Carolina – Montreal 4:3 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Winnipeg 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 1:3 (kon.)
Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:2 (kon.) | Dallas – Boston 1:2 (kon.)
Colorado – Calgary 5:3 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Buffalo Sabres
Pátek 04.10.2019, 01:14 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám vás u druhého dne nového ročníku NHL, do něhož nastoupí také Pittsburgh Penguins a Buffalo Sabres. Fanoušci se na start nejlepší hokejové ligy jistě těšili a kolotoč s názvem NHL znovu nabírá na pořádných obrátkách. Dnes v noci se totiž kromě našeho střetnutí odehraje sedm zápasů.
     
    Pojďme se nejprve podívat na oba celky trochu blíže. Pittsburgh před letošní sezónou ztratil služby obávaného kanonýra Phila Kessela, který zamířil do Arizony. Kolem tohoto trejdu se mnoho napsalo, ovšem kde leží pravda vědí jen v organizaci Penguins. Domácí mužstvo naopak přivedlo jako náhradu Němce Dominika Kahuna nebo Alexe Galchenyuka, jehož v poslední dnech trápilo zranění. V generálce se Pittsburgh zranil Sidney Crosby, jenž by na start NHL měl být ale připravený. V posledních sezónách se Buffalu nedařilo, a tak se v organizaci myslí na lepší zítřky. Sabres před sezónou přišli o několik borců, asi největší ztrátou je odchod Jasona Pominvillea. Naopak do týmu zamířili třeba Henri Jokiharju z Chicaga, Marcus Johansson z Bostonu nebo Jimmy Vesey z New York Rangers. Oporami Bostonu by měli být talentovaný Rasmus Dahlin nebo útočníci Jack Eichel a Sam Reinhart.
     
    Pokud se podíváme na listinu zraněných najdeme tam hned několik hráčů obou mužstev. Pittsburgh se nebude moci v úvodním střetnutí spolehnout na služby Zacha Trotmana a Bryana Rusta, jenž trpí poraněním ruky. Nejistý je také start Alexa Galchenyuka, který po zranění už trénuje. Na straně Buffala jsou mimo hru Matt Hunwick, Brandon Montour nebo zkušený obránce Zach Bogosian, který léčí poraněnou kyčli. Zda do utkání nastoupí Johan Larsson a Conor Sheary, to je zatím ve hvězdách a rozhodne se až těsně před samotným duelem.
     
    Obě mužstva se v letošní přípravě utkala hned dvakrát. V obou případech se radovalo Buffalo Sabres, které nejprve vyhrálo po prodloužení a v generálce až po nájezdech. Právě generálce budou patřit následující řádky.

    Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres 2:3 po nájezdech (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 29. Hörnqvist (Schlultz), 30. Rust (Aston-Reese, Guentzel) – 32. Scandella (Jokiharju, Lazar), 52. Girgensons (Gilmour), rozh. náj. Mittelstadt.

    Sestava Pittsburghu: Murray (DeSmith) – Johnson, Schultz, Marino, Dumoulin, Pettersson, Letang – Simon, Tanev, Rust, McCann, Kahun, Bjugstad, Aston-Reese, Blueger, Guentzel, Malkin, Hörnqvist, Crosby.

    Sestava Buffala: Ullmark (Hutton) – Scandella, Nelson, Jokiharju, Dahlin, Miller, Gilmour – Vesey, Sobotka, Wilson, Okposo, Larsson, Lazar, Girgensons, Mittelstadt, Rodrigues, Thomphson, Asplund, Elie.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vítám všechny fanoušky NHL u dalšího textového přenosu. Už za pár okamžiků začne sezóna také pro Pittsburgh Penguins a Buffalo Sabres. Uvidíme, který z celků se bude radovat z vítězství.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – B. Tanev, Malkin (A), Galchenyuk – Kahun, Bjugstad, McCann – Simon, Blueger, Aston-Reese.

    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Sheary, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    Rozhodčí: Schlenker, Hanson – Miller, Nagy.
     
    V PPG Paints Areně se představuje celé mužstvo Pittsburghu Penguins a realizační tým. Ovšem to je tradiční přivítání domácího celku v úvodním utkání nového ročníku NHL!
    Sidney Crosby (PIT)
     
    Na ledovou plochu už přišli také hráči Buffala Sabres, kteří se stejně jako jejich soupeři srovnali na modré čáře, odkud vyslechnou hymnu. Poté už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování nov= sezóny vyhrál Jack Eichel, a tak hostující celek mohl jít do první akce. Z levé strany vystřelil Victor Olofsson, jehož pokus byl nepřesný.
     
    00:48
    Na druhé straně se z kruhu pro vhazování napřáhl Jevgenij Malkin, jemuž zakončení vůbec nesedlo. Puk tak zastavil bránící hráč přes brankou.
     
    01:31
    Od pravého hrazení přišla přihrávka na střed, kde si ve druhé vlně najížděl Jared McCann. Jeho pokus mířil pod horní tyč, ovšem Carter Hutton si připsal zákrok ramenem.
     
    02:08
    Před brankou domácího celku operovali Jimmy Vesey a Conor Sheary. Jenže Matt Murray byl na správném místě a kotouč schoval do výstroje.
     
    03:21
    Od levého mantinelu nahodil puk na branku Marco Scandella, ovšem domácí brankář zasáhl vyrážečkou. Následně Penguins vyhodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    03:56
    Po modré čáře přihrál Alex Galchenyuk, který viděl na levé straně najetého ruského spoluhráče. Jevgenij Malkin okamžitě střílel k zadní tyči, ovšem kotouč zastavila brankářova lapačka.
     
    04:08
    Na vrcholu levého kruhu dostal více prostoru Johan Larsson, jenž okamžitě vystřelil. Ovšem Matt Murray zasáhl betonem a puk vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    04:35
    Pittsburgh se pokusil o dlouhou přihrávku, která přes všechny síly zamířila na další icing. Bude se vhazovat po levici domácího brankáře.
     
    05:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tučňákům se nepovedlo vyvézt kotouč z obranného pásma, a tak přišel laciný trest! Casey Mittelstadt získal kotouč, který posunul do kruhu pro vhazování, kde se nacházel CONOR SHEARY. Jeho pokus zapadl kolem vyrážečky Matta Murrayho k zadní tyči. Asistence: Casey Mittelstadt.
    05:23 Conor SHEARY - 0:1
     
    06:14
    Domácímu celku se v úvodních minutách moc nedaří, jelikož další útočná akce je zastavená ve středním pásmu.
     
    06:40
    Sidney Crosby přihrával z pravé strany před branku, kde se nacházel Patric Hörnqvist. Švédskému útočníkovi zůstal kotouč pod nohama, a tak odkrytou branku netrefil.
     
    Střely na branku: 3:11.
     
    07:26
    Alex Galchenyuk se pokusil na modré čáře o kličku, čímž porušil jeden z hokejových zákonů. Následně se tak Brandon Tanev dostal do ofsajdového postavení.
     
    08:03
    Za vlastní brankou zazmatkoval Erik Gudbranson, který přišel o černou gumu. K té se dostal Casey Mittelstadt, jenž jej přisunul do brankoviště.
     
    08:17
    Z ostrého úhlu zakončil Jimmy Vesey, jenž si vylámal zuby na domácím brankáři, který zůstal nalepený u první tyče.
     
    10:03
    Pittsburgh se sice nacházel v útočném pásmu, ale kombinoval jen u hrazení. Poslední přihrávkou už Patric Hörnqvist spoluhráče nenašel.
     
    10:38
    U modré čáry se následně nacházel Marcus Pettersson, jehož zakončení bylo nepřesné a zamířilo pouze nad branku. Carter Hutton zatím moc práce v první třetině neměl.
     
    11:05
    Po pravé straně se pak ještě hnal k zakončení Jared McCann, ovšem jeho pokus byl sražený do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka, po níž se bude vhazovat po levici hostujícího gólmana.
     
    Střely na branku: 3:14.
     
    11:17
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Marcus Pettersson, jehož pokus zamířil těsně nad horní tyčku. Tohle byla povedená střela, které chybělo pár centimetrů.
     
    11:41
    Na druhé straně se před branku cpal Jeff Skinner, jenž si chtěl kotouč poslat do výhodnější pozice. Ovšem Matt Murray puk zastavil betonem, jenže měl opravdu velkou dávku štěstí.
     
    12:44
    Victor Olofsson sice získal černou gumu u mantinelu, ale zadovkou ji poslal až na vlastního brankáře. Carter Hutton zůstal pozorný a kotouč schoval v pohodě do lapačky.
     
    13:22
    Na modré čáře si hledal střeleckou pozici Kris Letang, který vystřelil až od levého mantinelu. Jeho pokus byl brankářem vyražen do rohu hrací plochy.
     
    13:38
    Akce Pittsburghu dál trvala a výborně si počínal český útočník. Dominik Simon vyjel zpoza branky a zakončil z kruhu pro vhazování. Jeho pokus byl přibržděn a skočil po lapačkou brankáře.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Vladimír Sobotka – 2 min., sevření puku rukou).
     
    Střely na branku: 8:15.
     
    14:48
    Buffalo Sabres vyhrálo vhazování při oslabení, kotouč byl následně vyhozen někam nad domácí střídačku. Rozhodčí si radí, zda to nebudou dvě minuty.
     
    14:53
    Tentokrát vhazování vyhrál Sidney Crosby, jenž našel na modré čáře Krise Letanga. Jeho dělovku Carter Hutton viděl a schoval ji do výstroje.
     
    15:24
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil z jedné Jevgenij Malkin, který ale těsně minul bližší tyčku branky. Následně Pens v pásmu kombinovali, ale přihrávkou trefili soupeře, jenž posunul černou gumu do středního pásma.
     
    16:21
    Za domácí obranou se ocitl Zemgus Girgensons, jenž se řítil sám na Matta Murrayho. Lotyšský útočník se pokusil zakončit bekhendem po ledě, ale narazil na brankářův beton.
     
    17:12
    Před českým útočníkem obránci couvali, a tak přišlo zakončení z pravého kruhu pro vhazování. Jenže Dominik Simon nesrovnal mířidla a poslal puk vedle vzdálenější tyče.
     
    18:06
    O křížnou přihrávku přes osu se postaral Sam Reinhart, který viděl volného spoluhráče. Victor Olofsson okamžitě vystřelil, ale jeho pokus byl přizvednutý do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pittsburghu se vůbec nevydařil vstup do úvodní třetiny, a tak se musel spíše bránit. Buffalo převahy skvěle využilo, když se v šesté minutě prosadil Conor Sheary, jenž poslal Šavle do vedení. Od nějaké desáté minuty se hra začala vyrovnávat až byli Penguins aktivnější. Ovšem vyrovnání se nedočkali. Carter Hutton tak drží střelce domácího celku zkrátka.

    Střely na branku: 13:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Za brankou Buffala zabojoval Sidney Crosby, který přihrál zadovkou do střelecké pozice. Ovšem Hörnqvistův pokus zastavil bránící hráč.
     
    21:17
    Střelecký pokus od modré čáry zaznamenal Jack Johnson, jehož snažení skončilo pouze vedle branky. Zakončení Pittsburghu létá jen hodně vedle branky.
     
    22:08
    Pokus od modré čáry mezi kruhy tečoval Alex Galchenyuk, ovšem puk znovu zamířil jen vedle branky. Tohle by asi Carter Hutton neměl.
     
    23:18
    Od pravého mantinelu vystřelil Patric Hörnqvist, jehož snažení bylo nepřesné a zamířilo jen do druhého rohu pásma.
     
    24:03
    Na druhé straně vystřelil od modré čáry Colin Miller, ovšem jeho zakončení dobře viděl domácí brankář. Matt Murray na dvakrát schoval černou gumu pod lapačku.
     
    25:12
    Ruská mašina přejela modrou čáru a chtěla zakončit, ovšem Jevgenij Malkin trefil jen prvního soupeře.
     
    25:24
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Casey Mittelstadt – 2 min., sekání).
     
    25:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovková trefa ruské hvězdy a je zaslouženě vyrovnáno! JEVGENIJ MALKIN se ocitl v kruhu pro vhazování, odkud skryl střelecký pokus za Rasmuse Ristolainena a trefil místečko u bližší tyče. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
    25:50 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    26:58
    Sidney Crosby znovu přihrál do předbrankového prostoru, kde se nacházel Patric Hörnqvist. Jeho pokus ale na dvakrát zlikvidoval Carter Hutton, jenž se v brankovišti roztáhl.
     
    Střely na branku: 15:18.
     
    28:03
    Brandon Tanev přihrával na střed hrací plochy, kde spoluhráč kotouč nezpracoval. Na druhou stranu se hnal Jack Eichel, který byl v pásmu sám proti přesile.
     
    28:48
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Henri Jokiharju, jehož snažení bylo obráncem sražené k zadnímu mantinelu.
     
    28:56
    Následně se do třetiny rychle vrátil Jimmy Vesey, který trefil hůl Justina Schultze. Kotouč poté zamířil do ochranné sítě.
     
    29:52
    Na pravé straně se nacházel Zemgus Girgensons, jenž přihrával před branku. Ovšem spoluhráče nenašel a následně přišel v rohu faul Marcuse Petterssona.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:48
    Po dlouhé kombinaci vystřelil od modré čáry Rasmus Dahlin, jehož pokus Matt Murray dobře viděl, a tak jej schoval do lapačky. Unavená čtveřice domácího celku může jít z ledu.
     
    31:00
    Tentokrát přihrávka zamířila na pravý kruh pro vhazování, odkud okamžitě vystřelil Casey Mittelstadt. Brankář Penguins byl ale rychle na správném místě a zachránil situaci.
     
    31:52
    Dominik Simon v oslabení zastavil přihrávku o hrazení a vyhodil přes všechny čáry.
     
    32:21
    Od modré čáry vystřelil Henri Jokiharju, jehož pokus byl sražen k pravé tyči, kde se ještě nacházel Sam Reinhart. Jeho dorážka ale zamířila jen vedle branky Pittsburghu.
     
    Střely na branku: 16:22.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., držení).
     
    32:52
    Brandon Tanev získal kotouč na útočné modré čáře a vydal se s ním zpátky k vlastní brance. Pittsburgh Penguins ušetřil cenné vteřinky při vlastním oslabení.
     
    33:40
    Střela od modré čáry byla brankářem vyražená, k puku se ještě dostal Sam Reinhart, jehož dorážku zlikvidoval fantastický Matt Murray.
     
    34:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalu se povedlo také využít početní výhodu a znovu odskočilo do vedení! Od modré čáry vystřelil Colin Miller, jehož pokus vyrazil Matt Murray jen před sebe. Na hranici brankovišti neodpálil puk Erik Gudbranson, a tak jej Casey Mittelstadt přihrál pod sebe, kde byl pohotový CONOR SHEARY. Asistence: Casey Mittelstadt a Colin Miller.
    34:03 Conor SHEARY - 1:2
     
    Střely na branku: 16:26.
     
    34:33
    Hostující mužstvo se nacházelo pod tlakem, a tak raději vyhodilo na zakázané uvolnění. Jevgenij Malkin a jeho křídla jdou střídat, naopak do hry se dostává elitní formace Pens.
     
    35:30
    Za obranou domácího celku vyplaval Victor Olofsson, jehož v úniku obtěžoval Kris Letang. Pokus hostujícího útočníka pak zamířil jen do brankářových betonů.
     
    36:38
    Další zakončení Buffala zastavil Brandon Tanev, od jehož nohy zamířila černá guma do ochranné sítě. Domácí útočník zamířil na střídačku s bolestivou grimasou ve tváři.
     
    37:23
    Opět to vypadalo, že Jeff Skinner pojede sám na domácího brankáře. Ovšem útočníka dojel Erik Gudbranson, jenž ho odstavil od puku tělem.
     
    38:07
    Sidney Crosby poslal kotouč před branku, kde se nacházel osamocený Patric Hörnqvist. Švédský útočník byl zády k brance, a tak bekhendem těsně minul branku.
     
    38:47
    Od modré čáry zakončoval Justin Schultz, jehož pokus vyrazil hostující brankář mezi kruhy. Následná dorážka už nepřišla, a tak se hra otočila před druhou z branek, kde zasahoval zase Matt Murray.
     
    39:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hostující mužstvo se opět rychle dostalo do protiakce a zaslouženě jde do vedení o dva zásahy! Sam Reinhart prohodil puk na najetého RASMUSE DAHLINA, jenž si přehodil puk na forhend a zamířil přesně pod horní tyč. Asistence: Sam Reinhart a Victor Olofsson.
    39:16 Rasmus DAHLIN - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla v režii Sabres, kteří vedou už dvoubrankovým rozdílem. Ovšem nejprve se Pittsburgh brankově dotáhl, když se v přesilové hře prosadil Jevgenij Malkin. Jenže stejnou měnou odpověděl druhým zásahem v utkání Conor Sheary a následně třetí gól přidal Rasmus Dahlin. Pokud chtějí Penguins myslet na vítězství, musejí v poslední dvacetiminutovce výrazně přidat.

    Střely na branku: 18:30.
    Střely na branku ve druhé třetině: 5:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Brian Dumoulin pokazil přihrávku, kterou zachytil Jack Eichel. Hostující kapitán okamžitě přihrával před branku, kde nebyl žádný z jeho spoluhráčů.
     
    41:08
    Jevgenij Malkin ztratil kotouč ve vlastní třetině, a tak zleva postupoval na branku Vladimír Sobotka. Pokus českého útočníka ale zamířil přesně do lapačky domácího brankáře.
     
    41:53
    Dlouhou přihrávku nezachytil Alex Galchenyuk, a tak se píská zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    42:23
    Od pravého mantinelu vyslal střelecký pokus Brandon Tanev, ovšem Carter Hutton zaznamenal snadný zákrok betonem.
     
    43:01
    Do dalšího samostatného úniku pelášil Kyle Okposo, který mířil nad brankářovu lapačku. Ovšem svižnou střelou branku minul, a tak se stav nemění.
     
    43:45
    Matt Murray si do statistik zapisuje další zákrok, když na něj postupoval z levé strany Jeff Skinner. Jeho pokus mířil do bližší šibenice, ovšem domácí brankář měl vyrážečku na místě.
     
    Střely na branku: 20:35.
     
    45:25
    Další kotouč putoval od mantinelu na osu hrací plochy, kam si najel Zemgus Girgensons. Jeho pokus přizvedl do ochranné sítě Jack Johnson, a tak se bude vhazovat před brankou Pens.
     
    45:28
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Zemgus Girgensons – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:52
    Domácímu mužstvo se zatím početní výhoda nedaří, Buffalo podruhé v krátkém sledu vyhodilo přes všechny čáry.
     
    46:31
    Sidney Crosby posunul puk za branku, kde se první ocitl Henri Jokiharju. Po jeho vyhození zamířily oba celky na střídačku.
     
    47:14
    Od modré čáry se tentokrát napřáhl Justin Schultz, jehož dělovku schytal bránící hráč. Před brankou se ještě nacházel Alex Galchenyuk, ale k dorážce se neprobojoval.
     
    48:24
    Mezi kruhy si najel Jevgenij Malkin, jenž zvolil otočku, po které ale branku minul. Pittsburgh v posledních minutách výrazně přidal a najednou má soupeř plné ruce práce.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Colin Miller – 2 min., držení).
     
    Střely na branku: 21:35.
     
    49:03
    Pittsburgh se znovu neusadil před brankou soupeře a přišlo vyhození. Domácí celek dnes očividně není ve své kůži.
     
    49:50
    Minuta přesilové hry je pryč a domácí opět nic nevymysleli. Patric Hörnqvist poslal těžkou přihrávku za branku a poté Buffalo snad vyhodilo.
     
    50:35
    Dlouho s pukem míchal Kris Letang, jenž poslal přihrávku na zadní tyč, kde byl osamocený Jared McCann. Jeho pokus sice mířil k bližší tyči, ovšem Carter Hutton se výborně přesunul a kotouč zastavil.
     
    51:01
    Jack Eichel se snažil proháčkovat za Marcuse Petterssona, který si nevšímal kotouče a hrál tělo hostujícího kapitána. Černá guma tak zamířila k domácímu brankáři, jenž hru lapačkou přerušil.
     
    Střely na branku: 22:37.
     
    51:21
    Za brankou hostujícího mužstva operoval Dominik Kahun, který okamžitě chtěl přihrát do nebezpečného prostoru. Jenže brankář si celou situaci pohlídal holí.
     
    52:40
    Z rohu hrací plochy přihrávka do druhé vlny, z mezikruží vystřelil do horní části branky Jake McCabe. Jeho pokus vyrazil Matt Murray před sebe, a tak se k dorážce ještě dostal Kyle Okposo, jenž zamířil znovu do domácího brankáře.
     
    53:56
    Buffalo Sabres sice poslalo černou gumu přes všechny čáry, ovšem hostující hráč byl atakován, a tak se icing nepíská.
     
    54:31
    To ale neplatí na druhé straně, kde se Tučňáci dopustili zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce domácího maskovaného muže.
     
    54:53
    Dominik Simon si dlouho hledal střeleckou pozici, ale raději přihrál na Jacka Johnsona. Jeho zakončení od modré čáry bylo nepřesné.
     
    56:09
    Mezi soupeřem a mantinelem se na pravé straně prosmýkl Kris Letang, jenž poté vystřelil do připraveného brankáře. Carter Hutton chytá vydřené utkání a klidně se může stát první hvězdou zápasu.
     
    Střely na branku: 25:39.
     
    56:55
    Jack Eichel zamířil za branku, odkud přihrál zpátky kolem první tyče. K zakončení se dostal Sam Reinhart, ovšem Matt Murray byl znovu na místě.
     
    57:08
    Dalším střeleckým pokusem se prezentoval Jimmy Vesey, jenž se ocitl v kruhu pro vhazování. Jeho střela mířila do horního rohu branky, ale domácí branky zaznamenal zákrok vyrážečkou.
     
    57:39
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Ristolainen – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:20
    Matt Murray míří na střídačku, Pittsburgh hraje v šesti proti čtyřem soupeřům.
     
    59:06
    Alex Galchenyuk se pokusil dostat na střed hrací plochy, kde ho o kotouč obral Jimmy Vesey. Hostující útočník se pokusil trefit branku přes celé kluziště, ale o kousek minul.
     
    Konec zápasu.
     
    Úvodní utkání nového ročníku NHL vyšlo lépe Buffalu, které od úvodních minut tahalo za delší konec provazu. Hostující mužstvo mělo lepší pohyb a vytvořilo si mnohem více brankových příležitostí. Naopak Pittsburgh chyboval v zadní řadách a nechával se snadno přehrávat. Pouze díky výkonu Matta Murrayho byli Tučňáci do posledních minut ve hře o body. Ovšem střelecké impotence dnes rozhodla. Pokud jsme zmínili výkon domácího brankáře, nesmíme zapomenout ani na Cartera Huttona, jenž předvedl bezchybný výkon.

    Střely na branku: 29:41.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:11.

    Dnešní utkání sledovalo 18 616 diváků.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Conor Sheary (Buffalo) 2+0
    2. Casey Mittelstadt (Buffalo) 0+2
    3. Jevgenij Malkin (Pittsburgh) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Dominik Simon (Pittsburgh) 0+0, 1 střela, 10:47 čas na ledě

    Vladimír Sobotka (Buffalo) 0+0, 1 střela, 16:14 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Conor Sheary se svému bývalému zaměstnavateli znovu pomstil, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do pátečního dne. (03:49:12)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 26. Malkin (Letang, Crosby) – 6. Sheary (Mittelstadt), 35. Sheary (Mittelstadt, C. Miller), 40. Dahlin (S. Reinhart, Olofsson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – B. Tanev, Malkin (A), Galchenyuk – Kahun, Bjugstad, McCann – Simon, Blueger, Aston-Reese.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Sheary, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    Rozhodčí: Schlenker, Hanson – Miller, Nagy

    Diváci: 18 616
    bahis siteleri