Skalica – Žilina 2:3 (po pr.) | Dubnica – Bratislava Capitals 2:3 (kon.) | Trnava – Levice 1:5 (kon.)
Martin – Spišská N. Ves 3:5 (kon.) | Pov. Bystrica – Topoľčany 2:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 20.09.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Richard Rapáč (tréner HK Spišská Nová Ves): "Výborný, obetavý výkon z našej strany. Výborne sme hrali aj v Topoľčanoch, len nám to tam nepadalo. Náš skvelý výkon podčiarkol aj výkon brankára. Bol to však predovšetkým kolektívny a obetavý hokej. Aj napriek tomu, že máme pomerne mladý tím, verím, že súperov budeme v tejto sezóne trápiť."

    Radovan Somík (asistent trénera HK VITAR Martin): "Nemali sme zlý vstup do zápasu, vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí. V poslednom období sa ale trápime s premieňaním šancí. Navyše sme hneď aj inkasovali. Do záveru tretiny sme výsledok zrovnali, čo bolo určite pozitívom. Druhá tretina bola vyrovnaná z oboch strán. Škoda, že v závere, keď sa nám podarilo odskočiť na gól, hneď sme si vyrobili dvojnásobné vylúčenie a do prestávky aj inkasovali. V úvode tretej tretiny sme inkasovali gól z predbránkového priestoru, ktorý nás zlomil. Súper výborne kontroloval hru. Bolo ťažké sa presadiť cez stredné pásmo, ktoré jeho hráči výborne pokrývali. Povedal by som, že sme si už nedokázali vypracovať nejakú extra gólovú príležitosť, aby sme so zápasom ešte niečo urobili. Súperovi musím pogratulovať za obetavý výkon."

    Lukáš Novák (útočník HK Spišská Nová Ves): "Vyrovnané stretnutie o jednom góle. Rozhodovalo sa práve v tretej tretine o tom, kto zvíťazí. Mali sme šťastie, že sme to boli práve my, ktorí sme ho strelili. Zároveň sme zaznamenali aj posledný gól v zápase a zvíťazili 3:5 vďaka tomu, že sme si vedenie udržali. Tento súper nám takpovediac sedí, aj keď dnes to bolo skôr hore – dole. Skvelí fanúšikovia dnes videli množstvo gólov, postarali sa o výbornú atmosféru. V zápase som zaznamenal dva góly, posledný pochádzal z vyhraného buly, dostal som prihrávku medzi kruhy a trafil vinkeľ. Brankár mal zakrytý výhľad, nemal veľa možností zasiahnuť. My však takisto musíme pochváliť nášho brankára, v zápase mal výborné zákroky, v mnohých momentoch takpovediac čaroval. Našim cieľom aj napriek víťazstvu zostáva stred tabuľky, radi by sme sa pobili o čo najvyššie priečky. Máme mladé mužstvo zložené z dorastencov, chceme im dať príležitosť, takže uvidíme neskôr."

    Tomáš Rusina (obranca HK VITAR Martin): "Nemyslím si, že sme mali v stretnutí navrch. Príležitosti tam boli, neboli sme ale pred súperovou bránkou dostatočne dôrazní. Určite nebolo na mieste príliš rozmýšľať, skôr strieľať. Určite mrzí gól do šatne niekoľko sekúnd pred koncom tretiny. Nebudeme sa vyhovárať, či tam bol alebo nebol faul. Taký je hokej. Liga je v tejto sezóne vyrovnaná. Každý môže nad každým zvíťaziť. Doma či vonku. My sa teraz musíme čo najlepšie pripraviť na najbližšie zápasy. Vykorčuľovať ráno na tréning, vyvetrať hlavy a od pondelka sa už pripravovať na stretnutie vonku. V rámci prípravy kedy sme mali stretnutia v utorok a vo štvrtok sme sa pripravovali na koncept zápasov, ktoré sa hrajú v stredu a piatok. Sme profesionáli, ktorí si s takýmto rozpisom musia poradiť, pre všetky tímy je to rovnaké. Najbližší týždeň nás čaká až trojica zápasov, v nedeľu hráme v Žiline. Dúfam, že nás prídu povzbudiť naši fanúšikovia, je to predsa len derby stretnutie. Deväť bodov z troch zápasov by bolo určite fajn." (22:40:06)
     
    Martin podľahol Spišskej Novej Vsi 3:5. Góly: 13. Pokrivčák (Zeliska), 30. Babka (Videlka), 40. Poliaček – 4. Novák (Maňák), 32. Findura (Halász), 40. Köver (Vartovník, Novák), 42. Ludányi (Cibák, Ondov), 58. Novák (Köver, Vartovník).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Matejka na Tabačeka. Ten nemal inú možnosť ako strieľať.
     
    59:01
    Dírerovo zakončenie do brankára. Ten hru prerušil.
     
    58:45
    Pokrivčák už neudrží puk na modrej čiare. Boldižár sa toho ešte snaží využiť.
     
    58:25
    Poliaček z prvej netrafil bránku. Domáci to ešte skúšajú.
     
    58:05
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Domáci sa vracajú do pásma.
     
    57:51
    Domáci hrajú power-play. Bernát je na striedačke.
     
    57:50
    Oddychový čas domácich.
     
    57:33
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Gól hneď po buly. Jakub Köver vyhral vhadzovanie a LUKÁŠ NOVÁK zaznamenáva gól. Druhú asistenciu si pripisuje Lukáš Vartovník.
     
    57:20
    Novák mohol zasúvať puk do bránky po prihrávke spoza nej. Sám nemôže uveriť tomu, že netrafil.
     
    56:42
    Saluga prihrával rukou a rozhodca si to všimol. Výhoda pre domáci tím.
     
    56:31
    Ludányi využíva zaváhanie domácej obrany. V čase kedy domáci útočili získava puk a môže ísť sám dopredu.
     
    56:09
    Oddychový čas hostí.
     
    56:09
    Zakázané uvoľnenie na hosťujúcej strane. Výhoda pre domáci tím.
     
    55:46
    Halász v postavení mimo hry. Podarilo sa mu to kľučkou na modrej čiare.
     
    55:17
    Köverovo zakončenie. Z pravej strany.
     
    54:46
    Domáci v plnom počte. Poliaček na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 13. Pokrivčák (Zeliska), 30. Babka (Videlka), 40. Poliaček – 4. Novák (Maňák), 32. Findura (Halász), 40. Köver (Vartovník, Novák), 42. Ludányi (Cibák, Ondov), 58. Novák (Köver, Vartovník)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Ligas, Matejka – Rusina, Oravec – Rešetár, Lavička – Poliaček, Murček, Brezniak – Nauš, Paulíny, Rudzan – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Melcher, Babka, Videlka
    HK Spišská Nová Ves: Šimo (Rabčan) – Cibák, Maňák – Knižka, Semaňák – Boldižár, Chovanec – Štefánik – Kövér, Vartovník, Novák – Ondov, Alvo, Havrila – Findura, Halász, Polomský – Saluga, Ludányi, Bača

    Rozhodčí: Peterka, Janiga – Pribula, Majling

    Diváci: 1302
    ocianews.com