Rizespor – Gaziantep 1:2 (kon.) | Gençlerbirliği – Alanyaspor 1:1 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Galatasaray 1:1 (kon.)
konec
Yeni Malatyaspor
1:1 (0:1)
Galatasaray Istanbul
Neděle 22.09.2019, 18:00Turecká Superliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům u sledování textového přenosu z utkání turecké ligy mezi Yeni Malatyaspor a Galatasarayem Istanbul. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Galatasaray Istanbul

    Slavný celek z největšího tureckého města zatím neprožívá povedenou sezónu. Galatasaray sice přivedl hvězdného Radamela Falcaa, ale v lize zatím získal jen sedm bodů a patří mu pátá pozice. Na vedoucí Alanyaspor ztrácí už pět bodů. V posledním kole však Galatasaray vyhrál 1:0 nad Kasimpasou. V týdnu navíc v rámci Ligy mistrů ukopal bezbrankovou remízu na hřišti Brugg.
     
    Yeni Malatyaspor

    Yeni Malatyaspor zatím prožívá solidní ročník. Domácí celek ve čtyřech kolech dvakrát zvítězil a se šesti body mu patří sedmá pozice ligové tabulky. Na pohárové pozice zatím ztrác pouhé dva body. Domácí se navíc pyšní produktivním útokem, jelikož nasázeli už deset branek. V minulém kole to debaklem 4:0 odneslo Ankaragucu.
     
    Úvodní sestavy:

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Akbaş, Yalcin, Aytaç – Acquah, Čaalalí – Guilherme, Donald, Çağıran – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Fofana, Hadebe, A. Mina, Kas, Ildiz, Tozlu, Özdemir, M. Yıldırım.

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Özbayraklı, Luyindama, Marcão Teixeira, Nagatomo – Seri, N'Zonzi, Bayram – Büyük, Andone, Babel.
    Náhradníci: Kocuk – Çalık, Antalyalı, Donk, Durmaz, Falcao, Lemina, Taşdemir, Mariano, Mor..
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Galatasaray oblékne bílé dresy, zatímco domácí celek zvolil červenožlutou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazněla turecká hymna.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Malatyaspor se ihned vydal do útoku, ale nákop na levou stranu byl nepřesný.
     
    2
    Malatyaspor se v úvodních minutách usadil na polovině soupeře. Fotbalisté Galatasaraye sice napadají vysoko, ale nemohou se dostat k míči.
     
    3
    Juto Nagatomo si počíhal na špatnou rozehrávku soupeře a získal míč pro Falatasaray. Japonský obránce následně vyslal nepřesnou přihrávku do zámezí.
     
    4
    Hosté uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Muslera chtěl rozehrát na levou stranu, ale zahnal svého spoluhráče do zámezí.
     
    5
    Nagatomo znovu vhazoval na levé straně hrací plochy. Tentokrát zvolil přihrávku na obránce a Seri si raději pomohl malou domů.
     
    6
    Jahovič se přihlásil o přihrávku na polovinu soupeře, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k obráncům hostujícího mužstva.
     
    7
    Nagatomo si náběhem řekl o přihrávku za obranu soupeře, jenže spoluhráč mu poslal krátkou pobídku, kterou zastavila domácí obrana.
     
    8
    Ryan Babel obdržel přihrávku na polovinu hřiště, ale měl proti sobě přesilu obránců, a proto si raději pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    9
    Jean Michaël Seri si poradil v souboji na vlastní polovině a Ghailín Čaalalí jej šlapákem poslal k zemi. Galatasaray bude rozehrávat.
     
    10
    Jean Michaël Seri si pokryl nebezpečný centr soupeře z pravé straně, efektně se s míčem otočil a odkopl jej na polovinu domácích.
     
    11
    Florin Andone spěchal za přihrávkou na levou stranu, dohnal míč takřka na brankové čáře a s vypětím všech sil jej udržel na hrací ploše.
     
    12
    Mitchell Donald utekl obraně Galatasaraye, ale unáhlil se při zakončení a z velké dálky a ostrého úhlu poslal míč vysoko nad břevno.
     
    13
    Pokračuje velmi soubojové utkání. Issam Chebake zastavil rodící se akci soupeře ostrým zákrokem na polovině hrací plochy.
     
    14
    Ryan Babel vyslal zajímavý centr do prostoru u zadní tyče, ale nikdo z jeho spoluhráčů centr nepochopil a nedosáhl na míč.
     
    15
    Guilherme si naběhl na přetažený centr do pokutového území, jenže jeho zakončení bylo zbytečné. Rozhodčí signalizoval ofsajd.
     
    16
    Nagatomo má v úvodních minutách dnešního souboje plné nohy práce. Japonský obránce si nyní dokázal obhodit soupeře a byl faulován.
     
    17
    Hra je přerušena! Mustafa Akbaş se srazil s Buyukem a oba hráči vypadají, že budou nutně potřebovat ošetření.
     
    18
    Ryan Babel zakombinoval s Nagatomem na levé straně, jenže domácí obrana zatím působí nesmírně pevným dojmem.
     
    19
    Adem Büyük si pomohl nedovoleným zákrokem a daroval domácímu celku rozehrávku z poloviny hrací plochy.
     
    20
    Guilherme si naběhl na zpětnou přihrávku a pohotově vypálil. Jeho dělovka však prosvištěla vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    21
    Florin Andone se hnal do pokutového území, ale podle rozhodčího si v souboji s obráncem pomohl útočným faulem.
     
    22
    Ryan Babel dostal prudkou přihrávku na pravé křídlo, jenže podklouzl a ztratil možnost k odcentrování. Hosté však zůstávají u míče.
     
    23
    Adem Büyük přišel o míč na pravé straně, otočil se a pomohl si nedovoleným zákrokem. Domácí celek bude rozehrávat.
     
    24
    Adis Jahović prošel po pravé straně až na hranici pokutového území, odkud vystřelil z pádu. Jeho dělovku však Muslera schoval do rukavic.
     
    25
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Hostující Galatasaray se dostává do vedení! Babel roztáhl hru na levou stranu, odkud odcentroval Ömer Bayram a JEAN MICHAEL SERI hlavou otevřel skóre!
    25. Jean Michaël Seri - 0:1
     
    27
    Hosté opět zahrozili. Na další centr z levé strany si počkal Florin Andone, ale jeho pokus udržel domácí brankář v rukavicích.
     
    28
    Seri vyslal prudkou přihrávku do míst, kam spěchal Ryan Babel, ale jeden z domácích obránců ve skluzu vypíchl míč do autu.
     
    29
    Seri se pro změnu zjevil v roli centrujícího hráče. Jeho pobídku si našel Ryan Babel, ale domácí brankář jeho hlavičku vytěsnil na roh.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a hostující Galatasaray zatím potvrzuje roli favorita. Slavný turecký klub nepouští domácí do šancí.
     
    31
    Adis Jahović v hlavičkovém souboji zasáhl obránce Galatasaraye do hrudníku a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    32
    Ryan Babel přetlačil svého strážce a Afriyie Acquah za faul na hostující hvězdu viděl žlutou kartu.
     
    34
    Galatasaray po vstřelení úvodní branky zcela dominuje dění na trávníku a nepouští soupeře na svou polovinu.
     
    35
    Jahovič prošel po pravém křídle na hranici velkého vápna, kde svedl souboj se Serim, který mu míč vypíchl na rohový kop.
     
    36
    Malatyaspor po rohovém kopu branku soupeře neohrozil. Ze značky pokutového kopu hlavičkoval Mustafa Akbaş, jehož pokus prolétl nad břevnem.
     
    37
    Guillherme zahrával další rohový kop domácího celku. Jeho pobídku bez problému odhlavičkoval jeden z fotbalistů Galatasaraye.
     
    38
    Do rozehrávky hostujícího celku se musel zapojit také brankář Muslera, jehož odkop skončil v zámezí. Vhazovat budou domácí.
     
    39
    Malatyaspor se v posledních minutách dostává do blízkosti pokutového území. Další akci domácích pokazilo špatné zpracování Donalda.
     
    40
    Domácí zadáci kombinují v zadních řadách a v závěru prvního poločasu nepouštějí fotbalisty Galatasaraye k míči.
     
    42
    Issam Chebake se dral vpřed po pravé straně, ale podle rozhodčího si pomohl faulem a poslal obránce Galatasaraye k zemi.
     
    43
    Hráčům Malatyasporu trošičku začínají téct nervy. Hlavně obránci jsou po soubojích s Ryanem Babelem pořádně rozohnění.
     
    44
    Adem Büyük v hlavičkovém souboji složil jednoho z domácích hráčů a dopustil se faulu. Domácí celek má čas na poslední útok první půle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Galatasaraye. Hosté přečkali aktivní vstup domácích do utkání a následně si vzali převahu na svou stranu. Hosté poté udeřili z velké šance, kterou po pětadvaceti minutách proměnil Seri. Do kabin se odchází za stavu 0:1!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Juto Nagatomo, přichází Mario Lemina.
     
    47
    Acquah si naběhl na centr z pravé strany a pokoušel se o zakončení ve skluzu. Jeho pokus špičkou kopačky skončil v autu.
     
    48
    Domácí zadáci uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Malatyaspor nechce dát svou kůži zadarmo.
     
    49
    Rozhodčí si před rohovým kopem domácího celku zavolal Florina Andoneho a dal mu jasným gestem najevo, že nestrpí žduchání ve velkém vápně.
     
    50
    Guilherme odcentroval z levé strany na vzdálenější tyč, ale na jeho pobídku nedosáhl nikdo v červeném dresu Malatyasporu.
     
    51
    Guilherme tentokrát naháněl přihrávku na pravou stranu, nicméně míč byl příliš rychlý a propadl do zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    52
    Ryan Babel svedl tvrdý souboj na polovině hřiště. Hostující útočník si ale odstavil soupeře nedovoleným způsobem.
     
    53
    Issam Chebake se srazil s Bayramem a oba hráči nyní potřebují ošetření. Uvidíme, zda bude potřeba střídání.
     
    54
    Robin Yalcin vymyslel oblouček do pokutového území, ale Muslera jeho pobídku přečetl a bez problémů si došel pro míč.
     
    55
    Guilherme opět svedl sprinterský souboj po pravém křídle, ale tentokrát vůbec nedokázal odcentrovat. Rozehrávat bude Galatasaray.
     
    56
    Galatasaray se usadil na polovině Malatyasporu, nicméně nikdo v šedém dresu se tentokrát nedostal do zakončení.
     
    57
    Şener Özbayraklı vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho přihrávka přiletěla do míst, kde kralovala obrana domácího mužstva.
     
    58
    Mustafa Akbaş nakopl míč na polovinu slavného tureckého velkoklubu. Hostující obrana si vysokou pobídku bez problémů pohlídala.
     
    59
    Robin Yalcin pro změnu kouzlil na levé straně, jenže spoluhráč nepochopil efektní patičku a míč skončil v zámezí.
     
    60
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Rahman Çağıran, přichází Moryké Fofana.
     
    61
    Seri vymyslel vysoký centr směřující na vzdálenější tyč. Jeho pobídku však nikdo v šedém dresu nedokázal usměrnit do sítě.
     
    62
    Další rohový kop Galatasaraye patří do kolonky velmi nepovedených. Střílený centr se od nohy prvního obránce odrazil do zámezí.
     
    63
    Galatasaray kombinuje na vlastní polovině a snaží se uklidnit dění na hrací ploše. Malatyaspor totiž vlétl do druhé půle velice aktivně.
     
    64
    Bayram složil na hranici velkého vápna rozběhnutého soupeře a dostává žlutou kartu.
     
    65
    Mohlo být vyrovnáno! Guilherme pálil zpoza pokutového území, ale Muslera jeho ránu vyškrábl pravou rukou!
     
    66
    Galatasaray se znovu nastěhoval na polovinu Malatyasporu. Na centr z levé strany si naběhl Andone, ale podle rozhodčího si pomohl faulem.
     
    67
    Adis Jahović se po pravém křídle probil až na hranici pokutového území, vypálil z ostrého úhlu, ale rozvlnil jen boční síť.
     
    68
    Ghailín Čaalalí se hnal za nákopem na levou stranu, efektně si zpracoval míč a odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídku zastavila obrana.
     
    69
    Florin Andone prodloužil Muslerův nákop hlavou za sebe, jenže nikdo v šedém dresu se do tohoto prostoru nedokázal včas dostat.
     
    70
    Şener Özbayraklı vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka přiletěla až do pokutového území, kde zasáhl Fofana.
     
    71
    Lemina si znovu splnil své defenzivní povinnosti, když dokázal obrat aktivního Fofanu, provedl bleskový přechod do útoku, ale nenašel Andoneho.
     
    72
    Ryan Babel odcentroval z levé strany do velkého vápna, kam si naběhl Adem Büyük, jehož hlavička skončila u obránce.
     
    73
    Bayram uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a odehrál míč mimo nebezpečný prostor.
     
    74
    Guilherme kouzlil s míčem na pravé straně, nicméně jeho centr přiletěl do míst, kde byl pouze hostující stoper Marcao.
     
    76
    Domácí celek zahrával rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, odkud Marcao protečoval míč hlavou mimo velké vápno.
     
    77
    Ryan Babel na druhé straně odcentroval do pokutového území, jenže Mario Lemina hlavou daroval domácímu brankáři snadný zásah.
     
    78
    Adem Büyük fauloval Fofanu a dostává žlutou kartu.
     
    79
    Lemina dostal přihrávku do rychlého protiútoku, zpětnou pobídkou našel Babela, ale jeho ránu na poslední chvíli zastavil Fofana.
     
    80
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Mitchell Donald, přichází Eren Tozlu.
     
    81
    Andone si při zpracování míče na polovině soupeře pomohl rukou, což neuniklo zraku hlavního arbitra. Rozehrávat bude Malatyaspor.
     
    82
    Ryan Babel si opět udělal prostor pro zakončení, navedl si míč na pravačku, ale přízemní dělovkou trefil jen prvního obránce.
     
    83
    Jean Michaël Seri diriguje rozehrávk Galatasaraye na polovině soupeře, nicméně nikdo v šedém dresu teď zrovna nehýří pohybem.
     
    84
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Florin Andone, přichází Jimmy Durmaz.
     
    85
    Ghailín Čaalalí byl faulován na hranici pokutového území a vybojoval přímý kop z nesmírně výhodné pozice.
     
    86
    Exekuce přímého kopu se ujal Jahovič, jenže jeho technickou střelu srazil zeď Galatasaraye na rohový kop.
     
    87
    K hlavičce se po rohovém kopu dostal Guilherme, jež míč prodloužil na zadní tyč, ale Yalcin míč nedoklepl do branky!
     
    88
    Buyuk zůstává ležet na vlastní polovině a drží se za levé stehno. Podle všeho jej trápí nějaké svalové zranění.
     
    89
    Tým Yeni Malatyaspor právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek se dočkal vytoužené branky! Jahovič prodloužil přímý kop do pokutového území, kde si míč zpracoval osamocený GUILHERME a přízemní střelou překonal Musleru!
    89. GUILHERME - 1:1
     
    90
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Radamel Falcao.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Fofana si navedl míč na hranici pokutového území, ale technickou střelou trefil prvního obránce v dresu Galatasaraye.
     
    90+3
    Eren Tozlu byl ještě faulován u pomezní čáry. Domácí celek dostane k dispozici rozehrávku posledního přímého kopu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Yeni Malatyaspor podtrhuje parádní vstup do nového ročníku turecké ligy a remizuje 1:1 s Galatasaray Istanbul. Hosté se přitom dostali do vedení v první poločase, když se prosadil Jean Michaël Seri! Po změně stran však domácí celek přidal na aktivitě a zaslouženě dostal soupeře pod obrovský tlak. V závěru se domácí dočkali velké šance, jenže Yalcin nedopravil míč do poloodkryté branky. O dvě minuty později ale dokázal vyrovnat Guilherme!
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:57:46)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 89. Guilherme (Jahović) – 25. Seri (Bayram)

    Karty:   32. Acquah (YMA) – 64. Bayram (GAL), 78. Büyük (GAL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:16.
    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, Akbaş, Yalcin, Aytaç – Acquah, Čaalalí – Guilherme, Donald (80. Tozlu), Çağıran (60. Fofana) – Jahović.
    Náhradníci: Ceylan – Fofana, Hadebe, A. Mina, Kas, Ildiz, Tozlu, Özdemir, M. Yıldırım.

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Özbayraklı, Luyindama, Marcão Teixeira, Nagatomo (46. Lemina) – Seri (90. Falcao), N'Zonzi, Bayram – Büyük, Andone (84. Durmaz), Babel.
    Náhradníci: Kocuk – Çalık, Antalyalı, Donk, Durmaz, Falcao, Lemina, Taşdemir, Mariano, Mor.
    bahis siteleri