Carolina – Montreal 4:3 (1:0 po s.n.) | NY Rangers – Winnipeg 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 1:3 (kon.)
Tampa – Florida 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 5:2 (kon.) | Dallas – Boston 1:2 (kon.)
Colorado – Calgary 5:3 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:1 (kon.) | Philadelphia – Chicago 4:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Buffalo Sabres
Pátek 04.10.2019, 01:14 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Alex Galchenyuk se pokusil dostat na střed hrací plochy, kde ho o kotouč obral Jimmy Vesey. Hostující útočník se pokusil trefit branku přes celé kluziště, ale o kousek minul.
     
    58:20
    Matt Murray míří na střídačku, Pittsburgh hraje v šesti proti čtyřem soupeřům.
     
    57:39
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Rasmus Ristolainen – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:40
    Z rohu hrací plochy přihrávka do druhé vlny, z mezikruží vystřelil do horní části branky Jake McCabe. Jeho pokus vyrazil Matt Murray před sebe, a tak se k dorážce ještě dostal Kyle Okposo, jenž zamířil znovu do domácího brankáře.
     
    50:35
    Dlouho s pukem míchal Kris Letang, jenž poslal přihrávku na zadní tyč, kde byl osamocený Jared McCann. Jeho pokus sice mířil k bližší tyči, ovšem Carter Hutton se výborně přesunul a kotouč zastavil.
     
    48:46
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Colin Miller – 2 min., držení).
     
    45:28
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Zemgus Girgensons – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:01
    Do dalšího samostatného úniku pelášil Kyle Okposo, který mířil nad brankářovu lapačku. Ovšem svižnou střelou branku minul, a tak se stav nemění.
    39:16 Rasmus DAHLIN - 1:3
     
    39:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hostující mužstvo se opět rychle dostalo do protiakce a zaslouženě jde do vedení o dva zásahy! Sam Reinhart prohodil puk na najetého RASMUSE DAHLINA, jenž si přehodil puk na forhend a zamířil přesně pod horní tyč. Asistence: Sam Reinhart a Victor Olofsson.
     
    38:07
    Sidney Crosby poslal kotouč před branku, kde se nacházel osamocený Patric Hörnqvist. Švédský útočník byl zády k brance, a tak bekhendem těsně minul branku.
     
    35:30
    Za obranou domácího celku vyplaval Victor Olofsson, jehož v úniku obtěžoval Kris Letang. Pokus hostujícího útočníka pak zamířil jen do brankářových betonů.
    34:03 Conor SHEARY - 1:2
     
    34:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalu se povedlo také využít početní výhodu a znovu odskočilo do vedení! Od modré čáry vystřelil Colin Miller, jehož pokus vyrazil Matt Murray jen před sebe. Na hranici brankovišti neodpálil puk Erik Gudbranson, a tak jej Casey Mittelstadt přihrál pod sebe, kde byl pohotový CONOR SHEARY. Asistence: Casey Mittelstadt a Colin Miller.
     
    33:40
    Střela od modré čáry byla brankářem vyražená, k puku se ještě dostal Sam Reinhart, jehož dorážku zlikvidoval fantastický Matt Murray.
     
    32:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., držení).
     
    32:21
    Od modré čáry vystřelil Henri Jokiharju, jehož pokus byl sražen k pravé tyči, kde se ještě nacházel Sam Reinhart. Jeho dorážka ale zamířila jen vedle branky Pittsburghu.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Marcus Pettersson – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:58
    Sidney Crosby znovu přihrál do předbrankového prostoru, kde se nacházel Patric Hörnqvist. Jeho pokus ale na dvakrát zlikvidoval Carter Hutton, jenž se v brankovišti roztáhl.
    25:50 Jevgenij MALKIN - 1:1
     
    25:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přesilovková trefa ruské hvězdy a je zaslouženě vyrovnáno! JEVGENIJ MALKIN se ocitl v kruhu pro vhazování, odkud skryl střelecký pokus za Rasmuse Ristolainena a trefil místečko u bližší tyče. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
     
    25:24
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Casey Mittelstadt – 2 min., sekání).
     
    22:08
    Pokus od modré čáry mezi kruhy tečoval Alex Galchenyuk, ovšem puk znovu zamířil jen vedle branky. Tohle by asi Carter Hutton neměl.
     
    16:21
    Za domácí obranou se ocitl Zemgus Girgensons, jenž se řítil sám na Matta Murrayho. Lotyšský útočník se pokusil zakončit bekhendem po ledě, ale narazil na brankářův beton.
     
    15:24
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil z jedné Jevgenij Malkin, který ale těsně minul bližší tyčku branky. Následně Pens v pásmu kombinovali, ale přihrávkou trefili soupeře, jenž posunul černou gumu do středního pásma.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Vladimír Sobotka – 2 min., sevření puku rukou).
     
    11:41
    Na druhé straně se před branku cpal Jeff Skinner, jenž si chtěl kotouč poslat do výhodnější pozice. Ovšem Matt Murray puk zastavil betonem, jenže měl opravdu velkou dávku štěstí.
     
    06:40
    Sidney Crosby přihrával z pravé strany před branku, kde se nacházel Patric Hörnqvist. Švédskému útočníkovi zůstal kotouč pod nohama, a tak odkrytou branku netrefil.
    05:23 Conor SHEARY - 0:1
     
    05:23
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tučňákům se nepovedlo vyvézt kotouč z obranného pásma, a tak přišel laciný trest! Casey Mittelstadt získal kotouč, který posunul do kruhu pro vhazování, kde se nacházel CONOR SHEARY. Jeho pokus zapadl kolem vyrážečky Matta Murrayho k zadní tyči. Asistence: Casey Mittelstadt.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 26. Malkin (Letang, Crosby) – 6. Sheary (Mittelstadt), 35. Sheary (Mittelstadt, C. Miller), 40. Dahlin (S. Reinhart, Olofsson)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – B. Tanev, Malkin (A), Galchenyuk – Kahun, Bjugstad, McCann – Simon, Blueger, Aston-Reese.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen, McCabe (A), C. Miller, Dahlin, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Sobotka, Ma. Johansson (A), Skinner – Sheary, Mittelstadt, Vesey – Okposo, Jo. Larsson, Girgensons.

    Rozhodčí: Schlenker, Hanson – Miller, Nagy

    Diváci: 18 616
    bahis siteleri