Konyaspor – Kayserispor 2:1 (kon.) | Ankaragücü – Gençlerbirliği 2:1 (kon.) | Antalyaspor – Yeni Malatyaspor 3:0 (kon.)
Trabzonspor – Besiktas 4:1 (kon.)
konec
MKE Ankaragücü
2:1 (0:0)
Gençlerbirliği S.K.
Neděle 29.09.2019, 15:30 • Eryaman Stadium, Ankara • Turecká Superliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:37:38)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 5 – 6
    Střely mimo: 5 – 6
    Držení míče: 41% – 59%
    Rohové kopy: 4 – 9
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 15 – 11
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Je dobojováno! Gençlerbirliği bylo většinu zápasu více na míči, jenže hodně laciný vlastenec Candeiase mu ve slušně rozjeté partii udělal čáru přes rozpočet. Hosty inkasovaný gól na chvíli omráčil a než se stihli pořádně vzpamatovat, tak Parlak dokázal z dorážky zvýšit na 2:0. K dramatizaci došlo o pět minut později, kdy po rohu střílel Touré a míč se od dvou domácích hráčů odrazil do sítě. Gençlerbirliği mělo ještě dostatek času na vstřelení druhého gólu, velkou příležitost už ale nemělo a po šesti kolech tak zůstává bez jediného vítězství na úplném chvostu turecké Superligy. Celek z Ankary naopak podruhé vyhrál a vyhoupl se na desáté místo.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází İlhan Parlak, přichází Aydın Karabulut.
     
    90+5
    Wilfried Moke to udělal velmi chytře, na Baianovi získal faul a teď už se zdá, že domácí fotbalisty o vítězství nic nepřipraví.
     
    90+4
    Ankaragücü použilo roh spíše jako nástroj k šetření času. Hosté si balón vzali zpět a minutu a půl před koncem zahajují jednu z posledních akcí.
     
    90+3
    Mehmed Sak se jediným rychlým krokem dostal hned přes tři hráče. Nebezpečnou situaci z hostujícího pohledu vyřešil poslední hráč obránce, jenž srazil střelu Saka na roh.
     
    90+2
    Nadir Çiftçi se neúspěšně dral za balónem přes dvojici domácích obránců. Rozhodčí to navíc posoudil jako faul, takže rozehrávat bude Çelikay.
     
    90+1
    Trochu času na vyrovnání hostům ještě zbývá. Nad rámec druhého poločasu je přidáno pět minut!
     
    90
    Už několikátý dobrý obranný zákrok Tiaga Pinta, který srazil míč na rohový kop. Hosté z něj ale vůbec nic nevytěžili, protože centr skončil v rukavicích Korcana Çelikaye.
     
    89
    Giovanni Sio šel po centru z levého křídla. Zády brance ale netrefil míč ideálně a pak se marně dožadoval rohového kopu po údajné teči Kulušiće.
     
    88
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Ricardo Faty, přichází Yalcin Ayhan.
     
    87
    Ricardo Fati zachytil volný balón, jenže domácím se nepovedlo vyvézt míč z vlastní poloviny. Následuje střídání.
     
    86
    Sessègnon špatně přenesl hru k pravému křídlu a hosté se kvůli tomu museli poprat o balón v prostorech u půlící čáry.
     
    85
    Kulušić odhlavičkoval centr do místa, odkud balón přiletěl. Hosté rychlé vhazovali z pravé strany, nicméně z toho vznikla jen nepřesná rána Sia.
     
    84
    Střela z dálky byla sražená na Candeiase, který zleva ještě centroval k vzdálenější tyči, ale tam zaúřadoval vytáhlý Portugalec Tiago Pinto.
     
    83
    Kulušić si neodpustil faul zezadu na nově příchozího Nadira Çiftçiho. Následovat bude přímý kop zhruba z osy hřiště.
     
    82
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Berat Ayberk Özdemir, přichází Nadir Çiftçi.
     
    82
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Hasan Kaya, přichází Mehmed Sak.
     
    81
    Muži ve žlutomodrých barvách se ubránili a prostřednictvím Orgilla zamířili do rychlého protiútoku. Jamajský hráč ale šel na branku z ostrého úhlu a z plné rychlosti vystřelil hodně nepřesně.
     
    80
    Hlavní sudí šel zkontrolovat Kayu, který chvíli klečel na trávníku. Rychle se ale zvedl, aby mohl pomoct při bránění.
     
    79
    Ankaragücü se začalo hodně bát o výsledek. Výpad Sessègnona nyní zastavil Tiago Pinto za cenu rohového kopu.
     
    77
    Minimálně na chvíli si mohou domácí oddechnout. Pierre-Yves Polomat si navedl míč na pravačku, jenže při střele mu sjel na vnější nárt a střela zpoza vápna tak byla hodně nepřesná.
     
    76
    Místo poklidné koncovky zápasu je tu velké drama pro domácí fanoušky. Gençlerbirliği se dostalo k míči hned po rozehrávce a už znovu obléhá vápno soupeře.
    75. Zargo TOURÉ - 2:1
     
    75
    Gençlerbirliği právě vstřelil branku!
    Čtvrthodinu před koncem jsou hosté zpět ve hře o bodový zisk! Sio zpracoval vysoký balón pro Sessègnona, jehož střela z voleje byla sražená na roh. Stejná dvojce ho rychle rozehrála, Ankaragücü dostalo míč jen kousek před vápno a pak to byl Ante Kulušić, který ztečoval k levé tyči střelu Zarka Tourého. To ale ještě nebylo vše, protože balón se od brankové tyče odrazil ke KORCANU ÇELIKAYOVI a ten si ho pro změnu smolně srazil za čáru.
     
    74
    Michał Pazdan zvolil zákrok na jistotu a Siův centr zakopl na rohový kop. Hosté jej rozehráli na krátko, ale další centr Sia skončil u Tiaga Pinta.
     
    73
    Polomat vhazoval z prostoru vedle vlastního vápna. Domácí samozřejmě vysunuli napadání, ale kvůli faulu balón do své moci nedostali.
     
    71
    Teď už to budou mít hráči posledního týmu tabulky hodně těžké. Özdemirovi se navíc nepovedlo získat na pravém křídle roh ani aut.
    70. İlhan PARLAK - 2:0
     
    70
    Ankaragücü právě vstřelilo branku!
    Všechno je skutečně jinak, ofsajd Steliose Kitsioua je odvolán a domácí mohutně oslavují velice důležitý zásah na 2:0! Autorem branky z poměrně jednoduché dorážky je İLHAN PARLAK.
     
    69
    Zcela definitivní verdikt to ale není, protože se celá situace kontroluje u videa. Zřejmě jde o postavení Kitsioua, který přebíral balón na pravém křídle.
     
    68
    Ofsajd připravil domácí celek o druhý gól! Parlak dorazil do sítě míč po akci Kitsioua a následné Orgillově střele vyražené Özbirem. Radost ale trvala jen chvíli, protože praporek pomezního vlál ve vzduchu.
     
    67
    Volný Hasan Kaye si několik vteřin chystal centr na jediného kolegu ve vápně, kterým byl Parlak. Flávio to ale očekával a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    66
    İlhan Parlak vyhrál těžký souboj a navrch přesměroval balón na Orgille. I ten však byl rychle dostoupen a hostující obrana mu ve vápně míč čistě sebrala.
     
    65
    Wilfried Moke byl ve vzdušném souboji faulován Sessègnonem, načež si s chutí poležel na trávníku a pošetřil tím několik desítek vteřin.
     
    64
    Domácí zaútočili do neúplně zkonsolidované obrany. Ricardo Faty si vyměnil míč s İlhanem Parlakem, ale pak v pokutovém území fauloval Zarga Tourého.
     
    63
    Z vysvobozujícího odkopu se málem stal protiútok Devera Orgilla, který trochu zavařil Tourému. Ten se ale vyvaroval chyby a pro Gençlerbirliği vše dobře dopadlo.
     
    62
    Střídání v týmu Gençlerbirliği S.K.: ze hřiště odchází Floyd Ayité, přichází Bogdan Stancu.
     
    61
    Floyd Ayité na levém křídle utančil Kitsioua, ale pak se s míčem dostal za koncovou čáru, takže následný pád ve vápně se už řešit nemusel.
     
    60
    Jeden z hostů ztečoval Kayův centr z rohu pokutového území do běhu protihráče, který se pohotově srovnal k zakončení, ale tím trefil jen brankáře Özbira.
     
    59
    Korcan Çelikay vystartoval z branky a před hlavou Sia sebral do rukavic centrovaný balón z kopačky Sessègnona.
     
    58
    Gençlerbirliği by rádo rychle odpovědělo. Po centru Candeiase se tak ale nestane, protože balón neprošel přes dvojitý blok.
    56. Daniel João Candeias vl. - 1:0
     
    56
    Ankaragücü právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou v šestapadesáté minutě do vedení! Pokutový kop k dispozici nedostali, ale to jim ve finále nemusí vůbec vadit. Střelu trestuhodně nepokrytého hráče Özbir vyrazil i s dorážkou Pazdana. DANIEL JOÄO CANDEIAS pak chtěl odklidit míč do bezpečí, jenže ho hodně nepovedeným kopem poslal do vlastní sítě.
     
    55
    Tak těžko říct, co se u videa vlastně zkoumalo. Místo penalty jsou uděleny žluté karty pro Ağçaye a Sia. Následovat bude rohový kop.
     
    54
    Fatyho centr z pravého křídla neprošel přes jednoho z hostů. Hráči a fanoušci Ankaragücü si přejí penaltu za ruku, takže do akce asi půjde video.
     
    53
    İlhan Parlak se nenápadně dostal do pokutového území, nicméně z levé strany přihrál daleko za paty dvou nabíhajícího spoluhráčů.
     
    52
    Po změně stran jsou to tentokrát domácí, kteří mají o něco více ze hry. K míči se teď vrací díky faulu Ayitého na Kitsioua.
     
    51
    Pinto s Parlakem velmi snadno prošli rozestoupenou obranou. Chybělo tomu ale lepší finále, druhý jmenovaný střílel z hranice vápna vedle Özbirovy levé tyče.
     
    50
    Kitsiou dostal hodně nepřesnou přihrávku, která utekla mimo hrací plochu. Úvod druhé půle se tak nese v poklidnějším duchu.
     
    49
    Hostující kapitán se opřel do odraženého balónu minimálně z pětatřiceti metrů. Trochu naivní pokus ale letěl hodně vedle branky.
     
    48
    Stelis Kitsiou poslal dlouhý aut do pokutového území. Tam ale fauloval Ricardo Faty a balón byl přiřknut do hostujícího držení.
     
    47
    Ani u jednoho z týmů nedošlo před startem druhé půle ke střídání, a tak pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 0 – 4
    Střely mimo: 2 – 3
    Držení míče: 44% – 56%
    Rohové kopy: 2- 5
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 7 – 5
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    Je za námi první poločas, který měli hosté herně pod kontrolou, jenže z velké územní převahy kýžený gól vstřelit nedokázali. Velké šance mělo Gençlerbirliği dvě. První z nich skončila nad břevnem a brejk Sia s Ayitém pro změnu překazil zákrok brankáře Çelikaye. Tým z Ankary zatím nevymyslel vůbec nic a bude se muset rapidně zlepšit, pokud se chce dostat ze sestupového pásma.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Stopeři domácího týmu za sebou nechali Sia, který byl při centru Ayitého chycen do ofsajdové pasti. Následné střela navíc letěla nad bránu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Kvůli ošetřování Sessègnona se muselo chvíli čekat na Candeiasův rohový kop. K míči se dostal Flávio, ale Çelikay musel proti slabé hlavičce Flávia vytáhnout zcela rutinní zákrok.
    44. Floyd Ayité (GEN)
     
    44
    Velká šance hostů! Ankaragücü udělalo velkou chybu v rozehrávce a rázem čelilo brejku dvou na jednoho. Sio nechal zakončení na Ayitém, ale ten vystřelil do nejhoršího možného místa, ve kterém byla Çelikayova noha .
     
    43
    Obránce Gençlerbirliği za doprovodu lékařů odkulhal do zámezí, nicméně se zdá, že minimálně první půli ještě bude moci dohrát.
     
    42
    Hra je na chvíli zastavena, protože po hlavičkovém souboji s Parlakem zůstává na trávníku ležet Flávio.
     
    41
    Stéphane Sessègnon napřáhl ke střele zpoza velkého vápna. Míč ale letěl těsně nad zemí a navíc neměl takovou rychlost, aby nějak více vystrašil zasahujícího Çelikaye.
     
    40
    Od domácího útoku je to zatím velká slabota. Nepřesný pas Orgilla jeden z jeho kolegů nezachránil uvnitř hrací plochy a hrát bude vhazující Öguz.
     
    39
    Poslední tým tabulky je stále výrazně aktivnější. Nyní měl ale smůlu, že Candeias špatně zpracoval přihrávku do uličky a odrazil míč k Çelikayovi.
     
    38
    Sessègnona dnes balón zatím moc neposlouchá. Proti Kayovi míč sice udržel, ale po přihrávce na Polomata už byla hostující akce u konce.
     
    36
    Touré při obranném zákroku dostal míč jenom na Hasana Kayu, který natáhl ke střele z dálky, jenže míč proletěl hodně vedle Özbirovy pravé tyče.
     
    35
    Sessègnonovo krátké prostrčení neprošlo. Domácí však odevzdali míč Tourému a ten zahrál dlouhou malou domů na Özbira.
     
    34
    Giovanni Sio hlavičkoval do protipohybu domácího brankáře, kterého na brankové čáře zastoupil Pazdan a odehrál balón do relativního bezpečí.
     
    33
    Nakonec hosté měli k dispozici rohy hned dva. Stéphane Sessègnon však nic nevymyslel a Gençlerbirliği jen díky rychlému návratu Bainana nečelilo brejku Orgilla.
    32. Pierre-Yves Polomat (GEN)
     
    32
    Pierre-Yves Polomat to nakonec zkusil přímo na branku a Çelikay měl co dělat, aby vysoko letící míč vyškrábl na rohový kop.
     
    31
    Navíc se pískalo proti domácímu týmu, takže se pomalu chystá standardka Gençlerbirliği. Na přímou střelu to ale úplně není.
     
    30
    Ankaragücü už ve třicáté minutě přišlo o svého trenéra Metina Diyadina, který za podrážděnou reakci na neodpískaný zákrok na Baiana vyfasoval rovnou červenou kartu. Zbytek zápasu tak musí sledovat z tribuny.
     
    29
    Hráči obou týmů jsou roztažení téměř přes celé hřiště. Obrana soupeře se za této konstelace dá jen těžko něčím překvapit.
     
    27
    Až na jednu zmatečnou situaci před domácí brankou se toho na hřišti moc neudálo. Korcan Çelikay teď měl velké starosti s chycením dlouhého nákopu, nicméně rohový kop hostům nakonec nedaroval.
     
    26
    Ayité si při průniku po levém křídle příliš předkopl balón. Toho využil Kitsiou a ve skluzu zahrál na autové vhazování, po kterém Ayité neodcentroval na Sia.
     
    25
    Hasan Kaya centroval za zadní tyč, kde došlo ke sklepnutí míče do náruče dobře postaveného gólmana Ertaçe Özbira.
     
    24
    Jenže İlhan Parlak trefil jenom zeď, od které se balón odrazil na rohový kop.
     
    23
    Zargo Touré před pokutovým územím přitvrdil v souboji s Tiagem Pintem. Byl pískán faul za žlutou kartu a k tomu nařízen nebezpečný trestňák.
     
    22
    Polomatův centr bez potíží sebral Korcan Çelikay, který rychlou rozehrávkou zahájil protiakci Ankaragücü.
     
    21
    Berat Ayberk Özdemir nedal míč rychle od nohy, nicméně si vynutil faul a standardní situaci z blízkosti levé postranní čáry.
     
    20
    Dever Orgill nechtěl dát Fláviovi klid na rozehrávku. Po odehrání balónu ho ale tvrdě dohrál a musel si vyslechnout kázání od hlavního arbitra.
     
    19
    Po rohovém kopu balón chvíli létal nad hlavami hráčů stojících před domácí brankou, nicméně žádné zakončení na branku Özbira z toho nebylo.
     
    18
    Dever Orgill přisunul míč k İlhanu Parlakovi, který šel do střely z hranice pokutového území, jenže dvojice obránců balón na Özbira nepustila.
     
    17
    Orgill si po nákopu Çelikaye posunul míč hodně daleko od nohy. Následné souboje vyhráli hosté, za které vhazuje Polomat.
     
    16
    Çelikay jenom boxoval prudký centr Candeiase, který se stáčel do jeho branky. Míč si pak sebrali domácí a ti mohou vyrazit na zteč.
     
    15
    Candeiasův centr neprošel přes Tiaga Pinta. Míč opět skončil v zámezí a vhazovat tak bude s dvojkou hrající Ahmet Öguz.
     
    14
    Polomat zachytil nepřesnou přihrávku a okamžitým nákopem se pokusit nastartovat Sia. Míč ale nabral velkou rychlost a hostujícímu útočníkovi utekl do autu.
     
    13
    Stelios Kitsiou v souboji na autové čáře odpadl od zpevněného Ayitého, k jehož nepochopení byl pískán hostující faul.
     
    11
    Snad první prácička pro domácího brankáře Ertaçe Özbira, který zastavil centr z levého křídla, který byl určen pro Orgilla.
     
    10
    Berat Ayberk Özdemir nastavil nohu před Kitsioua, který přes ní přepadl. Neoddiskutovatelný faul znamená rozehrávku pro Ankaragücü.
     
    9
    Tým z Ankary rohový kop ubránil a pak využil možnosti přejít do rychlého protiútoku. V hlavní roli byl Dever Orgill, který byl obtěžován Tourém a nakonec vystřelil mimo tři tyče.
    8. První šance pro Gençlerbirliği
     
    8
    Domácí zkazili rozehrávku a pak měli velké štěstí, že neinkasovali první gól zápasu! Çelikay si při likvidaci střílené přihrávky do malého vápna nerozuměl s Mokem. Míč propadl na dalšího z hostů a jeho střela z bezprostřední blízkosti byla sražena pár centimetrů nad břevno.
     
    7
    Oğuz znovu vyprodukoval dlouhý aut. Míč se ale vrátil do středu hřiště a Tourého nákop pak vyletěl za koncovou čáru.
     
    6
    Korcan Çelikay ztratil stabilitu při vysvobozujícím odkopu. Fatální chyba to ale nebyla, míč skončil za postranní čarou.
     
    5
    Ankaragücü se znovu neudrželo na balónu a teď bude muset čelit autovému vhazování v podání Ahmeta Oğuze.
     
    4
    Útočník z Pobřeží slonoviny zůstal chvíli ležet na trávníku. Nakonec se ale zvedl, aniž by potřeboval zásah lékařů.
     
    3
    První minuty patří hostům. Candeias nyní zprava odcentroval, ale hlavička Giovanniho Sia znovu nebyla dostatečně kvalitní.
     
    2
    Ahmet Oğuz provedl dlouhé autové vhazování, po kterém Pinto odehrál balón na premiérový rohový kop. Ten zrealizoval Stéphane Sessègnon, ale Siova hlavička letěla úplně mimo branku.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalisté Gençlerbirliği, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí ve žlutomodrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MKE Ankaragücü: Çelikay – Kitsiou, Kulušić, Pazdan, Pinto – H. Kaya, Moke, Ağçay, Faty, Parlak – Orgill.
    Náhradníci: Bekleviç – Akan, Arik, Y. Ayhan, Gürbüz, Karabulut, Kubalas, Sadajev, Sak, Scarione.

    Gençlerbirliği S.K.: Özbir – Oğuz, Z. Touré, Flávio, Polomat – F. Baiano, Özdemir – Candeias, Sessègnon, Ayité – Sio.
    Náhradníci: A. Diallo – Berişbek, Bjärsmyr, Çiftçi, Özgenç, H. Pehlivan, Y. Pehlivan, M. Seuntjens, Stancu, S. Yilmaz.

    Rozhodčí: Öztürk – Bílír, Çetin.
     
    MKE Ankaragücü

    Zatímco Gençlerbirliği v úvodních třech kolech nebodovalo, tak domácí zvládli v této době posbírat solidních pět bodů za remízy s Konyasporem a Kayserisporem a zejména za vítězství 1:0 na stadionu Kasımpaşy. Zbylé dvě kola se Ankaragücü vůbec nepovedla, nejprve muselo překousnout prohru 0:4 s Malanyasporem a před týdnem po srdnatném boji nestačilo 1:2 na favorizované Fenerbahçe. Celek z Ankary je až na šestnáctém místě, nicméně mají jen o tři body více než šestý tým tabulky. Nejlepším střelcem je se dvěma góly Dever Orgill.
     
    Gençlerbirliği S.K.

    Hosté jsou v rozehraném šestém kole na úplném chvostu osmnáctičlenné tabulky. Bez jediného vítězství mají na kontě jen dva body za remízy 1:1 s Alanyasporem a 2:2 s Trabzonsporem. V prvních třech kolech Gençlerbirliği vůbec nebodovalo, když padlo 0:1 s Rizesporem, 1:4 v Gaziantepu a 1:2 s Başakşehirem. Ligový nováček má negativní skóre 5:10, jeho jediným dvougólovým střelcem je rumunský legionář Bogdan Stancu.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu šestého kola turecké Superligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi týmy MKE Ankaragücü a Gençlerbirliği S.K.!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 56. Candeias (vla.), 70. Parlak – 75. Çelikay (vla.)

    Karty:   55. Ağçay (ANK) – 23. Oğuz (GEN), 55. Sio (GEN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:11.
    MKE Ankaragücü: Çelikay – Kitsiou, Kulušić, Pazdan, Pinto – H. Kaya (82. Sak), Moke, Ağçay, Faty (88. Y. Ayhan), Parlak (90+5. Karabulut) – Orgill.
    Náhradníci: Bekleviç – Akan, Arik, Y. Ayhan, Gürbüz, Karabulut, Kubalas, Sadajev, Sak, Scarione.

    Gençlerbirliği S.K.: Özbir – Oğuz, Z. Touré, Flávio, Polomat – F. Baiano, Özdemir (82. Çiftçi) – Candeias, Sessègnon, Ayité (62. Stancu) – Sio.
    Náhradníci: A. Diallo – Berişbek, Bjärsmyr, Çiftçi, Özgenç, H. Pehlivan, Y. Pehlivan, M. Seuntjens, Stancu, S. Yilmaz.

    Rozhodčí: Öztürk – Bílír, Çetin
    bahis siteleri