Kazachstán – Belgie 0:2 (kon.) | Bělorusko – Nizozemsko 1:2 (kon.) | Maďarsko – Ázerbájdžán 1:0 (kon.)
Kypr – Rusko 0:5 (kon.) | Skotsko – San Marino 6:0 (kon.) | Estonsko – Německo 0:3 (kon.)
Wales – Chorvatsko 1:1 (kon.) | Polsko – S. Makedonie 2:0 (kon.) | Slovinsko – Rakousko 0:1 (kon.)
konec
Estonsko
0:3 (0:0)
Německo
Neděle 13.10.2019, 20:45 • A. Le Coq Arena, Tallinn • Kvalifikace ME • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:6. (22:39:01)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Německo ve druhém poločase třikrát překonalo Sergeje Lepmece a z Estonska si odváží vítězství 3:0.

    Němci v úvodu potvrzovali roli favoritů a diktovali tempo hry. Následně si ale při rozehrávce pustil míč za sebe Emre Can, toho využil Liivak a hostující obránce musel faulovat za červenou kartu. Od té doby se hra výrazně srovnala, ale německá reprezentace i v deseti dokázala Estonsku zatopit. Reusova rána z volného přímého kopu ale skončila jen na brankové konstrukci.

    Po změně stran se německá reprezentace dostala i v deseti do náporu. Nejprve se prosadil po odraženém balonu Ilkay Gündogan, záložník Manchesteru City překonal estonského gólmana i o několik minut později, kdy zakončil parádní akce celé ofenzivní části týmu střelou k levé tyči. V jednasedmdesáté minutě poté uzavřel gólový účet střídající Timo Werner, který zužitkoval Gündoganovu parádní přihrávku za obranu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Lukas Klostermann má ještě sílu k útoku. S Pikkem si ještě rychlostně poradil, ale poté si píchl míč daleko od nohy a toho využil stoper Mets.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Před vápnem Německa se ocitl u balonu Matthias Käit. Domácí se však nedokázali lépe prosadit do zakončení a tak mohl zasáhnout Niklas Süle.
     
    89
    Klostermann ještě útočil podél pravé postranní lajny. S krajním fotbalistou si ale nerozuměl Havertz a akce skončila předčasnou ztrátou.
     
    88
    Amirimu utekl balon od kopačky, domácí se ale už nedokázali udržet u míče déle než několik sekund. Útočit mohou znovu fotbalisté z Německa.
     
    87
    Sergej Lepmec si připisuje další zákrok. Se střelou Suata Serdara si věděl rady u své tyče. Němci z následného rohového kopu nedokázali zakončit.
     
    86
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Nadiem Amiri.
     
    85
    Werner má stále chuť útočit. Nyní si chtěl narazit s Brandtem, ale tomu už chyběla potřená rychlost a tak se dostal k míči pouze Artur Pikk.
     
    84
    Po Brandtově náběhu musel být Lepmec v pozoru. Střela třiadvacetiletého útočníka ale prosvištěla kolem vzdálenější tyče mimo branku.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. O třech bodech je rozhodnuto, ale domácí se i nadále snaží alespoň jednou překonat Manuela Neuera.
     
    81
    Süle zkusil zaskočit domácí obranu nebezpečnou přihrávkou středem, ale ani Brandt nebyl na takovou možnost dostatečně připravený a nedokázal zpracovat.
     
    80
    Karol Mets přitvrdil na levé straně. Kluzem trefil Brandta, který se ale okamžitě zvedl z trávníku. Německá kombinace bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    79
    Estoncům ubývají potřené síly. Německý tým si i nadále kontroluje tříbrankové vedení a i bez vyloučeného Emreho Cana jde pro tři body.
     
    78
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Frank Liivak, přichází Henrik Ojamaa.
     
    77
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Suat Serdar.
     
    76
    Po Kimmichově centru do vápna se dostal k obranné hlavičce Pikk. Němci se ale ještě udrželi v blízkosti domácí branky a mohou pokračovat v kombinaci.
     
    75
    Také Julian Brandt protáhl Lepmece. Domácí gólman musel předvést parádní skok ke vzdálenější tyči, ale ještě dokázal míč vyškrábnout na roh.
     
    74
    Se Sülem spolupracoval v obraně Klostermann. Němci se s velkým přehledem prokombinovali ze svého vápna až do středu trávníku.
     
    73
    Domácí reprezentace se ještě snaží se zápasem něco provést. Souhra Zenjova s Kamsem ale hosty nemohla překvapit.
    71. Timo WERNER - 0:3
     
    71
    Německo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Estonci se v posledních minutách osmělil směrem dopředu, ale jsou potrestáni. Gündogan naservíroval neskutečný pas na rozběhnutého TIMO WERNERA. Střídající útočník Lipska si obhodil posledního obránce a poté zakončil do odkryté branky.
     
    70
    Zdá se, že se Estonci dostali z nejhoršího a nyní se snaží zdramatizovat závěr zápasu. Nápor domácího celku ale ztroskotal na nepřesnosti Franka Liivaka.
     
    69
    Ve středovém kruhu si posunul míč Liivak s Antonovem. Následně byl u balonu i Mihkel Ainsalu, který si ale neporadil s napadajícím Wernerem.
     
    68
    Gert Kams ještě centroval do vápna od rohového praporku, ale Němci se s přehledem ubránili a Brandt ještě mohl vyvést balon do bezpečí.
     
    67
    Süle předvedl svou extratřídu. Proti nabíhajícímu Käitovi neměl potřebnou rychlost, ale dokázal soupeře vytlačit mimo střelecký úhel.
     
    66
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Gian-Luca Waldschmidt, přichází Timo Werner.
     
    65
    Horko bylo také před Neuerem. Parádní centr zakroutil do vápna německého výběru Pikk, ale Klostermann si poradil v silovém souboji s Kamsem.
     
    64
    Süle se vydal s míčem skrz dva napadající hráče. Dokázal si míč prostrčit mezi soupeři a poté ho skvěle předat volnému Reusovi.
     
    63
    Němci po dvou brankách lehce polevili v aktivitě směrem do útoku. Šanci v ofenzivě dostal také Zenjov, kterému ale před vápnem utekl balon.
     
    61
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Konstantin Vassiljev, přichází Mattias Käit.
     
    61
    Do šestnáctky hostujícího celku se řítil po průnikové přihrávce střídající Sergej Zenjov. Balon ale přebíral už v ofsajdu a nemohl tak ohrozit Manuela Neuera.
     
    60
    Po hodině hry vede německá reprezentace nad Estonskem už o dva góly. I v deseti se hosté dostávají do výrazného tlaku.
    58. Ilkay GÜNDOĞAN - 0:2
     
    58
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci už vedou o dva zásahy. Pohlednou akci rozjel ve středovém kruhu Kai Havertz, poté se ofenzivní hráči německého výběru vystřídali u balonu. Reus přenechal přihrávku za sebe na ILKAYE GÜNDOGANA, který opět propálil Lepmece ke vzdálenější tyči.
     
    57
    Marco Reus si skvěle pustil míč za sebe, poté přihrával do vápna Waldschmidtovi, který ale stál jen v ofsajdovém postavení.
     
    56
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Rauno Sappinen, přichází Sergej Zenjov.
     
    55
    Domácí tým sice žene do útoku fanoušci, ale Sappinen neměl příliš šancí proti vysunutému Halstenergovi. Následně se hosté znovu přesunuli na útočnou polovinu.
     
    54
    Němci jsou po vstřelené brance při chuti. Do útoku se hnal také Waldschmidt, ale lepší pozici pro zakončení si nezískal.
    52. Ilkay GÜNDOĞAN - 0:1
     
    52
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německý výběr se i v početní nevýhodě dostává do vedení! Už už to vypadalo, že se domácí celek dokázal ubránit výpadu Marca Reuse, ale balon se od Metse odrazil přesně proti noze ILKAYE GÜNDOGANA, který z první napálil střelu přesně k levé tyči.
     
    51
    Hosté pokračují v držení balonu. Süle se pokoušel překonat domácí obranu chytrým lobem, ale míč až k Waldschmidtovi neprošel.
     
    50
    Němci se i v deseti vrhli ve druhém poločase do útoku. Klostermannův centr do vápna byl ale sražen bránícím Tammem.
     
    49
    Manuel Neuer má další zákrok. Liivakova schovaná rána mířila ke vzdálenější tyči, kam se ale hostující kapitán dokázal natáhnout.
     
    48
    Ani Gündoganova přihrávka směrem na Klostermanna nebyla z nejpřesnějších, ale míč se ještě odrazil k Reusovi, který ale neuspěl v souboji s Kamsem.
     
    47
    Druhý poločas odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Julian Brandt společně s Kaiem Havertzem mířili do útoku, ale právě druhý jmenovaný si nepotykal se zpracováním.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Hráči obou týmů odchází do šaten za bezbrankového stavu.

    Němci v úvodu potvrzovali roli favoritů a diktovali tempo hry. Následně si ale při rozehrávce pustil míč za sebe Emre Can, toho využil Liivak a hostující obránce musel faulovat za červenou kartu. Od té doby se hra výrazně srovnala, ale německá reprezentace i v deseti dokázala Estonsku zatopit. Reusova rána z volného přímého kopu ale skončila jen na brankové konstrukci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Brandtovi vůbec nesedl míč na kopačku. Z velké dálky pálil mladý útočník jen vysoko nad Lepmecovu branku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Domácí jsou pod tlakem. Nyní sice na moment získal míč pro Estonce Tamm, ale příliš dlouho si to neužil, když přihrával jen na kopačku Havertzovi.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Havertz. Také Brandt postupoval směrem na Lepmece, ale blíže než k hranici vápna se neprobojoval.
     
    43
    Němci před závěrem prvního poločasu ožívají. Klostermann prostrčil míč na Reuse, který poté už nedokázal ve vápně najít lépe postaveného Waldschmidta.
    41. Reusova dělovka skončila jen na brankové konstrukci
     
    41
    Rozehrávku volného přímého kopu si vzal na starost Marco Reus. Hvězdný záložník dokázal ale napálit balon pouze do levé tyče. Lepmec měl nyní velké štěstí.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ani jeden tým se nemůže dostat do pořádného náporu a tak je stav i nadále bezbrankový.
     
    39
    Žlutou kartu vidí také Nikita Baranov. Zkušený sedmadvacetiletý obránce stáhl k zemi na levém kraji Reuse.
     
    38
    Brandt skončil v pokutovém území na trávníku. Rychle se podíval po rozhodčím, který ale penaltu nenařídil. Hosté mohou ještě pokračovat v akci.
     
    37
    Lepmec si troufl na přihrávku mezi dvěma soupeři. Následně se ale Němci přece jen dostali k míči, ale Brandt z velkého úhlu neprostřelil Baranova.
     
    36
    Joshua Kimmich držel balon ve středu pole, poté se hráč Bayernu Mnichov rozhodl k přihrávce na Waldschmidta, který byl ale obsazen hned dvojicí soupeřů.
     
    35
    Ani Brandtova souhra s Reusem nevyšla podle představ. Estonci ale rychlý kontr nedokázali dohrát až do zakončení.
     
    33
    Také Manuel Neuer musel být v pozoru. Do otevřenější obrany mířil na pravém kraji Gert Kams. Dokázal dokonce přes Halstenberga odcentrovat do vápna, kde byl v souboji se Sülem Sappinem, ale nakonec alespoň posunul míč na Neuera.
     
    32
    Domácí brankář Sergej Lepmec je potrestán žlutou kartou za opakované zdržování při rozehrávce ze svého vápna.
     
    32
    S Kimmichem se vydal do útoku Brandt. Následně byl u balonu i Marco Reus, ale německý kapitán se neodhodlal k centru do vápna na Waldschmidta.
     
    31
    Také Joshua Kimmich se rozhodl pro střelu. Z velké dálky a z nepřipravené pozice branku domácího celku nenašel o pořádný kus.
     
    30
    Ani půlhodina hry branku nepřinesla. Německo hraje po červené kartě pro Emreho Cana jen v deseti, ale i tak si vytváří nebezpečné pozice k zakončení.
     
    29
    Souboj s Halstenbergem odnesl ve vápně Joonas Tamm. Estonci se tak mohou po několika krušných chvílích před Lepmecem dostat k míči.
     
    28
    Kimmich pokračoval v akci rohovým kopem. Süle se vytáhl do šestnáctky, kde se ale k hlavičce neprosadil. Němci si ale i v oslabení drží balon pod kontrolou.
     
    26
    Lepmec musel poprvé zasahovat. Na pravačku si připravil míč na pětadvaceti metrech Gian-Luka Waldschmidt, ale jeho ránu k pravé tyči si Lepmec pohlídal.
     
    25
    Estonce ženou domácí příznivci. Liivakův náběh kolem Gündogana ale skončil jen mizerným centrem, který sebral do rukavic Neuer.
     
    24
    Julian Brandt mířil s míčem do pokutového území, v klíčový okamžik si dal ale balon dále od kopačky a toho využil k obrannému zákroku Mets.
     
    23
    S Havertzem spolupracoval Klostermann. Němci se ale nedokázali usadit na útočné polovině na delší dobu.
     
    22
    Joonas Tamm si zadělal na potíže. Kličku v nebezpečném prostoru ale proti Reusovi zvládl. Následně se ale domácí museli po ztrátě Antonova stáhnout.
     
    21
    Také Estonci vyrobili chybu v kombinaci. Německý tým se snaží stabilizovat hru ve středu pole, ale nepřesný byl i Joshua Kimmich.
     
    20
    Znovu byl u balonu domácí kapitán Vassiljev. Od rohového praporku poslal míč do pokutového území, ale na zadní tyči promáchl téměř volný Mets.
     
    19
    Estonci najednou cítí šanci. Liivak se vydal podél levé strany do útoku, ale na stáhnutého Gündogana si nepřišel.
     
    17
    Konstantin Vassiljev se postavil k rozehrávce volného přímého kopu, ale z blízkosti napálil jen obrannou zeď.
    16. Červená karta
     
    16
    Obrovská komplikace pro Německo! Emre Can je vyloučen! Hráč Juventusu si chtěl pustit míč za sebe, ale nevšiml si napadajícího Liivaka, kterého poté nešetrně fauloval na hranici vápna.
     
    15
    O povedený centr se postaral Gündogan, následně mohl zpoza pokutového území zakončovat Emre Can, ale jeho dělovka se do branky nemohla vejít.
     
    14
    S Reusem si poradil Antonov a domácí mohli jít do rychlého kotru. Ten ale skončil velmi záhy ještě na polovině trávníku, kde chyboval Ainsalu.
     
    13
    Kimmich roztáhl hru k pravé postranní lajny, Klostermann si dokázal obhodit bránícího Baranova, ale poté zcela přetáhl centr až za branku domácího týmu.
     
    12
    Tentokrát to zkusil po levé straně Ilkay Gündogan. Také Emre Can byl v kombinace, ale přes zhuštěný prostor před vápnem se nedostal ani jeden ze zmiňované dvojice.
     
    11
    Sergej Lepmec rozehrál před napadajícím Waldschmidtem k Pikkovi. Domácí reprezentace se ale nemůže s balonem dostat na útočnou polovinu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla o poznání lépe hostujícímu týmu. Joshua Kimmich opět kroutil míč do vápna od rohového praporku, ale tentokrát je pískán faul Reusovi.
     
    9
    Brandt si zabíhal za posledního obránce do vápna, ale přihrávku mu Reus nenačasoval dokonale do pohybu. Jako první tak mohl zasáhnout Joonas Tamm.
     
    8
    Ani další spolupráce Havertze s Gündoganem ovoce nepřinesla. Němci se ale pomalu dostávají blíže a blíže k brance soupeře.
     
    7
    Po několika nepřesnostech ve středu pole se míče ujal Kai Havertz. Německý tým ale nedokázal lépe kombinovat, navíc se Reus provinil faulem na Kamse.
     
    6
    Klostermanův náběh byl ukončen rázným zákrokem Pikka. Němci ještě pokračovali v akci od rohového praporku, ale Kimmichův centr nedokázal Süle hlavičkovat směrem na branku.
     
    5
    Domácí hráči jsou plní energie. Liivak si to namířil podél postranní lajny kolem Gündogana, ale záložník Manchesteru City se do souboje vrátil a ještě získal míč.
     
    4
    Až od Neuera odstartovala akce německé reprezentace. Marco Reus si přišel pro balon více do středu trávníku, souhrou s Brandtem ale soupeře nezaskočil.
     
    3
    Domácí tým se okamžitě dostal do nebezpečného prostoru. Sappinenovi utekl balon za koncovou čáru, když ho chtěl ještě zkusit zastavit, tak tvrdě sestřelil Cana.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali fotbalisté Estonska. Sappinen posunul míč na pravou stranu, kde byl připravený Gert Kams.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Estonsko: Lepmec – Baranov, Tamm, Mets, Pikk – Antonov – Kams, Ainsalu, Vassiljev (C), Liivak – Sappinen.
    Náhradníci: Meerits, Igonen – Käit, Vihmann, Siňavskij, Sorga, Zenjov, Henrik Ojamaa, Kreida, Miller, Kallaste, Teniste.

    Německo: Neuer (C) – Can, Süle, Halstenberg – Klostermann, Havertz, Kimmich, Gündoğan – Brandt, Reus – Waldschmidt.
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Werner, Gnabry, Amiri, Koch, Rudy, Serdar.

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov (vš. BUL).
     
    První vzájemný zápas v kvalifikaci

    11.6.2019
    Německo – Estonsko 8:0

    (10. Reus, 17. Gnabry, 20. Goretzka, 26. Gündogan, 37. Reus, 62. Gnabry, 79. Werner, 88. Sané)

    V úvodu června zajížděla estonská reprezentace k utkání do Mohuče. Domácí Němci ale dali již v samém začátku jasně najevo, kdo bude režírovat celý zápas. Za sedmadvacet minut stačili nasázet pět branek a bylo o třech bodech rozhodnuto. Po změně stran se ještě prosadili Gnabry, střídající Werner a Sané. Estonci si odvezli potupnou porážku o osm gólů.
     
    Německo

    Omlazená reprezentace Německa vkročila do kvalifikace nečekaným vítězstvím nad Nizozemskem. Tři body pro naše západní sousedy vystřelil v devadesáté minutě Nico Schulz. Zápasy v Bělorusku a v domácím prostředí proti Estonsku svěřenci Joachima Löwa příliš neprověřily. Po výhrách 2:0, respektive 8:0 se německý tým držel na první pozici. Až před měsícem Němci narazili. V odvetném zápase proti Nizozemcům sice vsítil první branku ve fantastické formě hrající Serge Gnabry, následně ale Nizozemci otočili vývoj a odvezli si z Hamburku cenné vítězství 4:2. Duel v Severním Irsku už byl znovu zcela v režii německého výběru.

    Ve středu německá reprezentace změřila v přátelském zápase síly s Argentinci. V úvodu se prosadili domácí Gnabry s Havertzem, ale Jihoameričani v závěru srovnali góly Alária s Ocamposem a utkání skončilo spravedlivou remízou 2:2.
     
    Estonsko

    Estonci mají na svém kontě v kvalifikaci o mistrovství Evropy pouze jediný bod. Ten získali teprve ve čtvrtečním duelu v Bělorusku. Estonsko sice nevystřelilo ani jednou mezi tři tyče, naopak gólman Lepmets musel řešit hned šest zákroků, ale zápas nakonec skončil bezbrankovou remízou.

    Úvod kvalifikace však nebyl z pohledu estonské reprezentace vůbec ideální. Hned na startu padli Estonci 1:2 se Severním Irskem na domácím trávníku. Následně přišel debakl 0:8 v Německu. Ani domácí duel s Běloruskem nevyšel podle představ. Už se zdálo, že zápas skončil remízou 1:1, ale ve druhé minutě nastaveného času ve druhém poločase přiřkl tři body Bělorusům Maxim Skavyš. Střetnutí s Nizozemskem strávili Estonci v hluboké defenzivě, pouze s jedinou střelou na svém kontě padli jasně 0:4.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Kvalifikace na evropská šampionát pokračuje dalším hracím blokem a my se společně zaměříme na utkání Estonska, které před domácím publikem v Tallinu přivítá favorizované Němce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky: 52. Gündoğan (Havertz), 58. Gündoğan (Reus), 71. Werner (Gündoğan)

    Karty:   32. Lepmec (EST), 39. Baranov (EST)   16. Can (GER)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 6:6.
    Estonsko: Lepmec – Baranov, Tamm, Mets, Pikk – Antonov – Kams, Ainsalu, Vassiljev (C) (61. Käit), Liivak (78. Henrik Ojamaa) – Sappinen (56. Zenjov).
    Náhradníci: Meerits, Igonen – Käit, Vihmann, Siňavskij, Sorga, Zenjov, Henrik Ojamaa, Kreida, Miller, Kallaste, Teniste.

    Německo: Neuer (C) – Can, Süle, Halstenberg – Klostermann, Havertz, Kimmich, Gündoğan – Brandt (86. Amiri), Reus (77. Serdar) – Waldschmidt (66. Werner).
    Náhradníci: Leno, ter Stegen – Werner, Gnabry, Amiri, Koch, Rudy, Serdar.

    Rozhodčí: Kabakov – Margaritov, Valkov (vš. BUL)
    bahis siteleri