Ústí n/L – Sokolov 4:2 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:0 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:3 (kon.)
Benátky n/J – Havířov 4:1 (kon.) | Slavia – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Motor ČB – Poruba 2011 2:3 (0:1 po s.n.)
Přerov – Chomutov 2:1 (kon.) | Jihlava – Vsetín 2:4 (kon.)
po s.n. (0:1)
Banes Motor České Budějovice
2:3 (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 05.10.2019, 17:00Chance liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:48:00)
     
    Je konec! Dnes rozhodně nevyhrál lepší tým, ale spíše ten šťastnější. Nájezdovou loterii zvládla lépe Poruba, která vstřelila jednu branku, zatímco Motor ani jednu. Ostravané se tak udrží na první příčce tabulky, navíc na svého dnešního soupeře ještě navýšili o bod náskok.
     
    Konec zápasu.
    Jan KÁŇA - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC RT TORAX Poruba 2011.
    Autorem vítězné branky je JAN KÁŇA.
    Jiří ŠIMÁNEK
     
    5. série
    0:1
    Jiří Šimánek to zkoušel efektivním zakončením mezi nohama, ale Frederik Foltán mu puk vypíchl svou hokejku!
    Vladimír SVAČINA
     
    4. série
    0:1
    Vladimír Svačina trefuje jen beton Kloučka!
    Jakub BABKA
     
    4. série
    0:1
    Jakub Babka mířil velmi dobře nad lapačku gólmana, ale ten vyškrtl puk nad branku.
    Tomáš JÁCHYM
     
    3. série
    0:1
    Tomáš Jáchym vypálil, ale Klouček předvedl zákrok vyrážečkou.
    Václav KARABÁČEK
     
    3. série
    0:1
    Václav Karabáček zkoušel vymíchat Foltána, ale neúspěšně.
    Jiří ZDENĚK
     
    2. série
    0:1
    Jiří Zdeněk sice vymíchal Kloučka, následně ale netrefil branku.
    Zdeněk DOLEŽAL
     
    2. série
    0:1
    Zdeněk Doležal zakopl při kličce, takže z toho gól není.
    Jan KÁŇA
     
    1. série
    0:1
    Jan Káňa se prosadil krásnou střelou nad rameno.
    Pavel PÝCHA
     
    1. série
    0:0
    Jako první se na svůj nájezd rozjel Pavel Pýcha. Zkoušel svůj bekhendový blafák, ale nezvedl ho do dostatečně.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    A v dnešním zápase uvidíme také nájezdy! Více ze hry měli Jihočeši i v prodloužení, ale branku jsme neviděli ani na jedné straně. Rolba tedy upraví led a za chvilku na to jdeme! Uvidíme, kdo si nakonec připíše dnešní bonusový bod.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:30
    Radek Prokeš sice prohrál vhazování, ale ihned se vydal za soupeřem, načež se Motor dostal k puku. Jiří Šimánek hledal někoho před brankou, ale neúspěšně.
     
    64:00
    Minuta do konce prodloužení!
     
    63:20
    Nyní je po delší době na kotouči také Poruba. Martin Bodák a Vladimír Svačina se dostali ke střelám, ovšem Klouček si připsal dva důležité zákroky.
     
    63:00
    Jakub Babka měl před sebou hodně prostoru, což není moc velké překvapení. Jeho rána mířila na zadní tyč, ovšem nakonec šla těsně vedle.
     
    62:20
    Radek Prokeš předvedl pěknou individuální akci, po které mohlo být rozhodnuto! Prokeš se totiž dostal až k zakončení, ale to vytáhl Frederik Foltán betonem!
     
    61:39
    Martin Novák ztratil také puk za brankou soupeře. Na druhé straně pálil Tomáš Gřeš, ale jeho rána mu naštěstí pro domácí vůbec nesedla.
     
    61:17
    Motor se drží v prodloužení daleko více na puku, ale zatím to nemá vůbec žádný efekt.
     
    60:48
    Pavel Pýcha vyrobil hrubku v útočné třetině a hosté šli do přečíslení. To však dobře dojel Roman Přikryl, načež dostal ránu domácí kapitán do nohy.
     
    60:15
    Budějovice vyhrály vhazování a drží se na kotouči. Zatím však čekají na nějakou lepší možnost, kudy se dostat až do útočného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky po třetí periodě:

    Střely na branku: 45 – 25
    Střely mimo: 10 – 9
    Zblokované střely: 20 – 5
    Vhazování: 37 – 32
    Trestné minuty: 4 – 12
     
    Je za námi i třetí třetina! Motor měl však celkem převahu, přesto inkasoval. Marek Slavík totiž napřáhl na modré a trefil se parádně do šibenice. Další branka již nepadla, a tak uvidíme hru ve třech na obou stranách v prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:22
    Matouš Venkrbec předvedl parádní návrat z útočného pásma! Zastavil totiž akci, kdy se Ostravané dostávali už do přečíslení tři na dva.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí části!
     
    58:41
    Milan Klouček má za sebou další zákrok a nyní je to hodně na něm. Hra je tedy přerušena a hostům zbývá nadále něco kolem minuty přesilové hry.
     
    58:37
    Milan Klouček nyní obrovsky podržel svůj tým! Marek Slavík poslal přihrávku zpoza branky na druhou tyč, kde střílel jeho spoluhráč, ovšem domácí gólman předvedl skvělý zákrok!
     
    57:58
    Jihočeši začali své oslabení velmi dobře. Dostali se ke kotouči, vyhodili ho přes všechny čáry, navíc ušetřili pár vteřin v útočném pásmu.
     
    57:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miroslav Holec – 2 min., podrážení).
     
    57:30
    Jan Dluhoš má puk ve své výstroji. To se však celkem dlouho nevědělo, tak chvilku trvalo, než došlo k přerušení hry. Následuje buly po levici Foltána.
     
    56:47
    Jihočeši získali kotouč v útočném pásmu, ve kterém se zatím drží. Nakonec však přišla střela, která byla sražena do rohu útočného pásma.
     
    56:00
    Jiří Šimánek se pokoušel prostrčit puk mezi trojicí hráčů. To se mu však nepovedlo, jelikož kotouč zůstal pod nimi. U puku jsou tak Ostravané.
     
    55:23
    Richard Nejezchleb se chce proti svému bývalému týmu ukázat. Nyní se dostal ke střele z dobré pozice, ale Milan Klouček ji nadvakrát zkrotil do lapačky.
     
    55:05
    Dnešní utkání sleduje 6280 diváků.
     
    54:53
    Nyní je však hra přerušena. K vidění totiž byla přihrávka rukou v podání domácího celku. Následuje poslední komerční přestávka v tomto zápase.
     
    54:49
    Jakub Suchánek dostal přihrávku na modrou a vyslal prudkou ránu. Tu však Frederik Foltán vyrazil před sebe, kde nikdo z hokejistů Motor nebyl.
     
    54:17
    A nyní to vypadalo, že by se mohla Poruba i dostat do vedení! Dostal se totiž do přečíslení, ale finální přihrávka nepřešla před domácího borce.
    53:28 Marek SLAVÍK - 2:2
     
    53:28
    Poruba právě vstřelila branku!
    Motor své šance nedokáže proměnit, zatímco soupeř proměnil dvě gólovky ze dvou. MAREK SLAVÍK se napřáhl na modré a jeho skvělá rána skončila v šibenici domácí branky. Milan Klouček byl bez šance. Asistence: Richard Nejezchleb.
     
    52:58
    Matouš Venkrbec předvedl krásnou individuální akci, která by si zasloužila branku! Šikovně se totiž dostal přes dva soupeře, ale jeho ránu vyrazil gólman!
     
    52:23
    René Vydarený se jako obránce ocitl u pravé tyčky hostující branky. Dostal se k němu odražený puk, ale jeho střela neměla žádnou šanci na úspěch.
     
    51:53
    Jan Dluhoš je na ledě!
     
    51:17
    Zdeněk Doležal si připsal další střelecký pokus, který byl sražený. K puku se dostal Miroslav Holec, ovšem jeho rána z otočky šla těsně vedle branky.
     
    50:42
    Pavel Pýcha jako kapitán za to vzal a vyslal parádní ránu od modré! Frederik Foltán toho sice moc neviděl, ale vyrazil jeho ránu ramenem do ochranné sítě.
     
    50:13
    Michal Hlinka si to s pukem namířil až do útočného pásma. Poruba se nakonec dostala ke střele, kterou však Milan klouček sebral do své moci.
     
    49:53
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Dluhoš – 2 min., podrážení).
     
    49:45
    Roman Přikryl dostal přihrávku do skvělé pozice, ale znovu z toho není branka! České Budějovice však vybojovaly přesilovou hru!
     
    49:02
    Nepříjemný moment se odehrál v obranném pásmu hostujícího týmu. Na ledě se ocitli Jakub Babka a Marek Slavík. K Slavíkovi se nakonec dostal lékař, ale nepotřeboval ošetření. Oba dojeli po svých na střídačku, ale je otázkou, jestli budou pokračovat.
     
    48:33
    Nakonec si Milan Klouček musel připsat zákrok, když chytil střelu do své lapačky. Hra je tedy přerušena a před námi je první komerční pauza v této periodě.
     
    48:06
    Michal Hlinka získal puk u mantinelu a hledal někoho, kdo si najížděl z druhé vlny. Přihrávka však byla hodně prudká, takže hráč Poruby ji nezpracoval.
     
    47:27
    Nyní se už dlouho nepřerušovalo a zrovna nesledujeme nijak záživnou pasáž hry. Oba týmy dělají v posledních minutách hodně nepřesností.
     
    46:39
    Richard Nejezchleb nebyl vůbec daleko od velké šance! Získal totiž odražený kotouč, avšak nedokázal zakončit z velmi těžké pozice.
     
    45:56
    Ostravané jsou sice většinu zápasu pod tlakem, ale v tomto zápase může změnit všechno i jedna branka. Nyní kotouč poskakoval v brankovišti Motoru.
     
    45:41
    Poruba zahrála zakázané uvolnění. Buly vyhráli domácí, načež se kotouč dostal na Pavla Pýchu, jehož rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    45:29
    Niklas Pavel si sjížděl na přihrávku od Martina Nováka z rohu kluziště. Dobře však zasáhl jeden z hostujících hráčů, jenž kotouč zastavil.
     
    44:42
    Jan Káňa zůstal ležet na ledě a hra nakonec byla přerušena. Káňa nakonec odjel po svých na střídačku a uvidíme, jestli bude schopen pokračovat ve hře.
     
    44:27
    Milan Klouček pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale možná to bylo spíše ke škodě. Poruba se totiž dostala do tlaku v útočném pásmu.
     
    44:01
    René Vydarený dostal přihrávku na modrou. Nikoho před sebou neměl, tak vypálil. Jeho pokus ale hostující brankář udržel ve výstroji a je znovu přerušeno.
     
    43:25
    Roman Přikryl měl dobrou rychlost, takže se bez problémů dostal až na vrcholek kruhu. Vypálil tvrdě na zadní tyč, ale hostující gólman puk vyrazil.
     
    43:07
    Jiří Zdeněk je na ledě!
     
    42:46
    Frederik Foltán se musí mít v dnešním zápase opravdu hodně na pozoru, má mnohem více práce než jeho protějšek. Připsal si však další úspěšný zákrok.
     
    42:16
    Krátce po dalším vhazování se však hosté dostali ke kotouči a poslali ho přes všechny čáry.
     
    41:58
    České Budějovice pokračovaly ve hře v útočném pásmu. Přišla rána od modré, kterou Frederik Foltán udržel ve výstroji a hra je nyní přerušena.
     
    41:35
    Zdeněk Doležal získal odražený puk, s ničím se nepáral a vypálil rovnou z první. Jeho ránu dostal Michal Hlinka, který se zvedl a pokračuje.
     
    41:07
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jiří Zdeněk – 2 min., podrážení).
     
    40:42
    René Vydarený se pokoušel přijmout přihrávku v jízdě, ale nepodařilo se mu to. Byl totiž dobře napadán svým soupeřem, jenž mu puk odpálil.
     
    40:07
    Hned na začátku třetiny třetiny se rozehrávka hostujícímu týmu moc nepovedla. Ovšem rozhodčí znovu přehodnotili svůj výrok a buly bude ve středu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé periodě:

    Střely na branku: 30 – 13
    Střely mimo: 7 – 6
    Zblokované střely: 13 – 3
    Vhazování: 25 – 18
    Trestné minuty: 2 – 8
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního zápasu, po kterých vede domácí tým o jednu branku! Motor se dostal do vedení, když si Karel Plášil najel na přihrávku od mantinelu a ranou z první trefil mezírku mezi Foltánovými betony. Poté měly Budějovice přesilovou hru, jenže místo vstřelení další branky jen inkasovaly. Petr Kanko ujel se spoluhráčem do přečíslení a se štěstím dostal puk za záda Kloučka. Přesto se domácí hokejisté ještě dostali do vedení, když využili další početní výhodu. Pýchovu střelu totiž vyrazil Foltánovu střelu jen před sebe, kde kotouč dorazil Miroslav Holec. Spokojenější jsou tedy po dvou částech Jihočeši.

    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Michal Hlinka mohl před koncem periody klidně srovnat! Motor propadl ve svém obranném pásmu a ostravský hráč měl dobrou pozici pro střelu. Milan Klouček však chytil puk do své výstroje!
     
    39:20
    Marek Špaček si najížděl na dobrou přihrávku a Jihočeši měli celkem štěstí, že byla o něco delší, než by ostravská osmdesát osmička potřebovala.
     
    38:53
    Jakub Babka si nyní musel přikopnout puk svou bruslí, ale dostal se s ním až do útočného pásma. Motor se tam však moc dlouho nezdržel.
     
    38:18
    Patrik Urbanec je na ledě!
     
    37:59
    Jakub Suchánek dostal nabito, a tak vypálil z první. Ostravský brankář měl problémy, ale stihl se přesunout a kotouč vyrazit do rohu kluziště.
     
    37:28
    České Budějovice to nyní zkoušely pohlednou akcí, ale finální přihrávka šla na brusle jednoho z domácích hokejistů Ti jsou ale zase zpět v pásmu.
     
    36:56
    Zdeněk Doležal vyslal hodně jedovatou střelu, ale Frederik Foltán předvedl zákrok svým ramenem. Puk se snášel dolu, ale skončil jen v brankovišti.
     
    36:25
    Pavel Pýcha nedokázal zpracovat kotouč na modré, a tak musel jeho tým vyklidit útočné pásmo. Navíc se museli odebrat s kotoučem až za svou branku.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., podrážení).
     
    35:55
    Milan Klouček nyní trochu zariskoval při rozehrávce. K puku se totiž dostal Petr Obdržálek u mantinelu, ale nedokázal zacílit do poloodkryté branky.
     
    35:31
    Nepřesná přihrávka v podání domácího hokejisty přenáší hru zpět do pásma. Nakonec ale rozhodčí opravili svůj verdikt a buly bude ve středu hřiště.
     
    35:13
    To je snad první minuta, kdy mají hostující hráči na chvíli převahu ve hře. Milan Klouček byl ovšem pozorný i proti další střele a našel ji v lapačce.
     
    34:54
    Po komerční přestávce se vhazovalo v obranném pásmu Motoru. Buly vyhrála Poruba, načež přišla střela od modré. Ta byla sražena do ochranné sítě.
     
    34:46
    Petr Šendera pálil od modré, ale Milan Klouček si na jeho střelu počkal a chytil ji jako malinu do lapačky. Následuje druhá komerční pauza v této třetině.
     
    33:56
    Niklas Pavel se snažil v protiútoku tři na dva poslal přihrávku na Babku. Ovšem jeho přihrávka byla na poslední chvíli sražena do rohu.
    33:17 Miroslav HOLEC - 2:1
     
    33:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají početní výhodu a znovu se v tomto zápase dostávají do vedení! Pýchovu střelu sice Frederik Foltán vyrazil, ale jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval MIROSLAV HOLEC, jenž bekhendem dostal puk do sítě. Asistence: Pavel Pýcha a Roman Přikryl.
     
    32:55
    Nyní už to vypadalo o mnoho lépe, přestože Motor bruslil ze svého obranného pásma. Zdeněk Doležal pálil a Foltán musel předvést zákrok vyrážečkou.
     
    32:24
    Jihočeši jsou rozestavěni v útočném pásmu a snaží se najít nějakou uličku ke gólové přihrávce. To se však zatím domácím hokejistům vůbec nedaří.
     
    31:56
    Nyní se musel chránit celá lavička českobudějovického týmu před vyhozeným pukem. Vhazovat se tedy bude po pravé ruce Foltána.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Filip Dundáček – 2 min., pozdní dohrání).
     
    30:53
    Nyní jsme viděli po jednom zakázaném uvolnění na obou stranách. To druhé si připsala Poruba, a tak se bude vhazovat po levé ruce jejího gólmana.
     
    30:20
    Martin Bodák je na ledě!
     
    29:50
    A Poruba zatím hraje toto oslabení velmi dobře. Již několikrát vyhodila puk přes všechny čáry a zatím se brání bez nějakých větších problémů.
    29:12 Petr KANKO - 1:1
     
    29:12
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ostravané se však trefují v oslabení a už je zase srovnáno! PETR KANKO získal puk v útočném pásmu a dostal se až do toho útočného. přihrát nemohl, přesto to z hranice brankoviště zkusil a puk někudy propadl Kloučkovi pod betonem! Asistence: Jan Káňa.
     
    28:30
    České Budějovice mají ideální šanci na potvrzení svého tlaku v celém zápase. Hrají totiž přesilovou hru, tak uvidím, v jakém světle se ukáží.
     
    28:20
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Martin Bodák – 2 min., držení).
    27:52 Karel PLÁŠIL - 1:0
     
    27:52
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Převaha Jihočechů je konečně využita a Motor se dostává poprvé v utkání do vedení! Miroslav Holec našel krásným pasem od mantinelu KARLA PLÁŠILA, jenž si najížděl z druhé vlny. Ten se vůbec s ničím nerozpakoval a z první to poslal mezi betony Foltána. Asistence: Miroslav Holec a Matouš Venkrbec.
     
    27:25
    Pavel Pýcha nahazoval puk od modré a v jeho cestě se ho snažil tečovat další obránce, kterým byl Karel Plášil. Puk nakonec nešel mezi tři tyče.
     
    26:41
    Martin Beránek byl tvrdě dohrán u mantinelu, ale rozhodčí dnes mají hodně volný metr. To je vidět i na počtu dvouminutových trestů, které jsme zatím viděli dva.
     
    26:02
    Jihočeši nyní měli i trochu štěstí. Poruba se dostal k dobré přihrávce do brankoviště, ale v tu chvíli se tam objevila hokejka Zdeňka Doležala, jež puk zastavila.
     
    25:03
    Václav Karabáček v obrovské šanci, jenže stejně z toho není branka! Dostal se celkem náhodně k puku v útočném pásmu, ale na poslední chvíli mu byla zablokována hůl, velká škoda pro Motor!
     
    24:22
    Karel Plášil předvedl krásnou individuální akci, když se díky svým kličkám dostal do útočného pásma. Následně se dostali Jihočeši do nějaké kombinace.
     
    23:51
    Rychlý protiútoku čtyř na dva nebyl vůbec řešen špatně! René Vydarený si sjel na přihrávku z druhé vlny a jeho dělová rána šla jen těsně vedle pravé tyče!
     
    23:17
    Michal Hlinka se ocitl v šanci na druhé straně. Měl dobrou pozici v kruhu, ale jeho rána vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi a střela šla jen nad.
     
    22:53
    Radek Prokeš chtěl poslat přihrávku před branku, kde bylo hned několik hokejek. Jeho pokus ovšem nepřešel přes prvního bránícího hráče.
     
    22:36
    Nyní už byli v útoku ale zase Jihočeši. Radek Prokeš si s pukem na holi najel na střed hřiště, ovšem jeho rána šla přesně doprostřed brány, kde byl Foltán připraven.
     
    22:17
    Nyní se bude vhazovat už také v obranném pásmu Motoru. Ten totiž vyhodil kotouč do hlediště, ale bylo to s tečí tvrzeného plexiskla.
     
    21:40
    Jiří Šimánek šikovně nahazoval puk před branku, když se sám nacházel za ní. Nikdo z domácích hokejistů se však nedostal k dorážce puku.
     
    21:16
    A možná skončí až teď! Miroslav Holec však měl další šanci, kdy byl jasně hákován, ale faul se znovu nepíská. Poslední střela byla sražena do ochranné sítě.
     
    20:38
    Miroslav Holec se dostal ke střele, jenže Frederik Foltán ji viděl a bez větších problémů vyrazil do rohu. Tlak Motoru ovšem trvá i nadále.
     
    20:11
    Už nám odstartovala i druhá perioda dnešního zápasu! Motor se drží s kotoučem v útočném pásmu a snaží se rychle něco vymyslet.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první periodě:

    Střely na branku: 18 – 5
    Střely mimo: 3 – 3
    Zblokované střely: 6 – 1
    Vhazování: 13 – 7
    Trestné minuty: 2 – 2
     
    Je za námi první třetina, ve které jsme však neviděli ani jednu branku. Mnohem lepším týmem na ledě byl však Motor, avšak ani jednu ze šancí nedokázal vyžít. Poruba měla jednu velkou příležitost, a to hned na začátku zápasu. Petr Kanko ovšem trefil jen tyč. Poté bylo na ledě jen jedno mužstvo, avšak České Budějovice nedokázaly své velké šance využít.

    :Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:08
    Pavel Pýcha si po buly najel a našel skvěle postaveného Radka Prokeše. Ten si však kotouč nezpracoval, a tak nemohl hostující branku ani ohrozit.
     
    19:00
    Minuta do konce první části!
     
    18:57
    Obrovská šance Motoru, ale znovu nevidíme branku! Radek Prokeš našel od mantinelu Martina Beránka, jenž si sjížděl před branku. Jeho pokus šel však do míst, kde Frederik Foltán dokázal puk vyrazit!
     
    18:42
    A nakonec jsme viděli také střelu na Milana Kloučka, který zatím moc práce v bráně nemá. Puk však chytil do lapačky a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    18:26
    Dominik Rudl se vydal do ojedinělé akce svého týmu, ale zatím jen nahodil puk do útočného pásma. Udělal to však dobře, jelikož Poruba se na něm udržela.
     
    17:49
    Pěkná akce v podání domácích, které předcházelo skvělé napadání! Václav Karabáček vystřelil tak, aby Frederik Foltán vyrazil puk betonem. Tam si sjížděl Jakub Babka, ovšem o kousek na kotouč nedosáhl!
     
    17:11
    Jakub Suchánek nyní nezachytil puk na modré, takže celá českobudějovická pětka musela vyklidit útočné pásma. U kotouče jsou tedy hosté.
     
    16:47
    Motor je zatím jasně lepším týmem na ledě, ale ještě to nevyjádřil gólově. Frederik Foltán má mnohem více práce než jeho protějšek, ale chytá zatím spolehlivě.
     
    16:24
    Matouš Venkrbec se snažil projít do útočného pásma, jenže v rozhodující chvíli zapomněl puk za sebou. Přesto se Jihočeši dostali do pásma.
     
    15:53
    Ivan Lytvynov je jako obránce dnes hodně aktivním hráčem. Martinu Beránkovi se nedařilo poslat kotouč do útočného pásma, tak to udělal zmíněný obránce.
     
    15:24
    Jeden z hostujících hráčů byl nyní moc rychlý, takže je přerušena hra. Ostravanům je pískán ofsajd a vhazovat se bude na jejich útočné modré.
     
    14:58
    Nyní se Motoru nepovedla rozehrávka, a tak je pískáno jen zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce českobudějovického gólmana.
     
    14:31
    Michal Hlinka nyní dorážel vyražený kotouč, ale jeho střelu bekhendem si Milan Klouček pohlídal a vyrazil puk betonem do rohu domácího obranného pásma.
     
    13:53
    Zdeněk Doležal evidentně cítí v posledních utkáních formu! Vyslal parádní střelu zápěstím, ale ta šla nakonec o pár centimetrů vedle! Škoda pro domácí.
     
    13:20
    Ivan Lytvynov předvedl velmi dobou hru v útočném pásmu. V těžké pozici totiž zachytil kotouč a nenechal ho projít do velké šance Poruby.
     
    13:12
    Miroslav Holec si vytvořil velikou šanci, ovšem stav je nadále bezbrankový! Najel si totiž do středu kruhu, ovšem jeho dobrou ránu Frederik Foltán chytil do lapačky!
     
    12:48
    Matouš Venkrbec a Martin Novák nyní bojovali o puk v rohu útočného pásma. Jihočeši to nakonec zvládli a mohou něco vymýšlet v útoku.
     
    12:07
    České Budějovice jsou znovu u puku, ale jen ve svém obranném pásmu. Proto přišlo protečování do útočného pásma, kde se ale k puku dostali hosté.
     
    11:26
    Radek Prokeš se snažil natáhnout pro kotouč a chyběl mu jen kousek k jeho získání. Nyní je však u puku Poruba, která nic moc nepředvedla.
     
    11:11
    Martin Bodák je na ledě!
     
    10:21
    Jihočeši se nyní nemohou vůbec dostat do útočného pásma. Vypadá to, že dnes nebudou přesilové hry skvělou herní činností ani jednoho týmu.
     
    09:39
    Zdeněk Doležal však pokračuje v početní výhodě i nadále a bude v pořádku. nyní vyslal celkem solidní střelu z vrcholku, kruhu ale Foltán vyrazil.
     
    09:27
    To nebylo vůbec špatné v podání Motoru! Roman Přikryl nahodil puk od modré, a ten se odrážel všude možně. Následně chtěl ještě dorážet Zdeněk Doležal, jenž dostal sekeru přes ruku, ale faul se nepíská.
     
    09:11
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Martin Bodák – 2 min., podrážení).
     
    09:03
    Jakub Suchánek je na ledě!
     
    08:27
    Poruba se zatím nemůže dostat ke svým skvělým početním výhodám v této sezóně. Jihočeši vyhazují jeden kotouč za druhým a konec oslabení se blíží.
     
    07:46
    A další parádní práce v podání Českých Budějovic! Jeden z jejich hráčů tam totiž nechal hokejku, o kterou se puk zastavil načež puk vyhodil.
     
    07:17
    Jihočeši bojovali o puk ve svém obranném pásmu, což se jim vyplatilo moc. Dostali se totiž nakonec ke kotouči a poslali ho přes všechny čáry.
     
    07:03
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., držení).
     
    06:26
    Poruba dělá celkem velké chyby v obraně, ovšem Jihočeši toho zatím využít nedokázali.
     
    06:06
    První obrovská příležitost také na straně domácích! Jakub Suchánek vystihl špatnou přihrávkou a šel na gólmana. Vyslal povedenou střelu zápěstím, ale gólman Poruby chytil jeho puk do lapačky!
     
    05:35
    Marek Špaček se mohl hnát dopředu, jenže jen ztratil kotouč. Místo toho šli do protiútoku Jihočeši, ale Roman Přikryl nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    05:12
    Ivan Lytvynov se do toho opřel na modré, jelikož neměl moc jiných možností. Jeho ránu ovšem Frederik Foltán viděl a vyrazil vyrážečkou.
     
    04:36
    Karel Plášil udělal prostor pro Pavla Pýchu. Ten si ještě popojel do lepší střelecké pozice, ale jeho rána byla jen sražena někým před brankou!
     
    04:17
    David Gilbert se dostal s kotoučem na vrcholek kruhu. Měl celkem dost místa na střelu, a tak vypálil. Jeho pokus ovšem gólman Poruby chytil do lapačky.
     
    03:49
    Budějovice se nyní provinily vysokou hokejkou, a tak se hra přesouvá k nim do obranné pásma. Vhazovat se bude po pravé ruce Milana Kloučka.
     
    03:30
    Niklas Pavel vyslal dobrou střelu od modré a gólman hostí ji vyrazil jen před sebe. Matouš Venkrbec se tam ještě natahoval se svou holí, ale Frederik Foltán zastavil i jeho celkem povedenou dorážku!
     
    03:00
    Pavel Pýcha dostal přihrávku od svého spoluhráče, načež poslal kotouč do útočného pásma. Tam se Motor zatím snaží kombinovat a hledá kudy vystřelit.
     
    02:27
    Jihočeši se snaží hrát aktivně a vyslali už pár střeleckých pokusů. Frederik Foltán ovšem neměl velkou práci a nemusel předvést ještě žádný velký zákrok.
     
    01:42
    Ostravané znovu poslali puk daleko, ovšem tentokrát se zakázané uvolnění nepíská. René Vydarený musel zabrat, avšak nakonec byl u kotouče první.
     
    01:20
    Jan Veselý předvedl dobré dohrání soupeře a ukazuje, že to tu nebudou mít Ostravané lehké. Ti navíc vyhodili na icing, a tak se hra stěhuje před jejich gólmana.
     
    00:40
    Obrovská šance na vstřelení první brnky v podání hostů! Petr Kanko dostal puk na kruh, načež vyslal krásnou táhlou střelu. Kloučka sice překonal, ovšem zazvonil na tyčku!
     
    00:12
    A už se hraje, šlágr dnešního kola a boj o první místo právě začal! Motor dnes nastupuje ve žlutém, zatímco Poruba hraje v červených dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov, Vydarený – Karabáček, R. Přikryl, Holec – Babka, Venkrbec, Šimánek – Beránek, J. Veselý, Gilbert – Prokeš, M. Novák, Z. Doležal.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Dundáček, Slavík, Dluhoš, Urbanec, Rudl, Bodák, Šendera – Sikora, Zdeněk, Svačina – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – J. Káňa, Hudeček, Gřeš – Obdržálek, M. Hlinka, Špaček.

    Rozhodčí: Skopal, Kašík – Měkýš, Otáhal.
     
    Poslední vzájemné utkání

    Poruba – České Budějovice 3:4

    Branky a nahrávky: 40. Ovčačík (Kanko, Ďurač), 42. Ďurač (TS), 51. Baláž (Ollender, T. Jáchym) – 6. M. Novák, 14. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 21. Kachyňa (Endál, Pýcha), 47. Endál (Beránek, M. Jandus).

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Ovčačík (C), Slavík, Urbanec, Šnajnar, Pastor, Padrnos – J. Káňa (A), Vymazal, Kanko (A) – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Alexejev, Baláž, Ollender – Häring.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák (C), Plášil, Pýcha, Kachyňa, Vydarený (A), M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák (A), R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    Ani Jihočeši rozhodně nevstoupili do nové sezóny nějak špatně. Po devíti kolech jim patří druhá příčka se ziskem dvaceti dvou bodů, takže na svého soupeře ztrácí body jen dva. Budvar aréna tedy uvidí souboj o první místo po deseti kolech! Jihočeši ztratili body už dvakrát. Nejprve to bylo v Benátkách nad Jizerou, kde padli po samostatných nájezdech, a v domácím zápase s Litoměřicemi, kde Motor nezískal ani jeden bod.

    Motor by však potřeboval zabrat ve využívání početních výhod, jelikož je na polovině toho, co soupeř. Celkem skóroval v sedmi případech a jeho celková úspěšnost je tedy 16,67%. Oslabení už je vcelku podobné, navíc v nich České Budějovice čtyřikrát skórovaly.

    I Českým Budějovicím se v posledních pěti utkáních dařilo, vlastně stejně jako jejich dnešnímu soupeři. Nejprve byla na kontě Jihočechů dvě vítězství, když si poradili se Slavií a Jihlavou. Poté však přišla prohra. Motoru se totiž ani trochu nevyvedl domácí zápas s Litoměřicemi, se kterými padl jasně 2:6. Poté si ale Budějovice spravily chuť, když zvítězily nad Přerovem a v posledním utkání také nad Chomutovem na jeho ledě poměrem 4:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jan Veselý – 10 bodů (9+1)
    Karel Plášil – 10 bodů (2+8)
    Pavel Pýcha – 9 bodů (2+7)
    Roman Přikryl – 9 bodů (1+8)

    Brankáři:
    Milan Klouček – 7 zápasů, 6 výher, úspěšnost zákroků – 92,95%, průměr obdržených branek – 1,63.
    Jan Strmeň – 3 zápasy, 1 výhra, úspěšnost zákroků – 88,41%, průměr obdržených branek – 3,50.
     
    HC RT TORAX PORUBA

    Po devíti kolech Poruba vede tabulku se ziskem čtyřiadvaceti bodů a před svým sokem z Českých Budějovic má náskok bodů dvou. Za celou letošní sezónu prohrála Poruba jen v jednom zápase, a to na slavistickém ledě, jinak z toho bylo osm výher za tři body. Ostravané opravdu prožívají skvělý vstup do letošního ročníku.

    Poruba vládne i jedné z týmových statistik, a tou je využití početných výhod. To navíc v naprosto velkém stylu. Ostravané totiž využili třináct ze třiceti devíti možností a jejich celková úspěšnost je málo uvěřitelných 33,33%! K takovému číslu se žádný jiný tým vzdáleně ani nepřiblížil. Ani oslabení není v podání TORAXU vůbec špatné. Dostal v nich sedm branek a ubránil jich 85,42%, k čemuž ještě jednu branku v početní nevýhodě vstřelili.

    V posledních pěti zápasech se Ostravanům hodně dařilo, přesto to bylo právě v té době, když poprvé a zatím naposled padli. Nejdříve přišly tři výhry, které byly nad Kadaní, Ústím nad Labem a Benátkami nad Jizerou. Následovala však vysoká porážka na ledě Slavie v poměru 2:6! V posledním kole si ale Poruba spravila chuť. Na svém ledě totiž přivítala Jihlavu a tento duel vyhrála 2:1.

    Nejproduktivnější hráči:
    Vladimír Svačina – 17 bodů (4+13)
    Patrik Husák – 15 bodů (4+11)
    Marek Sikora – 11 bodů (3+8)

    Brankáři:
    Frederik Foltán – 9 zápasů, 8 výher, úspěšnost zákroků – 92,45%, průměr obdržených branek – 2,35.
    Hynek Kůdela – 1 zápas, 0 výher, úspěšnost zákroků – 84,62%, průměr obdržených branek – 3,87.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u desátého kola v rámci Chance ligy. Spolu se podíváme na utkání, ve kterém se bude rozhodovat o tom, kdo bude vést tabulku po tomto zápase. Úvodní buly je naplánováno na 17:00 a hrát se bude v Budvar aréně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 28. Plášil (Holec, Venkrbec), 34. Holec (Pýcha, R. Přikryl) – 30. Kanko (J. Káňa), 54. Slavík (Nejezchleb), rozh. náj. J. Káňa

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Pavel Pýcha (CEB)
    0:1   Jan Káňa (POR)
    2. série:
    0:1   Zdeněk Doležal (CEB)
    0:1   Jiří Zdeněk (POR)
    3. série:
    0:1   Václav Karabáček (CEB)
    0:1   Tomáš Jáchym (POR)
    4. série:
    0:1   Jakub Babka (CEB)
    0:1   Vladimír Svačina (POR)
    5. série:
    0:1   Jiří Šimánek (CEB)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Suchánek, Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov, Vydarený – Karabáček, R. Přikryl, Holec – Babka, Venkrbec, Šimánek – Beránek, J. Veselý, Gilbert – Prokeš, M. Novák, Z. Doležal.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Dundáček, Slavík, Dluhoš, Urbanec, Rudl, Bodák, Šendera – Sikora, Zdeněk, Svačina – Nejezchleb, T. Jáchym, Kanko – J. Káňa, Hudeček, Gřeš – Obdržálek, M. Hlinka, Špaček.

    Rozhodčí: Skopal, Kašík – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 6280
    thejrc.org