Písek – Tábor 0:6 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Nová Paka 5:1 (kon.) | Kopřivnice – Mor. Budějovice 6:1 (kon.)
Opava – Žďár n/S 8:4 (kon.) | Nový Jičín – SHK Hodonín 4:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Šumperk 2:3 (kon.)
Příbram – David Servis 8:3 (kon.) | Bílina – Mostečtí Lvi 1:7 (kon.) | Klatovy – Kolín 5:2 (kon.)
Děčín – Trutnov 9:6 (kon.) | Vrchlabí – Jablonec n/N 10:3 (kon.) | Kobra – China Golden Dragon 11:2 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Sobota 28.09.2019, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     


    Draci Šumperk

    Svěřenci trenéra Janečka prožívají snový začátek nové sezóny, pět utkání a zisk 14 bodů budiž jasným důkazem. Za zmínku stojí zejména atraktivní přetahovaná z předminulého kola na ledě Havlíčkova Brodu, kterou Šumperk dovedl do vítězného konce v prodloužení. K dalšímu měření sil míří Draci na led Bobrům z Valašského Meziříčí, kde budou útočit na natažení své vítězné série.
     


    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Valašské Meziříčí se před příjezdem Draků drží v horní polovině tabulky i přes prohru v posledním odehraném utkání na domácím ledě s Novým Jičínem. Bobři vstoupí do klání s Šumperkem s týdenní pauzou v zádech a budou chtít Drakům připravit první hořkost porážky v letošní sezóně. Loňský semifinalista bude chtít bezpochyby znovu potěšit domácí publikum výhrou, utkání tak slibuje před jeho začátkem atraktivní podívanou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Weintritt, Běhal, Báchor, Holiš, Ďurkáč, Žák, Ondračka – Smrčka, Vaněk, Martiník (A), Andris, Pořický (A), Vávra, Kuchařík, Seidler, Paťava, Dvořák (C), Romančík, Dalajka.

    Draci Šumperk: Peksa (Wanecki) – M. Haloda, Drtil, Sedlák (A), Kabelka, Řezáč, Gewiese (C), Chujac – Pokorný, Milfait (A), Antonov, Šíp, Spratek, Haluza, Urban, Jaroš, Vachutka, Müller, Krejčiřík, Scheuter, Hroch.

    Rozhodčí: Maťašovský – Mikšík, Čelechovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Draci se hned v úvodu utkání dostali až před Sachra a hned z toho bylo slušné ohrožení branky domácích. Obrana Valachů si ale poradila a vyhodila puk do středního pásma.
     
    01:19
    Šumperk je na začátku zápasu jednoznačně aktivnějším celkem, svěřencům trenéra Janečka se ale prozatím nedaří prosadit k výraznějšímu střeleckému pokusu.
     
    02:26
    Nápor hostí řeší domácí Kuchařík pouze vyhozením do útočného pásma tak, ať se nejedná o icing, a celá pětka Valachů odchází střídat.
     
    03:16
    Až nyní Bobři uklidnili hru za svou brankou a chystají postupnou rozehrávku.
     
    03:48
    Nahození Ďurkáče skončilo zblokováno v rohu obranné třetiny Draků, na puku jsou znovu hosté.
     
    04:04
    Spratkova rána z prostoru pro vhazování skončila v moci Sachra, který zároveň přerušil hru, aby dopřál svým spoluhráčům čas na vystřídání.
     
    04:50
    Domácí prozatím jednoznačně nezachytili tempo hry Draků z úvodu utkání. Hosté naopak drží většinu času soupeře v jeho pásmu, naposledy jej nyní donutili vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    05:26
    Bobři se snažili o rychlý přechod do útoku, ofsajdové postavení Dalajky ale donutilo čárového sudího přerušit hru.
     
    06:05
    Milfait středem kluziště vytáhl kotouč až do útočné třetiny, kde jej ihned rozdal na spoluhráče. Ti o něj nyní bojují za brankou Sachra.
     
    06:53
    Vysoká hůl hostí přesouvá hru před brankáře Peksu.
     
    07:10
    Šumperk se po vyhraném vhazování pokusil o rychlý útok, ten nepřesnou rozehrávkou zastavuje až icing.
     
    07:47
    Draci pouze odevzdali puk na hole soupeře a celá jejich pětka odchází po náročné směně střídat.
     
    08:39
    Netrvalo to však příliš dlouho, a hosté znovu svírají Bobry v jejich pásmu. Opět se hra ale odehrává po většinu času u mantinelů, odkud se branka ohrožuje přece jenom o něco hůře.
     
    09:26
    Hosté znovu drží kotouč ve třetině soupeře a jejich gól visí každou přibývající sekundou čím dám více ve vzduchu. Obrana domácích ale taktéž po téměř polovině první periody odolává.
     
    10:19
    Weintritt se pokusil rychle vyvést zachycenou rozehrávku soupeře, byla zastaven na útočné modré a v držení černé gumu jsou znovu hosté.
     
    11:10
    Sachr se poradil se střelou z ostrého úhlu a Bobři znovu vyhazují chytře tak, ať to není zakázané uvolnění zvládají vystřídat celou svou formaci.
     
    11:57
    Další rychlý kontr Valachů zastavil včasný zásah obrany soupeře těsně za přechodem útočné modré čáry.
     
    12:34
    Müllerova střela se z bezprostřední blízkosti otřela o hůl obránce soupeře a skončila v rohu kluziště.
     
    13:35
    Šumperk se rozhodl na pár chvil uklidnit tempo utkání za svou brankou a zároveň tak nechat dostřídat celou svou formaci.
     
    14:38
    Bobři se začínají s blížícím se koncem třetiny srovnávat s tempem hry soupeře a taky přichází nějaké ty šance na jejich straně. Proti střele Martiník nyní úspěšně zasáhl Peksa.
     
    15:29
    Řezáčovo schované nahození skončilo až u Sachra a ten na něj stačil zareagovat na poslední chvíli. Bobři se ihned po zisku puku ženou do útoku.
     
    16:11
    Peksa byl také nakonec donucen předvést něco ze svých brankářských kvalit a zákrokem lapačkou přerušuje hru.
     
    17:23
    Valaši jsou znovu sevření ve svém pásmu, Drakům se ale nedaří prosadit k takové šanci, která by mohla vést k prvnímu gólu utkání.
     
    18:07
    Vyloučení v týmu Draci Šumperk (Milfait – 2 min., podrážení).
     
    18:48
    Bobrům se nedaří i přes početní výhodu dostat do útočného pásma. Draci brání svou modrou čáru více než znamenitě.
     
    19:33
    Šumperským se i v oslabení podařilo zavést kotouč až za branku Sachra a tam jej delší čas podržet. Tahle přesilovka Bobrů se rozhodně nezařadí k těm povedeným.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě měli jednoznačně více ze hry hosté ze Šumperku, vstřelené branky se ale fanoušci obou táborů ve Valašském Meziříčí nedočkali. Bobři se ve druhé polovině první části začali vyrovnávat s tempem soupeře a také dokázali zahrozit, ani oni se ale prosadit nedokázali.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Šumperk hraje v plném počtu.
     
    20:32
    Domácí hned v úvodu vyhazují na icing.
     
    20:40
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Bobři jdou z ničeho nic do vedení! Rychlé přečíslení zužitkoval po milimetrovém pasu ROSTISLAV VANĚK a střelou z první zamířil nechytatelně až za záda Peksy. Asistence: Petr Seidler a Petr Dvořák.
     
    21:26
    Draci jsou i po vstřelené brance nadále aktivní a ženou se ihned za vyrovnáním. Sachr má co dělat, aby se stíhal v brankovišti otáčet.
     
    22:28
    Bobři na dobrou minutu sevřeli soupeře v jeho pásmu, nedostali se ale k žádné střele nebo nahození a na puku jsou znovu hosté.
     
    23:20
    Valaši se ale při nejmenším s příchodem druhé třetiny ihned vyrovnali s tempem hry nasazeným Draky a drží s nimi krok o poznání lépe než v první třetině. Aktivnější na puku jsou ale i tak nadále šumperští.
     
    24:13
    Těm se ale zároveň nedaří průchod do útočného pásma. Svěřenci trenéra Weintritta velmi dobře zavírají svou modrou čáru.
     
    24:37
    Velké zmatky před Peksou nakonec zastavil hvizd hlavního sudího. Bobři nebyli vůbec daleko od vstřelení své druhé branky poté, co se soupeřova obrana vůbec nedohodla při rozebírání protihráčů.
     
    25:20
    Draci poněkud opaření uklidňují hru za svou brankou, oba týmy toho využívají k prostřídání svých formací.
     
    26:32
    Draci právě vstřelili branku!
    Šumperk ale následně využívají velmi rychlého přečíslení ke srovnání skóre! Milfaitovu žabičku zavěsil přesně pod horní víko DANIEL VACHUTKA a nedal Sachrovi sebemenší šanci zasáhnout. Velmi dobře provedené přečíslení na straně hostí a na Bobří hrázi máme znovu srovnáno. Asistence. Jan Milfait a Tomáš Drtil.
     
    27:20
    Bobři si ale ani ne o minutu později mohli vzít vedení zpět! Vaněk ale v rozhodující chvíli poté, co si už položil Peksu, přestřelil jeho svatyni.
     
    28:27
    Draci znovu drží puk za svou brankou a vyčkávají na dostřídání kompletní formace.
     
    Dnešní utkání sleduje 312 diváků.
     
    29:29
    Valašská rozehrávka se potkala s nepřesností a společně zamířili s pukem až na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před Sachrem.
     
    30:15
    Tempo hry s příchodem druhé poloviny utkání z obou stran lehce upadlo, ani jednomu z týmů se nedaří prosadit do byť menší střely na branku. Začíná také přibývat nepřesností, další icing na straně hostí přesouvá hru před Peksu.
     
    31:03
    Romančíkovi rána z bezprostřední blízkosti vůbec nesedla a puk se pouze doklouzal k Peksovi, který jej schoval pod svou lapačku.
     
    32:06
    Smrčkovi v klíčový moment rychlé akce ujel kotouč a včasně byl zakřižován obráncem soupeře. Hra ale nadále pokračuje v pásmu Draků.
     
    32:51
    Dalajka nahodil kotouč do útočné třetiny a Bobři o něj bojují za brankou Peksy.
     
    33:25
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Martiník – 2 min., krosček).
     
    34:14
    Draci právě vstřelili branku!
    PETR GEWIESE prošel přes tři hráče jak nůž máslem, natáhl k pumelici z prostoru pro vhazování a střelou přesně pod horní tyč nedal Sachrovi žádnou šanci zasáhnout. Draci tak otáčejí vývoj ve skóre na svou stranu a ujímají se poprvé v zápase vedení. Asistence: Dominik Pokorný.
     
    34:38
    Draci právě vstřelili branku!
    Netrvalo dlouho a je to o dvě branky! VLADIMÍR ANTONOV nakonec dotlačil kotouč za brankovou čáru po střele Hrocha, kterou Sachr vyrazil pouze před sebe. Asistence: Daniel Hroch a Vojtěch Krejčiřík.
     
    35:28
    Valaši se řítili dva na jednoho a ke střele se nakonec s kotoučem na holi odhodlal Smrčka. Jeho pokus do pravého horního růžku ale skvělým zákrokem lapačkou lapil Peksa.
     
    36:21
    Šumperští dostali naprosto evidentně klid na své hokejky a další útočné akce zakládají se vší lehkostí. Nyní se ale provinili postavením útočícího hráče v brankovišti, hra se tak přesouvá do středního pásma.
     
    37:24
    Černá guma se ocitla mimo ledovou plochu, což donutilo rozhodčí přerušit hru. Vhazovat se bude po levici Sachra.
     
    38:31
    Domácí na pár chvil zavřeli hosty v jejich pásmu, finální střelecký pokus ale mířil přesně do středu branky, kde stál připravený Peksa.
     
    39:38
    Draci už vypadá to dohrají prostředí periody v klidu ve své třetině a nedopustí zbytečné drama.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla na góly o poznání bohatší a nabídla hned čtyři přesné zásahy. Valaši se nejprve dostali do vedení, Šumperk ale následně otáčel skóre hned třemi brankami, díky kterým odchází do šaten po druhé třetině s dvoubrankovým náskokem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:28.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Jaroš byl hned úvodu třetí třetiny jednoznačné gólovce! V klíčovou chvíli ale nepochopitelně nedokázal zasunout puk, který už měl na holi, do odkryté klece.
     
    41:18
    Žák si v těžké situaci u mantinelu poradil a ihned rozvinul útočnou akci Bobrů, na jejímž konci pálil od modré nad branku Běhal.
     
    41:50
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Holiš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:38
    Draci v poklidu kombinují v útočném pásmu a nikam se zbytečně neženou.
     
    43:08
    Bobři až nyní vyhazují kotouč přes všechny čáry a střídají kompletní obrannou čtveřici.
     
    43:50
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    43:55
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Seidler – 2 min., podrážení).
     
    44:40
    Druhá přesilová hra nevychází Drakům úplně podle představ. Bobři nyní dokonce zavezli puk až za branku Peksy, kde spoří cenné vteřinky.
     
    45:22
    Další vyhození přes všechny čáry ukrajuje další sekundy z oslabení domácích, kteří znovu střídají kompletní obrannou formaci.
     
    45:55
    Valašské Meziříčí hraje v plném počtu.
     
    46:31
    Ďurkáčova dělovka od modré skončila až zadním mantinelu, ihned se ale odrazila před Peksu, který kotouč raději schoval v lapačce.
     
    47:19
    Šumperk v poklidu vyčkává se založením akce za svou brankou a nehýří přílišnou aktivitou.
     
    48:16
    Romančík dostal od Andrise milimetrový pas na útočnou modrou a svůj bekhendový blafák mezi nohy nedotáhl do úspěšného konce jen velmi těsně! Brankář Peksa zasáhl s velkou dávkou štěstí.
     
    48:58
    Bobři začínají zvyšovat tempo hry a dostávají se do slibných šancí. Zbytek třetí třetiny ještě slibuje zajímavou podívanou.
     
    49:46
    Nepřesná rozehrávka Draků jen odevzdala kotouč na hole soupeře, Valaši ihned zakládají další útočnou akci.
     
    50:28
    Ač se domácímu publiku vůbec nelíbí, pravděpodobně se opravdu jednalo o ofsajdové postavení Andrise a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    51:26
    Šumperk s blížícím se koncem třetí část utkání začíná spíše bránit svůj dvoubrankový náskok a snaží se hlavě neudělat chybu ve svém pásmu. Bobři naopak začínají čím dál více šlapat do plných.
     
    52:25
    Nutno také podotknout, že Peksa chytá také skvělý zápas. Stejně jako nyní i v průběhu celého zápasu zastavil další vyloženou šanci domácích skvělým zákrokem lapačkou.
     
    53:18
    Draci se pokusili nahodit do útočného pásma, nakonec je z celé situace ale zakázané uvolnění. Hra se tak znovu vhazováním přesouvá před Peksu.
     
    54:09
    Hosté se na pár chvil usadili v útočném pásmu a ukrojili znovu velkou dávku vteřin zbývajících do konce utkání i přesto, že se nedostali k žádnému střeleckému pokusu.
     
    54:58
    Peksa zastavil za svou brankou nahození Weintritta a překazil tak útočné snahy Bobrů dřív, než vůbec započaly.
     
    55:18
    Nyní zastavuje Valachy pro změnu ofsajdové postavení.
     
    55:47
    Romančík dostal na hůl skvělý pas zpoza brány, Peksa byl ale připravený a znovu dobrým zákrokem drží svůj tým nad vodou.
     
    55:57
    Valaši to zkouší bez brankáře s šesti hráči v poli!
     
    56:40
    Domácí drží svého soupeře v jeho pásmu, nedaří se jim však dostat k jakémukoliv nahození nebo střele, které by mohlo ohrozit brankáře Peksu.
     
    57:01
    Šumperk znovu vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    57:11
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Trma vrma a je to v brance! Valaši nakonec zásluhou PETRA DVOŘÁKA dotlačili puk až za brankovou čáru a za bezmocného Peksu a dramatizují ještě závěr utkání! Asistence: Petr Seidler a Jiří Weintritt.
     
    57:34
    Po zákroku Peksy se bude znovu vhazovat v obranném pásmu hostí, domácí hraji znovu bez Sachra v brance!
     
    57:54
    Icing hostí posílá hru znovu před Peksu. Valaši nadále s prázdnou brankou.
     
    58:42
    Domácí drtí soupeře v jeho pásmu a jejich vyrovnání je skutečně blízko, dokáží to ale s minimálním zbývajícím časem do konce třetiny?
     
    58:51
    Domácí trenér Weintritt si po zákroku Peksy vybírá oddechový čas.
     
    59:00
    Peksa přesně minutu před koncem schovává střelu Weintritta z prostoru pro vhazování v lapačce.
     
    59:15
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Seidler – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:15
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí (Dvořák – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    59:27
    Valaši vyrovnali počet hráčů v poli odvoláním brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Valaši nakonec ve třetí periodě dokázali pouze korigovat stav zápasů na rozdíl jediné branky a Šumperk si tak z Bobří hráze odváží všechny tři body za jednobrankové vítězství. Domácí v závěru zápasu vyvinuli na svého soupeře drtivý tlak, na body to dnes ale bohužel pro domácí nestačilo. Šumperk si naopak upevnil první místo v tabulce a zůstává neporažen za šest odehraných kol.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. (19:06:01)

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 21. Vaněk (Seidler, Dvořák), 58. Dvořák (Seidler, Weintritt) – 27. Vachutka (Milfait, Drtil), 35. Gewiese (Pokorný), 35. Antonov (Hroch)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Weintritt, Běhal, Báchor, Holiš, Ďurkáč, Žák, Ondračka – Smrčka, Vaněk, Martiník (A), Andris, Pořický (A), Vávra, Kuchařík, Seidler, Paťava, Dvořák (C), Romančík, Dalajka.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Wanecki) – M. Haloda, Drtil, Sedlák (A), Kabelka, Řezáč, Gewiese (C), Chujac – Pokorný, Milfait (A), Antonov, Šíp, Spratek, Haluza, Urban, Jaroš, Vachutka, Müller, Krejčiřík, Scheuter, Hroch.

    Rozhodčí: Maťašovský – Mikšík, Čelechovský.

    Diváci: 312
    bahis siteleri