K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
0:5 (0:1, 0:0, 0:4)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 28.09.2019, 12:00 • Zimní stadion Eden • turnaj O Pohár DHL • 8. kolo
Partner:
     
    Já Vám děkuji za pozornost a budu se těšit zase někdy u hokeje na počtenou! (14:08:47)
     
    Máme za sebou další zápas turnaje O Pohár DHL, ve kterém nakonec Pardubice porazily Slavii 5:0. Je nutné však podotknout, že výsledek příliš neodpovídá průběhu utkání – sešívaní byli Dynamu rozhodně minimálně vyrovnaným soupeřem, ale v dlouhých pasážích svého soupeře přehrávali a vytvářeli si řadu šancí. Jsou to však nakonec hosté, kteří si odvážejí z Edenu cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Radek Šír (PCE) ještě dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    59:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubičtí přidávají půl minuty před koncem ještě pátou branku. RADEK ŠÍR výborně obkroužil branku a zasunul puk za Pánka. Asistence: Michal Rouha a Michal Hrádek.
     
    59:09
    Obrovské šance Pardubic nakonec nekončí vstřelenou brankou! Chára s Hrádkem měli z chumlu před brankou asi největší šance, ale na Pánka a v jednom případě i hůl jednoho ze slávistických obránců nevyzráli.
     
    57:40
    Marečkova tvrdá střela od modré se odrazila přímo na hůl dojíždějícího Hasila, kterého skvěle vychytal výborně se přesouvající Borovička.
     
    57:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Takhle si domácí začátek své přesilovky nepředstavovali. Po chybě v rozehrávce jim totiž do úniku ujel DOMINIK CHÁRA a střelou mezi Pánkovy betony zvyšuje náskok na čtyři branky. Bez asistence.
     
    56:47
    Následuje přesilová hra pro Slavii, dvě minuty za podrážení dostává Michal Hrádek (SLA).
     
    55:08
    Hrádkova střela od modré málem skončila za zády Pánka – těsně před brankou ji totiž tečoval slávistický obránce Fiala. Puk však nakonec za čáru nedojel.
     
    53:55
    Slávisté postupovali do rychlého protiútoku, bohužel pro ně nebyla Němečkova nahrávka nejpřesnější.
     
    53:28
    Pardubice už jsou v plném počtu, sešívaní mezitím vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    52:18
    Slávisté se v přesilové hře snaží hodně střílet, jenže se jim to zatím nedaří. Bez úspěchu tak skončila i Němečkova tvrdá střela od modré.
     
    51:27
    Dvouminutový trest za hákování vyfasoval Jiří Bucek (PCE).
     
    51:27
    Další šance sešívaných po střele Hovorky od modré čáry. Borovička kryje, ale Pardubice budou hrát ve čtyřech.
     
    50:56
    Labuzík se dostal na střed útočného pásma a pálí těsně mimo Borovičkovu branku.
     
    49:15
    Dvojice Petrák, Vlček znovu v akci – první jmenovaný zkoušel překvapit Borovičku střelou z ostrého úhlu, načež Vlček dorážel odražený puk z bezprostřední blízkosti na Borovičku. Pardubický brankář však chytá výborně.
     
    48:22
    Pro sešívané je dvojice slepených gólů studenou sprchou na jinak solidní výkon ve třetí třetině. Možná i proto teď zahráli na zakázané uvolnění.
     
    47:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilová hra v řadě a Pardubice po dvojici slepených gólů, které od sebe dělí jen 39 sekund, vedou už o tři branky. Antoníček tentokrát přesným pasem našel nikým nehlídaného ONDŘEJE ROHLÍKA, který z pravého kruhu překonává Pánka. Asistence: Petr Antoníček a Radek Šír.
     
    46:56
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A Pardubice dvojnásobnou početní výhodu rychle využívají – Antoníčkovu střelu totiž Pánek vyrazil jen před připraveného MICHALA ROUHU, který dorážkou navyšuje náskok hostů. Asistence: Petr Antoníček a Ondřej Rohlík.
     
    46:42
    Dynamo dostává 61 sekund dlouhou přesilovou hru 5 na 3, dvě minuty za podrážení totiž dostává Maxim Havrda (SLA).
     
    46:23
    Výborná přesilovková kombinace Pardubic, na jejímž konci stál zakončující Kostka, ale z mezikruží vypálil tvrdě mimo.
     
    45:43
    Při jedné z pardubických šancí se navíc provinil David Kižlin (SLA), konkrétně sekáním.
     
    45:08
    Už s končící přesilovkou pálil Němeček velmi nebezpečně z modré čáry, jeho střela, kterou Borovička určitě neviděl, však skončila mimo.
     
    44:15
    Dynamo zatím brání v oslabení na jedničku, slávisté se nejsou schopni usadit v útočné třetině.
     
    43:06
    A po delší době tu máme i vyloučení, dvě minuty za podrážení dostává Jan Oliva (PCE).
     
    42:48
    Pardubice zamkly Slavii v jejím obranném pásmu a útočná trojice Chára, Costa, Rohlík si vytvořila řadu nebezpečných šancí. Pozorný Pánek je všechny zlikvidoval.
     
    40:20
    Vlček na druhé straně opět ukázal svoji rychlost, ujel do brejku z levého křídla a opět trefil jen připraveného Borovičku! Ten dalším skvělým zákrokem likviduje i dorážejícího Petráka!
     
    40:04
    Antoníček se ihned po vyhraném vhazování snažil stahovačkou překonat slávistického obránce, ale neuspěl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V závěru druhé třetiny jsme viděli ještě ostřejší zákrok jednoho ze slávistických hráčů na jednoho z Pardubických, na nic vážnějšího to ale nevypadá a tak i po dalších dvaceti minutách zůstává skóre neměnné 1:0 pro hosty. Ve druhé periodě jsme viděli nespočet šancí na obou stranách – slávisté jich měli o trochu více –, ale všichni tři brankáři (Pardubičtí museli kvůli závadě na výstroji ty své na pár minut vystřídat) udrželi čisté konto.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Petrák se výborně prosadil na pravém křídle a vytvořil skvělou pozici pro Hradila, kterého skvělým zákrokem, i když mu střela letěla do protipohybu, vychytal Borovička.
     
    38:47
    Štrombach udržel puk na pravém hrazení a vytvořil šanci pro z první střílejícího Hradila. Borovička kryje.
     
    37:48
    Hraje se hodně nahoru dolů – Pardubice se také prezentovaly několika nebezpečnými šancemi, načež slávisté obrátili hru a málem se dostali k dobré střele.
     
    36:51
    Turek se zmocnil nepřesné rozehrávky Dynama a tvrdě pálil jen do zadního plexiskla. Nebezpečnější byla spíše dorážka Kižlina, na jehož střelu z otočky si Borovička musel dávat pozor.
     
    36:16
    I když teď to byl agilní Costa, který vyhrál rychlostní souboj na levé straně útočného pásma a nebezpečně, byť velmi nepřesně, pálil směrem na branku.
     
    35:42
    Vlček si šikovně najel na levém křídle a rychlou střelu prověřil Borovičku. Sešívaní v posledních minutách znovu udávají tempo hry.
     
    34:05
    Ribarovski se skvěle vymotal a prudkou střelou prověřil Borovičku.
     
    33:36
    Puk teď končí po vyhození jednoho ze slávistických obránců v ochranné síti, vhazovat se bude po pravici Pánka.
     
    31:16
    Ani Dynamo nevyřešilo přečíslení 2 proti 1 ideálně – Šír se sice stahovačkou výborně zbavil slávistického obránce, ale při nahrávce mu sjel puk z hole.
     
    30:38
    Sešívaní v další dobré příležitosti – Štrombach nabral rychlost na levém křídle a mířil do horních pater Borovičkovy branky.
     
    30:04
    Pardubická střídačka chce uklidnit svůj tým a bere si tak oddechový čas.
     
    29:46
    Pardubice šly střídat právě v momentě, kdy jeden z útočníků přišel v útočné třetině o puk – toho využili slávisté a Petrák s Turkem se řítili ve dvou sami na Borovičku. Petrák však nečekal zpětnou přihrávku od Turka a akce tak neskončila ani úspěšnou střelou.
     
    28:30
    Havrda chtěl před brankou najít připraveného Štrombacha, ale puk nakonec doklouzal na modrou, kde, vystřídal by-li o něco rychleji, mohl být obránce Němeček. Takhle musí rozehrávat ze středního pásma.
     
    27:21
    Technická nedokonalost se vyřešila a Pardubice se tak vracejí zpět k Michalu Borovičkovi. Vojtěch Nečas strávil na ledě ani ne tři minuty, ale při svém jediném vážnějším zákroku si počínal výborně.
     
    27:21
    Nebezpečná situace před slávistickým brankovištěm nakonec končí zákrokem Pánka, kterého z bezprostřední blízkosti zkoušel překonat Blažej.
     
    25:53
    Slávisté ihned odpovídají svojí dobrou šancí, kterou měl na starost Ribarovski, jenž se výborně vymotal z rohu a pálil do horních prostor Nečasovy branky. Ten musel při svém prvním zákroku hned čelit těžké situaci, ale zvládl ji.
     
    25:15
    Pardubice mohly svého nového brankáře přivítat gólem, to by ale z mezikruží zakončující Chára musel mířit o něco přesněji.
     
    24:55
    A brankáři Borovičkovi se při zákroku zřejmě nějak poškodila výstroj a proto odjel na střídačku si ji nechat spravit. Mezitím nastupuje do pardubické branky náhradník Vojtěch Nečas.
     
    24:55
    Vlček ted ovšem dostal vynikající nahrávku od spoluhráče, nabral rychlost a mezi dvěma pardubickými obránci najížděl sám na Borovičku! Ten jeho pokus kryje, stejně jako dorážku přijíždějícího Marečka.
     
    24:23
    Oba týmy se teď snaží probojovat do útočného pásma, zatím neúspěšně.
     
    23:02
    Svižná akce Pardubických od Kostky na Rohlíka a zakončujícího Costy, jenž už ale bekhendem nedokázal usměrnit puk na Pánka.
     
    21:51
    A sešívaní pokračují v tlaku z první třetiny – Havrda se vymotal z útočného rohu a prudkou střelou vyzkoušel pozornost pardubického gólmana.
     
    21:14
    Podobně teď skončil i Labuzík, jehož zablokoval jeden z obránců. Puk ale přece jenom propadl k Borovičkovi, jenž musel zasahovat.
     
    20:18
    Hovorka se snažil individuálně prosadit z akce na levém křídle, ale ke střele se nakonec přes pardubické obránce nedostal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sešívaným se nakonec prosadit nepodařilo a první třetina tak končí za stavu 1:0 pro Pardubice. Hokejisté v červenobílém byli zejména v úvodu a na konci první třetiny aktivnějším mužstvem, ale nepodařilo se jim proměnit své šance, nebo narazili na brankáře Borovičku. To Pardubice byly efektivnější a díky brance Ondřeje Rohlíka ze 14. minuty můžou odjet do kabin s jednogólovým vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Další Vlčkova střela, tentokrát od modré, která se i přes chumel hráčů před brankou dostala až k Borovičkovi. Sešívaní tráví poslední minutu v útočném pásmu.
     
    17:43
    Hasil si šikovně odrazil puk o mantinel a nabízel šanci pro Labuzíka, jehož pokus ale zablokoval jeden z pardubických obránců.
     
    16:42
    Sešívaní se rychlou nahrávkou vymanili za zakázaného uvolnění a Vlček předvedl další nebezpečnou střelu z pravého křídla,. Opět jen do připraveného Borovičky.
     
    15:44
    A další šance sešívaných a v ní Štrombach, jemuž únik výborně připravil Labuzík. Ještě lépe si vedl Borovička, který si vyjel z brankoviště a slávistického útočníka vychytal.
     
    15:16
    Hovorka se prosadil na levém křídle a vracel puk před brankou, kde zakončoval Havrda těsně nad!
     
    13:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Vynikající individuální akce ONDŘEJE ROHLÍKA, který se vyhnul dvěma slávistickým hráčům, najel si na střed a několikrát tečovanou střelou překonává Pánka. Asistence: Dominik Chára a Kale Costa.
     
    12:37
    Kižlin najížděl s Turkem ve dvou proti jedinému pardubickému obránci, ale bohužel pro sešívané nedokázal nasměrovat žabku přesně na hůl svého spoluhráče.
     
    10:53
    Šance se střídají na obou stranách, Šťastný s Antoníčkem se nebezpečně pohybovali okolo mezikruží, leč nedokázali zakončit přesně na branku.
     
    10:18
    Obrovská šance sešívaných, kterou měl na holi Hasil, končí výborným zákrokem připraveného Borovičky. Pardubice teď trestuhodně zaváhaly při rozehrávce a odevzdaly puk přímo slávistickému útočníkovi na hůl.
     
    09:09
    Sešívaní kontrují – Němeček nabral ve středním pásmu rychlost a svižnou střelou mířil mezi betony Borovičky.
     
    08:37
    Dynamo zatím drží puk většinu hry 4 na 4, dvěma zajímavými střelami se prezentoval od modré Leder.
     
    07:17
    Dvě současná vyloučení, na trestnou lavici si jdou kvůli hrubosti sednout Mikuláš Hovorka (SLA) a za nedovolené bránění Radek Šír (TAB).
     
    06:49
    Ale ani sešívaní se nechtějí nechat zahanbit, nejprve Havrda a zejména dorážející Labuzík měli na holích zajímavé šance.
     
    06:15
    Pardubice přidávají na tempu, dobrou šanci měl na své holi Rouha, který bekhendem střílel na Pánka.
     
    05:21
    Pánek se musel rychle přesouvat proti střele Hrádka, který si najel na odražený puk na pravý kruh a snažil se prostřelit slávistického brankáře na bližší tyči.
     
    04:37
    Tak i Pánek musel být na pozoru, první střelu na branku v podání Pardubic totiž zaznamenal obránce Blažej. Nebezpečná však rozhodně nebyla.
     
    04:11
    Tentokrát sešívaným akce nevyšla, Fialova nahrávka tak zamířila pouze na zakázané uvolnění. Přesto to jsou domácí, kteří zatím diktují tempo úvodu zápasu.
     
    03:24
    A slávistický útočník se čtrnáctkou na zádech znovu v akci. Tentokrát byla jeho akce zakončená střelou z mezikruží o poznání nebezpečnější, Borovička musel vyrazit puk do ochranné sítě.
     
    02:54
    Vlček před brankou tečoval Hovorkovu nabídku od modré, puk míří mimo tři tyče.
     
    02:08
    Dynamo se možná poprvé za zápas dostalo do útočné třetině, kombinace Kostky s Chárou však selhala na připravené slávistické defenzivě.
     
    01:34
    Sešívaní teď krouží v útočné třetině, konkrétně Turek s Kižlinem, ovšem zatím se jim nepodařilo dostat puk na modrou a případně směrem na branku.
     
    00:55
    Labuzík vyzkoušel pozornost pardubického brankáře z levého kruhu, ale pálí těsně mimo.
     
    00:26
    První střelu zaznamenal od modré Hovorka, ale puk nedoputoval na Borovičku, neboť ho zastavil jeden z obránců před brankou.
     
    00:10
    Sešívaní vyhráli úvodní vhazování a Vlček už krouží s kotoučem v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Pánek (Náhončík) – Fiala, Hovorka, Němeček, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Petrák, Stupka.

    HC Dynamo Pardubice: Borovička (Nečas) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Antoníček, Tobiáš, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.

    Rozhodčí: Jaroš – Hynek, Hynek.
     

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:
    02.02.19 Slavia – Pardubice 3:9
    08.01.19 Pardubice – Slavia 3:1
    07.12.17 Pardubice – Slavia 5:3
    22.09.17 Slavia – Pardubice 5:2
    20.01.17 Slavia – Pardubice 3:4sn

     

    HC DYNAMO PARDUBICE

    Pardubičtí junioři v posledním duelu nestačili na další tým z čela, pražskou Spartu, a v sobotu zavítají na led jejího rivala do Vršovic. V sedmi dosavdních utkáních to byla jejich jediná prohra, předchozích šest střetnutí vyhráli.

     

    HC SLAVIA PRAHA

    Sešívaní junioři neprožívají dobrý začátek sezóny. Po šesti zápasech mají na kontě čtyři body a krčí se na posledním místě tabulky. Přesto mají na co navazovat – ve čtvrtek zdolali poměrem 3:2 Hradec Králové. Dnes je čeká regionální rival Mountfieldu z Pardubic, který by měl být mnohem těžším soupeřem.

     
    Sportu zdar a hokeji zvlášť! Vítám Vás u zápasu 8. kola turnaje O Poháru DHL mezi hokejisty HC Slavia Praha a HC Dynamo Pardubice. Úvodní vhazování je naplánováno na 12:00 na led pražského Edenu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 14. Rohlík (Chára, Costa), 47. Rouha (Antoníček), 48. Rohlík (Antoníček, Šír), 58. Chára, 60. Šír (Rouha, Hrádek)


    HC Slavia Praha: Pánek (Náhončík) – Fiala, Hovorka, Němeček, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Ribarovski, Turek, Míšek, Labuzík, Petrák, Stupka.
    HC Dynamo Pardubice: Borovička (25. Nečas) – Hrádek, Oliva, Kubíček, Leder, Blažej, Secký, Kaštánek – Rouha, Antoníček, Costa, Kostka, Chára, Rohlík, Šír, Bucek, Šťastný.

    Rozhodčí: Jaroš – Hnát, Hynek
    bahis siteleri