Getafe – Mallorca 4:2 (kon.) | Espanyol – Real Sociedad 1:3 (kon.) | Valencia – Leganés 1:1 (kon.)
Ath. Bilbao – Alavés 2:0 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:1 (0:0)
Real Madrid
Neděle 22.09.2019, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15. (22:56:29)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas pátého kola končí. Real Madrid se díky dnešnímu vítězství 1:0 na půdě Sevilly posune na druhé místo tabulky.

    Oba celky vstoupily do zápasu s velkým nasazením, ale po řadu tvrdých soubojů začal hlavní rozhodčí kouskovat hru. Jako první se musel předvést v Tomáš Vaclík, který zlikvidoval povedený pokus Garethea Balea. Další výraznější situaci již první pětačtyřicetiminutovka nenabídla.

    Po změně stran sice útočil více domácí tým, ale po hodině hry se jako jediný prosadil Karim Benzema. Celou akci rozjel ziskem Casemiro, následně pak Carvajal posadil centr právě na hlavu hrotového útočníka Realu a ten překonal českého gólmana. Sevilla se snažila o vyrovnání, ale když už překonal Courtoise Chicharito, tak byl pískán ofsajd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po dlouhém nákopu Thibauta Courtoise se dostal k míči Benzema. V souboji si ale znovu neporadil s Carlosem a balon tak snadno sebral Vaclík.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Lucas Vázquez.
     
    90
    Domácí otevřeli obranu a toho mohl využít v pojišťovací zásah Karim Benzema. V pokutovém území ale střelce zatím jediného gólu odstavil tělem Diego Carlos.
    89. Chicharito sice překonal Courtoise, ale pouze z ofsajdu
     
    89
    Sevilla se na moment radovala se srovnání stavu. Po individuální akci Torrese dokázal před Courtoisem tečovat míč do sítě Chicharito. Střídající útočník však stál ve zřetelném ofsajdu.
     
    88
    Daniel Carvajal potřebuje ošetření na hrací ploše. Po souboji s Nolitem dostal úder do oblasti žeber a ihned se sesunul na trávník.
     
    87
    Od Courtiose začala rozehrávka madridského velkoklubu. Následně se ale musel ohánět na levém kraji Hazard, kterému odskočil míč jen k nohám Fernanda.
     
    86
    Ramos si nechtěl zadělat na potíže a tak raději razantně odkopl balon před Nolitem vysoko na tribunu. Sevilla se poté musela stáhnout do středu pole.
     
    85
    Také Real Madrid se po dlouhé době ocitl s balonem na útočném území. Lehký Kroosův centr si ale pohodlně stáhl do rukavic Tomáš Vaclík.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Daniel Carriço, přichází Nolito.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Sevilla ve druhém poločase útočí, ale jako jediný se zatím prosadil Karim Benzema.
     
    82
    S dlouhým odkopem měl potíže Ocampos. Pětadvacetiletý Argentinec ale otřel míč o napadajícího Kroose a získal pro svůj tým alespoň autové vhazování.
     
    80
    Real získal míč na Fernandovi, následně se hnal do útoku společně s Benzemou i Eden Hazard. Souhra ofenzivních es ale dnes vůbec neklape.
     
    79
    Ani Luuk De Jong nebyl daleko od vyrovnáno. Po Banegově centru mohl nizozemský útočník hlavičkovat, ale branku hostujícího týmu opět netrefil.

    Vít Schück

    Branky: 66. Benzema (Carvajal)

    Karty:   28. Banega (SEV), 55. Jordán (SEV) – 22. Carvajal (REA), 63. Ramos (REA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:15.
    Sevilla FC: Vaclík – Navas (C), Diego Carlos, Carriço (84. Nolito), Reguilón – Banega, Fernando, Jordán (72. Chicharito) – Ocampos, L. de Jong, F. Vázquez (54. Ó. Torres).
    Náhradníci: Bunú – Koundé, Ó. Torres, Escudero, Chicharito, Gudelj, Nolito.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Casemiro, Kroos – Bale, James Rodríguez (77. Valverde), E. Hazard (90+1. L. Vázquez) – Benzema.
    Náhradníci: Aréola – Jović, Valverde, Vinícius Júnior, Militao, Nacho Fernández, L. Vázquez.

    Rozhodčí: Martínez – Prieto, Noval
    ocianews.com