Kladno – Liberec 5:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Berani Zlín
Sobota 05.10.2019, 12:00 • Budvar aréna • turnaj O Pohár DHL • 10. kolo
Partner:
     
    Utkání je za námi! Ve třetí periodě zlínští hokejisté žádné drama nepřipustili. Naopak, jednu branku přidali a vítězství pak zpečetili přesnou trefou do odkryté branky. Z tohoto utkání je to tedy vše, děkujeme za pozornost! (13:58:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Od modré čáry ještě vypálil Jaroněk, ale bez většího úspěchu. Marek Dvořák proti jeho střele povstal a do rohu kluziště ji odrazil vyrážečkou. Už se zřejmě nic nestane.
     
    59:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Máme definitivně rozhodnuto. Přes celé kluziště trefil odkrytou českobudějovickou branku VOJTĚCH DOBIÁŠ. Bez asistence.
     
    59:18
    Vojtěch Krcho poslal kotouč do skrumáže. Puk letěl směrem k tyči, ovšem až za brankovou čáru nezapadl. Kořének se totiž k tyči přimáčkl a nadvakrát má kotouč ve své moci.
     
    58:30
    Marek Dvořák míří na stídačku svého týmu. Předtím Michal Kořének uschoval kotouč v lapačce, tudíž se bude vhazovat po levici hostujícího brankáře a Motor to zkusí v šesti.
     
    57:40
    Motor se snaží udržet v pásmu alespoň na chvíli déle a vytvořit si tak případnou šanci. Zlínští hráči se ale prozatím dobře brání a nic nenasvědčuje tomu, že by dovolili zdramatizování utkání.
     
    56:15
    Jakub Novák dnes již poněkolikáté zkusil střelu od modré čáry. Nyní byl jeho pokus velmi razantní, ale scházelo mu na přesnosti. Kořének se tak nemusel vyrážečkou natahovat.
     
    55:24
    Michal Silný se snažil prosadit přes zlínského obránce. Zkoušel si jej obhodit, ale neúspěšně. Motor pak ale stále zůstává na kotouči v útočném pásmu.
     
    54:10
    Matouš Masopust zkusil najít skulinku mezi tyčí a Kořénekovým tělem. Bohužel pro něj se tak nestalo. A branka nepadla ani poté, co se Masopustovi spoluhráči pokoušeli o dorážku.
     
    53:48
    Vypadá to, že zlínský útočník snad bude v pořádku. Za pomoci svých dvou spoluhráčů odjíždí na střídačku. Uvidíme, zda se ještě vrátí do hry.
     
    53:48
    Sebastian Fajkus sváděl bruslařský souboj s jedním ze soupeřů. Pak byl naražen na mantinel. Nyní leží na ledové ploše a už je o něj klubíčko spoluhráčů.
     
    52:51
    Vypadá to, že po delší době má kotouč v klidu na holi také domácí tým. Uvidíme, zda se mu podaří zápas ještě zdramatizovat. Čas neúprosně beží a konec zápasu se pomaličku blíží.
     
    51:43
    Martin Baďura si na českobudějovického brankáře nepřišel ani nyní. Tentokrát se zbavil obránce domácích a svou pohotovou střelou z příklepu našel jen pohotovějšího brankáře Motoru.
     
    50:28
    David Kozubík se vytočil z rohu ledové plochy, díyk čemuž se dostal od téměř optimální střelecké pozice. Po jeho střele se Dvořák natahoval marně. Kotouč totiž jen těsně přelétl horní tyčku.
     
    49:34
    Martin Baďura se objevil v poměrně dobré šanci! Zbavil se několika domácích hráčů, aby poté vyslal nebezpečně schovanou střelu. Tu si naštěstí pro Motor Dvořák našel někde mezi svými betony, když včas zaklekl.
     
    48:44
    Jakub Novák od modré čáry vypálil ve velké rychlosti, neboť neměl moc prostoru. Trefil ale jen Lužu, který střele clonil někde mezi oběma kruhy. Zlín pak míří s kotoučem na holi na opačnou stranu kluziště.
     
    48:11
    Na opačné straně si Kořének připisuje další úspěšný zákrok. Tebntokrát lapil střelu, jež na něj šla z poměrně velké blízkosti. Bude se tedy vhazovat po pravici zlínského strážce svatyně.
     
    47:51
    Vojtěch Doibáš tentokrát zkusil své štěstí od modré čáry. Jeho pokus měl sice dobrou rychlost, nikoliv však přesnost. Dobiášův pokus tentokrát končí nad horní tyčkou.
     
    46:51
    Zlín právě vstřelil branku!
    Důležitá branka pro hostující celek! Kryštof Bednařík vyslal střleu z větší vzdálenosti. On ještě neuspěl. Dorážející DAN HANDL na tom byl už o něco lépe, když kotouč v rychlosti doklepl až za brankovou čáru. Asistence: Kryštof Bednařík.
     
    45:10
    Kapitán hostujícího celku, Vojtěch Dobiáš, opět v akci! Nabral dobrou rychlost a z prvého křídla zamířil na bližší tyč. Jeho pokus byl bezesporu velmi solidní, ovšem levou tyč z brankářova pohledu nakonec jen těsně přelétl.
     
    44:23
    Další únik na českobudějovickou svatyni! Jeden ze zlínských hráčů si přehodil kotouč na bekhend, položil si Dvořáka a zkusil ho přehodit. Neúspěšně. Domácí brankář zakročil betonem!
     
    43:35
    Martin Baďura zkoušel střílet zpoza obránce. Stahovačka mu ale nevyšla, jak by si přál, a nedostal se tak do zakončení vůbec.
     
    42:42
    Vojtěch Dobiáš se radoval ze vstřelené branky, ale předčasně! Unikl v oslabení do samostatného nájezdu, ale trefil jen spojnici! Dvořák má dnes branku dobře postavenou, tyč už za jeho zády zvoní podruhé.
     
    42:20
    Zlínští hráči oslabeníve třech přečkali, ještě ale hrají ve čtyřech a do plného počtu jim zbývá ustát ještě půlminutovku. Nyní se ale osvobodili.
     
    41:32
    Nyní jsou českobudějovičtí hráči z pásma vykázáni pro postavení útočícího hráče brankoviště. Hráčem, který se provinil, byl Vojtěch Krcho.
     
    41:03
    Jan Janoch nedal do přihrávky potřebnou razanci, a tak se zlínští hráči poprvé osvobozují. Co napodruhé?
     
    40:46
    Obrovská šance na srovnání pro českobudějovické hráče! Jaroněk naprosto zbytečně podrazil soupeře v obranném pásmu, a jeho tým tak půjde do tří!
     
    40:46
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jaroněk – 2 min., podrážení).
     
    40:17
    Českobudějovičtí hokejisté začínají třetinu v přesilové hře. Uvidíme, zda Kořéneka v brance ohrozí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda nebyla tak aktivní jako ta předchozí, přesto jsme se také dočkali branky. Jedné. Na straně Motoru. Českobudějovičtí hokejisté tedy půjdou do posledních dvaceti minut s jednogólovou ztrátou. Uvidíme, zda dotáhnou obrat.

    Poslední třetina začne přibližně v 13:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Hamrlík – 2 min., krosček).
     
    39:35
    Ze souboje u mantinelu najednou upadl Hracholski na zem, načež sudího ruka vzlézla ihned nahoru na znamení výhody pro Českobudějovické.
     
    38:50
    Po delší době se vydal na opačnou stranu domácí celek, a hned z toho byla poměrně slušná šance! Matouš Masopust dostal přihrávku do tandemu, zpoza branky. Jeho pokus ale padající Kořének uchoval ve své výstroji a předvedl důležitý zákrok.
     
    37:40
    Obraz hry se v posledích okamžicích přecijenom moc nemění. Zlín se snaží usadit vú točném pásmu, což se mu díky dobré defenzivní práci českobudějovických hráčů příliš nedaří.
     
    36:54
    Lukáš Pavlát dostal přihrávku na vrchol kruhu. Odtud vyslal velmi dobrý a nebezpečný pokus! Jeho dělovku nakonec Michal Kořének stihl vyškrábnout lapačkou nad horní tyčku!
     
    35:38
    Motor se nyní musel poměrně dlouho dobu bránit. Zlín si však tlak nevytvořil, spíše jen bojoval o kotouč v útočné třetině. Poté ze středního pásma vypálil Sebera, jehož pokus betonem Dvořák vyráží.
     
    33:55
    Aleš Řezáč nabral rychlost a i přesto, že ho blokoval jeden ze zlínských hráčů, vystřelil. Jeho pokus, směřující na bližší tyč, Kořének pokryl a vyrazil.
     
    33:06
    Jahor Hracholski vystřelil z mezikruží, z velmi slušné pozice. Michal Kořének měl proti jeho pokusu co dělat. Přesto se stihl natáhnout a špičkou betonu dostal kotouč do rohu ledové plochy.
     
    32:42
    Matyáš Hamrlík nahodil od modré čáry. Do jeho pokusu sáhl ještě jeden z jeho spoluhráčů před brankou. Dvořák ale stihl zareagovat a vyrážečkou dostal kotouč mimo brankovou konstrukci.
     
    32:10
    Tomáš Hubata vypíchl soupeřovu přihrávku a dostal ji k mantinelu. Odtud pak kotouč přes všechny čáry vyhazuje Václav Svach. Z přesilové hry zlínských hráčů toho již moc nezbývá.
     
    31:03
    Karel Holík dostal přihrávku na levý kruh, kde byl zcela sám. Zkusil střelu z první, jež mu ovšem vůbec nesedla. Kotouč mu zřejmě sjel hole a na branku vůbec neletěl.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pouzar – 2 min., faul kolenem).
     
    29:45
    Z podobné pozice se zkoušel prosadit Matouš Masopust. I on směřoval svůj pokus nad vyrážečku, nicméně obránce, který se k němu stihl vrátit, mu střelu značně zkomplikoval. Masopustův pokus pak neměl potřebné parametry.
     
    28:42
    Jakub Anderle vystřelil zpoza obránce na vzdálenější tyč. Jeho pokus vyrazil Kořének právě jen těsně k tyči. Pak měl štěstí, že se žádný z českobudějovických hráčů nedostal k dorážce, a to i přesto, že k tomu neměl vůbec daleko!
     
    27:42
    Vojtěch Dobiáš bez problémů obešel jednoho z domácích obránců a dostal se na levý kruh. Odutd pak mířil na bližší tyčku, s čímž neměl Dvořák obtíže. V pohodě kotouč dostává mimo nebezpečí.
     
    26:50
    Jakub Novák nahodil kotouč na branku. Poté se k ní i vydal. Kořének tak nemohl rozehárt na jeho volné spoluhráče a byl naopak nucen podržet kotouč ve výstroji.
     
    26:01
    Jáchym Janošek se z obranných řad vydal až do těch útočných! Najížděl si před branku, kam také dostal přihrávku. V rychlosti ale netrefil kotouč tak, jak by si zřejmě přál.
     
    25:25
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme to o jedinou branku! Michal Silný najel do střelecké pozice a zpoza obránce trefil přesně nad Kořénekovu vyrážečku! Asistence: Vojtěch Krcho, Jaroslav Pouzar.
     
    24:10
    Domácí hokejisté jsou v plném počtu, Vojtěch Krcho se vrátli na ledovou plochu a rovnou se zapojil do obranné činnosti svého týmu.
     
    22:44
    Jakub Apolenář se parádně prosmýkl skrze českobudějovickou obranu a dostal se až před branku. Odtud vyslal nebezpečnou bekhendovou střelu, která naštěstí pro domácí skončila jen nad horní tyčkou.
     
    22:10
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:50
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Čížek – 10 min. osobní trest, nesportovní chování + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    21:50
    Na opačné straně ledové plochy vznikla pdobná situace. Po teči z předbrankového prostoru měl Kořének co dělat, aby kotouč zachytil ještě před brankovou čárou. To se mu nakonec povedlo. Poté vznikla šarvátka a rozhodčí budou udělovat tresty.
     
    21:14
    Nebezpečná situace! Dan Handl stál před brankou a stihl tečovat střelu od modré čáry. Dvořák se postavil ale dobře a puku v cestě do branky zabránil! Českobudějovičtí obránci se pak postarali o to, že nepřišla případná dorážka.
     
    20:24
    Michal Silný zkoušel vystřelit z prostoru mezi oběma kruhy. Jeho pokus se ale svezl po hokejce některého ze soupeřů a odrazil se až do rohu ledové plochy. Kořének tedy nemusel zasahovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. Lépe do nich vstoupili domácí hokejisté, kteří měli hned několik dobrých šancí. Pak se trochu osmělili o hostující hráči a předvedli dobrou střeleckou efektivitu.

    Druhá třetina začne přibližně v 12:44.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    S posledními sekundami první třetiny ještě pálil od modré čáry jeden ze zlínských obránců. Do jeho pokusu nebezpečně sáhl Kryštof Bednařík, jenž ho ztečoval jen výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    18:30
    Jakub Novák ohrozil zlínskou branku z velké dálky. Jeho pokus po celou dobu letu kotouče Kořének však kontroloval a neměl s ním žádné výraznější problémy.
     
    17:52
    Jahor Hracholski nabral dobrou rychlost a zkoušel zakončit u bližší tyčky hostujícího gólmana. To se však nepovedlo, neboť Michal Kořének počítal i s tímto zakončením a kotouč pak schoval pod svou rukavici.
     
    16:34
    David Lekeš dostal kotouč na hůl ve středním pásmu, načež jím projel a dostal se i do útočné třetiny. Zde si poradil s jedním ze dvou obránců a vypálil. Proti jeho pokusu Marek Dvořák včas zaklekl a lapil jej do výstroje.
     
    15:38
    František Schwartz neměl moc šancí, jak se dostat do zakončení, a tak poslal přihrávku na opačnou stranu útočného pásma. Respektive se o to pokoušel. Tam si najížděl Jakub Čížek, který se ale do zakončení nedostal, neboť přihrávka až na něj neprošla.
     
    14:47
    Jakub Anderle poslal přihrávku přímo do prostoru mezi kruhy, kde stál ke střele připravený Vojtěch Krcho. Ten zkusil střelu z první, jenže tu u zablokoval jeden ze zlínských obránců, který se k budějovickému útočníkovi včas vrátil.
     
    13:43
    Tomáš Hubata se hezky zbavil obránce, načež adresoval přihrávku na obrannou modrou čáru. Odtud už se pak dostává znovu jen na soupeřovu hůl. Berani jsou tak v útoku.
     
    12:18
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani se dnes zdají být velmi efektivní, co se zakončení týče. Jejich druhou branku nyní přidává DAN HANDL, který vystřelil z poměrně velké dálky. Asistence: Tadeáš Talafa.
     
    11:23
    Václav Svach vyhodil kotouč velkým obloučkem z obranného pásma. Div, že netrefil kostku nad ledem. Puk nakonec doskákal až do obranného pásma, kde se ho ujímají hostující hráči.
     
    10:23
    Jakub Čížek nyní v akci rovnou dvakrát! Nejprve z velkého úhlu mířil na bližší tyč, s čímž neuspěl. Poté si sjel do mezikruží, odkud vyslal druhou střelu, tu mu však zneškodnil jeden ze zlínských obránců, který ji ztečoval do ochranné sítě.
     
    09:34
    Slušná akce domácího týmu! Vojtěch Krcho ujížděl s kotoučem po pravém křídle, byl sice tísněn obráncem, přesto puk adresoval na opačnou stranu útočného pásma. Tam si sjížděl Hracholski, který těsně přihrávku minul a puk do odkryté části branky nedopravil.
     
    09:10
    Jakub Čížek vybojoval kotouč v útočném pásmu, načež se nacpal před branku, odkud zkoušel zakončit z bekhendu. Jeho pokus mířil do horních pater branky, nakonec ale horn tyčku jen těsně přelétl.
     
    08:24
    Vojtěch Dobiáš si najel na pravý kruh v útočném pásmu, kam se k němu pomalu snášela přihrávka, jejíž trajektorii nakonec změnil jeden z domácích obránců. Dobiáš by byl jinak ve velmi dobré pozici. Na pravém kruhu byl totiž zcela sám.
     
    07:40
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hostující hráči měli poměrně povedenou pasáž, z níž nakonec dávají první branku utkání! Z předbrankového prostoru se dokázal prosadit DAVID LEKEŠ. Asistence: Jáchym Jaroněk, Martin Baďura.
     
    07:31
    Tadeáš Talafa měl na modré čáre poměrně dost prostoru, a tak odsud vypálil. Jeho pokus nebyl nakonec vůbec přesný. Vysoko přeletěl horní tyčku a nakonec skončil v rohu kluziště.
     
    06:22
    O chvíli později letí na domácí branku další střela. Tentokrát to zkoušel Handl, který nabral velkou rychlost, což mu možná paradoxně zakončení trochu zkomplikovalo, neboť na něj neměl tolik času. Každopádně i tuto střelu drží Dvořák ve výstroji.
     
    05:47
    David Lekeš odstavil od kotouče jednoho z domácích obránců, a to přímo před Dvořákovou brankou. Najednou tak mohl střílet. Zkusil to k bližší tyči, kam se ovšem budějovický brankář stihl přemístit a včas zakročit. Puk schoval někde na výstroji.
     
    05:12
    Snad poprvé v utkání přišla střela také na opačné straně! Matyáš Hamrlík dostal dobrou přihrávku na modrou čáru. Poté se zbavil bránícího hráče, čímž se mu pootevřela cesta k lepší střelecké pozici. Jeho pokus směřoval na bližší tyč, Marek Dvořák si s ním poradil.
     
    04:05
    Jakub Čížek společně se spoluhráčem vybojoval kotouč v rohu útočného pásma. Sám si ho pak vzal na hůl, vytočil se zpoza branky a zkoušel zakončit u tyčky. Bohužel pro něj byl Kořének přesně tam, kde být potřeboval, a předvedl jistý zákrok.
     
    03:08
    Aleš Řezáč byl bráněn dvěma soupeřovými beky, přesto se dostal až do zakončení. Aktivně se nacpal až před brankoviště, odkud následně zamířil jen těsně mimo tyč.
     
    02:25
    Jakub Novák vypálil od modré čáry. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, přesto skončil nad horní tyčkou. Kořének se tak natahoval svou lapačkou marně. Puk se zastavil až o zadní mantinel.
     
    01:36
    Pouzar posílal přihrávku na pravý kruh, kde stál Jahor Hracholski. Ten ale na přihrávku jen těsně nedosáhl, a tak se do zakončení nedostal. Škoda pro domácí tým. Hracholski byl nikým nehlídán.
     
    00:40
    Jakub Novák poslal kotouč do středního pásma, kde si pro něj najížděl Jakub Čížek. Ten pak přihrávku prodloužil do útočného pásma, kde Motor puk následně vybojoval a poprvé ohrozil Michala Kořénka v brance. Hostující brankář si napoprvé poradil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Anderle, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    PSG Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Riedl, Holík, Hamrlík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář

    Rozhodčí: Lacina – Doležal, Šimánek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 26. SIlný (Krcho, Pouzar) – 8. Lekeš (Jaroněk, Baďura), 13. Handl (Talafa), 47. Handl (Bednařík), 60. Dobiáš


    HC Motor České Budějovice: Dvořák (Ludvík) – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Anderle, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Riedl, Holík, Hamrlík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář

    Rozhodčí: Lacina – Doležal, Šimánek
    thejrc.org