistům zalíbila. Třinecká novostavba má za sebou pět sezón a hned třikrát se zde odehrál poslední zápas sezóny. Jednou byl vítězem Třinec, jednou Kometa a rok po otevření slavil svou pohádku Litvínov.

    Stejné pocity by si Oceláři rádi zopakovali i na konci tohoto ročníku. V týmu došlo v létě k několika změnám. Družinu Václava Varadi opustili brankáři Šimon Hrubec s Peterem Hamerlíkem a Pavlem Kantorem, obránci Jan Bartko a Patrik Husák a útočníci David Cienciala, Vít Christov, Jonáš Peterek, Adam Raška a Ethan Werek.

    Vedení klubu rychle zareagovalo na odchod gólmana Hrubce a získalo z konkurečních Vítkovic Patrika Bartošáka. Z Českých Budějovic přišel loňský host Petr Kváča. Po krátkém angažmá ve švýcarském Davosu se vrátil obránce Tomáš Kundrátek a po zkušenostech ze zamoří zamířili do ocelářské kabiny i Patrik Hrehorčák a Michal Kvasnica. Největší posilou do útoku je exvítkovický Matěj Stránský, jenž v minulých letech oblékal dres ruského Čerepovce a švédské Mory.

    Trenér Varaďa po dlouhé sezóně naordinoval hráčům krátkou přípravu. V herním období sehráli Oceláři čtyři přátelské zápasy, ve kterých dvakrát zdolali brněnskou Kometu, poradili si i s partnerským Frýdkem-Místkem a zaváhali až doma, kde v prodloužení nestačili na Olomouc.

    Slezané se trápili také v prvních dvou zápasech Ligy mistrů. Nejprve nedali gól finským pelikánům z Lahti (0:1) a dva dny na to prohráli také v běloruském Minsku (0:2). V odvetách už Oceláři prokázali svou sílu, proti Lahti dokázali otočit výsledek ze stavu 0:3 na 5:3 a do sítě Minsku nasázeli sedm gólů (7:2). Do posledního dvojzápasu tak jdou ze druhé pozice.

    Dnes však myslí na extraligový start. Trenérské trio Varaďa, Zadina, Raszka nebude moci počítat se službami trojice Roth, Krajíček, Růžička. Nejhůř vypadá situace kolem nejproduktivnějšího hráče loňského ročníku. Třinecký snajpr se na led vrátí až v roce 2020.
     
    Zaznělo před startem sezóny

    Jaromír Jágr (Kladno): „Sílu Kladna je těžké odhadnout. Přípravné zápasy nebyly podle mých představ, výsledky nebyly dobré. Když se zpětně dívám na obdržené góly, tak výsledek neukazuje poměr hry na ledě. Bylo vidět, že jsme nezkušené mužstvo, hrajeme dost naivně a ve vyšší soutěži jsou kvalitnější hráči, kteří dokážou trestat každou chybu. Budeme potřebovat trochu času, než se přizpůsobíme tomu stylu i tempu. Docela se nám hodilo hostování Valského z Liberce, i vzhledem k tomu, že jsem se zranil.“

    Martin Adamský (Třinec): „Příprava i Liga mistrů ukázaly, že jsme dobře připraveni. V Lize mistrů jsme sice dvakrát venku prohráli, ale troufnu si říct, že jsme byli lepším týmem. Chuť a odhodlanost týmu tam je a porveme se o co nejvyšší umístění. Martin Růžička bude chybět, ale ostatní to musíme vzít za něj.“
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Gernát, M. Adámek – Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Adamský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň – Novotný.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Lakos, Nash, Kehar, Smetana, Barinka – O'Donnell, Stach, Valský – Zikmund, Réway, Melka – Redlich, Machač, J. Strnad – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Bryška, Hlavatý..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ať už náš přenos sledujete z Londýna, New Yorku, Varšavy, Kladna, Prahy, Brna, Kosic, Rosic, Struhařova, Mostů u Jablunkova, Třince, či z jiných koutů naší planety, přeji vám krásné odpoledne z WERK Arény. Vše se pomalu chystá k souboji dvou jarních oslavenců. Vítěz extraligy se utká s úspěšným barážovým účastníkem. Od klávesnice vás ještě jednou vítá Igor Mainka.
     
    Kdo dnes čekal na start Jaromíra Jágra, musí být zklamán. Nejlepší český hokejista historie dnes není na soupisce kladenského celku. Není tam ani bývalý reprezentační gólman Alexander Salák.

    Na třinecké straně chybí kromě ohlášeného kvarteta Roth, Růžička, Krajíček, Matyáš také Jiří Polanský.
     
    Na ocelářský souboj zavítala i skupinka zhruba dvaceti fanoušků ze středočeského města.
     
    Na ledě třinecké arény proběhl videomapping s tématikou uplynulých devadesáti let místního hokeje.
     
    Ještě před úvodním vhazováním získal cenu pro nejlepšího třineckého hokejisty do 23 let, brankář partnerského Frýdku-Místku Nick Malík.
     
    Třinečtí fanoušci vytáhli mohutné choreo, na kterém jsou poháry pro vítěze extraligy a extraligy juniorů s nápisem Hoši děkujem!
     
    A nyní už se pořádně usaďte, zhluboka dýchejte, začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Třinečtí vyhráli úvodní buly, Kundrátkovo nahození ale minulo kladenskou branku.
     
    01:04
    Nepřesné nahození Kehara od vlastní poloviny končí zakázaným uvolněním.
     
    01:12
    Musil zachytil vyhozený puk za útočnou modrou, ofsajd.
     
    01:41
    Ondřej Kovařčík dojel nahozený kotouč do útočného pásma, Třinečtí sevřeli svého soupeře v jejich třetině, jenže střela Adamského od modré čáry minula kladenskou branku.
     
    02:32
    Oceláři svírají Kladno v útoční třetině, Kofroňova střela z pravého kruhu se odrazila od brusle kladenského obránce vedle branky.
     
    03:22
    Středočeši vyhráli vhazování ve středu hřiště, jenže vzápětí se dopustili přestupku o ofsajdu.
     
    03:38
    Nahození Gernáta od červené čáry sklepl pro spoluhráče brankář Cikánek. Kladenským se nedaří dostat do útočného pásma.
    03:38 Titul je minulostí, třeba se dát do práce
     
    04:01
    Nahození Doudery od modré čáry s problémy lapil brankář Cikánek.
     
    04:46
    Tak to byla šance. Doudera zaváhal za vlastní brankou, jeden z kladenských hráčů zachytil Bartošákovu přihrávku a Valský z první netrefil prázdnou branku!
     
    06:07
    Oceláři si zahrají první přesilovku. Na dvě minuty byl vyloučen za podražení kladenský André Lakos.
     
    06:15
    Třinečtí tahali puk po mantinelu, následně ho Barinka získal a odpálil za Bartošákovu branku.
     
    06:51
    Gernátova tvrdá střela od modré příliš škody brankáři Cikánkovi nenadělala. Kladenský gólman puk viděl a zneškodnil.
     
    07:10
    Hosté se dostali do útočného pásma, Machačovu střelu od levého mantinelu Bartošák vyrazil a vzápětí si poradil i s pokusem Kehara.
     
    07:48
    Tvrdý pokus Doudery od modré čáry dolétl do Cikánkovy lapačky.
     
    07:50
    Po dalším vhazování hosté vyhodili puk do třinecké třetiny.
     
    08:08
    Kladenští jsou kompletní. Vhazovat se bude po levici kladenského brankáře.
     
    08:35
    O'Donnell zavezl puk po pravém mantinelu do kruhu, odkud si to namířil do středu a chystal se ke střele. Na poslední chvíli mu jeden z třineckých hráčů přizvedl hokejku a připravil ho o gólovou šanci.
     
    09:52
    Třinečtí znovu zaútočili, ale zpětnou přihrávku Stránského nikdo z jeho spoluhráčů nezachytil.
     
    11:00
    Adámkovo nahození od modré čáry proletělo kolem bruslí Adamského a od zadního mantinelu se odrazilo ke kladenské bráně, kde pohotově zareagoval Cikánek a puk lapačkou přikryl.
     
    11:24
    Chmielewski zavezl puk za bránu, odkud přihrávkou našel dvojici Stránský – Vrána. Ani jeden z třineckých útočníků neprotlačil puk přes Cikánkovy betony.
     
    11:47
    Tentokrát si Stránský s Chmielewskim vyměnili role. Stránský zpětnou přihrávkou vybídl ke střele polského útočníka, ale ten z blízka trefil ochrannou síť za kladenskou brankou.
     
    12:17
    Nepříjemné Adámkovo nahození se snažil tečovat před brankou Marcinko, ale Cikánek zasáhl.
     
    12:17
    Kladenský obránce André Lakos je podruhé na trestné lavici. Po faulu na Marcinka v předbrankovém prostoru ho čeká dvouminutový trest za hrubost.
     
    12:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Dvaadvacet sekund stačilo Ocelářům k využití přesilovky. Po přihrávce Vrány vypálil od modré Gernát, puk se od zadního mantinelu odrazil na hůl TOMÁŠE MARCINKO a zkušený slovenský útočník zametl kotouč do poloodkryté brány! Asistence: Martin Gernát, Petr Vrána – 1:0!
    12:39 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    13:21
    Po reklamní přestávce zkusil zaútočit Zikmund, ale po projetí útočné modré čáry byl čistě sražen třineckým hráčem na led.
     
    15:18
    Bláha si obhodil Kundrátka, ale nedokázal nabrat rychlost, aby zkušenému obránci ujel. Pár vteřin na to ho třinecký bek obral o puk.
     
    16:24
    Poprvé si přesilovku zahrají kladenští hokejisté. Na dvě minuty za vysokou hůl byl vyloučen domácí David Kofroň.
     
    17:12
    Stach našel přihrávkou z levého kruhu u pravé tyče volného Valského, ale kladenský útočník nedokázal zamést kotouč za Bartošákův položený beton!
     
    17:22
    Třinečtí vyhodili puk přes všechny čáry a Kladno musí zahajovat útočnou akci od vlastní brány.
     
    17:42
    Závar před třineckou brankou končí šarvátkou.
     
    18:05
    Další velká šance Kladna! Valský zavezl puk po levé straně před branku, zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Stacha, ale tomu na poslední chvíli vypíchl puk Gernát.
     
    18:25
    Jedna přesilovka Kladna skončila a začne druhá. Na dvě minuty za hákování putuje na trestnou lavici Ondřej Kovařčík.
     
    19:50
    Kladnu se nedaří vystřelit puk na třineckou branku, domácím pak vyhodit puk za obrannou modrou čáru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda. Oceláři v ní po většinu času vládli, soupeře nepouštěli do vlastní třetiny, přesto se Kladenští dostali do několika šancí, ale Valský ani Stach nenavázali na úvodní gól Marcinka, a tak po úvodní dvacetiminutovce svítí na světelné tabuli výsledek 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Druhou třetinu zahájili domácí v oslabení. To budou hrát ještě 13 sekund.
     
    20:37
    Valský se pokusil o střelu z levého kruhu, ale trefil pouze hráče v bílém dresu.
     
    21:29
    Další velmi dobrá příležitost Kladna. Přečíslení dva na jednoho zakončil po přihrávce Melky střílející Zikmund. Kladenský útočník z před brankového prostoru netrefil třineckou klec.
     
    22:12
    Po faulu na Kofroně si přesilovku zahrají Oceláři. Patrik Machač přitlačil k mantinelu třineckého útočníka a míří na trestnou lavici. Verdikt: dvě minuty za držení.
     
    23:17
    Vrána vypálil z levého kruhu vedle branky, Marcinko od pravé tyče neobelstil Cikánka.
     
    23:40
    Oceláře čeká dvojnásobná přesilovka o délce 32 sekund. Antonín Melka zahákoval za třineckou brankou jednoho z domácích hráčů a jde sedět.
     
    23:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí dvojnásobnou přesilovku využili! Kundrátek našel od levého mantinelu v pravém kruhu volného Michala Kovařčíka, ten prudce vypálil na bránu, Cikánek vyrazil jeho nepříjemnou střelu pouze vedle sebe, kde číhal TOMÁŠ MARCINKO a podruhé zametl kotouč do branky! Asistence: Michal Kovařčík, Tomáš Kundrátek – 2:0!
    23:57 Tomáš MARCINKO - 2:0
     
    25:28
    Oceláři pokračují v přesilovkovém zámku, Gernátovu střelu Cikánek vyrazil.
     
    25:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už po naskočení Melky na led našel dalším křížným pasem Vrána svého spoluhráče v pravém kruhu, tím byl ERIK HRŇA, který tvrdou střelou propálil Cikánka! Asistence: Petr Vrána, Tomáš Marcinko – 3:0!
    25:45 Erik HRŇA - 3:0
     
    27:40
    Michal Kovařčík se rozjel na kladenskou branku, objel Austina a zkusil protáhnout puk mezi Cikánkovy betony, ale kladenský brankář odolal.
     
    28:32
    Stránský se protáhl kolem dvou kladenských obránců, stáhl puk na pravou stranu, ale rychlou kličkou nedokázal trefit skulinku mezi Cikánkovymi betony.
     
    28:59
    Kladenští získají šanci na první úspěch. Doudera fauloval Valského a za podrážení musí vytrpět dvouminutový trest.
     
    29:20
    Třinečtí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Draveckého střelu vyrazil Cikánek vedle sebe, jenže dojíždějící Gernát nedokázal puk zamést do odkryté brány!
     
    30:12
    Kundrátek projel mezi třemi protihráči přes útočnou modrou a následně prudce vypálil, bohužel trefil jen zadní mantinel.
     
    31:09
    Domácí toto oslabení přežili nejen bez ztráty gólu, navíc si vypracovali zajímavou příležitost.
     
    31:09
    Domácí dlouho v plném počtu nehráli. Na dvě minuty za hákování byl vyloučen Guntis Galvinš.
     
    31:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Čepice jsou na ledě, první hattrick v letošní sezóně je na světě. Autorem gólu je TOMÁŠ MARCINKO! Třinecký útočník ujel do přečíslení s Adamským a poté uklidil pod horní tyčku přihrávku od svého kapitána! Asistence: Martin Adamský, David Musil – 4:0!
    31:20 Tomáš MARCINKO - 4:0
     
    33:09
    Galvinš na ledě a Oceláři při jeho trestu odskočili na rozdíl čtyř gólů.
     
    33:21
    Adamský přihrál do jízdy Kovařčíkovi a Michal střelou přes hůl obránce poslal kotouč do ochranné sítě před třineckým kotlem, který slaví vysoký náskok svého celku.
     
    34:15
    Novotný objel kladenskou branku a poté zkoušel akci zakončit backhandovou střelou, Cikánek puk mezi betony nepustil.
     
    35:50
    Hosté se řítili do přečíslení dva na jednoho, jenže zajímavé příležitosti předcházela přihrávka rukou a tak místo brejku následuje vhazování před Cikánkem.
     
    37:13
    Austin si to namířil z pravé strany na třineckou branku, puk si dobře přikryl tělem, přesto vystřelit nedokázal. Síla třineckých obránců je velká a na poslední chvíli obránce Kladna černé gumy zbavila.
     
    38:58
    Nepříjemný pokus Adamského od levého mantinelu, Cikánek kotouč pro jistotu vyrazil hokejkou do ochranné sítě.
     
    39:41
    Oceláři se zadrhli na modré čáře a druhý třetina se tak dohrává.
     
    39:52
    Ještě jeden zákrok si připsal do statistik brankář Bartošák, který znamená přísun deseti korun do pokladny charitativní akce Saves Help, kde brankáři dávají za každý úspěšný zákrok 10 Kč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi prostřední třetina. Ta byla daleko bohatší na góly a na světě máme první hattrick sezóny. Autorem tohoto počinu je Tomáš Marcinko. Třetí třetina už bude pouze o tom, jakým rozdílem Oceláři dnes vyhrají.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Hned v úvodu ujel na třineckou branku Valský, rozhýbal tělo, ale Bartošáka neprostřelil!
     
    41:59
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Poldovka snižuje! Barinka od vlastní branky našel rozjetého JAKUBA STRNADA, který střelou do horní poloviny branky vstřelil první gól Kladna! Asistence: Michal Barinka, Ondřej Smetana – 4:1!
    41:59 Jakub STRNAD - 4:1
     
    43:20
    Stránský přišel o kotouč ve vlastní třetině, ale Stach toho nedokázal využít. Jeho slabý pokus z pravého kruhu Bartošák vyrazil do rohu.
     
    44:59
    Třinečtí se dopustili dvou zakázaných uvolnění. Vhazování před Bartošákem.
     
    45:33
    Zaváhání na straně Kladna, Strnad si házel puk se Smetanou a nechybělo moc, aby kotouč získal jeden z třineckých hráčů číhajících před brankou.
     
    46:13
    Vrána dostal přihrávku od Gernáta do pravého kruhu, rozhýbal tělo, položil si brankáře Cikánka a už se snažil zakončit puk do prázdné branky, jenže kotouč mu sjel z hokejky! Tribuny si jen povzdechly.
     
    47:33
    Kladenští sevřeli Třinec v obranném pásmu, ale zmohli se pouze na střelu Nashe od modré čáry. Na tu si počkal brankář Bartošák a puk chytil do lapačky jako zkušený chytač z baseballové MLB.
     
    47:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenští se přibližují k dorovnání skóre! Nahození Barinky od modré čáry Machač sklepl pro TOMÁŠE REDLICHA a kladenský útočník střelou zápěstím trefil pravý horní roh Bartošákovy branky! Asistence: Patrik Machač, Jakub Strnad – 4:2!
    47:49 Tomáš REDLICH - 4:2
     
    48:55
    Chmielewski hledal před brankou svého spoluhráče, ale ten kotouč v dobré pozici netrefil.
     
    49:57
    Domácí příznivci přitlačili na pilu a hlasivkami tlačí Oceláře za pátým gólem.
     
    50:31
    Nejprve pálil Kundrátek od modré čáry po přihrávce Doudery, poté si oba role vyměnili, ale proti oběma pokusům úspěšně zasáhl Cikánek.
     
    51:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pátý gól je na světě. Musil nahodil puk po pravém mantinelu, Michal Kovařčík přebral kotouč v pravém rohu, najel si před branku, kde byl jeho bratr ONDŘEJ KOVAŘČÍK, který poslal kotouč za bezmocného Cikánka! Asistence: Michal Kovařčík, David Musil – 5:2!
    51:31 Ondřej KOVAŘČÍK - 5:2
     
    51:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Uplynulo 14 sekund a máme tady šestý gól. Chmielewski vypustil do jízdy PETRA VRÁNU, ten si povodil protihráče, položil brankáře Cikánka a do prázdné brány zvýšil na 6:2! Asistence: Aron Chmielewski, Matěj Stránský!
    51:45 Petr VRÁNA - 6:2
     
    52:59
    Zápas trochu připomíná předchozí utkání Ocelářů proti Minsku. Třinečtí se dostali do vysokého náskoku, poté soupeři dva góly povolili, aby ve třetí části znovu gólově odskočili. Utkání proti běloruskému soupeři skončilo 7:2. Jak tomu bude dnes?
     
    52:59
    Máme tady komerční přestávku, ale ta bude delší, protože u dvířek na trestnou lavici kladenského týmu vypadlo plexisklo.
     
    52:59
    Dnešní utkání sleduje vyprodaná WERK Aréna. Cestu do nejmodernější hokejové haly v České republice si našlo 5400 diváků.
     
    53:17
    Adámek byl tvrdě naražen na mantinel Redlichem. Ten u něj klečí a žádá o pomoct domácí lékařský tým.
     
    53:33
    Trestný hattrick si na své konto připisuje André Lakos. Kladenský obránce chytil kolem krku Hrňu a potřetí si jde sednout na trestnou lavici. Výrok: 2 minuty – držení.
     
    54:01
    Hrňa prudkou ranou z pravého kruhu minul branku.
     
    54:59
    Kundrátek se napřáhl na modré čáře a následně při střele přelomil svou hůl.
     
    55:32
    Střela Gernáta od modré čáry orazítkovala spodní část levé tyče Cikánkovy branky!
     
    55:53
    Lakos je na ledě, Kladno je v plném počtu.
     
    56:46
    Michal Kovařčík po přejetí modré čáry přenechal puk Adamskému, ten prudce vypálil, ale do branky puk nenasměroval.
     
    56:46
    Třinec čeká ještě jedna přesilovka. Brady Austin si půjde odsedět dvouminutový trest za sekání.
     
    57:17
    Středočeši dostali puk do útočného pásma a mohou si na chvíli vydechnout.
     
    58:20
    Střelu Doudery od modré čáry se pokusil tečovat před Cikánkem Ondřej Kovařčík, to se mu i povedlo, přesto kotouč skončil ve výstroji kladenského brankáře.
     
    59:21
    Hrehorčák ještě našel rozjetého Hladonika, ten zamířil na kladenskou branku, ale střelou do horní poloviny branky na Cikánka nevyzrál.
     
    59:24
    Domácí dohrají utkání přesilovou hrou. Vyloučen byl Antonín Melka na dvě minuty za podrážení.
     
    Konec zápasu.
     
    V Třinci je hotovo! Oceláři potvrdili papírové předpoklady a porazili nováčka jednoznačně 6:2. Polovinu gólů vítězného celku vstřelil nejlepší hráč zápasu Tomáš Marcinko. Nejlepším hráčem kladenského družstva byl vyhlášen Jakub Strnad.
     
    Třinečtí vysokým vítězstvím zřejmě po prvním kole povedou extraligovou tabulku. Navíc Kladnu ukázali, že je před nimi ještě hodně práce, aby bojovali minimálně o předkolo play-off.
     
    Z WERK Areny je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemné prožití víkendu, třeba ve společnosti sportovních online přenosů. (20:56:33)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 13. Marcinko (Gernát, P. Vrána), 24. Marcinko (M. Kovařčík, Kundrátek), 26. Hrňa (P. Vrána, Marcinko), 32. Marcinko (Adamský, D. Musil), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, D. Musil), 52. P. Vrána (Chmielewski, Stránský) – 42. J. Strnad (Barinka, Smetana), 48. Redlich (Machač, J. Strnad)


    HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Gernát, M. Adámek – Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Adamský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň – Novotný.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Lakos, Nash, Kehar, Smetana, Barinka – O'Donnell, Stach, Valský – Zikmund, Réway, Melka – Redlich, Machač, J. Strnad – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Bryška, Hlavatý.

    Diváci: 5400 (vyprodáno)
    bahis siteleri