Amiens – Bordeaux 1:3 (kon.) | Brest – Lyon 2:2 (kon.) | Lille – Štrasburk 2:0 (kon.)
Montpellier – Nîmes 1:0 (kon.) | Nantes – Rennes 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Méty 0:1 (kon.)
Toulouse – Angers 0:2 (kon.) | PSG – Remeš 0:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
0:2 (0:1)
Stade de Reims
Středa 25.09.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu sedmé kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Paris Saint-Germain FC a Stade de Reims.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Fotbalisté Paris Saint-Germain se po šesti kolech nacházejí na vedoucí pozici celé soutěže, přičemž na svém kontě mají úctyhodných patnáct bodů. Pařížané ale nevstoupili do tohoto ročníku zrovna nejlépe, už ve druhém kole ucítili hořkost porážky, neboť prohráli na hřišti Rennes, kterému podlehli poměrem 1:2. Od té doby ale následuje čtyřzápasová série bez porážky, během které PSG neinkasovali ani jednu branku. V posledních zápasech se navíc připomněl také Neymar, který rozhodl předešlé dva duely, přičemž oba krátce před koncem zápasu. V minulém kole jsme navíc sledovali šlágr kola proti Olympique Lyonu, tento zápas nakonec skončil vítězstvím 1:0.
     
    Stade de Reims

    Na opačné straně stojí Reims, které se v současné době nachází na desáté pozici, což značí přesný střed tabulky. Reims má na svém kontě osm bodů, na vedoucí tým tak ztrácí propastných sedm bodů. Hostující tým tohoto zápasu letos v lize vyhrál pouze ve dvou zápasech, avšak forma z posledních zápasů není zrovna dobrá. Reims totiž naposledy vyhrálo začátkem září, od té doby následuje dvouzápasová série bez výhry. V minulém kole přišel velice atraktivní souboj proti trápícímu se Monaku, které celý zápas tahalo za kratší konec, avšak i přesto se mu podařilo vybojovat cenný bod za bezbrankovou remízu.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Navas – Kurzawa, Kimpembe (C), A. Diallo, Bernat – A. Herrera, Paredes, Sarabia – Choupo-Moting, Soh, Neymar.
    Náhradníci: S. Rico – Di María, Meunier, Muinga, Kouassi, Marquinhos.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Abdulhamíd (C), Disasi, Munetsi, Konan – Cafaro, Chavalerin, Kamara, Mbuku – Donis.
    Náhradníci: Lemaitre – Dia, Doumbia, Oudin, Romao, Kutesa, Maresic.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali úvodní rohový kop, který obstaral hostující Cafaro. Jeho vzdušná nabídka plachtila k hranici malého vápna, kde číhal Choupo-Moting.
     
    4
    Poprvé se na útočnou polovinu dostal také domácí celek. U postranní lajny spolupracoval Neymar s Bernatem, druhý jmenovaný se nakonec ocitl na zemi.
     
    5
    Pařížané se sice přiblížili k pokutovému území, nicméně nakonec jsme nic nebezpečného nesledovali. Neymar si to namířil mezi přesilu, proti které neuspěl.
     
    6
    Následně se na opačné straně podařilo zakročit Kimpembemu, který to zvládl precizním způsobem. To vedlo k uklidnění hry na polovině domácího mužstva.
     
    7
    Diallo si nakonec na pravém křídle vybral Sarabiu, který si naopak všiml v náběhu Choupo-Motinga. Posledně jmenovaný fotbalista v tísni volil zpětnou nahrávku.
     
    8
    Choupo-Moting se pokoušel o zakončení pravou nohou, avšak výsledkem byla střela přesně do rukavic Rajkoviće. Reims je ihned od úvodu pod slušným tlakem.
     
    9
    Včas se ke své šestnáctce vydal Kamara, který přitom velice snadně odzbrojil Sarabiu. Domácí záložník sice přišel o míč, avšak i tak bude jeho celek vhazovat.
     
    10
    Fantastická kolmice našla v náběhu Neymara, který měl se zpracováním nezvykle velké problémy. Brazilec zkoušel vrátit míč před branku, avšak tento záměr srazil Abdelhamid. PSG si tak vyzkoušelo rohový kop, po kterém pálil kousek vedle branky Paredes.
     
    11
    Sám na sebe to zkoušel vzít hostující křídelník Mbuku, jenomže ani on se daleko s míčem nedostal. Paredes tak operoval na vlastní polovině, kde si vybral Kimpembeho.
     
    12
    Dobrý náběh za obranu předvedl Kurzawa, který chtěl reagovat na nahrávku od Choupo-Motinga. Vzorně se vrátil také Clomande, který zamezil případnému nebezpečí.
     
    13
    Do poklidnější kombinace svého mužstva se zapojil také Rajković, který konstruktivní rozehrávkou odkopával na pravou stranu, kde číhal obránce Foket.
     
    14
    Zničehonic se v pokutovém území opřel do míče již zmiňovaný Foket, kterému rána nevyšla dle představ. Navas nemusel zasahovat, balón proletěl vysoko nad.
     
    15
    Ve středu hrací plochy se nejlépe zorientoval domácí Herrera, který se s míčem dostal do nebezpečné vzdálenosti, avšak Neymar nenavázal na jeho počínání.
     
    16
    Pomezní sudí si všiml, že hrací předmět přeci jenom skončil celým objemem za postranní lajnou, logicky tak bylo nařízeno autové vhazování pro domácí hráče.
     
    17
    Reims velice dobře zavřelo prostor u své šestnáctky, Sarabia tak musel přihrávat až na vlastní polovinu, kde má obrana problémy s napadáním soupeře.
     
    18
    Až poté se hostující defenzíva trochu otevřela, jenomže z této pozice včas vystoupil Disasi, který vypíchl míč do bezpečí. Paris Saint-Germain vybojovalo balón zpět.
     
    19
    Domácí kapitán Kimpembe se staral o rozehrávku na vlastní polovině, přičemž chytrým způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Kurzawa.
     
    20
    Kimpembe musel za postranní lajnu, v předchozím souboji o míč si totiž přivodil drobné zranění. Lékařský personál tak poprvé vystartoval směrem na hřiště.
     
    21
    Domácí hráči tak budou chvíli hrát v početní nevýhodě, což se zanedlouho opět změní. V tuto chvíli sledujeme celkem dlouho kombinaci hráčů Stade de Reims.
     
    26
    Na hrací ploše se toho moc nezměnilo. Paris Saint-Germain stále marně hledá cestičku mezi obranu soupeře, na první vyloženou šanci tak stále čekáme.
     
    27
    Po delší době se se domácí probili do pokutového území, kde si Kurzawa pomohl útočným faulem. Ten uviděl také hlavní sudí, volný kop zanedlouho rozehraje Foket.
     
    28
    V tuto chvíli budeme sledovat standardní situaci z velice nebezpečné vzdálenosti od branky. Bude to z nějakých třiceti metrů, dost možná se dočkáme přímého pokusu.
     
    28
    Pochopitelně to na sebe vzal Neymar, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho obstřel totiž přeletěl branku, avšak nakonec putoval zhruba metr vedle branky.
     
    29
    Následně Donis obešel hned dvojici protihráčů, načež to zkoušel propagačním zakončením. To se sneslo pouze do dobře postaveného protihráče, kterým byl Diallo.
     
    29
    Reims právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, hosté jdou do překvapivého vedení! Vše začalo autovým vhazováním, po kterém měl hodně času na centrovanou nabídku Munetsi. Jeho vzdušný centr nakonec našel HASSANA KAMARU, který se pověsil do vzduchu a poté zkoušel hlavičkou prostřelit Navase. Kostarický brankář si na míč sáhl, avšak ho vyrazil pouze do sítě.
    29. Hassane KAMARA - 0:1
     
    30
    Najednou tu máme pořádně zápletku, jasný outsider tohoto zápasu se totiž dostal do vedení. Paris Saint-Germain tak bude muset zabrat, stále má dost času.
     
    31
    Jenomže téměř ihned po rozehrávce si to po pravém křídle namířil Cafaro, kterého až skluzem zastavil Kurzawa, jenž odehrál míč na další rohový kop pro Reims.
     
    32
    V tomto případě se do vzduchu dostával Disasi, jehož slaboučký projektil neměl šanci na úspěch. Tentokráte Navas nezasahoval, naopak rozehrával od branky.
     
    33
    Bernat to zkoušel chytrým přenesením hry do volného prostoru, avšak realizace samotné myšlenky o dost pokulhávala. Míč nakonec daleko za čárou.
     
    34
    Navas musel ven z branky, přičemž se z volným míčem dostával Mbuku. Kostarický brankář to pochopitelně zvládl jako první, po jeho nahrávce Kurzawa vybojoval aut.
     
    35
    Zatím hodně nenápadný Sarabia zkoušel rozhýbat hru na pravé straně, avšak nakonec Herrera pouze přeposílal na Bernata, který zbytečně zbrzdil hru.
     
    36
    Reims se opět nastěhovalo na druhou stranu, kde měl na práci s míčem hodně času Foket. Tentokráte se o centr nejednalo, avšak nakonec zakročil Navas.
     
    37
    Neymar se opět probíjel přes blok protihráčů, avšak ani v tomto případě neměl šanci na úspěch. Vše vyvrcholilo faulem brazilského útočníka, který povalil Cafara.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Bude se poprvé v utkání střídat. Zdravotní problémy má domácí Choupo-Moting, který nebude pokračovat ve hře. Dost možná se na hřiště podívá Di María.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Anastasios Donis (Stade de Reims).
     
    42
    Jenomže hráči PSG se stále nemohou dostat do ničeho vážnějšího. Nyní jsme sledovali zhruba minutovou kombinaci, jenž vyústila v další ztrátu hracího předmětu.
     
    42
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Eric Choupo-Moting, přichází Ángel Di María.
     
    43
    Na druhé straně to drzým průnikem zkoušel vzít na sebe Donis, který narazil hned na prvního protihráče. Po rychlém přechodu kupředu byl faulován Neymar.
     
    44
    Kamara měl na levém křídle hodně času na centr, nakonec ještě zkoušel obejít Mbe Soha, avšak tomu na pomoc přispěchal Bernat.
     
    45
    Velice zajímavý pokus vyslal na branku Di María, který i tak dost možná mířil vedle branky. Rajković přeci jenom zasahoval, což přinese rohový kop.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Do velkého maléru se dostával hostující Munetsi, kterému se přeci jenom podařilo udržet míč proti napadající smečce protihráčů. Reims se nachází na vlastní polovině.
     
    45+2
    Nakonec uvidíme ještě jeden rohový kop, Mbe Soh totiž vypíchl míč pouze za brankovou čáru. K rozehrávce rohového kopu okamžitě přispěchal Chavalerin.
     
    45+2
    Na zadní tyči zůstal zcela zapomenut právě Chavalerin, který dost možná ještě přihrával na naběhnuvšího spoluhráče, avšak míč putoval kousek vedle.
     
    45+3
    Žlutou kartu dostává Juan Bernat (Paris Saint-Germain FC).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl velice překvapivou zápletku. Pařížané sice měli územní převahu, avšak na tu doplatili. Doposud velice dobře bránící Reims se vydalo na opačnou stranu, kde se mu podařilo prostřelit Navase. Ke konci poločasu jsme sledovali zoufalou snahu domácích, ta totiž pokaždé končí na pozorné obraně hostujícího celku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu poločasu se mezi obránce pokoušel dostat hostující Donis, který se k míč nakonec vůbec nedostal, neboť ven z branky vystartoval Navas.
     
    49
    Reims si opět pohrávalo s míčem na vlastní polovině, což mu maximálně vyhovuje. Munetsi měl kolem sebe dost prostoru, avšak i přesto roztáhl hru k postranní lajně.
     
    50
    Avšak svůj náběh si nedokázal pohlídat Cafaro, který se dle výroku pomezního sudího nacházel v ofsajdu. Mezitím se Kimpembe postaral o standardní situaci.
     
    51
    Po tvrdém zákroku skončil na trávníku hostující Cafaro, který dostal tvrdě naloženo zezadu. Vracející se Kurzawa totiž místo míče trefil kopačku soupeře.
     
    52
    Kamara se snažil propasírovat nahrávku podél autové lajny, avšak do dráhy letu míče vložil nohu pozorný Mbe Soh, od kterého se odrazil za postranní lajnu.
     
    53
    Sarabia se sice dostal k centru, avšak sudí přeci jenom vztyčil svůj praporek. I opakovaný záběr nabídl ofsajdové postavení španělského křídelníka.
     
    54
    Pořádné sousto si nastolil Neymar, který to zkoušel výpadem mezi čtveřici protihráčů, avšak ta slavila úspěch. Konkrétněji to byl Disasi, kdo zasáhl čistým způsobem.
     
    55
    Nevýrazně hrající Herrera si gestem ruky řekl o náběh Di Maríi, který neprošel hned přes prvního protihráče. Hosté ale chybovali, což vedlo ke střele doprostřed branky.
    55. Rajković si připsal pohodlný zákrok.
     
    56
    Nekompromisním způsobem jednal hostující obránce Foket, který razantním odklizením poslal míč na druhou stranu hrací plochy, kde se nacházel pouze soupeř.
     
    57
    Další pas se pro změnu snesl do moci brankáře Rajkoviće, který si dával s odkopem celkem dost načas, nakonec ale přeci jenom nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    58
    Velice hezká kolmice se měla snést do prostoru, kam si nabíhal také rychlonohý Sarabia. Ten za přihrávku poděkoval, jako první se k ní totiž dostal Rajković.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Loïc Mbe Soh, přichází Thomas Meunier.
     
    60
    Sarabia spadl v pokutovém území, načež se k sudímu dostavila smečka hráčů v modrém, která se dožadovala penalty. Ta se nakonec kopat nebude.
     
    61
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nathanaël Mbuku, přichází Boulaye Dia.
     
    62
    Sám na sebe to vzal hostující Donis, který v těžké pozice zacílil zhruba dva metry vedle pravé šibenice. Navas se pouze prolétl vzduchem, i tak to bylo zbytečné.
     
    63
    Meunier se snad poprvé po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči. Navíc se po delší době zapojil do kombinace Navas, který roztáhl hru na levou stranu.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Reims i nadále drží nadějné jednobrankové vedení. Do konce zápasu zbývá třicet minut, pro domácí ještě hodně času.
     
    65
    Paris Saint-Germain opět zavezlo puk do nebezpečné vzdálenosti od branky soupeře, jenomže Meunierovo počínání pohlídal Clomande, který vypíchl míč do autu.
     
    66
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Layvin Kurzawa, přichází Marquinhos.
     
    69
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Anastasios Donis, přichází Rémi Oudin.
     
    71
    Meunier se pokoušel odcentrovat z pravé strany, což se mu sice se štěstím povedlo, avšak v pokutovém území číhala přesila protihráčů, která odklidila balón.
     
    72
    Abdelhamid to navíc udělal natolik zkušeně, že ještě otřel balón o záda jednoho z protihráčů. Logicky tak přišlo na řadu autové vhazování pro Stade de Reims.
     
    73
    Poprvé se k míči dostal střídající Dia, který po jednom ze soubojů skončil na zemi. Zřejmě se jednalo o ochotný pád na trávník, sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    74
    Nepříliš dobře to před několika vteřinami provedl Oudin, který při snaze o odkop trefil prvního protihráče. Odraz navíc hrálo do karet právě domácímu celku.
     
    75
    Diovi se podařilo prodloužit míč za sebe, přičemž nahrával sám sobě. Kimpembe proto musel jednat hodně rychle, po jeho nahrávce odkopával Navas do ochozů stadionu.
     
    76
    Reims se zdrželo na útočné polovině zhruba pět minut. Výsledkem byl zisk rohového kopu, přičemž Cafaro zkoušel hledat spoluhráče na zadní tyči, Disasi ale vracel pouze k protihráči.
     
    77
    Také Rajković obstaral další odkop od své branky, přičemž si dával hodně načas. Nakonec mu to u sudího prošlo, avšak Diův průnik včas zastavil pozorný Kimpembe.
     
    78
    Paris Saint-Germain se stále nemůže dostat ke své klasické hře, hostující celek hraje maximálně účelný fotbal, přičemž si před malým momentem vybojoval další roh.
     
    78
    Reims se mohlo dostat do dvoubrankového vedení! Prudké zakončení orazítkovalo pouze zadní tyč, následně hosté reklamovali hraní rukou v podání Herrery.
    78. Hosté trefili tyč.
     
    79
    Pokutový kop to skutečně nebude, v současné době je na hřišti lékařský personál Reims, který si vzal do péče Oudina, jenž svedl tvrdý souboj s Paredesem.
     
    80
    Naprosto zbytečnou zpětnou nahrávku vyprodukoval domácí Marquinhos, který tak své spoluhráče obral o cenné vteřinky. Navas tak přihrál na Meuniera.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Paris Saint-Germain se dnes prostě nedaří, navíc naprosto mimo hru je Neymar, který je obklopen smečkou protihráčů.
     
    82
    Už, už to vypadalo, že se do vyložené šance dostane Di María, avšak na poslední chvíli zasáhl skluzem hostující obránce Abdelhamid, který tak znemožnil zakončení.
     
    83
    Neymar neměl ani tentokráte čas na ideální řešení akce, naopak se zlobil na počínání protihráčů. Jeho zlobu sudí nevyslyšel, Reims tak podniklo rychlý protiútok.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Predrag Rajković (Stade de Reims).
     
    84
    Neymar si vzal na starost rozehrávku rohového kopu, který rozehrál naprosto katastrofálně. Míč se mu povedlo stočit pouze do boční sítě hostující branky.
     
    85
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Hassane Kamara, přichází Moussa Doumbia.
     
    86
    Rajković tak mohl rozehrávat od své branky, nicméně v hlavičkovém souboji kraloval Marquinhos, který Doumbiovi nedal žádnou šanci. PSG se tlačí kupředu.
     
    87
    Po delší době jsme sledovali kloudnější zakončení. Di María musel jednat urychleným způsobem, jeho ránu ale Rajković vyrazil ven z hrací plochy – rohový kop.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, což není dobrá zpráva pro domácí. Ti stále nemohou vstřelit vyrovnávací branku, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Munetsi vyhrál přetahovanou ve středu hrací plochy, nicméně byl od míče čistě odstaven. K centru se tak dostal Neymar, jehož nabídka nebyla přesná.
     
    90+2
    Tlak domácích i nadále sílí. Sledovali jsme rozehrávku dalšího rohového kopu, po kterém se do protiútoku vydal Doumbia, kterého předběhl obětavý Neymar.
     
    90+3
    Diallo prohrál souboj tělo na tělo, avšak riskantní skluz uvnitř pokutového území mu přeci jenom vyšel. Jeho celek se dostal k vápnu, jenomže Disasi vytasil skvělý skluz.
     
    90+4
    Reims právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá branka Reims, které tak rozhoduje o osudu tohoto zápasu! Hostující hráči to skvěle vykombinovali na pravém křídle, odkud obránce Foket centroval do pokutového území. Tam se akrobatickým způsobem položil do padajícího míče BOULAYE DIA, který střelou o brankovou konstrukci překonal marně se natahujícího Navase.
    90+4. Boulaye DIA - 0:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Reims, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0, díky čemuž se postaralo o obrovské překvapení kola. Nutno dodat, že hosté podali velice sympatický výkon, který byl založen na zodpovědné práci obranné linie. Ta hráče soupeře střežila velice dobrým způsobem, navíc Reims podniklo nebezpečné protiútoky. Výkon pařížského celku byl daleko za očekáváním, navíc naprosto mimo hru byl Neymar.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:11. (22:56:38)

    David Suchý

    Branky: 29. Kamara (Munetsi), 90+4. Dia (Foket)

    Karty:   45+3. Bernat (PSG) – 40. Donis (REI), 83. P. Rajković (REI)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:10. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:11.
    Paris Saint-Germain: Navas – Kurzawa (66. Marquinhos), Kimpembe (C), A. Diallo, Bernat – A. Herrera, Paredes, Sarabia – Choupo-Moting (42. Di María), Soh (59. Meunier), Neymar.
    Náhradníci: S. Rico – Di María, Meunier, Muinga, Kouassi, Marquinhos, Aouchiche.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Abdulhamíd (C), Disasi, Munetsi, Konan – Cafaro, Chavalerin, Kamara (85. Doumbia), Mbuku (61. Dia) – Donis (69. Oudin).
    Náhradníci: Lemaitre – Dia, Doumbia, Oudin, Romao, Kutesa, Maresic.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    bahis siteleri