Florida – Carolina 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Washington – Dallas 3:4 (po pr.)
NY Islanders – Edmonton 2:5 (kon.) | Detroit – Anaheim 1:3 (kon.) | Nashville – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vegas – Boston 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Edmonton Oilers
Středa 09.10.2019, 01:10 • Nassau Coliseum, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:52)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Jurčo (EDM) 0+1, 0 střel, čas na ledě 10:50
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. James Neal (EDM) 4+0
    2. Connor McDavid (EDM) 0+2
    3. Leon Draisaitl (EDM) 0+2
     
    Máme za sebou utkání zámořské NHL mezi New Yorkem Islanders a Edmontonem Oilers, které se proměnilo v one man show jednoho muže. Tím mužem se stal James Neal, jenž vstřelil čtyři branky a on byl tím hlavním strůjcem vítězství hostujícího mužstva. Domácí se sice dostali do vedení, jenže hattrick Neala doplněný o gól Kassiana zcela otočily misky vah. V závěrečné třetině kanadský forvard čtvrtou brankou položil soupeře definitivně na lopatky, ten už se zmohl pouze na snížení. Svěřenci kouče Tippeta prožívají skvělý vstup do sezóny, když zvítězili i ve třetím utkání, to hokejisté Islanders zapsali druhou porážku ve třech zápasech.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Utkání se dohrává v útočném pásmu Islanders, v rohu mantinelu už Dal Colle s Nealem ani nebojují, naopak nechávají doběhnout poslední vteřinky.
     
    59:36
    Mattew Barzal ještě vystrašil Koskinena tvrdou střelou od levého mantinelu. Finský brankář touš na poslední chvíli vytěsnil lapačkou.
     
    58:47
    Zápas už se prakticky jen dohrává. O další bezpečné vyhození se postaral Persson, není z toho ani zakázané uvolnění, jak se na první pohled zdálo.
     
    58:17
    Ještě si zahraje i Thomas Greiss, jenž za vlastní svatyní zachytil nahození Nugente-Hopkinse a po mantinelu rozehrál na Maysfielda.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:47
    Ani Clutterbuck se nedokázal probojovat do útočného pásma, narazil na pozičně výborně postaveného Klefboma.
     
    57:27
    Leo Komarov hledal Toewse, jenž se rozhodl podpořit ofenzivu, avšak přihrávka byla příliš prudká, bek ji nedokázal zpracovat.
     
    56:48
    Gól neplatí! Hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím dospěli k názoru, že Nelson kopl do puku úmyslně, Edmonton nadále vede rozdílem tří branek.
     
    56:48
    Drama je na světě! Ránu vyrazil Koskinen levým betonem pouze do míst, kde byl s dorážkou připravený Brock Nelson. Američan ale dostal kotouč do sítě bruslí, rozhodčí ještě bude zkoumat, zda nešlo o úmysl.
     
    56:12
    Souboje u mantinelu pochopitelně více vyhovují hostům, kteří z něj navíc odešli jako vítězové, když Persson přetlačil Baileyho.
     
    55:48
    Ze všech sil se Pulock s Nelsonem snažili udržet útočnou třetinu, výsledkem je ale pouze postavení mimo hru amerického forvarda.
     
    55:12
    Snaha je na domácích patrná, avšak hosté všechny zbylé síly vrhly do obrany. Bude velmi těžké překonat hráz pěti bránícíh hráčů.
     
    54:30
    Tak že by přece jen přišlo alespoň menší drama? Pokud Islanders v blízké době skórují ještě ejdnou, mohl by Edmonton znervóznět.
    53:32 Matt MARTIN - 2:5

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. Beauvillier (Komarov), 54. M. Martin (Dobson, Cizikas) – 18. Neal, 20. Neal (McDavid, Nurse), 27. Neal (Draisaitl, Klefbom), 29. Kassian (Draisaitl, McDavid), 47. Neal (Jurčo, Klefbom)


    New York Islanders: Varlamov (29. Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, Dobson, Leddy – Eberle, Barzal, Lee (C) – Dal Colle, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Brassard, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Bear, Nurse, Persson, Klefbom (A), Benning, K. Russell – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Neal, Nugent-Hopkins (A), Jurčo – M. Granlund, Haas, Nygård – P. Russell, Sheahan, Khaira.

    Rozhodčí: Hanson, Kozari – Daisy, Gibbons

    Diváci: 10 985
    thejrc.org