Litoměřice – Sokolov 5:3 (kon.) | Třebíč – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Chomutov 0:4 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 2:3 (kon.) | Prostějov – Havířov 1:4 (kon.) | Kadaň – Vsetín 2:7 (kon.)
Ústí n/L – Poruba 2011 2:4 (kon.) | Slavia – Přerov 3:0 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:1, 0:0, 2:2)
Banes Motor České Budějovice
Pondělí 23.09.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Věřím, že jste se u textového přenosu dobře bavili. Přeji vám klidný pracovní týden a opět někdy příště se budu z Jihlavy těšit napočtenou! (20:18:38)
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 106 diváků.
     
    Ve finále je to pro Jihlavu hořký konec zápasu. Diváci, kteří dnes na HZS dorazili, mohli vidět kvalitní zápas. Motor si ve třetí třetině vypracoval díky povedenému vstupu během šesti minut třígólový náskok a v ten moment to vypadalo na jasný tříbodový zisk pro hosty, se kterými dorazila výborná skupina fanoušků. Dukla se nicméně s tímto stavem nehodlala sméřit a během 91 sekund snížila na rozdíl jedné branky. Nejprve v přesilovce udeřil svým důrazem Tomáš Jiránek, o chvíli později zakončil zcela rutinérsky svůj únik Adam Zeman. Co by se stalo, kdyby Jiří Fronk v brejku proměnil svoji střelu, nebo by Anděl netrefil tyčku za stavu 2:3, to už si můžeme jenom domýšlet. Tak či tak, Dukla dneska odchází bez bodů, zatímco Motor si z tohoto šlágru odváží rovnou tři.

    Střely na branku: 34 – 37
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Buly navíc ve středním pásmu vyhrál Motor a Jihlava se dnes zisku bodů nedočká.
     
    59:47
    Nepřesná přihrávka podél prken na Holého a Jihlava se sama dostala z útočného pásma. Navíc její snažení při návratu hatí ofsajd a 4,2 sekundy před koncem je to vhazování ve středním pásmu.
     
    59:02
    Holý naznačil tvrdou střelu, ale jenom posunul na Pekra u levé tyče, který ještě hledal Zemana. Jenže Zeman nedokázal puk dostat do branky! Jihlava je v neskutečném náporu a Klouček se válí v brance, ale gól to prostě není!
     
    58:29
    Zeman podél prken nahrával na Pekra, který stál na protější straně, kotouč tam ale nedošel.
     
    58:22
    Chaloupek na střídačce a Dukla hraje bez gólmana, není na co totiž už z její strany čekat.
     
    58:22
    Motor je v nejvyšším stupni ohrožení, protože se může stát, že také neodjede se třemi body! René Vydarený 98 sekund před koncem shodil na zem najíždějícího Čermáka a dostává dvě minuty za nedovolené bránění! Dukla bere logicky oddechový čas!
     
    57:26
    Jihočeši ale vyhráli klíčové buly před svojí brankou a hrají tam, kde se jim to hodí nejvíce. Tedy před brankou Dukly. Celou kombinaci zakončoval z modré čáry Plášil, Chaloupek vyrazil do ochranné sítě.
     
    57:07
    Karabáček vyhodil na zakázané uvolnění o mantinel, Jihlava pomalu stupňuje nápor a chystá se do samotného závěru utkání. Přitom kdo by to v 52. minutě čekal...
     
    56:42
    Jenže tam nic Jihlava nezískala a Budějovice nabídly kontr, který však vyřešil dalším dobrým zákrokem Chaloupek.
     
    56:10
    Souboj dvou prostějovských spoluhráčů, Koláře a Venkrbce, skončil tvrdou srážkou, lépe dopadl nicméně Kolář a posunul puk do útočného pásma.
     
    55:49
    Lytvynov okamžitě po buly vypálil na branku, Chaloupek však zastupuje Lundströma velice dobře a několika zákroky se dostal do pohody, alespoň to tak vypadá.
     
    55:21
    Zeman přesprintoval Suchánka a zařídil hru bez zakázaného uvolnění, pak ale domácí hráč upadl a nohama napřed trefil v plné rychlosti mantinel. Faul to ale nebyl, Zemana totiž zradila rýha na ledě.
     
    54:09
    Hraje se znovu pět na pět a stadion ožil. Hosté se nicméně natlačili ke svému soupeři na kus bábovky a kávy. Dokonce se jim tam tak líbí, že se jim z pásma nechce ani ven. A jako odměnu mohl přidat čtvrtý gól Karabáček, švihem ale minul vzdálenější tyč.
     
    53:58
    Motor vyhodil na zakázané uvolnění a je pod velkým tlakem. Václav Prospal tento oddechový čas prostě vzít musel.
     
    53:26
    Dukla ohromně tlačí svého soupeře a mohlo to být už 3:3! Lukáš Anděl si vyjel na levém kruhu a poslal kotouč na branku, od exploze radosti jej dělila jenom levá tyčka!
    52:41 Adam ZEMAN - 2:3
     
    52:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Během necelých dvou minut jsme hned na absolutně jiném levelu! Jihlava se totiž dostala zpátky na dostřel a psychicky je hodně vysoko. Pekr ze středového kruhu uvolnil na modré čáře najíždějícího ADAMA ZEMANA. Ten se vydal sám proti Kloučkovi a společně s pukem mu doručil i sprchový gel s ručníkem na koupání, poslal ho totiž kličkou na absolutně druhou stranu – 2:3! Asistence: Matěj Pekr.
     
    52:06
    V závěru není nouze o zvýšené emoce. Václav Karabáček a Tomáš Harkabus se tak dlouho na ledě osekávali a strkali, až je sudí nekompromisně poslal ven. Karabáčka za sekání, Harkabuse za hrubost. Po komerční pauze se bude hrát pravděpodobně 4 na 4.
     
    51:25
    Ihned po buly domácí pláchli do brejku 2 na 1, Fronk ale z levého kruhu těsně netrefil mezeru mezi rukou a betonem Kloučka!
    51:12 Tomáš JIRÁNEK - 1:3
     
    51:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se dostává devět minut před koncem na lepší výchozí pozici do závěru! Tvrdá střela Pohla od modré skončila na betonu Kloučka, hostující gólman ale neudržel kotouč ve své moci, TOMÁŠ JIRÁNEK předvedl velký důraz a puk do branky prostě dotlačil – 1:3! Asistence: Jan Pohl, Matěj Pekr.
     
    50:14
    Motor ale početní nevýhodu bez problémů brání, po dalším vyhození se začínal z části ochozů navíc snášet i pískot.
     
    49:38
    Dukla může snížit alespoň v přesilové hře. Radek Prokeš dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    49:10
    Není jiná volba, Niklas Lundström dneska jednoduše dochytal. Pro Ondřeje Chaloupka se tak jedná o velmi těžkou premiéru. Hned první zápas v této sezoně za A-tým a navíc proti Motoru.
     
    48:53
    Kolář přes padajícího obránce nevystřelil, místo toho nahrával krosem na Anděla, který byl již však obsazen. Z toho vznikl brejk 2 na 1, který Lundström sice chytil, ale zranil se při tom! To by byla pro Duklu veliká ztráta...
     
    47:59
    Michal Poletín po přechodu do útočného pásma okamžitě pálil na Kloučka, poprvé hostující gólman zasáhl vyrážečkou, podruhé ho ale z dorážky uchránila levá tyčka!
     
    47:31
    Jak Jan Pohl, tak Jan Veselý, dostávají za největší aktivitu shodně dvě minuty. Hraje se v počtu 4 na 4.
     
    47:24
    Jan Kloz si sjel od modré a vystřelil na bližší tyč, Lundström ale tuto situaci vyřešil zákrokem lapačkou. Po přerušení se navíc strhla mela u domácí branky a určitě z toho padnou nějaké tresty.
     
    46:59
    Komerční přestávka po další střele hostujícího hráče. Motor se poslední střídání usadil v útočném pásmu a nedovolil Dukle z něj vyjet.
    45:48 Václav KARABÁČEK - 0:3
     
    45:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    „Shoříš, já tě zapálím!“ Prakticky ihned po třetím gólu Motoru, který padl v přesilové hře, spustili hostující fanoušci tento pokřik a asi už moc nemusím přibližovat jméno střelce. VÁCLAV KARABÁČEK dostal skoro přes celou šíři kluziště přesný krosový pas z hole Plášila a střelou procezenou přes lapačku Lundströma navýšil vedení – 0:3! Asistence: Karel Plášil, Jiří Šimánek.
     
    45:34
    Hra byla však rychle přerušena, neboť v oblouku kluziště zůstal na ledě Staněk po tvrdém střetu a musí na střídačku. Hostující kotel si zbytek zápasu naprosto užívá.
     
    45:27
    Matěj Pekr odjíždí za podrážení v útočném pásmu na trestnou lavici. Motor čeká další přesilová hra.
     
    44:59
    Z důvodu neaktivity klubka těl za jihlavskou brankou se sudí rozhodl přerušit hru a vykázat ji do středního pásma.
     
    44:43
    Na branku Jihlavy se řítil další protiútok, na pravém křídle dostal mnoho prostoru David Gilbert a z hranice kruhu vystřelil na Lundströma, který kotouč udržel na hrudi.
     
    44:07
    Jihlava se dopustila zakázaného uvolnění a hra se stěhuje opět před Lundströma. Motor hraje zcela v klidu a výsledek kontroluje.
    42:40 Martin NOVÁK - 0:2
     
    42:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Za nedobré prostřídání pyká Dukla hodně krutým trestem! Motor zrovna začínal zakládat útok, na modré čáře ale nebyli v tu chvíli žádní obránci. Proto hosté hru zrychlili, Plášil nahrál na modrou pro MARTINA NOVÁKA, který si poradil s dojíždějícím Pieglem, kličkou do protipohybu se jej zbavil a pukem umístěným pod víko rozjásal Budějovické podruhé – 0:2! Asistence: Karel Plášil, Jan Veselý.
     
    41:28
    Veselý před Lundströmovou brankou neuspěl a naskytla se tu možnost rychlého útoku Jihlavy, který zakončil nakonec Anděl z velice ostrého úhlu, Klouček ale úhel zavřel a lapil kotouč do předmětu k tomu určenému.
     
    40:49
    Budějovice však následné buly v útočném pásmu Dukly vyhrály a přesunuly se na druhou stranu. Hra je však nyní velice rozháraná a Harkabus se dopustil zakázaného uvolnění.
     
    40:11
    Motor se vrhl do okamžitého útočení po vyhraném buly, ale doplatil na přílišnou zbrklost, Jihlava tak otáčela hru a Poletín zakončoval na pravou tyč, Klouček měl ale v cestě svojí lapačku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 19:21.
     
    Ve vyrovnané druhé třetině jsme gól opět neviděli, což platilo i v případě sobotního zápasu Dukla vs. Litoměřice. Střelecky aktivnější byl opět Motor, herně však měla lehce navrch Jihlava. Veškeré pokusy a šance domácího celku ale lapil bez potíží Klouček, to samé bylo prakticky k vidění i na straně druhé. Do třetí třetiny tedy vstupuje Motor s jednobrankovým náskokem.

    Střely na branku 7 – 9
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Tak se i stalo, přesto se bude šest sekund před koncem třetiny vhazovat před Lundströmem.
     
    39:24
    Motor navíc hraje v pěti lidech, má tak velmi krátkou přesilovku, kterou ale pravděpodobně nestihne využít.
     
    38:52
    Do poslední minuty třetiny vstoupil Harkabus samostatnou akcí a střelou z pravého kruhu, kterou však Klouček betonem vyrazil.
     
    38:04
    Motor se dostal ven z obrany a vyjel na druhou stranu, Karabáček držel kotouč za brankou Jihlavy. Sice nepředstavoval pro branku vůbec žádné ohrožení, ale povedlo se mu ušetřit čas.
     
    37:44
    Přesilovka Jihlavy končí po půlminutě. Robin Staněk už tentokrát trestu neunikne, za hákování Venkrbce dostává menší trest.
     
    37:21
    Venkrbec protlačil kotouč přes obránce, ale bude se vylučovat, rozhodčí zvedl svoji levici k nebi.
     
    37:14
    René Vydarený dostává dvě minuty za podrážení a Jihlava má těsně před koncem třetiny možnost snížení skóre v přesilové hře.
     
    36:20
    Fronk stahoval kotouč už na modré, čímž zbrzdil celou rychlou ofenzivu Jihlavy. Dukla skutečně nehraje v posledních minutách optimálně, často se dopouští technických chyb a Motor hraje v poklidu.
     
    35:23
    Novák neustál střet s Holým a šel na zem, domácí tím pádem získávají kotouč a vrhají se do útoku. No, spíše vrhali, nepřesná nahrávka na Čermáka totiž hru zpět otočila na branku Jihlavy, tedy směrem k vysoké škole.
     
    34:44
    Pekr s Čachotským během přechodu do útočného pásma spáchali ofsajd, proto je hra opět přerušena.
     
    34:10
    Adam Zeman se natlačil před vracejícího se Vydareného a budějovickou branku, po souboji s hostujícím zkušeným bekem narazil do Kloučka společně s brankovou konstrukcí a zůstal ležet. Hra se přerušila, Zeman po svých dojel na střídačku a rozhodčí o žádném trestu ani neuvažovali.
     
    33:12
    Chlubna zvládl obejít dva hráče a z úrovně brankové čáry hledal kohokoliv před brankou, tam ale byl jenom Karabáček, který nějaké harakiri v obraně rozhodně nedopustil.
     
    32:22
    Holý pobídl před brankou Poletína na teč jeho střely. Poletín usměrňoval kotouč na pravou tyč, zatímco Klouček klouzal na levou. Avšak puk minul pravou tyč o zhruba 15 centimetrů!
     
    32:06
    Motor zatlačil dva hráče Jihlavy do brankoviště společně s kotoučem, sudí však píská postavení útočícího hráče v brankovišti, čímž zahájil i komerční přestávku.
     
    31:30
    Holec z obrany pláchl po levém křídle a střílel zajímavě na delší tyč, Lundström ale nastavil lapačku a ukazuje, že by byla škoda ho s jeho momentální formou zase na nějaký čas posadit na střídačku.
     
    31:15
    Krásné gesto nyní předvedl jeden z hráčů Motoru, kterého v souboji trefil Robin Staněk a sudí se jali domácího beka vylučovat za vysokou hůl. Hostující plejer ale i ve vyrovnaném zápase přiznal, že ho Staněk rozhodně vysokou holí nezasáhl a nedopustil se ani ničeho jinak závadného! Pokračuje se tedy 5 na 5.
     
    30:39
    Prudké nahození do útočného pásma domácích získal Pýcha, který konstruktivní rozehrávkou dostal Budějovické z nejhoršího a odjel střídat. Jeho práce pak využívala nastupující formace, která si vybojovala vhazování před Niklasem Lundströmem.
     
    29:34
    Kolář promáchl odražený kotouč a musel se vracet do obrany, na hostující straně se blýskl Kloz, ale nedokázal z těžké pozice zakončit. Jihlava bleskově otočila hru a opět je v tlaku. Všechno sice letí na branku, ale bez většího úspěchu.
     
    29:09
    Dukla i nadále uzavřela pásmo jako silničáři oblast Nového Veselí, tedy letní sídlo našeho pana prezidenta. Z náporu ale nic nedokázala vytěžit, alespoň si může připsat dílčí úspěch v podobě dalšího vhazování v útočném pásmu.
     
    28:19
    Pohl se napřáhl na modré a blokující hráč Motoru tento pokus tečoval, Klouček šel sice do protipohybu, puk ale mimo branku. Nápor Jihlavy pokračoval, Staňkova střela z delší hole ale skončila na Kloučkovi.
     
    27:23
    Novák výborně pracoval v útočném pásmu s kotoučem a dobrých 20 sekund jej nikomu nepůjčil. Pak už ale nastal čas střídání, přesto domácí nevyhodili a Motor pokračoval ve svých choutkách, ale neúspěšně.
     
    26:44
    Mareš ze souboje vyšel vítězně a posunul kotouč po mantinelu na Piegla. Piegl křižnou přihrávku sice neposlal přesně, Motor se ale dopustil zakázaného uvolnění a Klouček se tak musí mít na pozoru.
     
    26:13
    V komerčním brejku hostující fanoušci odpovídačkou napěchovaného kotle zastínili domácí stranu a v posledních minutách se musí Motor atmosférou cítit trošku jako doma.
     
    26:07
    Lytvynov poslal pouze kotouč do Fronka, který tím založil akci 3 na 2. Po rychlé výměně kotouče byl zakončujícím hráčem Lukáš Anděl, ani on ale nezvládl odčarovat kouzlo Kloučka. Je nařízena komerční přestávka.
     
    24:48
    Staněk nyní naložil s další potenciální šancí bídně. Stáhl si kotouč přes obránce a střílel na Kloučka, který jeho bombu z pravého kruhu lapil. Odražený kotouč ale dostal do parády opět Staněk, místo očekávané střely ale nahrával tak nešikovně, že vyhodil Duklu z pásma.
     
    24:08
    Harkabus zavezl sice do útočného pásma, nahrávkou z otočky však dal kotouč jenom hostujícímu hráči, který vyhazoval přes všechny čáry. Hosté zatím hrají ve veliké psychické pohodě a Jihlava se v této přesilovce trápí.
     
    23:44
    Matouš Venkrbec se dopustil pozdního dohrání na Zemana a dostává dvě minuty na trestné lavici.
     
    23:23
    Lichanec v signalizované výhodě hrál individuálně a zavezl do útočného pásma, kde vracel zpět na modrou pro Koláře. Ten měl ideální šanci na střelu, místo toho ale přišla zbytečná nahrávka a celá akce rychle skončila.
     
    22:49
    V přerušené hře se toto stalo předmětem dlouhých debat jak na domácí, tak hostující střídačce. Po zhruba minutě a půl se vhazuje ve středním pásmu.
     
    22:45
    Pavel skutečně platí za hodně tvrdého beka a přesvědčit se o tom mohl Jiránek, kterého mladý obránce Budějovic naremploval na mantinel s rukama o něco výše, než by asi mělo být.
     
    22:15
    Anděl z otočky našel napříč pásmem přesně Fronka, který vzal svoji formaci na výlet do útoku. David Čermák byl pak tím zakončovatelem, z levého kruhu ale trefil jenom nastavenou lapačku Kloučka.
     
    21:32
    Plášil současně s koncem přesilové hry střílel přes blok obránce, kotouč ale šel logicky absolutně mimo. Toho domácí využili a okupují pásmo Motoru, který se ubránil dvěma vyhozeními.
     
    20:44
    Krosová přihrávka na Veselého byla přesná, střela špílmachra ale už moc ne a Lundström se stihl ještě mezitím přemístit na správnou stranu. Dukla opět vyhazuje.
     
    20:03
    Ve druhé třetině dohrává budějovický Motor přesilovku a ihned se usadil v útočném pásmu. Ale jak to tak bývá, vzorec se rozestavit nepodařilo a puk šel až na druhou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     
    Pokud máme hodnotit první třetinu, pak musíme říci, že Motor je o ten jeden gól aktivnější a vede, dá se říci, zaslouženě. Z obou stran jsme však viděli výtečný hokej, Dukla hrála z obrany a spoléhala na rychlé útočné výpady, Motor se naopak pokusil vytvořit si konstantní převahu, což se mu úplně tak nepovedlo. Nakonec se ale ujmul vedení těsně před koncem, Jiří Šimánek prostřelil Lundströma a ustanovil průběžný stav na 1:0 pro „Motůrek“, jak v závěru třetiny nazývali svůj tým hostující fanoušci.

    Střely na branku: 10 – 11
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Klouček jel rychle za vyhozeným pukem, moc ale nečekal, že taky proti němu pojede Pekr. Ve zmatku budějovický gólman poslal puk podél prken, kde ale stál Zeman. Výborně však Kloučkovi pomohli obránci, kteří se vrátili a střelu Zemana do poloprázdné branky zblokovali!
     
    19:27
    Tomáš Chlubna se stává 33 sekund před koncem třetiny dalším vyloučeným. V útočném pásmu zahákoval svého strážce a jde za to na trestnou.
     
    18:43
    Jdeme do závěru první třetiny a sektor hostí je ve varu. Teď sice nyní ochladl, jednak kvůli chladnější teplotě na zimáku, ale také díky tomu, že Jan Holý střílel od modré svým pověstným one-timerem, střelu však poslal jenom do prvního obránce.
     
    18:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jak by řekl Pavel Karoch, jednu šanci můžete přežít, dvě už ale ne! První akce byla brána jako průniková přihrávka na Přikryla, který si ale ve finále proti Lundströmovi neprosadil. Přikryl však dojel vyhozený kotouč, vrátil ho na Niklase Pavla. I přesto, že jel hostující obránce střídat, dokázal najít na pravém kruhu JIŘÍHO ŠIMÁNKA, který z vrcholku kruhu prostřelil přes teploměr Lundströma – 0:1! Asistence: Niklas Pavel, Roman Přikryl.
    18:10 Jiří ŠIMÁNEK - 0:1
     
    17:11
    Karabáček si obhodil vracejícího se Jiránka a už se hotovil na zakončení, Jiránek se ale nevzdal, své obří tělo mu postavil opět do cesty a hráč Motoru už přes něj nepřešel.
     
    16:35
    Jihlava neudržela své nejcennější území pro ofenzivu a musí se stěhovat znovu do obrany, což je jev poměrně častý v posledních minutách.
     
    15:59
    Harkabus po vyhraném buly táhl celou akci samostatně a po přechodu do útočného pásma si sjel z levého křídla na střed, tvrdá střela ale opět končí jenom na Kloučkovi.
     
    15:41
    Tečovaný kotouč byl posouzen čárovým rozhodčím jako zakázané uvolnění Dukly. Proto se hra opět stěhuje před Lundströma.
     
    15:35
    Motor zhruba minutu uzavřel Duklu v pásmu a opět vysílal jednu střelu za druhou, ta poslední z dílny Karla Plášila byla zastavena Jiránkem a odeslána do ochranné sítě. Teď máme díky tomu komerční přestávku.
     
    14:41
    Davídek ubojoval valnou hromadu u mantinelu a křížem poslal kotouč na rozjíždějícího se Chlubnu, jenže trochu přecenil jeho schopnosti a přihrávka byla zkrátka moc dlouhá.
     
    13:35
    Suchánek složil Poletína na zem a ukazuje, že Dukle v obranné fázi se svojí tvrdostí zkrátka chybí. Ale zpět do hry, zatímco hlavní sudí upadl na led, tak přišla střela do předbrankového prostoru Jihočechů a Anděl ji tečoval, ale jenom do brusle prvního bránícího hráče.
     
    12:34
    Staněk byl v nápřahu a už to vypadalo na další tvrdou střelu na branku, místo toho však Staněk posouval na Holého, podélný pas ale nebyl zrovna moc přesný, tím pádem veškerá šance na ohrožení vyprchala.
     
    11:51
    Po drobné chybě se vřítil do otevřené obrany Jihlavy Přikryl a střílel z levého kruhu na delší tyč, což Lundström zachytil. Na tom by zajisté nic nebylo, Přikryl však sekl ještě Davídka přes lýtko, což si logicky nenechal domácí útočník líbit a pustil se s ním do handrkování. Menší strkačku ale končí rozhodčí.
     
    11:20
    Anděl z otočky našel na hranici útočné zóny Dukly Půžu a domácí obránce zamířil na pravý vingl, Kloučkova lapačka však byla v tomto ohledu rychlejší a přerušila hru.
     
    10:51
    Čermák si od domácí střídačky sjel až přes modrou čáru a nahodil lehce na Kloučka, který po zmapování celé situace přikryl hrací předmět. V přerušené hře přišla drobná kontroverze, když Pavel zezadu shodil Čermáka na zem, za menší trest to ale nestálo.
     
    10:10
    Christov podél prken nahrál na Holce, který ale jeho představu o hře zrovna moc nesdílel. Proto mohla Jihlava obloučkem vyhodit a vytlačit svého soupeře až k brance.
     
    09:15
    Lichanec zašlápl puk u mantinelu v útočném pásmu a tým mu odjel kompletně střídat. Místo toho nastoupila první útočná formace a je ve velkém tlaku před brankou Jihočechů. Ke gólu však práce Jiránka před brankou nevedla.
     
    08:47
    Zakázané uvolnění Jihlavy nedá vydechnout poměrně přetížené pětce domácích. Vhazuje se pod hostujícím kotlem, který je pořádně hlasitý a dožaduje se gólu.
     
    08:20
    Dukla se i přes četné ostřelování své nejdůležitější části obranného pásma dokázala ubránit a po puku v ochranném síti se vhazuje ve středovém kruhu se svítícím logem Chance Ligy.
     
    07:31
    Suchánek vyslal z osy ledového kluziště důraznou střelu, která navíc byla tečována hned dvakrát, pro Niklase Lundströma bylo určitě štěstím, že kotouč vylétl vedle levé tyčky.
     
    06:33
    Kloz si vyjel zpoza kruhu na střelu, kterou však zamířil nad. Od plexi se ale kotouč odrazil příznačně pro Michala Poletína, který se vydal do brejku. Z úhlu zkoušel kličkou odsunout Kloučka z bližší štangle, maskovaný muž se však obalamutit nenechal a betonem nepustil kotouč za sebe!
     
    06:11
    Komerční přestávka přináší i přesun Robina Staňka na trestnou lavici. Ten ve středním pásmu totiž s holí poslal na zem Karabáčka a dostává za to menší trest.
     
    05:50
    Pekr po zpětné přihrávce měl otevřený úhel a zkusil Kloučka prostřelit na bližší tyči, gólman Motoru si však tuto situaci hlídal.
     
    05:33
    Mareš nahodil do útočného pásma, jenže v době, kdy se tam vyskytoval Chlubna a pískán je tím pádem ofsajd. V úvodní části zápasu sledujeme velice kvalitní zápas včetně atmosféry, škoda jenom je, že se takováto atmosféra nevyskytuje stále...
     
    04:49
    Motor nepustil svoje pásmo a Karabáček hokejkou s hořlavou směsí na případný oheň nahrál pro Prokeše na vzdálenější tyči, přes clonící obránce však přihrávka nepřišla a pádilo se na druhou stranu.
     
    04:21
    Kuba Suchánek po přihrávce podél čáry měl palebnou pozici prakticky přímo proti kase Dukly, Lundström však nepříjemnou střelu na teploměr zachytil a přerušil hru.
     
    04:09
    Čachotský hodil puk vidlemi přímo na domácí střídačku, kde jej pohotově zachytil Peter Lichanec. Za místo vhazování je určen levý kruh z pohledu Lundströma.
     
    03:35
    Přesilová hra Jihlavy pomalu končí a domácí nepředvedli špatné dvě minuty, ale přesného zakončení se nedočkali.
     
    02:43
    Pohl střílel od modré přes bloky, puk záhadně propadl až ke Kloučkovi, který si přehled před svojí brankou udržel a vyrazil do bezpečí. Jihlava nicméně pokračovala v náporu a na pravém křídle se krosovou přihrávkou našel prostor pro Pekra, jeho pokus Klouček však zachytil.
     
    02:04
    Vhazování před brankou Motoru ale vyhráli právě hosté a přes všechny čáry poslali kotouč až za Lundströma. Jihlava se tak musí snažit znovu.
     
    01:54
    Přichází první vyloučení utkání. Po buly zasáhl Radek Prokeš vysokou holí do obličeje Davídka a kasíruje za to dvě minuty.
     
    01:42
    Po dalším vhazování následovala střela z modré, Lundström opět zasáhl.
     
    01:24
    Anděl z oblouku hledal před brankou najetého Fronka, bývalý Budějovičák byl dobře tísněn Lytvynovem a přihrávku Anděla bek Motoru zvládl pokrýt. Následnou dlouhou přihrávkou směřoval kotouč na Gilberta, přihrávka ale byla až moc dlouhá a Lundström přikryl do lapačky.
     
    00:42
    Protečovaný kotouč do pásma Dukly našel pouze Lundström, který sám s holí dokázal založit útok Jihlavských. Ti se ale následně stáhli ke své brance a střídají.
     
    00:22
    Začalo se nám pořádně zostra. Za brankou složil Pavel velice tvrdě Adama Zemana, který se zvedal pěkně dlouho. Sudí nakonec přerušil hru a domácí centr první formace odjel po svých na týmovou lavici.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhrála Jihlava a za velice solidní atmosféry se usadila v útočném pásmu svého soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -3:50
    Oba týmy jsou na hrací ploše, nakonec se stadion poměrně solidně zaplnil. Po předání dárkového koše, dresu a týmového plakátu pro Jindřicha Hurdu můžeme začít!
     
    -8:40
    Zápasy mezi těmito soupeři platily vždy za ohromný divácký tahák. Dnes to však nevypadá ani na dvoutisícovou návštěvu! Jediný více zaplněný blok je hostující kotel, domácí strana je sice taktéž ve velice solidním počtu, hlavní část sektoru ale zatím stále chybí.
     
    -25:00
    Před zápasem proběhne ještě jedna velká gratulace pro dlouholetého maséra Jindřicha Hurdu. Masér jihlavského týmu patřil po pár desetiletí k neodmyslitelným členům trenérské a realizační části Dukly, před letošní sezonou se nicméně ze zdravotních důvodů rozhodl svoji dlouholetou pouť v Jihlavě ukončit.
     
    -32:00
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Jiránek (A), A. Zeman, Pekr (C) – Harkabus, Čachotský (A), Poletín – Anděl, D. Čermák, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Pavel, Pýcha (C), Lytvynov, Vydarený (A), Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

    Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Flegl, Roupec.
     
    -37:00
    Dobré zamračené odpoledne z Jihlavy! Zatímco oba týmy krouží na ledě, na světlo světa vyšly i dnešní sestavy. Na lavičce bude záda krýt Lundströmovi Ondřej Chaloupek, jihlavský juniorský gólman, který zastoupí nemocného Jana Brože. Drobné změny zaznamenala taktéž útočná letka Dukly, Lukáš Anděl se propadl až do třetí lajny, na jeho místo jde do elitní formace Tomáš Jiránek. Na straně Motoru dnes není přítomen kvůli zdravotní indispozici Lukáš Endál, který se tak nadávkám od domácích fanoušků tímto vyhne.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    6. místo, 9 bodů, skóre 13:11, bilance 2-1-1-1

    Dukla měla oproti svému soupeři méně kvalitní start do nové sezony. Po prvních dvou kolech měly sice oba týmy stejný počet bodů, zlom přišel ve třetím kole. Zatímco Kadaň ani Ústí nezískaly na Motoru s Duklou ani bod, společným postrachem pro pondělní soupeře byl ten z Benátek nad Jizerou, Středočeši totiž obrali dokonce o body i Jihlavu, navíc na jejím ledě. Co naplat, že domácí vedli ještě těsně před koncem o dvě branky a šli za dalším bodovým ziskem. Po středečním zápasu na Slavii, kde se rozhodlo především v první třetině, se začalo mezi fanoušky mluvit o herní krizi.

    Hráči ale dokázali proti Litoměřicím zvrátit utkání na svoji stranu. Od třetí minuty sice museli hrát s jednobrankovou ztrátou, v téže třetině ale srovnal Robin Staněk a v nájezdech rozhodl střelou nad lapačku Adam Zeman. Jihlava tak opět nezažívá hladký vstup do sezony, nicméně je na průběžném šestém místě.
     
    ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    3. místo, 13 bodů, skóre 27:11, bilance 4-0-0-1

    Po schválení přímého sestupu a postupu do nejvyšší soutěže patří Motor ještě k větším favoritům ligy, než kdy předtím. Velký počet odchodů nahradily ještě kvalitnější příchody a několik jmen skrývá svoji extraligovou roušku zkušeností. První tři kola Motor ukázal svoji útočnou sílu a neztratil v nich ani jeden bod. Proti Třebíči sice musel otáčet vývoj skóre, vedení 3:1 ale nepustil a připsal si tři body. Další dvě utkání s papírově slabšími soupeři vyšly Budějovicím na jedničku. V Kadani zdemolovali Trhače jednoznačně poměrem 7:1, doma proti Ústí skoro mohli čepovat vychlazenou desítku, svého pivovarského sponzora ale nepotěšili a stadion se musel spokojit „jenom“ s výhrou 9:1.

    První klopýtnutí přišlo ale proti Benátkám na jejich ledě. Dramatický zápas nakonec šel až do nájezdů. Středočeši ztratili dvoubrankové vedení po druhé třetině, v penaltách ale vystřelil Daniel Špaček cenný druhý bod Benátkám. Václav Prospal se pak nechal po utkání slyšet, že z přístupu hráčů je pěkně „nasraný“. Revanš však přišel proti nepříjemné Slavii, v Budvar Aréně vyhrál Motor 4:2 a poskočil na třetí místo za neporažené duo Poruba – Přerov.
     
    Dobré odpoledne z krajského města Vysočiny! Bezesporu hit 6. kola Chance Ligy se odehraje právě na Horáckém zimním stadionu. Od pondělních 17:30 budeme moci sledovat pravděpodobně doposud nejvyšší návštěvu v sezoně, výbornou atmosféru z obou stran a také nějaké ty urážky, zejména Lukáš Endál to nebude mít určitě u domácích fans jednoduché. Jednoznačný šlágr HC Dukla Jihlava – Motor České Budějovice, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 52. Jiránek (J. Pohl, Pekr), 53. A. Zeman (Pekr) – 19. Šimánek (Pavel, R. Přikryl), 43. M. Novák (Plášil, J. Veselý), 46. Karabáček (Plášil, Šimánek)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (50. Chaloupek) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Jiránek (A), A. Zeman, Pekr (C) – Harkabus, Čachotský (A), Poletín – Anděl, D. Čermák, Fronk – Lichanec, Davídek, Chlubna.
    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Pavel, Pýcha (C), Lytvynov, Vydarený (A), Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – M. Novák (A), J. Kloz, J. Veselý – Karabáček, Prokeš, Gilbert – Šimánek, R. Přikryl, Babka.

    Rozhodčí: Doležal, Jaroš – Flegl, Roupec

    Diváci: 2 106
    thejrc.org