Přerov – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Technika Brno 9:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 5:7 (kon.)
PZ Kladno – K. Vary 0:6 (kon.) | Č. Budějovice – Tábor 2:1 (po pr.) | Vítkovice – HK MD Šumperk 2:3 (po pr.)
Plzeň – Kobra 14:2 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Sparta – Chomutov 2:5 (kon.)
Třinec – Zlín 2:10 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:5 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 9:1 (kon.)
Havířov – Poruba 3:1 (kon.) | Olomouc – Vsetín 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:5 (1:0, 0:4, 1:1)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 19.09.2019, 17:15 • Malá sportovní hala, Praha 7 (Bubeneč) • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:27:01)
     
    Dohráno! Severočechům se výlet do hlavního města vyplatil, svěřenci Petra Jíry dnes na ledě holešovické haly předvedli solidní výkon a po výhře 5:2 si připisují tři body do tabulky! Oproti tomu sparťanům se dnešní duel vůbec nepovedl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    V Malé sportovní hale je hotovo, tři body z dnešního duelu poputují do Chomutova! Přesilovku v pátý zásah Pirátů přetavil JIŘÍ KULICH, čímž hostům pojistil jejich výhru. Asistence: Jan Ekrt.
     
    59:26
    Poslední sekundy utkání se dohrávají před Krbečkovou svatyní, Chomutov se drží u kotouče a nepouští k němu soupeře. Dovolím si říct, že je rozhodnuto.
     
    58:34
    Svoboda projel domácí obranou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti svatyně poslal pryž přímo do nastavené lapačky připraveného Krbečka.
     
    57:52
    Tohle už pro domácí vůbec nevypadá dobře. Nino Tomov (SPA) v klíčové pasáži utkání oslabuje svůj celek, bek Sparty je na dvě minuty vyloučen za hákování.
     
    56:56
    Filip Ducháč nahodil kotouč směrem na soupeřovu klec, letící pryž chomutovskou svatyni minula jen o pár milimetrů. Naděje Sparty vyhasínají.
     
    55:53
    Domácí kombinují v útočném pásmu, stále se jim ale nedaří dostat do lepší střelecké pozice. Piráti odvádí skvělou práci, oslabení skončí za pár sekund.
     
    54:27
    Situace se pro hosty komplikuje, Piráti špatně vystřídali a budou za to pykat. Trest za příliš mnoho hráčů za hráčskou lavici odpyká Jan Vostiňák (CHO).
     
    54:03
    Andrej Adamec chtěl Malanta překvapit prudkou ranou z modré čáry, pro svůj tým se však obětoval Lukáš Koblížek a dělovku zblokoval vlastním tělem.
     
    53:05
    Tohle nevidíme rádi. Jan Vostiňák po souboji v rohu dlouho ležel na ledě, nakonec kluziště opouští za pomoci dvou spoluhráčů. Snad bude v pořádku.
     
    52:09
    Sledujeme fyzickou hru, tvrdých zákroků na ledě přibývá. Ani jeden celek protihráče nešetří, v této fázi hry už jde pochopitelně o hodně.
     
    50:51
    Ve vlastním oslabení se před brankoviště probojoval Broš, výborný maskovaný Pirát v hostující svatyni byl ale připraven zasáhnout!
     
    49:53
    A právě Petra Horáčka (SPA) teď na ledě nějakou dobu neuvidíme. Domácí bek byl totiž hlavním sudím vykázán na trestnou lavici, provinil se podrážením.
     
    49:30
    Koblížka na modré čáře odzbrojil Horáček, jenž se následně okamžitě vypravil dopředu. Zakončením z pravé strany Malanta nijak nepřekvapil.
     
    48:14
    Adamec na sebe opět upoutal pozornost, tentokrát to zkusil trochu jinak. Za Malanta se pokusil puk dopravit z hranice brankoviště, opět ovšem bezúspěšně.
     
    47:41
    Na konci krátké domácí kombinace stál kapitán Andrej Adamec, jehož zakončení od modré zaplulo do výstroje připraveného chomutovského brankáře.
     
    46:56
    Závar před hostující klecí přerušil hvizd hlavního rozhodčího, bude se vylučovat. Za podrážení míří na trestnou lavici obránce Josef Rykl (CHM).
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Straka, 46. Červenka (Mácha) – 28. Čech (Kulich), 33. Čech (Frollo), 37. Čech (Svoboda, Pöschl), 39. Döring (Kulich, Čech), 60. Kulich (Ekrt)


    HC Sparta Praha: Krbeček (Dlouhý) – Tomov (A), Ludvík, Ducháč, Menzel, Adamec (C), Horáček – Broš (A), Mácha, Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
    Piráti Chomutov: Malant (Ciple) – Döring, Pöschl (A), Frollo, Poch, Perný, Rykl, Rusín – Pavlák, Svoboda (C), Spudich, Čech, Kulich (A), Ekrt, Koblížek, Šugár, Vostiňák, Šilar.

    Rozhodčí: Battěk – Klouček, Svobodová.

    Diváci: 46
    thejrc.org